דיוויד בלאט מדבר קצת..גם על בחירת השחקנים העונה

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: דיוויד בלאט מדבר קצת..גם על בחירת השחקנים העונה

הודעהעל ידי LIAV10 » 29 אוגוסט 2012, 12:22

חביב אורנג'ד כתב:לציין פתאום שבלאט לא קיבל את המועמדים המועדפים עליו ביותר, דוקא בהקשר של לוגאן והיקמן זאת פשוט היתממות ששוב נועדה לייצר דרמות ולגרום למצב להראות חריג.

יוצאים כאן מנקודת הנחה (ובאופן מאוד בטוח ונחרץ), שהקו האחורי שבלאט רצה כלל את אוחיון, הלפרין ולנגפורד וכל מי שכן הובא היה בגדר פשרה.
אני אישית, חושב שההנחה הזו מאוד לא נכונה. בלאט רצה רכז ראשון זר והוא גם ציין זאת (או לפחות ציין שהוא רוצה רכז זר), אני מניח שהמועמד המועדף עליו היה כנראה ג'קסון (או פארמר) ובעדיפות השניה היה כנראה היקמן (מה שלא בדיוק הופך ל"פשרה" כ"כ חמורה). כמו כן, אני לא יודע איך קובעים כאן שלנדסברג הוא פשרה. את לנדסברג בלאט רצה כבר בעונה שעברה והבאתו העונה לא היתה קשורה לאי-הבאתו/אי-השארתו של שחקן אחר.
אגב, אם כבר מדברים על פשרות, אז אותו אוחיון שעכשיו כולם מצרים על עזיבתו, היה האמא של הפשרות לכאשר הוא הובא כאן.
בכל אופן, אם בכל זאת נקבל את הנחה ונאמין שהיא נכונה, אז בכל מקרה ידענו כבר בשלב מוקדם יחסית שאת לנגפורד, הלפרין ואוחיון (או לפחות שניים מהם) לא היינו רואים כאן בעונה הבאה. במקרה כזה, היו מובאים להם מחליפים, ולפי הטרמינולגיה שנוצרה כאן, כל מי שהיה מגיע היה בגדר "פשרה".
פתאום לציין זאת דוקא בהקשר של לוגאן והיקמן, זה סתם ספין. אין לי ספק שאם היו נוחתים כאן שמות אחרים שהם קצת יותר פופלריים (והם לא אוחיון, לנגפורד והלפרין), אף אחד לא היה טורח להזכיר את המושג "פשרה".

נו באמת, אתה באמת חושב שלא היו לו אופציות לפני? אתה באמת חושב שהוא הלך על הימור לא בשביל לשמור כסף ללאנגפורד?
כנראה זאת היתממות מצידך..

אומנם שחקנים שהוא אוהב, אבל היו רבים שהוא אוהב לפניהם ברשימה..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 29 אוגוסט 2012, 14:15

חביב אורנג'ד כתב:לציין פתאום שבלאט לא קיבל את המועמדים המועדפים עליו ביותר, דוקא בהקשר של לוגאן והיקמן זאת פשוט היתממות ששוב נועדה לייצר דרמות ולגרום למצב להראות חריג.

יוצאים כאן מנקודת הנחה (ובאופן מאוד בטוח ונחרץ), שהקו האחורי שבלאט רצה כלל את אוחיון, הלפרין ולנגפורד וכל מי שכן הובא היה בגדר פשרה.
אני אישית, חושב שההנחה הזו מאוד לא נכונה. בלאט רצה רכז ראשון זר והוא גם ציין זאת (או לפחות ציין שהוא רוצה רכז זר), אני מניח שהמועמד המועדף עליו היה כנראה ג'קסון (או פארמר) ובעדיפות השניה היה כנראה היקמן (מה שלא בדיוק הופך ל"פשרה" כ"כ חמורה). כמו כן, אני לא יודע איך קובעים כאן שלנדסברג הוא פשרה. את לנדסברג בלאט רצה כבר בעונה שעברה והבאתו העונה לא היתה קשורה לאי-הבאתו/אי-השארתו של שחקן אחר.
אגב, אם כבר מדברים על פשרות, אז אותו אוחיון שעכשיו כולם מצרים על עזיבתו, היה האמא של הפשרות לכאשר הוא הובא כאן.
בכל אופן, אם בכל זאת נקבל את הנחה ונאמין שהיא נכונה, אז בכל מקרה ידענו כבר בשלב מוקדם יחסית שאת לנגפורד, הלפרין ואוחיון (או לפחות שניים מהם) לא היינו רואים כאן בעונה הבאה. במקרה כזה, היו מובאים להם מחליפים, ולפי הטרמינולגיה שנוצרה כאן, כל מי שהיה מגיע היה בגדר "פשרה".
פתאום לציין זאת דוקא בהקשר של לוגאן והיקמן, זה סתם ספין. אין לי ספק שאם היו נוחתים כאן שמות אחרים שהם קצת יותר פופלריים (והם לא אוחיון, לנגפורד והלפרין), אף אחד לא היה טורח להזכיר את המושג "פשרה".

חביב, איכשהו הדיונים איתך תמיד גולשים מתחום הלוגיקה לתחום הפילוסופיה והמשפטים.

האמירה שלי היא מאוד פשוטה - הקו הקדמי שיש כאן הוא קו קדמי שונה ממה שבלאט תיכנן ורצה. יש שם גם שחקן אותו בלאט לא רצה (שזה מבחינתך קו אדום), אבל גם אלה להם הוא הסכים,
הם האמא של הפשרה.

בלאט רצה את אוחיון, והוא אמר את זה באופן מפורש, ועדיין אומר את זה. כנ"ל לגבי הלפרין ועל לאנגפורד בכלל לא מדברים כי אפילו ההנהלה מודה שכולם רצו להשאיר אותו.
לאנדסברג הוא השחקן הבא ברשימה אחרי הלפרין, ולכן אין כאן פשרה גדולה מדי, אבל מורן רוט אפילו לא היה ברשימה אחרי אוחיון.
היקמן לא היה מיועד להיות הרכז הפותח, ואם אוחיון בסוף יישאר בקבוצה, אתה תראה את זה.

על לוגאן כבר אמרתי לא פעם, שהוא הגיע כגארד זר בכיר, והיה בערך 6-7 ברשימה של בלאט לתפקיד הזה (במקרה הטוב) אחרי שחקנים כמו לאנגפורד, ג'קסון, בברלי,
גורדון ופארמר. אז זאת האמא של הפשרה. במקום לאנגפורד היה יכול להגיע שחקן אחר בערך באותה הרמה, ואז לא היה מדובר בפשרה, אבל זה לא קרה.

ועוד משהו. זה שאוחיון היה פשרה (נקרא לזה הימור) והצליח, לא אומר שום דבר לגבי ההימורים הבאים שייעשו בעתיד.
היום אוחיון הוא כבר לא הימור ולא פשרה. הוא שחקן מוכח במכבי, ואין לזה שום קשר למה שהוא היה לפני שנה (אני מניח שאתה מכיר את העניינים האלה מתורת ההסתברות).
לעומתו, כל שחקן שמשחק בקו האחורי של מכבי היום, הוא הימור שהסיכוי שיצליח לא מושפע בשום אופן מההצלחה של אוחיון.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 30 אוגוסט 2012, 22:15

הנקודה היא שכאשר מגיע שחקן שהוא לא כ"כ פופלרי, מנסים להתשמתש כאן בכל מיני קלישאות ואימרות בנליות, בשביל לייצר דרמות, להציג את המצב כלא טוב ואז איכשהו להשליך את הכל על ההנהלה.

