סוף השבוע הגדול של מילאן מצ'באן

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: סוף השבוע הגדול של מילאן מצ'באן

הודעהעל ידי asafb96 » 28 אפריל 2012, 20:47

שחף כתב:המשחק הזה בעיקר הראה את החיסרון הכי משמעותי בעיני של מאצ'באן- אין לו גו טו מוב או קליעה מספיק טובה. זה נחמד לקלוע 2-3 ליי אפים ליד הסל, אבל בשביל להיות גבוה יורוליג איכותי אתה צריך לעשות יותר מזה.

יש לו הכל. יש לו פוסט אפ, הוא קלעי מצוין מחצי מרחק, ויודע לקלוע שלשות, הוא יודע לחדור, ויש לו סיומת טובה ליד הסל. לא צריך להתהפך רק בגלל משחק אחד. לא סתם הוא עשה 15 נקודות למשחק מול קבוצות ברמה הגבוה של אירופה, באחוזים מצוינים
asafb96

הודעהעל ידי קובי » 28 אפריל 2012, 21:09

שמואל1 כתב:אגב, כשוויצ'יץ' הושאל לוילרבאן הצרפתית והיה מצויין ביורוליג, אחד לא היסס להחזיר אותו בעונה לאחר מכן (השאר היסטוריה).
רק כדי לסבר את האוזניים- המספרים של מצ'באן בפרטיזן הרבה יותר מרשימים מהמספרים של וויצ'יץ' בולירבאן.

ומה זה אומר ?
אתה באמת רואה את מצ'באן קורע את אירופה כמו ניקולה ?
שחקנים שונים לחלוטין, ברמה אחרת לגמרי.

ניקולה היה עילוי. הוא היא בעל אינטלגנציית כדורסל יוצאת דופן, היה לו פוסט אפ קטלני ולעיתים נראה ממש כבלתי ניתן לעצירה, הייתה לו קליעה טובה מחצי מרחק, הוא היה מוסר נפלא, ריבאונדר מצויין. באמת שהיה לו כמעט הכל. שחקנים כוויצ'יץ' גדלים פעם-פעמיים בעשור אולי ואני יכול להבטיח לך שאחד מהם איננו מצ'באן.

למצ'באן יש את הפלוסים שלו ויש לו בהחלט הרבה פוטנציאל, אבל יש לו עוד הרבה על מה לעבוד. הוא שחקן לא שלם. אין לו SURE MOVE, אין לו קליעה יציבה, הוא לא שחקן שאפשר "לבנות" עליו, ללכת אליו. יש לו משחק פוסט סביר, קליעה לא רעה מחצי מרחק ואילך, אבל עדיין אלו אינם מלוטשים. הוא צעיר, חובת ההוכחה עליו והסבלנות עלינו, אבל לי לא נראה שזה הולך לכיוונים של ניקו. אפילו לא קרוב.
בסנריו האופטימי, אני יכול לראות את מצ'באן כשחקן משלים נהדר בקבוצת טופ יורוליג. לא מצליח לראות אותו כאימת אירופה מעמדה 4, כפי שהיה ניקו בעמדת הסנטר.
נערך לאחרונה על ידי קובי בתאריך 29 אפריל 2012, 08:20, נערך פעם אחת בסך הכל.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי yzafrir » 29 אפריל 2012, 05:02

קובי כתב:
שמואל1 כתב:אגב, כשוויצ'יץ' הושאל לוילרבאן הצרפתית והיה מצויין ביורוליג, אחד לא היסס להחזיר אותו בעונה לאחר מכן (השאר היסטוריה).
רק כדי לסבר את האוזניים- המספרים של מצ'באן בפרטיזן הרבה יותר מרשימים מהמספרים של וויצ'יץ' בולירבאן.

ומה זה אומר ?
אתה באמת רואה אץ מצ'באן קורע את אירופה כמו ניקולה ?
שחקנים שונים לחלוטין, ברמה אחרת לגמרי.

ניקולה היה עילוי. הוא היא בעל אינטלגנציית כדורסל יוצאת דופן, היה לו פוסט אפ קטלני ולעיתים נראה ממש כבלתי ניתן לעצירה, הייתה לו קליעה טובה מחצי מרחק, הוא היה מוסר נפלא, ריבאונדר מצויין. באמת שהיה לו כמעט הכל. שחקנים כוויצ'יץ' גדלים פעם-פעמיים בעשור אולי ואני יכול להבטיח לך שאחד מהם איננו מצ'באן.

