הנקודה היא שכאשר מגיע שחקן שהוא לא כ"כ פופלרי, מנסים להתשמתש כאן בכל מיני קלישאות ואימרות בנליות, בשביל לייצר דרמות, להציג את המצב כלא טוב ואז איכשהו להשליך את הכל על ההנהלה.
אומרים שלוגאן היה פשרה בגלל שהוא לא עמד בראש רשימת המועמדים של בלאט? אז איפה כולם היו כשארויו נחת כאן? הרי באותה תקופה, המועמד מס' 1 על המאמן היה וויל סולומן וגם אחריו הוזכרו שמות של מועמדים נוספים לפני שארויו הוזכר.
אתה אומר שלוגאן היה האופציה החמישית או השישית של בלאט? אז אני בספק אם ארויו מוקם גבוה יותר ברשימה של אפי. משום מה, אני לא זכור כאן אנשים שהתלוננו על כך או בכלל ציינו שארויו היה "פשרה". ממה שזכור לי, אנשים אטמו שפתיהם מכל ביקורת ורק הצדיעו להחתמה הזו. אני בכלל לא מדבר על מרכוס בראון, שלא רק שלא מוקם גבוה ברשימה של המאמן אז, אלא בכלל לא היה שם, שהרי הוא הונחת על ראשו של המאמן באופן חד-צדדי. גם על ההחתמו הזו, אני לא זוכר יותר מדי ביקרות ושוב, גם מהלך זה קיבל לא מעט קרדיט.
כמו שאתה אומר "בפעם האלף" שהמאמן כיום לא רצה את לוגאן והיקמן אלא רצה את לונגפורד ואוחיון, היה ניתן לומר אז גם "אלף פעמים" שהמאמן לא רצה את אוריו ואת בראון (ואת האחרון הוא באמת
לא רצה). משום מה, לא זכור לי שמישהו אמר את זה אז יותר מ50 פעם.. וכנראה שגם לא יותר מ10.
אחרי נושא ה"פשרות", העלו את זה שאין למכבי "עוגנים" בקו האחורי (נושא שבגדול, אני די מסכים איתו) ודבר כזה עוד לא קרה מעולם.
האמנם לא קרה מצב כזה? אני מזכיר לכולם שבעמדות 1 ו2 בעונה שעברה שיחקו שחקן אחד שהיה חתום על החוזה זמני ושחקן אחר שהגיע לכאן אחרי שהיה המחליף של יובל נעימי. באמת מצב יותר טוב?
לפחות העונה, העמדה מס' 3 נשארה בהינה (למרות שלדעתי, יש בעמדה זו יותר סימני שאלה משאר בעמדות הגארד) והשחקן המוביל בעמדה מס' 3 לא הוחלף (בניגוד לעונה הקודמת שבעמדות 1-3 נעשה שינוי).
אחרי ה"עוגנים", דאגו לציין שמכבי לא השקיעה בקו האחורי שלה הרבה כסף, כביכול, בניגוד גמור למה שקרה בעונות קודמות. בשביל להצדיק את התאוריה, הוסבר כאן שאידסון הוא בעצם גארד ואז ניתן לראות ששלושה שחקנים ששיחקו לפני שתי עונות, הם לפתע יותר יקרים משניים מן השחקנים המשחקים העונה, וכל זאת בגלל שהשחקן שמשחק עכשיו בעמדה מס' 3 הוא לא גארד.
הפלא ופלא, אותו שחקן המשחק העונה בעמדה מס' 3, הוא בדיוק אותו שחקן ששיחק כאן בעונה שעברה. האם באמת בעמדות מס' 1 ו2 המובילות של השנה שעברה הושקע כ"כ הרבה יותר כסף מזה של העונה? אם כן, לנגפורד ואוחיון עלו ביחד משהו כמו מליון דולר ואילו לוגאן והיקמן עולים יחד 850K. במקרה הגרוע, יש כאן הבדל של 200K ולא יותר. ממש לא הבדל משמעותי. כמו כן, הצמד היקמן ולגאן הוא צמד גארדים יקר יותר (בסכומי נטו כמובן) מלא מעט צמדים שהיו כאן בעבר.
שוב, אין כאן שום דבר חדש וחריג ושוב, יותר קל לייצר דרמות כשצמד השחקנים הוא לא בעל שמות יותר מדי פופלריים.
אחרי שעברנו גם את הנושא הזה, טרחו לציין כאן שלוגאן הוא שחקן בירידה. וואלה?!? איפה הייתם כנשחת כאן פאפאלוקאס? לאן כולם נעלמו כשהגיע לכאן מרכוס בראון או כששאראס הוזכר כאן שוב ושוב?
למה לגבי לוגאן כ"כ חשוב להזכיר שהוא בירידה, אבל אצל השחקנים האחרים שהזכרתי, ישר מדברים על "נסיון"?