אומרים שלוגאן היה פשרה בגלל שהוא לא עמד בראש רשימת המועמדים של בלאט? אז איפה כולם היו כשארויו נחת כאן? הרי באותה תקופה, המועמד מס' 1 על המאמן היה וויל סולומן וגם אחריו הוזכרו שמות של מועמדים נוספים לפני שארויו הוזכר.
אתה אומר שלוגאן היה האופציה החמישית או השישית של בלאט? אז אני בספק אם ארויו מוקם גבוה יותר ברשימה של אפי. משום מה, אני לא זכור כאן אנשים שהתלוננו על כך או בכלל ציינו שארויו היה "פשרה". ממה שזכור לי, אנשים אטמו שפתיהם מכל ביקורת ורק הצדיעו להחתמה הזו. אני בכלל לא מדבר על מרכוס בראון, שלא רק שלא מוקם גבוה ברשימה של המאמן אז, אלא בכלל לא היה שם, שהרי הוא הונחת על ראשו של המאמן באופן חד-צדדי. גם על ההחתמו הזו, אני לא זוכר יותר מדי ביקרות ושוב, גם מהלך זה קיבל לא מעט קרדיט.
כמו שאתה אומר "בפעם האלף" שהמאמן כיום לא רצה את לוגאן והיקמן אלא רצה את לונגפורד ואוחיון, היה ניתן לומר אז גם "אלף פעמים" שהמאמן לא רצה את אוריו ואת בראון (ואת האחרון הוא באמת לא רצה). משום מה, לא זכור לי שמישהו אמר את זה אז יותר מ50 פעם.. וכנראה שגם לא יותר מ10.

אחרי נושא ה"פשרות", העלו את זה שאין למכבי "עוגנים" בקו האחורי (נושא שבגדול, אני די מסכים איתו) ודבר כזה עוד לא קרה מעולם.
האמנם לא קרה מצב כזה? אני מזכיר לכולם שבעמדות 1 ו2 בעונה שעברה שיחקו שחקן אחד שהיה חתום על החוזה זמני ושחקן אחר שהגיע לכאן אחרי שהיה המחליף של יובל נעימי. באמת מצב יותר טוב?
לפחות העונה, העמדה מס' 3 נשארה בהינה (למרות שלדעתי, יש בעמדה זו יותר סימני שאלה משאר בעמדות הגארד) והשחקן המוביל בעמדה מס' 3 לא הוחלף (בניגוד לעונה הקודמת שבעמדות 1-3 נעשה שינוי).

אחרי ה"עוגנים", דאגו לציין שמכבי לא השקיעה בקו האחורי שלה הרבה כסף, כביכול, בניגוד גמור למה שקרה בעונות קודמות. בשביל להצדיק את התאוריה, הוסבר כאן שאידסון הוא בעצם גארד ואז ניתן לראות ששלושה שחקנים ששיחקו לפני שתי עונות, הם לפתע יותר יקרים משניים מן השחקנים המשחקים העונה, וכל זאת בגלל שהשחקן שמשחק עכשיו בעמדה מס' 3 הוא לא גארד.
הפלא ופלא, אותו שחקן המשחק העונה בעמדה מס' 3, הוא בדיוק אותו שחקן ששיחק כאן בעונה שעברה. האם באמת בעמדות מס' 1 ו2 המובילות של השנה שעברה הושקע כ"כ הרבה יותר כסף מזה של העונה? אם כן, לנגפורד ואוחיון עלו ביחד משהו כמו מליון דולר ואילו לוגאן והיקמן עולים יחד 850K. במקרה הגרוע, יש כאן הבדל של 200K ולא יותר. ממש לא הבדל משמעותי. כמו כן, הצמד היקמן ולגאן הוא צמד גארדים יקר יותר (בסכומי נטו כמובן) מלא מעט צמדים שהיו כאן בעבר.
שוב, אין כאן שום דבר חדש וחריג ושוב, יותר קל לייצר דרמות כשצמד השחקנים הוא לא בעל שמות יותר מדי פופלריים.

אחרי שעברנו גם את הנושא הזה, טרחו לציין כאן שלוגאן הוא שחקן בירידה. וואלה?!? איפה הייתם כנשחת כאן פאפאלוקאס? לאן כולם נעלמו כשהגיע לכאן מרכוס בראון או כששאראס הוזכר כאן שוב ושוב?
למה לגבי לוגאן כ"כ חשוב להזכיר שהוא בירידה, אבל אצל השחקנים האחרים שהזכרתי, ישר מדברים על "נסיון"?
מה? לוגאן לא מנוסה? לוגאן לא נתן עונות טובות ביורוליג ולא "יכול לתרום מנסיונו"?
שוב, נראה שהדבר יותר תלוי בשמו של השחקן ופחות בדברים אחרים.

לסיכום, ההחתמות של מכבי בקיץ הזה, הם בסופו של יום, החתמות אופייניות וממש לא חריגות.
נכון, היתה ירידה משמעותית בתקציב וישנן כמה החתמות שמסביבן לא מעט סימני שאלה, אבל סה"כ, מכבי התנהלה בקיץ זה בדיוק כמו שהיא התנהלה בקיצים אחרים, לרבות קיצים שבהם ההחתמות זכו להרבה קרדיט.
מה שמשתנה היא הביקורת של האוהדים, שלא ממש מגלים קו "אחיד". זה הכל.

התיחסות לעוד כמה דברים שנאמרו כאן -

"פשרות" זה לא דבר כזה גרוע כמו שניסו לצייר כאן. אוחיון הגיע לכאן בתור "פשרה", פרקינס הדגול היה סוג של "פשרה" ולפי הטרמינולוגיה שהוצגה כאן, גם ארויו, אליהו ופארגו הם "פשרות".
מה שחשוב, זה שהשחקן שיגיע יהיה שחקן אותו המאמן רוצה, גם אם הוא לא מס' 1 ברשימת המועמדים. זאת הסיבה מדוע ישנן "פשרות" שנוטות להצליח.
לאנשים אולי קשה לקבל כאן את זה שבלאט העדיף את לוגאן והיקמן על פניהם של שחקנים יותר פופלריים. חשבתי שדוקא לאחר שראינו שחקנים מחוסרי קדריט שהצליחו ובגדול, לצד שחקנים מוכרים ו"מוכחים" שכשלו, הנושא הזה קצת ישתנה.

בנוגע ללנדסברג - לא שמעתי בשום מקום שהוא זה שהגיע לכאן במקום הלפרין. שמו של לנדסברג הועלה כבר ממזמן בהקשרה של מכבי והוא סיכם בקבוצה לפני שפרשת הלפרין הגיע לסופה. אין לי שום ספק שבלאט רצה אותו כאן.