למצ'באן יש את הפלוסים שלו ויש לו בהחלט הרבה פוטנציאל, אבל יש לו עוד הרבה על מה לעבוד. הוא שחקן לא שלם. אין לו SURE MOVE, אין לו קליעה יציבה, הוא לא שחקן שאפשר "לבנות" עליו, ללכת אליו. יש לו משחק פוסט סביר, קליעה לא רעה מחצי מרחק ואילך, אבל עדיין אלו אינם מלוטשים. הוא צעיר, חובת ההוכחה עליו והסבלנות עלינו, אבל לי לא נראה שזה הולך לכיוונים של ניקו. אפילו לא קרוב.
בסנריו האופטימי, אני יכול לראות את מצ'באן כשחקן משלים נהדר בקבוצת טופ יורוליג. לא מצליח לראות אותו כאימת אירופה מעמדה 4, כפי שהיה ניקו בעמדת הסנטר.

אני איתך בזה .
קצת מפריזים ברמת הכישרון של הבחור וגם בין בני שכבת הגיל שלו באירופה הוא אף פעם לא נחשב לשחקן הכי מוכשר באירופה .
בו נגיד שאם בלו עוזב אז מילאן קצת מרכך לנו את המכה . אבל העזיבה של בלו תיהיה יותר משמעותית מהחזרה של מילאן למכבי...
מה שכן , מילאן בהחלט יכול לתת דקות גם כסנטר שלישי אם צריך בגלל משחק הפוסט אפ שלו והוגף שלו...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי yarinsaky » 29 אפריל 2012, 05:13

לדעתי אם בלאט נשאר מאמן אין כמעט סיכוי שהוא חוזר בשנה הבאה. נראה לי שהוא יכוון על שחקן עם יכולות הגנתיות - קפיציות כאלו סטייל מוריס - באסטון שיהיה הקונטרסט לאליהו.
אם מכבי תחתים מאמן פחות בכיר, יש מצב שמכבי תחזיר אותו בלי להתחשב בדעתו .
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי Thorin » 29 אפריל 2012, 11:54

אני באופן אישי הייתי רוצה לראות כאן את מילאן במיוחד אם הולכים על הגיאורגי מקאנטו.
מצ'באן היה פשוט יוצא מן הכלל טוב בתקופה שפקוביץ' שיחק איתו ונחלש מאז שהוא עזב.
ברגע שיש סנטר רציני בצבע מילאן יוצא המון מעבר לקשת ולוקח זריקות טובות, אם בלו הולך זה בדיוק מה שיחסר לנו.

המשחק הרע שלו אתמול לא צריך להוות שיקול, יש לו את כל הפוטנציאל להיות השחקן הטוב באירופה בעמדתו, מה גם שהוא חתום.
איזה 4 כבר אפשר להביא שיהיה עדיף?
Thorin

הודעהעל ידי yzafrir » 29 אפריל 2012, 12:00

הוא צריך להיות במכבי בין אם בלו עוזב ובין אם לא .
הוא יכול לקבל דקות גם כסנטר שלישי במקום ג'יימס ובלו לעומת זאת יכול לקבל דקות גם בעמדה 3 .
אין ספק שהוא מוכשר מאוד אבל לדעתי קצת יצאו מפרופורציות לגביו....
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי felix_r » 29 אפריל 2012, 13:09

Thorin כתב:אני באופן אישי הייתי רוצה לראות כאן את מילאן במיוחד אם הולכים על הגיאורגי מקאנטו.
ברגע שיש סנטר רציני בצבע מילאן יוצא המון מעבר לקשת ולוקח זריקות טובות, אם בלו הולך זה בדיוק מה שיחסר לנו.

המשחק הרע שלו אתמול לא צריך להוות שיקול, יש לו את כל הפוטנציאל להיות השחקן הטוב באירופה בעמדתו, מה גם שהוא חתום.