מה? לוגאן לא מנוסה? לוגאן לא נתן עונות טובות ביורוליג ולא "יכול לתרום מנסיונו"?
שוב, נראה שהדבר יותר תלוי בשמו של השחקן ופחות בדברים אחרים.
לסיכום, ההחתמות של מכבי בקיץ הזה, הם בסופו של יום, החתמות אופייניות וממש לא חריגות.
נכון, היתה ירידה משמעותית בתקציב וישנן כמה החתמות שמסביבן לא מעט סימני שאלה, אבל סה"כ, מכבי התנהלה בקיץ זה בדיוק כמו שהיא התנהלה בקיצים אחרים, לרבות קיצים שבהם ההחתמות זכו להרבה קרדיט.
מה שמשתנה היא הביקורת של האוהדים, שלא ממש מגלים קו "אחיד". זה הכל.
התיחסות לעוד כמה דברים שנאמרו כאן -
"פשרות" זה לא דבר כזה גרוע כמו שניסו לצייר כאן. אוחיון הגיע לכאן בתור "פשרה", פרקינס הדגול היה סוג של "פשרה" ולפי הטרמינולוגיה שהוצגה כאן, גם ארויו, אליהו ופארגו הם "פשרות".
מה שחשוב, זה שהשחקן שיגיע יהיה שחקן אותו המאמן רוצה, גם אם הוא לא מס' 1 ברשימת המועמדים. זאת הסיבה מדוע ישנן "פשרות" שנוטות להצליח.
לאנשים אולי קשה לקבל כאן את זה שבלאט העדיף את לוגאן והיקמן על פניהם של שחקנים יותר פופלריים. חשבתי שדוקא לאחר שראינו שחקנים מחוסרי קדריט שהצליחו ובגדול, לצד שחקנים מוכרים ו"מוכחים" שכשלו, הנושא הזה קצת ישתנה.
בנוגע ללנדסברג - לא שמעתי בשום מקום שהוא זה שהגיע לכאן במקום הלפרין. שמו של לנדסברג הועלה כבר ממזמן בהקשרה של מכבי והוא סיכם בקבוצה לפני שפרשת הלפרין הגיע לסופה. אין לי שום ספק שבלאט רצה אותו כאן.
עוד נקודה שחוזרת כאן שוב ושוב היא שיוצאים כאן מהנחה שמכבי יכלה למצוא שחקנים מוכחים יותר, שהשחקנים שהגיעו לכאן היו בתחתית רשימת ההעדפות של המאמן ושבכל זה ההנהלה אשמה.
אני לא יודע איך אנשים יודעים בדיוק היכן היקמן ולוגאן מוקמו ברשימה של בלאט, אבל אני עוד לא ראיתי מישהו שמציע כאן אלטרנטיבות או מצביע על שחקן שהיה בטווח המחירים של מכבי ואותו בלאט רצה ולא קיבל (חוץ מהנושא של טיוס, בו בהחלט ההנלה התנהלה לא נכון).
אנשים פה טומנים את ראשם בחול ורק מאישמים בלי לשים לב למה שקורה בשוק ובלי להציע פתרונות ל"בעיות" אשר עליהם הם מצביעים.
אם בכל זאת אנשים רוצים לראות כאן את התמונה הגדולה, אז שימו לב למה שקרה הקיץ באירופה בקווים האחרויים; פנאתנייקוס, שהיא דוגמה ומופת לקבוצה המתנהלת נכון, איבד את קלאתס וצירפה את אוקיץ', שהוא ממש לא "עוגן" ואת קיצ'ן (שחקן מוכח?), צסקא הגדולה החתימה את ארון ג'קסון ש"עוד לא קרע זוג נעליים בקבוצת יורוליג מובילה", קאחה לבורל החתימה את רוצ'סטי, שגם הוא לא שם גדול וחימקי עטירת התקציב הביאה את קופונן, שלעולם לא שיחק ביורוליג בעבר. אז מכבי "נפלה" עם לוגאן והיקמן? אז לפחות בכל הקשור להימורים ומוכחות, מצבה לא רק שאינו רע, הוא גם לא כ"כ גרוע ביחס לקבוצות הגדולות והעישרות של היבשת.
אגב, סיינה, שגם היא קבוצה שדוגלת בהמשכיות ו"מתנהלת נכון" לפי הקרטריונים שנוצרו כאן, איבדה הקיץ את מקקאלב ונכשלה להביא את היקמן (ללא אחרת ממכבי), אשר רואים בו כאן הימור ונוטים לקשור בשמו רק ביקורת (וכל זאת, בלי להזכיר את החלפתו של אנדרסן בקאסון הבינוני ואת הפרישה של סטונרוק).
אז קצת פרופורציות בחיים, המצב לא כזה חריג ולא כזה גרוע

.