עוד נקודה שחוזרת כאן שוב ושוב היא שיוצאים כאן מהנחה שמכבי יכלה למצוא שחקנים מוכחים יותר, שהשחקנים שהגיעו לכאן היו בתחתית רשימת ההעדפות של המאמן ושבכל זה ההנהלה אשמה.
אני לא יודע איך אנשים יודעים בדיוק היכן היקמן ולוגאן מוקמו ברשימה של בלאט, אבל אני עוד לא ראיתי מישהו שמציע כאן אלטרנטיבות או מצביע על שחקן שהיה בטווח המחירים של מכבי ואותו בלאט רצה ולא קיבל (חוץ מהנושא של טיוס, בו בהחלט ההנלה התנהלה לא נכון).
אנשים פה טומנים את ראשם בחול ורק מאישמים בלי לשים לב למה שקורה בשוק ובלי להציע פתרונות ל"בעיות" אשר עליהם הם מצביעים.
אם בכל זאת אנשים רוצים לראות כאן את התמונה הגדולה, אז שימו לב למה שקרה הקיץ באירופה בקווים האחרויים; פנאתנייקוס, שהיא דוגמה ומופת לקבוצה המתנהלת נכון, איבד את קלאתס וצירפה את אוקיץ', שהוא ממש לא "עוגן" ואת קיצ'ן (שחקן מוכח?), צסקא הגדולה החתימה את ארון ג'קסון ש"עוד לא קרע זוג נעליים בקבוצת יורוליג מובילה", קאחה לבורל החתימה את רוצ'סטי, שגם הוא לא שם גדול וחימקי עטירת התקציב הביאה את קופונן, שלעולם לא שיחק ביורוליג בעבר. אז מכבי "נפלה" עם לוגאן והיקמן? אז לפחות בכל הקשור להימורים ומוכחות, מצבה לא רק שאינו רע, הוא גם לא כ"כ גרוע ביחס לקבוצות הגדולות והעישרות של היבשת.
אגב, סיינה, שגם היא קבוצה שדוגלת בהמשכיות ו"מתנהלת נכון" לפי הקרטריונים שנוצרו כאן, איבדה הקיץ את מקקאלב ונכשלה להביא את היקמן (ללא אחרת ממכבי), אשר רואים בו כאן הימור ונוטים לקשור בשמו רק ביקורת (וכל זאת, בלי להזכיר את החלפתו של אנדרסן בקאסון הבינוני ואת הפרישה של סטונרוק).
אז קצת פרופורציות בחיים, המצב לא כזה חריג ולא כזה גרוע :bigsmile3 .
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 31 אוגוסט 2012, 06:08

על מה אתה מדבר? ארויו בכלל לא היה אופציה. לא שישית, לא חמישית ולא תשיעית. פתאום כשהעניין הפך לרלוונטי כולם התגייסו והביאו אותו.
אני עוד זוכר את אפי יושב עם חיוך מאוזן לאוזן באיזשהו אולפן ומתראיין לגבי ארויו.

אתה חושב שאם פתאום היתה אפשרות להביא את ריי אלן לכאן, למרות שלא היה מועמד, מישהו היה אומר משהו רע, כי זאת לא האופציה הראשונה שכתובה על הדף???

כנ"ל לגבי מרכוס בראון, שהובא לכאן בשביל "להציל" את העונה, ממש לא בניגוד לדעתו של המאמן, אלא כתיקון לכל הסימונסים והוויליאמסים והחג'ג'ים שהיו בקבוצה.
זה פשוט הזוי, מאיפה אתה לוקח את הדוגמאות האלה, וגם מטעה בעובדות, כי אפי לא "לא רצה" את ארויו, אלא לא חלם שהוא יכול להגיע, וכנ"ל במקרה של בראון.

אתה בעצמך מסכים שאין עוגנים. מה זה משנה אם זה יותר טוב ממה שהיה בשנה שעברה או לא? גם בשנה שעברה היו לנו טענות רבות לבניית הקו האחורי, וניצלנו בענק מזה שלאנגפורד
פתאום התפנה ושפארמר נשאר כאן מספיק זמן בשביל להביא את הקבוצה לטופ 16. אם אחד מאלה לא היה קורה, מכבי היתה נותנת את אחת העונות החלשות ב-20 השנים האחרונות.

לגבי הכסף שהושקע בקו האחורי - זה לא רק הכסף עצמו, אלא גם האלטרנטיבות. אידסון הוא לא גארד, אבל לכולם היה ברור, שבמידה ויקרה משהו לא צפוי, כמו פציעה או יכול נמוכה,
הוא יוכל לעזור, וזה אכן גם קרה. נכון להיום, אם היקמן יציג יכולת חלשה, או חלילה ייפצע, מי אמור להיכנס לנעליו? רוט? לאנדסברג שלא יודע להוביל כדור? סמית' שחזק בתחומים אחרים? או פניני שנמצא
בכושר נוראי?
ושוב אני חוזר איתך לנושא ההסתברות. זה שזה כבר קרה בעבר, לא אומר שזה יקרה גם בעתיד. התפקיד של ההנהלה הוא לבנות קבוצה טובה ולמזער את הסיכונים, כדי שהקבוצה תצליח,
אבל במקום זה, כל הקבוצה הזאת תלויה ביכולת המקצועית של היקמן ובמצב הפציעות של שרמדיני ופופס וזה לא ממש מעודד.

לגבי לוגאן והירידה - לוגאן הגיע לכאן כשחקן בכיר שאמור לשחק בחמישייה ולהיות על המגרש 30 דק' לפחות.
פאפאלוקאס הגיע לכאן להיות המחליף של פארמר, את שאראס הציעו כדי להיות המחליף של אוחיון, ובראון הגיע כהצלה של הרגע האחרון, וגם הוא שיחק ליד שחקן גדול ואיכותי כמו ארויו.
לכן הירידה של לוגאן הרבה יותר רלוונטית מזו של פאפאס.

אני ממש לא מסכים עם ה"סיכום" שלך. ההתנהלות של ההנהלה בקיץ הזה היתה חריגה לרעה, והיא היתה רעה בעצם גם בקיצים הקודמים.
ההנהלה בהחלט התגייסה במלוא כוחה בעונות של אפי/פיני ושל קטש/צביקה, ונתנו לשני המאמנים הכושלים שהחלו את העונה, סגל עמוק, יקר ואיכותי.
לעומתם, המאמנים הבכירים שהחלו את העונות שלהם מאז פירוק השושלת ההיא, כמו ספאחיה, פיני ובלאט קיבלו סגלים לא מספיק טובים ונקודת הפתיחה שלהם היתה בעייתית.
לא תמיד זה היה באשמת ההנהלה (כמו במקרה של ספאחיה והמלחמה), אבל בשלוש העונות האחרונות, רוב הפשלות הן אכן על ראשה.
המטרה היא להתקדם ולהשתפר, ולא ללכת אחורה משנה לשנה.

ומילה לגבי ההערות. כל הקבוצות (או לפחות רוב) שהזכרת, מחזיקות בשחקנים איכותיים מאוד לצידם של אותם השחקנים שהגיעו.
פאו מחזיקה ברכז הטוב ביבשת DD, צסקא מחזיקה בתאודוסיץ', שעם כיוונון של מסינה, יהיה נשק אדיר, סיינה אכן נחלשה מאוד בכל מה שקשור לעזיבתו של מקאלב, ואני בטוח
שהאוהדים שם לא הכי מרוצים מהעניין.
לכל שאר קבוצות הצמרת גם כן יש גארדים איכותיים כמו יול, נבארו, הוארטס, ספנוליס ואחרים, ככה שלא הייתי דואג להם יותר מדי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 31 אוגוסט 2012, 16:57

jol9 כתב:על מה אתה מדבר? ארויו בכלל לא היה אופציה. לא שישית, לא חמישית ולא תשיעית. פתאום כשהעניין הפך לרלוונטי כולם התגייסו והביאו אותו.
אני עוד זוכר את אפי יושב עם חיוך מאוזן לאוזן באיזשהו אולפן ומתראיין לגבי ארויו.

ממש, אבל ממש לא נכון.

המועמד מס' 1 של אפי היה וויל סולומון.
לאחר שסולומן ירד מהפרק, הוזכרו כמה מועמדים מהNBA ואוריו היה אחד מהם.
הוא בפירוש לא היה האופציה מס' 1 של המאמן (מה שלפי דבריך, הופך אותו ל"פשרה") וכנראה, שגם לא השניה.

jol9 כתב:אתה חושב שאם פתאום היתה אפשרות להביא את ריי אלן לכאן, למרות שלא היה מועמד, מישהו היה אומר משהו רע, כי זאת לא האופציה הראשונה שכתובה על הדף???