מצ'באן לא נחלש.
במשחק הקודם של האדריאטית הוא היה MVP המחזור.
לא צריך להסיק מסקנות ממשחק חלש אחד, זה היה המשחק הכי חלש שלו העונה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 29 אפריל 2012, 13:55

felix_r כתב:
Thorin כתב:אני באופן אישי הייתי רוצה לראות כאן את מילאן במיוחד אם הולכים על הגיאורגי מקאנטו.

מצ'באן לא נחלש.

אבל זה המשחק הכי חשוב, ומול העיניים הבוחנות של הנהלת מכבי... אין מה לעשות, הדברים האלה משפיעים, במיוחד
כשבמשחק המקביל שני מספרי ה-4 של מכבי, נותנים משחק מצויין, מול המתנ"ס של בודוצ'נוסט.

תכלס, אם מצ'באן כזה תותח (שמואל כבר רצה להפוך אותו לכוכב המוביל של מכבי בעונה הבאה), אז הוא צריך לדעת לתת משחק טוב מול הגנה בינונית ובמעמד חשוב.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי asafb96 » 29 אפריל 2012, 14:31

jol9 כתב:
felix_r כתב:

מצ'באן לא נחלש.

אבל זה המשחק הכי חשוב, ומול העיניים הבוחנות של הנהלת מכבי... אין מה לעשות, הדברים האלה משפיעים, במיוחד
כשבמשחק המקביל שני מספרי ה-4 של מכבי, נותנים משחק מצויין, מול המתנ"ס של בודוצ'נוסט.

תכלס, אם מצ'באן כזה תותח (שמואל כבר רצה להפוך אותו לכוכב המוביל של מכבי בעונה הבאה), אז הוא צריך לדעת לתת משחק טוב מול הגנה בינונית ובמעמד חשוב.

הוא כבר הוכיח את עצמו מול קבוצות טופ יורוליג, לא פעם ולא פעמיים. משחק אחד לא טוב, מה קרה? כאילו כל שחקני מכבי נתנו הצגות שבוע אחרי שבוע העונה
asafb96

הודעהעל ידי חנו'ש » 29 אפריל 2012, 17:22

jol9 כתב:
felix_r כתב:

מצ'באן לא נחלש.

ומה אוחיון נתן אתמול מול המתנ"ס של בודוצ'נוסט??
מצד שני, כולנו ראינו מה הוא נתן מול ההגנה של דיא בסדרה נגד פאו.
מה זה אומר?? כנראה שכלום....
אל תשכח שהוא עוד ילד, כנראה שהעיניים הבוחנות של מכבי הלחיצו אותו (אפשר לחשוב שהלפרין אהובך יודע לתפקד מי יודע מה תחת לחץ... :cool )

מאצ'בן עוד לא כזה תותח כמו ששמואל עשה ממנו, זה ברור (היי, זה שמואל :D ), אבל המשחק הזה לא מוחק את העובדה שצריך לתת לו צ'אנס.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 29 אפריל 2012, 18:02

אני לא זה שחושב שלא מגיע לו, להיפך אני רושם כל הזמן, שמגיעה לו הזדמנות.

פשוט ציינתי עובדה, שמילאן די פישל, מול העיניים של הנהלת מכבי. תוסיפי לזה את המחיר הגבוה שלו, את זה שבלאט לא מאוד מאוד מחזיק ממנו כנראה, וזה מוביל
אותי למסקנה הלא מופרכת, שהסיכוי שלו להגיע למכבי אחרי המשחק הזה ירד.
זה לא אומר שהוא לא שחקן טוב.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 29 אפריל 2012, 18:08

jol9 כתב:אני לא זה שחושב שלא מגיע לו, להיפך אני רושם כל הזמן, שמגיעה לו הזדמנות.

פשוט ציינתי עובדה, שמילאן די פישל, מול העיניים של הנהלת מכבי. תוסיפי לזה את המחיר הגבוה שלו, את זה שבלאט לא מאוד מאוד מחזיק ממנו כנראה, וזה מוביל
אותי למסקנה הלא מופרכת, שהסיכוי שלו להגיע למכבי אחרי המשחק הזה ירד.
זה לא אומר שהוא לא שחקן טוב.