מה זה קשור?
אתה טוען שכל מי שהוא לא האופציה הראשונה של המאמן, הוא פשרה. אז במצב כזה, גם ריי אלן היה נחשב לפשרה.
זאת עוד דוגמא לכך ש"פשרות" הן לאו דוקא דבר רע.
jol9 כתב:כנ"ל לגבי מרכוס בראון, שהובא לכאן בשביל "להציל" את העונה, ממש לא בניגוד לדעתו של המאמן, אלא כתיקון לכל הסימונסים והוויליאמסים והחג'ג'ים שהיו בקבוצה.

טוב, זה כבר עיוות מכוער של המציאות וברמה העובדתית, פשוט שקר גס.
פדרמן בעצמו התראיין באותה תקופה והודה שלאפי היו שני מעומדים אחרים לזר בעמדה מס' 2. ההנהלה לא התלהבה מהשמות והחליטה באופן חד-צדדי להביא את מרכסון בראון.
למען הסר ספק - בראון הונחת על ראשו של המאמן. זאת עובדה.

jol9 כתב:ומילה לגבי ההערות. כל הקבוצות (או לפחות רוב) שהזכרת, מחזיקות בשחקנים איכותיים מאוד לצידם של אותם השחקנים שהגיעו.
פאו מחזיקה ברכז הטוב ביבשת DD, צסקא מחזיקה בתאודוסיץ', שעם כיוונון של מסינה, יהיה נשק אדיר, סיינה אכן נחלשה מאוד בכל מה שקשור לעזיבתו של מקאלב, ואני בטוח
שהאוהדים שם לא הכי מרוצים מהעניין.
לכל שאר קבוצות הצמרת גם כן יש גארדים איכותיים כמו יול, נבארו, הוארטס, ספנוליס ואחרים, ככה שלא הייתי דואג להם יותר מדי.

השחקנים שנמצאים בשוק הם לא אילו החתומים בקבוצות, אלא אילו העוברים מקבוצה לקבוצה או אילו שאינם תחת חוזה.
אם הקבוצות הגדולות והעשירות מחתימות גארדים שהם בגדר הימור, אז איך אפשר לבוא בטענות למכבי (שהיא קבוצה עם משאבים דלים יותר) שהיא גם עושה זאת?
נראה שהבחירות של מכבי ושל הקבוצות הגדולות יותר, נעו בין הימורים פרועים להימורים קצת יותר בטוחים בכל הקשור לשחקנים בקו האחורי. כך היה נראה שוק הגארדים הקיץ ואילו היו האילוצים, במקום להתבונן בהם, אנשים כאן נכנסו לפניקות והיסטריות ורצו מהר מאוד לבקר את ההנלה.
על פניו, גם אם למכבי היה קצת יותר כסף, סביר מאוד להניח שהיינו רואים כאן גארדים שהם בגדר "הימור". סה"כ, לוגאן והיקמן הם אולי הדבר הטוב ביותר שהיה ניתן להוציא תחת מגבלות התקציב ואילוצי השוק.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 31 אוגוסט 2012, 20:27

אני אפילו לא הולך להגיב לנושא של ארויו. זה אחד הקשקושים הכי גדולים ששמעתי כאן בפורום.
תכף תגיד גם שאם לברון ג'יימס יגיע לכאן אז הוא יהיה פשרה.

תבדיל בין פשרה לבין הזדמנות. ארויו היה הזדמנות, לוגאן הוא פשרה. פשוט מאוד.

לגבי מרכוס בראון... קצת נסחפת. עיוות מכוער?? שקר גס?? הגמת קצת.
אני לא זוכר את כל הפרטים, רק שמרכוס בראון הובא לכאן בשביל להיכנס לתוך סגל בזיוני שבנה אפי, וחוץ מזה, פדרמן הבין די מהר שאפי זה לא זה,
ואין שום בעיה שההנהלה החליטה בשבילו, אם היא אכן החליטה בשבילו.
דייויד זה לא אפי.

ולגבי החלק האחרון - למכבי היה ביד את אחד הגארדים הטובים ביבשת. אז כמו שפאו ואול' השכילו לשמור את שלהן, מכבי לא השכילה לשמור את שלה.
על סמך מה אתה אומר שהיקמן ולוגאן הם הדבר הכי טוב שאפשר היה להוציא? ואולי פולן וקופונן היו יכולים להיות טובים בהרבה?
את זה נוכל לבדוק בקרוב, ועד אז זאת הצהרה ריקה מתוכן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 31 אוגוסט 2012, 21:43

jol9 כתב:אני אפילו לא הולך להגיב לנושא של ארויו. זה אחד הקשקושים הכי גדולים ששמעתי כאן בפורום.
תכף תגיד גם שאם לברון ג'יימס יגיע לכאן אז הוא יהיה פשרה.

תבדיל בין פשרה לבין הזדמנות. ארויו היה הזדמנות, לוגאן הוא פשרה. פשוט מאוד.

הפיסקה ההזו מוכיחה באופן ניצח את דבריי.
כשזה נוגע לשם כמו אוריו, אז זה פתאום לא פשרה והכל הופך ל"קשקוש".

אז בוא רגע נזכר במה שקרה באותו הקיץ.
המועמד המוביל של אפי לעמדת הרכז היה וויל סולמון. או כמו שאתה אומר, "בפעם האלף" המאמן רצה את סולומון , לא את ארויו, לא את שאראס ולא את צ'יבורשקה.
למען הסר ספק, אזכיר שוב, המאמן רצה את סולומון, בדיוק כמו שבלאט רצה העונה את לגנפורד.

סולומון קיבל הצעה מכובדת ממכבי (בדומה ללנגפורד), אבל בחר ללכת לNBA. לאחר שסולומון ירד מן הפרק, מכבי בדקה מועמדים נוספים, רובם ככולם שחקני NBA. השם הראשון שעלה היה שמו של ג'ייסון ווילאמס (הרכז של מיאמי, ולא העב"מ מבני השרון) ומכבי פתחה עמו במו"מ שלא היה רחוק מלהסתיים בחתימה. רק לאחר שהמו"מ עם ווילאימס נקלע לקשיים, הועלה שמו של ארויו, כאשר ברקע היו גם שמות שחקני NBA אחרים.

ברמה העובדתית, ארויו נחת כאן רק לאחר שמכבי כבר היתה במו"מ עם לפחות שני רכזים אחרים. גם לגבי סולומון וגם לגבי ווליאמס, שני הצדדים הודו שמתקיימים מגעים והיה ברור שבמכבי מאוד מעוניינים בהם.
אז אתה רוצה לקרוא לזה הזדמנות? שיהיה. כמו שאני רואה את הדברים, ארויו היה במקרה הטוב, האופציה השלישית של המאמן והוא עונה בדיוק על ההגדרה של "פשרה", כפי שהיא הוצגה כאן.
jol9 כתב:לגבי מרכוס בראון... קצת נסחפת. עיוות מכוער?? שקר גס?? הגמת קצת.
אני לא זוכר את כל הפרטים, רק שמרכוס בראון הובא לכאן בשביל להיכנס לתוך סגל בזיוני שבנה אפי, וחוץ מזה, פדרמן הבין די מהר שאפי זה לא זה,
ואין שום בעיה שההנהלה החליטה בשבילו, אם היא אכן החליטה בשבילו.

דייויד זה לא אפי.

מה אומר, אתה כנראה באמת לא זוכר (והאמת, שגם אני מנסה בכוח לשכוח את אותה עונה). מה שקרה, היה שלמכבי היה חסר זר מוביל בעמדה מס' 2 והזר שכן היה בעמדה הזו (סימונס) גם הובא ע"י ההנהלה.
מכבי כבר הגיעה לאוקטובר ורק אז הבינו בהנהלה שצריכים חיזוק. הועלו מספר שמות, למאמן היו שחקנים מועדפים, אבל ההנהלה הלכה עם מרכוס בראון על אפו ועל חמתו של המאמן.
פדרמן בעצמו הודה בדברים בראיון ביציאה העיתונות. עדיין לא מאמין או לא זוכר? אז הנה תמצית מאותו ראיון http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 99&lang=HE
http://www.nrg.co.il/online/3/ART1/874/964.html

הוכחה חד-משמעית להנחתה של שחקן על ראשו של המאמן. מעשה בלתי מקצועי בעליל שגובל במחדל וראוי לכל ביקורת וגנאי. הפלא ופלא, ביקורת לא שמענו ונראה שגם אנשים שכחו את מה שקרה.
יותר קל לנפנף בסיסמאות ש"ההנהלה קמצנית" ו"שלא עושים מספיק בשביל להחתים את השחקנים שהמאמן רוצה" בלי לבסס את הדברים בעובדות, אבל כאשר לשחקן קוראים מרכוס בראון, כולם משתתקים, וזה עוד כאשר ההתנהלות הבלתי-מקצועית היא עובדה מוגמרת וחד משמעית.

אגב, גם בפוסט האחרון שלך, שכחת לציין שפאפאלוקאס הגיע לכאן כגארד הזר הראשון של מכבי באותו קיץ, ולא היה ברור אם הוא אכן מגיע כשחקן משלים או מוביל. גם שאראס היה מועמד להגיע לכאן כשחקן מוביל במקומו של פארגו בזמנו, אבל לאף אחד זה לא הפריע שמדובר בשחקנים בירידה.

jol9 כתב:ואין שום בעיה שההנהלה החליטה בשבילו

אמירה אומללה.
חשבתי שההנלה צריכה להיות קשובה לרצונות המאמן, חשבתי שרצוי להמנע מ"פשרות", חשבתי שההנהלה אשמה בכך שהמאמן לא מקבל את השחקן שהוא רוצה, אבל כשקוראים למאמן אפי ולשחקן מרכוס בראון, אז לא רק שהיא לא אשמה, אלא "אין שום בעיה".
זה בדיוק מה שאני אומר כל הזמן. האוהדים הולכים עם השמות הפופלריים ובפועל, פחות חשובה להם ההתנהלות המקצועית (עד שזה מגיע לשמות פחות פופלריים). I rest my case.

jol9 כתב:ולגבי החלק האחרון - למכבי היה ביד את אחד הגארדים הטובים ביבשת. אז כמו שפאו ואול' השכילו לשמור את שלהן, מכבי לא השכילה לשמור את שלה.
על סמך מה אתה אומר שהיקמן ולוגאן הם הדבר הכי טוב שאפשר היה להוציא? ואולי פולן וקופונן היו יכולים להיות טובים בהרבה?
את זה נוכל לבדוק בקרוב, ועד אז זאת הצהרה ריקה מתוכן.

ראשית, אני ממש לא יודע אם המצב של פאו כ"כ טוב. היא איבדה את קלאתס המצויין ועל הדרך, גם את לוגאן וגם את הוד קדושתו שאראס. אם דיאמנטידיס ימשיך בירידה שחלה ביכולתיו בעונה שעברה, פאו תהיה בבעיה לא פשוטה בכלל.

בנוגע לשמות שהזכרת, בהחלט יכול להיות שמדובר בשחקנים טובים יותר. אישית, הייתי מעדיף את שניהם על פניו של לוגאן.
עם זאת, הויכוח כאן אינו מקצועי. לוגאן והיקמן, ברמת המוכחות וה"עגינה", היו מן הטובים ביותר שהיה ניתן למצוא. אז היו שחקנים כמו קופונן (שאגב, ממש לא היה בטווח המחירים של מכבי) ופולן? הם לא נמצאים ברמת מוכחות גבוהה הרבה יותר, אם בכלל. זה לא שמכבי התלבטה בין לוגאן לבין מקקלאב ובכוח בחרה באופציה הפחות טובה. שוב, ההתלבטות היתה בין הימורים בטוחים יותר לבין הימורים בטוחים פחות. נראה שכל מי שהיה מוחתם כאן היה בגדר הימור ו"פשרה". מה שכן, נראה שהשחקנים שכן הובאו לכאן היו בגדר הימור יחסית מושכל, שהרי היו יכולות להיות אופציות הרבה יותר גרועות. אני ממש לא חושב שבטווח המחירים הזה יכלנו למצוא משהו הרבה יותר טוב.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי LIAV10 » 31 אוגוסט 2012, 21:48

להגיד שהבאת ארויו זאת אותה פשרה בדיוק כמו הפשרה על לוגאן זה פשוט מגוכח..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 01 ספטמבר 2012, 07:32

חביב, הבעיה שלך שאתה מנסה להכניס הכל לתבניות קבועות שלא משתנות, ואז גם מצבים מיוחדים נאנסים אצלך לתוך התבניות.

למשל, תבנית קבועה - ההנהלה לא יכולה להנחית שחקנים על מאמן. מצב מיוחד - מאמן גרוע, מצב מקצועי קשה ושחקן טוב פנוי וזמין.
למשל, תבנית קבועה - שחקן שהוא לא המועמד הראשון של המאמן הוא פשרה. מצב מיוחד - שחקן ברמה גבוהה מתפנה בדיוק לתפקיד בו מחפשים שחקן.
למשל, תבנית קבועה - שחקנים צעירים/לא מוכחים, לאו דווקא פחות טובים. מצב מיוחד - כל הקו האחורי מורכב משחקנים לא מוכחים או מוכחים כבינוניים בלי שום אפשרות לגיבוי.

מה שאני רוצה להגיד זה שבגדול התבניות עליהן אתה מדבר הן נכונות. אפשר להתווכח עליהן, אבל זה באמת ניואנסים. אבל חייבים להיות מסוגלים להוציא מקרים מיוחדים מתוך התבניות
ולדבר עליהן כמקרים המיוחדים שהם.
זה שמכבי הצליחה בעבר עם קו אחורי זול, זה לא אומר שהדבר הזה יכול לעבוד כשיטה, וזה לא אומר שהקו האחורי הספציפי הזה שנבנה כאן, הוא מספיק טוב בשביל להצליח.
זה שפעם מתישהו ההנהלה הנחיתה שחקן על המאמן, והאוהדים המתוסכלים מהמצב לא התנגדו לזה, לא אומר שכל האוהדים צבועים ורק רודפים אחרי שמות.

אז כן בהחלט, כשקוראים למאמן אפי, כשהעונה נפתחת איך שהיא נפתחת, כשההפסדים מתחילים להצטבר וכולם בלחץ, אז ההנהלה עושה את שלה - היא מביאה שחקן ומפטרת את המאמן.
באמת שלא זכרתי את הסיפור ההוא עם בראון על כל פרטיו הקטנים, אבל אני עדיין עומד מאחורי זה שזה היה מקרה מיוחד, והפעולות של ההנהלה נועדו בשביל להציל את העונה והן היו תקינות.

פאפאלוקאס לא הגיע לכאן להיות רכז מוביל. אתה יכול לסובב את זה איך שתרצה, אבל זה פשוט לא נכון.