אני מקווה שלא, אבל כנראה שנחיה ונראה.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי שחף » 29 אפריל 2012, 20:20

למאצ'באן יש פוסט אפ מול שחקנים שהוא עדיף מולם פיזית. אני זוכר אותו מנסה לעשות פוסט אפ מול טלטוביץ' בשנה שעברה וזה נראה לא טוב בכלל. ויש בקבוצות הגדולות היורוליג(כי מכבי לא צריכה עוד שחקן שטוב בעיקר מול לובליאנה וז'לגיריס. יש לה אחד כזה כבר עכשיו) בריונים גדולים מטלטוביץ'. ראינו אותו אתמול מתקשה להגיע לזריקות קלות מול קבוצה עם פיזיות של האדריאטית. אז מול ואסקז וקירילנקו זה יראה אחרת? עוד נקודה שצריך להזכיר פה: האיש היה טוב בעיקר ליד הסנטרים הכי טובים באירופה, קרסטיץ' ופקוביץ'. פקוביץ' באירופה בלתי עציר(היחיד שעצר אותו זה אובראדוביץ' שהגביל לו את כמות הדקות בפאו... ;) ) וקרסטיץ' לא רחוק משם גם כן. אלה שניים שיוצרים המון המון ספייסינג עבור השחקנים האחרים בזכות תשומת הלב שהם מושכים. האם מכבי מסוגלת להביא גבוה כזה? אני מסופק, אלא אם מכבי מביאה את מאריץ' והוא חוזר לימיו היפים בפרטיזן. חוץ מזה, נשארת שאלת המחיר: האם מיליון דולר זה לא סכום מוגזם לשחקן שלא ברור אם הוא יהיה שחקן מוביל באירופה או רול פלייר? בטח שיש למכבי עוד פאוור פורוורד עם המון מינוסים הגנתיים(תחום שמאצ'באן לא מצטיין בו) כמו אליהו.\

לגבי מה שירין כתב, הייתי מזכיר גבוה שהזכרתי די מזמן, ג'יימס גיסט. לגיסט יש כמה יתרונות בולטים: הוא ארוך(2.05 מ') עם ידיים ארוכות(סטנדינג ריץ' של 11.5'8), הוא אתלטי מאוד, זריז מאוד וחוסם לא רע בכלל. חוץ מזה, הוא מסוגל לקלוע מבחוץ. הוא לא יעשה פה פתאום 13 ו-8 כמו מוריס, אבל יש לו יתרונות שיכולים להתאים מאוד למכבי, בטח אם היא תביא סנטר איכותי.
שחף

הודעהעל ידי asafb96 » 29 אפריל 2012, 20:26

שחף כתב:למאצ'באן יש פוסט אפ מול שחקנים שהוא עדיף מולם פיזית. אני זוכר אותו מנסה לעשות פוסט אפ מול טלטוביץ' בשנה שעברה וזה נראה לא טוב בכלל. ויש בקבוצות הגדולות היורוליג(כי מכבי לא צריכה עוד שחקן שטוב בעיקר מול לובליאנה וז'לגיריס. יש לה אחד כזה כבר עכשיו) בריונים גדולים מטלטוביץ'. ראינו אותו אתמול מתקשה להגיע לזריקות קלות מול קבוצה עם פיזיות של האדריאטית. אז מול ואסקז וקירילנקו זה יראה אחרת? עוד נקודה שצריך להזכיר פה: האיש היה טוב בעיקר ליד הסנטרים הכי טובים באירופה, קרסטיץ' ופקוביץ'. פקוביץ' באירופה בלתי עציר(היחיד שעצר אותו זה אובראדוביץ' שהגביל לו את כמות הדקות בפאו... ;) ) וקרסטיץ' לא רחוק משם גם כן. אלה שניים שיוצרים המון המון ספייסינג עבור השחקנים האחרים בזכות תשומת הלב שהם מושכים. האם מכבי מסוגלת להביא גבוה כזה? אני מסופק, אלא אם מכבי מביאה את מאריץ' והוא חוזר לימיו היפים בפרטיזן. חוץ מזה, נשארת שאלת המחיר: האם מיליון דולר זה לא סכום מוגזם לשחקן שלא ברור אם הוא יהיה שחקן מוביל באירופה או רול פלייר? בטח שיש למכבי עוד פאוור פורוורד עם המון מינוסים הגנתיים(תחום שמאצ'באן לא מצטיין בו) כמו אליהו.\

לגבי מה שירין כתב, הייתי מזכיר גבוה שהזכרתי די מזמן, ג'יימס גיסט. לגיסט יש כמה יתרונות בולטים: הוא ארוך(2.05 מ') עם ידיים ארוכות(סטנדינג ריץ' של 11.5'8), הוא אתלטי מאוד, זריז מאוד וחוסם לא רע בכלל. חוץ מזה, הוא מסוגל לקלוע מבחוץ. הוא לא יעשה פה פתאום 13 ו-8 כמו מוריס, אבל יש לו יתרונות שיכולים להתאים מאוד למכבי, בטח אם היא תביא סנטר איכותי.