ארויו לא היה אופציה שלישית ולא רביעית. הוא לא היה אופציה. הוא בכלל לא היה על הפרק, בדיוק כמו שלאנגפורד ופארמר לא היו על הפרק בעונה הקודמת, ובדיוק כמו שריי אלן וריקי רוביו
לא על הפרק לעונה הזאת. פתאום נוצרה סיטואציה והוא הגיע. להגיד שהוא היה האופציה השלישית ועוד אחרי סלומון זה פשוט קשקוש אחד גדול.

אם הויכוח לגבי היקמן ולוגאן הוא לא מקצועי, אז איזה ויכוח זה בדיוק, פילוסופי? שחקנים כמו היקמן יש בכל אירופה בכמויות, וגם בליגה שלנו הסתובבו לפחות עשרה כאלה (אני מדבר על הסגנון של השחקן).
לוגאן הוא שחקן מוכח יותר, אבל הוא לא שומר טוב, לא ממש מוביל כדור, ולא הצליח בקבוצות גדולות ששיחק בהן, אלא רק בקטנות.
זה מי שמכבי הביאו, ואני בטוח שלפחות על הנייר היה אפשר להביא שחקנים טובים יותר, גם ללא הוספת תקציב, אלא שינוי ההקצבות בין הקו האחורי לקדמי.

ודבר אחרון, הלוואי עלינו שחקן בקו האחורי שאחרי ה"ירידה" שהיתה לDD, יהיה חצי ממנו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 01 ספטמבר 2012, 14:12

jol9 כתב:למשל, תבנית קבועה - ההנהלה לא יכולה להנחית שחקנים על מאמן.

זאת לא תבנית. ככה הנהלה צריכה לנהוג, נקודה. המקרים ה"מיוחדים" בו המצב הזה יכול להיות נסלח, הם כאשר השחקן אותו ההנהלה רוצה הוא שחקן שולי שלא באמת משפיע על איכות הסגל והרטוציה והוא לא אמור להפריע לבניית הקבוצה (כמו שחקן שעולה מהנוער למשל). כאשר ההנהלה מוציאה מכיסה מליון דולר ומנחיתה על ראשו של המאמן שחקן בו הוא לא מעוניין, זאת תקלה - חד וחלק. אין כאן שום אקספשנס או מקרים מיוחדים. מעשה זה הוא מחדל וראוי לכל סוג של ביקורת, בלי שום קשר לזהות המאמן וזהות השחקן.
במקום לבקר מחדל איום ונוראי כמו זה, אנשים כאן נטו לשבח את המהלך ודוקא כאשר מגיע שחקן אותו המאמן אוהב (במידה זו או אחרת), צצה ביקורת. לדעתי, זו צביעות, זה הכל.
jol9 כתב:למשל, תבנית קבועה - שחקן שהוא לא המועמד הראשון של המאמן הוא פשרה. מצב מיוחד - שחקן ברמה גבוהה מתפנה בדיוק לתפקיד בו מחפשים שחקן.

את התבנית לא אני קבעתי, אלא דוקא אתה. אתה טענת "אלף פעם" שבלאט רצה כאן לנגפורד. אז בדיוק על אותו משקל, אפי רצה את סולומון.
חשוב להדגיש, שבאותו קיץ, היה למכבי מועמד קונקרטי לעמדת הרכז ובדיוק כמו הקיץ, המאמן לא קיבל אותו. היום זה מפריע וצריכים לציין זאת אלף פעמים, אז זה לא היה אישו גדול.

בנוגע ל"פשרות", אני לא רואה בלוגאן כפשרה וגם לא בארויו פשרה (למרות שביברור, הוא היה בעדיפות משנית באותה תקופה) וגם ציינתי, ש"פשרות" זה לא דוקא כ"כ גרוע. היו לא מעט שחקנים שהגיעו לכאן כאשר הם לא היו מועמדים מס' 1 של המאמן, כזה היה פרקינס (שבכלל לא היה בתוכניות של המאמן) והוא גם הפך לשחקן מוביל כסוג של "פשרה" וכאלו גם היו אוחיון, שייר, מאלט (וכל הגארדים השונים שהגיעו לכאן באמצע העונה), פארגו, אודריך וכמובן, וויל ביינום שאולי היה האופציה העשירית של ספחיה באותו קיץ. לכל אילו אתה יכול לצרף גם את מרכוס בראון וטרה סימונס, שהיו הנחתות על ראשו של המאמן.
אפשר לחשוב כבר כמה פעמים המאמן כן קיבל גארד שהיה גם הבחירה הראשונה שלו. אפילו שאראס הגדול לא הופיע בראש הרשימה של פיני (למרות שכאן, בהחלט מדובר ב"הזדמנות".)
אז לוגאן הוא "פשרה"? אז בפועל, הוא לא שונה יותר מדי מלא מעט גארדים שהיו כאן בעבר, רק משום מה, אצלו זה קצת יותר מפריע שהוא כזה.

אגב, שחקנים כמו בורשטיין (בקדנציה השניה), קאמינגס ופאפאלוקאס, כן הובאו כאופציה מס' 1 של המאמן ואף אחד מהם לא היה הצלחה מסחררת. אבל זה כבר נושא אחר.
jol9 כתב:למשל, תבנית קבועה - שחקנים צעירים/לא מוכחים, לאו דווקא פחות טובים. מצב מיוחד - כל הקו האחורי מורכב משחקנים לא מוכחים או מוכחים כבינוניים בלי שום אפשרות לגיבוי.

ועכשיו אני אומר ב"פעם האלף", צמד הגארדים שמכבי הביאה תחת אילוצי התקציב, היה כנראה הכי בטוח והכי "מוכח" שהיה ניתן להביא לאור הנסיבות.
חוץ מזה ושוב בפעם המי יודע כמה, זאת לא ההנהלה שהחתימה אותם.

jol9 כתב:פאפאלוקאס לא הגיע לכאן להיות רכז מוביל. אתה יכול לסובב את זה איך שתרצה, אבל זה פשוט לא נכון.

כאשר פאפאלוקאס הגיע לכאן, לא היה ברור לאיזה תפקיד הוא מיועד. יתרה מזאת, באותה תקופה מכבי היתה בחיפוש אחר קומבו-גארד מוביל ופתאום, מוחתם כאן פאפאלוקאס בכחצי מליון דולר. מהלך כזה היה אמור לכל הפחות, להלדיק כמה נורות אדומות, אבל במקום זאת, זכה בעיקר לקרדיט.
חוץ מזה, אם לא רוצים לדון בפאפאלוקאס, אז הדגומא של שאראס לפני שנתיים אומרת הכל. הוא היה מועמד להגיע כשחקן מוביל בלבד (במקומו של פארגו שהגיע לבסוף) ואז הרבה פחות הוטרדו כאן מן העובדה שהוא שחקן בירידה. לוגאן דוקא כן גורם כאן לדאגה והיסטריה.
jol9 כתב:אם הויכוח לגבי היקמן ולוגאן הוא לא מקצועי, אז איזה ויכוח זה בדיוק, פילוסופי?