מאצ'בן היה אדיר גם שפקוביץ' עזב.
מאצ'בן עושה פוסט אפ מצוין, גם על שחקנים פיזיים.
זה שהוא היה טוב מול סנטרים ברמה, מוריד מערכו? זה אומר שלצד סנטר "סביר" הוא לא יהיה טוב? נראה לי ממש לא רציני הטענה הזאת.
עוד פעם מיליון דולר?? אני כבר לא מסוגל לשמוע את זה! מאצ'בן לא ירוויח שנה הבאה במכבי מיליון דולר! נקודה. הרבה הרבה פחות מזה.
ג'יימס גיסט? ברצינות? אתה מעדיף את ג'יימס גיסט, שחקן נחמד עם אינטילגנציה של ילד בן 4, על פני מאצ'בן, אחד הכשרונות הגדולים באירופה? ג'יסט יכול להיות שחקן משלים נחמד, במקרה הטוב. לקחת את גיסט במקום מאצ'בן, יהיה מהלך טיפשי. מה גם שהוא חתום בפנר. הדבר היחיד שהוא עולה על מאצ'בן, זה אתלטיות ויכולת חסימה. זהו. מאצ'בן שחקן ב4 דרגות יותר טוב, גם היום, שהוא צעיר.
asafb96

הודעהעל ידי yarinsaky » 29 אפריל 2012, 20:54

אני חושב ששחף צודק. לפחות לפי הפרסום הזה של גרינוולד וספסל מילאן אמור לקבל מיליון דולר נטו בעונה השלישית ( כולל החצי עונה ששיחק במכבי ).
השנה זו הייתה השנה השנייה ( למרות שלא שיחק בה ) ושנה הבאה השנה השלישית.
לא יודע אם החישוב שלי נכון, אולי זו פרשנות לא נכונה לגבי העונה השנייה והשלישית.

http://sports.walla.co.il/?w=/7/1770153

http://www.safsal.co.il/article.aspx?id=17207
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי חנו'ש » 29 אפריל 2012, 21:07

yarinsaky כתב:אני חושב ששחף צודק. לפחות לפי הפרסום הזה של גרינוולד וספסל מילאן אמור לקבל מיליון דולר נטו בעונה השלישית ( כולל החצי עונה ששיחק במכבי ).
השנה זו הייתה השנה השנייה ( למרות שלא שיחק בה ) ושנה הבאה השנה השלישית.
לא יודע אם החישוב שלי נכון, אולי זו פרשנות לא נכונה לגבי העונה השנייה והשלישית.

http://sports.walla.co.il/?w=/7/1770153

http://www.safsal.co.il/article.aspx?id=17207

מצד שני בלאט אמר שמאצ'בן אמור להרוויח הרבה פחות ממה שסופו אמור להרוויח אם יישאר שזה משהו באיזור המיליון.
קרא לי משוגעת, אבל אני מעדיפה להאמין לבלאט קצת יותר ממה שאני מאמינה לגרינוולד....
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי yarinsaky » 29 אפריל 2012, 21:10

חלילה לי לקרוא לך משוגעת. :)

מה שיש לנו זה פרסומים בתקשורת ועל זה אנחנו מסתמכים, אולי הם טועים ואולי הפרשנות שלנו לא נכונה. בכל מקרה בקיץ נהיה יותר חכמים לגבי השחקן הזה.

מה שנראה לי זה שבסכומים כאלו הסיכויים שהוא יחזור די נמוכים.
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי misha » 29 אפריל 2012, 21:54

לפי ספורט5, האופציה של סופו לעונה הבאה היא על 1.25 מיליון.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־34 אורחים