שוב, הדיון לא היה ברמת היכולת האישית, הכושר וכו', אלא ברמת המוכחות וה"הימור".
שוב 2, אני חושב שלפחות מבחינת האספקטים האילו, לוגאן והיקמן הם מן הטובים ביותר שהיה ניתן למצוא. גם אם היו קיימות אופציות טובות יותר (ולי לא ידוע על כאלו), הם לא היו הרבה יותר טובות והפער בינם לבין לוגאן והיקמן ניתן לויכוח.
שוב 3, זה לא שמכבי התלבטה בין לוגאן והיקמן לבין פארמר ומקקלאב, הבחירות נעו בין הימורים טובים יותר להימורים קצת פחות טובים.

jol9 כתב:שחקנים כמו היקמן יש בכל אירופה בכמויות, וגם בליגה שלנו הסתובבו לפחות עשרה כאלה

אני מקווה שאתה לא באמת מאמין לאמירה הזו.
עם כל הכבוד, יש קצת הבדל לשחקן מוביל בליגה האיטלקית שהיה על הראדאר של קבוצות יורוליג לבין שחקני מרכז טבלה בקופליג.
תן קצת כבוד לשחקן שעשה קפיצת מדרגה משמעותית מאוד העונה ואת משחקיו הטובים נתן דוקא מול הקבוצות החזקות ביותר בליגה בה הוא שיחק - קבוצות להם גם מכבי הפסידה.
סתם חבל שמזלזלים כאן בשחקן מוכשר שאותו המאמן גם רצה, רק בגלל שאין לו מספיק סרטוני ביוטיוב.

jol9 כתב:ודבר אחרון, הלוואי עלינו שחקן בקו האחורי שאחרי ה"ירידה" שהיתה לDD, יהיה חצי ממנו.

וזה עדיין לא סותר את העובדה שהמצב בקו האחורי (וגם בקו הקדמי) של פאו הורע. כך גם קרה לסיינה וכך גם לקבוצות כמו בילבאו, ז'לגיריס ופרטיזן וקבוצות יורוליג נוספות. אפילו קאנטו החביבה (שכבר לא תשחק ביורוליג), נאלצה להרכיב קו אחורי חדש לחלוטין.
בכלל, חוץ מהטורקיות שקיבלו את פארמר ומקקלאב וממילנו שהביאה את לנגפורד, לא היתה אף קבוצת יורוליג שבאמת התחזקה בקו האחורי.
חלק מן הקבוצות הצליחו לשמר את הקו האחורי (וגם כאן מדובר בקבוצות עשירות בלבד) וחלק גדולn מהם(שגם הוא כולל קבוצות עשירות ממכבי וקבוצות אשר "מתנהלות נכון") נחלש שם.
בסופו של יום, במכבי לא קרה משהו שלא קרה בקבוצות יורוליג אחרות הקיץ. לפני שרצים להאשים את כל העולם ואישתו, אפשר גם להתבונן באילוצים שארעו בשוק. זאת לא בושה להסתכל גם על התמונה הגדולה.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 01 ספטמבר 2012, 16:43

1. אני חושב שכן יש מקרים מיוחדים. אפי ממילא היה בדרך החוצה וההנהלה היתה צריכה לדאוג לכך שהקבוצה לא תתרסק.
גם אם היו מביאים שחקן אחר, לא היתה לי אישית התנגדות, כי היה חסר שחקן בעמדה 2.
ברור שככלל זהו מעשה לא רצוי, אבל זה לא שזה לא קורה או קרה (גם על בלאט הונחתו שחקנים כמו אליהו ומורן רוט). במקרה ההוא ההנהלה קיבלה החלטה שמביאים
את השחקן הפנוי הכי טוב, וזאת החלטה שגם הוכיחה את עצמה.

2. אתה צודק בנושא תבנית הפשרה. באמת אני כתבתי את זה. רק שהכוונה שלי היתה קצת שונה.
יכול להיות שלמאמן ישנן כמה אופציות טובות שהוא חשב עליהן, ואז לא משנה מי מהם מגיע, זה בסדר. פשוט נראה לי שלוגאן לא היה כזה. זה הכל.
יכול להיות שאני טועה, אין לדעת, אבל זה פשוט נראה לי ככה.
בכל אופן, אתה כל הזמן חוזר על המשפט השגוי הזה, והפעם שמת אותו בסוגריים, שארויו היה עדיפות משנית. ארויו לא היה עדיפות. אם הוא היה רלוונטי עבור מכבי
בתחילת הקיץ, הוא היה המטרה שאחריה היו רודפים ולא סלומון. הוא פשוט צץ לו משום מקום וברגע שזה נהיה רלוונטי, עזבו הכל והתעסקו רק בו.

אני מסכים שפשרות זה לא תמיד רע (למרות שחלק גדול מהדוגמאות שהבאת הן כן היו רעות). אבל כשיש יותר מדי פשרות, זה מראה כבר אחד מהשניים - או שהמאמן
לא יודע מהן המגבלות התקציביות ומבקש להחתים שחקנים יקרים מדי, או שההנהלה לא עושה מספיק בשביל להביא את האופציות היותר גבוהות שהמאמן נתן.

3. אתה יכול להגיד שהמצד חמד הזה הוא הכי הכי, אבל זה עדיין לא הופך את זה לנכון. בוא נסכים שנשפוט ע"פ היכולת על המגרש.

4. המהלך של פאפאס זכה לא לקרדיט אלא לנסיון להבין מה הולך כאן ומה מנסים לעשות. כשהגיע פארמר (נדמה לי שהם הוחתמו בסמיכות זה לזה, הייתי בחו"ל אז אני לא ממש זוכר),
אז העניין נהיה קצת יותר ברור.
אני לא זוכר האם שאראס היה אמור להגיע כשחקן בכיר ומוביל, אבל אתה לא יכול להגיד מה היה ומה לא היה אז בפורום, כי הפורום ההוא לא ממש קיים, וכל מה שתגיד לא ניתן להוכיח,
ומסתמך כנראה על זכרון סלקטיבי. אני לא זוכר אקסטזה גדולה מהעניין הזה, אבל זה באמת היה מזמן.

5. אני לא מזלזל בהיקמן, ובכוונה הדגשתי שאני מתכוון לסגנון המשחק. כלומר קומבו גארדים כאלה שעושים קצת מזה וקצת מזה, וקצת הגנה, וקצת הובלת כדור, וקצת קליעה וכו'.
יכול להיות שהיקמן עושה את זה טוב, ויכול להיות שלא. אני לא מתרשם מהרקורד שלו, שכאמור לא כולל אף משחק בזירה האירופאית, למרות שהוא כבר נמצא כמה שנים באירופה.
אני רק מקווה שהוא לא יהיה נפילה, כי זאת תהיה נפילה משמעותית מאוד.

6. ההבדל בין מכבי לבין קבוצות אחרות שלא התחזקו, או נחלשו, הוא שלמכבי היו שני שחקנים טובים ביד, והיא לא השכילה לשמור על אף אחד מהם.
מבחינתי פאו נחלשה מ9 ל-8.5. או אולי אפילו לא נחלשה בכלל. מכבי לעומת זאת ירדה מ-8 ל-6, וזה כבר הרבה יותר משמעותי (הכל על הנייר כמובן).
למרות שמצב השוק הוא בהחלט פרמטר שכן צריך לתת לו משקל, ואפשר לקבל את הטענה שלך בנושא.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 01 ספטמבר 2012, 17:52

jol9 כתב: . במקרה ההוא ההנהלה קיבלה החלטה שמביאים את השחקן הפנוי הכי טוב, וזאת החלטה שגם הוכיחה את עצמה.

נחזור לשיטת המספרים :)

1. איך אתה יכול להגיד שההנהלה הביאה את השחקן הפנוי הכי טוב? איך גם ניתן לומר זאת מבלי לדעת מה היו ההעדפות של המאמן (והם לא היו מרכוס בראון)?
דוקא באותו קיץ, היו הרבה שמות טובים בשוק בעמדה של בראון - אלן אנדרסון, קית' לנגפורד (אותו אחד שכיום כולם מבכים את עזיבתו), דיויד לוגאן ותומאס קלתי (למרות שלגביו אני לא לגמרי בטוח).
יתרה מזאת, למכבי של אז היה תקציב גדול (ויעידו על כך מליון הדלורים אותם קיבל בראון) ובכסף הזה, מכבי גם יחלה להביא שחקן תחת חוזה (עבור תשלום ביי-אאוט כמובן), מה שאומר, שאפילו אידסון היה בהישג יד.

2. ההחתמה הוכיחה את עצמה? אני מזכיר, שבראון עזב מיד לאחר עונה אחת - עונה שגם היתה הגרועה ביותר של מכבי ביורוליג ב14 השנים האחרונות. איפה הדיבורים על המשכיות? איפה מבחן התוצאה? איפה הדיבורים על השגים? כנראה, שכאשר שם כמו מרכוס בראון נכנס בדלת, כל הדיבורים בורחים דרך החלון.

jol9 כתב: ארויו לא היה עדיפות. אם הוא היה רלוונטי עבור מכבי
בתחילת הקיץ, הוא היה המטרה שאחריה היו רודפים ולא סלומון. הוא פשוט צץ לו משום מקום וברגע שזה נהיה רלוונטי, עזבו הכל והתעסקו רק בו.

זה פשוט לא נכון.
ארויו נתן עונה בינונית באורלנדו והיה פנוי כבר בתחילת הקיץ. המועמד מס' 1 של המאמן באותו זמן היה סולומון, ואותו כאמור הוא לא קיבל.
לאחר שסולומון ירד מהפרק, התחילו להבדק אלטרנטיבות. ארויו היה אחד מן האלטרנטיבות האילו ושמו הועלה רק לאחר שהמו"מ עם ג'ייסון וויליאמס נקלע לקשיים. ארויו לא היה איזה סוס שנפל מן השמיים, אלא שם שעלה כתוצאה מאילוצים.

jol9 כתב:3. אתה יכול להגיד שהמצד חמד הזה הוא הכי הכי, אבל זה עדיין לא הופך את זה לנכון. בוא נסכים שנשפוט ע"פ היכולת על המגרש.

אני לא אומר שהוא "הכי הכי" וגם ציינתי בפוסט הקודם שיתכן והיו שמות קצת (והדגש הוא על קצת) יותר מוכחים.
אני טוען שהצמד הזה הוא מן המוכחים ביותר ומן ההימורים הפחות פרועים שהיו בשוק, שהיה ניתן להביא תחת האילוצים.
נכון לעכשיו ולאורך כל ההתכתבות הזו, לא ראיתי שום טענה ושום מידע שסותר את דבריי, כמו גם שלא שמעתי על שמות אלטרנטיביים לצמד הזה.

jol9 כתב:אני רק מקווה שהוא לא יהיה נפילה, כי זאת תהיה נפילה משמעותית מאוד.

את זה גם יכלת להגיד כמעט על שחקן שהיה נוחת כאן.
גם פולן, גם ז'קל קרטיס, גם אית'וואן מור, גם דרווין קיצ'ן ואפילו אפילו דורון פרקינס הם על הנייר סימני שאלה שיכלו להתברר כנפילה משמעותית מאוד.
דוקא היקמן, שהוזכר כמועמד למספר קבוצות יורוליג והיה הראשון (ואחד הבודדים) מבין כל השחקנים האילו שגם חתם בקבוצת יורוליג, חוטף את כל האש.

jol9 כתב:6. ההבדל בין מכבי לבין קבוצות אחרות שלא התחזקו, או נחלשו, הוא שלמכבי היו שני שחקנים טובים ביד, והיא לא השכילה לשמור על אף אחד מהם.
מבחינתי פאו נחלשה מ9 ל-8.5. או אולי אפילו לא נחלשה בכלל. מכבי לעומת זאת ירדה מ-8 ל-6, וזה כבר הרבה יותר משמעותי (הכל על הנייר כמובן).

פאו איבדה במכה אחת את כל הקו הקדמי שלה (לפחות בעמדה מס' 5). בבת אחת, פאו איבדה את מאריץ', וויוקאס ובאטיסט - הנה, קבוצה שהיא סמל ומופת ל"התנהלות נכונה" חטפה מכת מחץ בקו הקדמי וזה מבלי להזכיר את התמורות שאירעו בקו האחורי ואת זה שפאו "לא השכילה" להשאיר שחקן מצויין כמו קאלתס.
סיינה, שתקציבה הרבה יותר קרוב לזה של מכבי (ואפילו קצת יותר גבוה מזה של מכבי), איבדה את השחקן היחיד שהיה העוגן בקו האחורי שלה וגם היא עברה טלטלה משמעותית בקו הקדמי.
מכבי לא נבדלת מקבוצות יורוליג מאותו סדר גודל כמו שלה ואפילו יותר גדול מזה ששלה. זה מה שקורה כשיש ירידה בתקציב וכשבשוק אין הרבה אופציות טובות.

jol9 כתב:למרות שמצב השוק הוא בהחלט פרמטר שכן צריך לתת לו משקל, ואפשר לקבל את הטענה שלך בנושא.

שמח שלפחות על זה אנחנו מסכימים :)
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 01 ספטמבר 2012, 19:26

וואי וואי, מה הולכים לעשות לנו הגולשים האחרים כאן. נראה כבר שהמלל ששפכנו בזמן האחרון היה מספיק לתזה קטנה... :-)

1. אתה בטוח שהשחקנים שהזכרת היו פנויים באוקטובר, מתי שהגיע בראון? אני לא ממש זוכר, אבל סביר להניח שלא.
ההעדפות של המאמן באותו שלב לא היו מעניינות כי הוא היה בדרך החוצה, ואכן פוטר חודש לאחר הגעתו של בראון.

2. ההחתמה הוכיחה את עצמה כי מכבי עלתה לטופ 16, ובלעדיו סביר להניח שזה לא היה קורה. אולי עם הרבה מזל.

3. לגבי ארויו אני מוכן להסכים שמדובר בשחקן שלא היה אופציה ראשונה בגלל העניין הכספי. מבחינה מקצועית הוא היה 3 דרגות מעל כל המועמדים של מכבי באותה עונה לקו האחורי
ולמעשה מבחינתי הוא אחד השחקנים הכי איכותיים שהיו במכבי. זה לא שאפי רצה את סלומון כי הוא טוב יותר מארויו, אלא כי ארויו היה לא ריאלי מבחינה כלכלית, ורק מצב בעייתי במיוחד
שכנע את ההנהלה להביא אותו תמורת סכום חסר תקדים.
עונה בינונית מאורלנדו? תזכיר לי מתי מכבי הביאה שחקן שעשה 7 נק' ו3.5 אס' בעונה הקודמת בקבוצה טובה בNBA (מקום 3 במזרח)?

4. מה אתה מצפה שאני אגיד כדי להפריח את הטענה שלך לגבי הצמד? אמרתי, בוא נשפוט עוד כמה שבועות כשהם יהיו על הפרקט.

5. זה נכון. כל אחד שהיה מגיע לתפקיד של היקמן היה הימור, וזאת לא אשמתו של היקמן אלא של מי שהרכיב את הקו האחורי, שהפקיד בידי שחקן חסר נסיון כמוהו,
את הקבוצה.

6. בהקשר לפאו דיברנו על הקו האחורי. אף אחד לא טען כאן שהם סמל מופת להתנהלות. ממש לא. הם חיו על חשבון מיליארדר, וברגע שנגמר לו, אז הלך הכסף והקבוצה
ירדה משמעותית בתקציב.
בכל אופן, קצת עצוב שאחת הקבוצות הכי רווחיות באירופה, נמצאת איפשהו באמצע היורוליג מבחינת תקציב השחקנים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־17 אורחים