מחשבות לעונת 2026/27

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מחשבות לעונת 2026/27

הודעהעל ידי עידן » 18 אפריל 2026, 08:03

Jack55 כתב:
A.Parker כתב:אם סנטוס נשאר פה עוד שנה זו חתיכת תעודת עניות

בתור זר תשיעי זה יכול להיות בסדר בשביל עומק במידה ומגיע סנטר איכותי מאוד ורכז איכותי מאוד

גם בתור זר 12 אני לא רוצה אותו פה.

באיזה עולם סנטר שלוקח 1.5 ריבאונדים הוא סנטר לגיטימי ביורוליג? אתה מודע לזה שבמשחק השיא שלו העונה הוא לקח 4 ריבאונדים? סנטר!

וזה לא שבשאר המדדים האחרים הוא נותן איזו תרומה מטורפת שאפשר לומר שזה מצדיק את זה. התרומה שלו אפסית בכל אספקט של המשחק, למעט כמה נקודות שהוא קולע כל משחק.

בשביל תרומה של 6.5 נקודות+1.5 ריבאונד+0 אסיסטים+0 חסימות+0 חטיפות אני אשמח אם יהמרו על סנטר בשקל תשעים ופחית קולה. לפחות יש סיכוי שסנטר כזה ייקח קצת ריבאונד.
עידן

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 אפריל 2026, 08:11

Jack55 כתב:

בתור זר תשיעי זה יכול להיות בסדר בשביל עומק במידה ומגיע סנטר איכותי מאוד ורכז איכותי מאוד

שמע אתה לא אמיתי

לא יכול להניח ששנה אחרי שנה אתה חוזר על הטרמינולוגיה הזאת של "זה בסדר אם רק יחתימו זר/ים איכותיים לפני", שנה אחרי שנה רואה שהם לא מחתימים שום זר איכותי לפני ים הבינוניות וכששחקן בינוני חותם כאן בתחילת הקיץ הוא לא מגיע להיות שחקן רוטציה, ולא יגיע שום שחקן לפניו, ועדיין לא מפנים.

אם אין לך יכולת ללמוד מהטעויות של עצמך אז קשה לנהל עם זה דיון רציני.

ובלי קשר סנטוס לא מתאים להיות גם שחקן 17. הרבה החזיקו ממנו פה, אבל הוא שחקן רע מאוד.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי מרסר » 18 אפריל 2026, 09:50

MTA2311 כתב:
Jack55 כתב:

שמע אתה לא אמיתי

לא יכול להניח ששנה אחרי שנה אתה חוזר על הטרמינולוגיה הזאת של "זה בסדר אם רק יחתימו זר/ים איכותיים לפני", שנה אחרי שנה רואה שהם לא מחתימים שום זר איכותי לפני ים הבינוניות וכששחקן בינוני חותם כאן בתחילת הקיץ הוא לא מגיע להיות שחקן רוטציה, ולא יגיע שום שחקן לפניו, ועדיין לא מפנים.

ובלי קשר סנטוס לא מתאים להיות גם שחקן 17. הרבה החזיקו ממנו פה, אבל הוא שחקן רע מאוד.

הוא שחקן עם אייקיו כדורסל נמוך מאוד, שומר גרוע מאוד עושה מלא עבירות סתם אין לו עמדה מוגדרת הוא נחשב כסנטר אבל הוא נמוך מאוד לעמדה הזאת אז עודד מזיז אותו ל 4 אבל אין לו קליעה, לא צריך להמשיך במכבי .
מרסר

הודעהעל ידי אליאור » 18 אפריל 2026, 12:22

אפשר לסגור את הדיונים על היורוליג עד שיכפילו את התקציב לפחות ב1.5. עד אז הדיונים בכל שנה יהיו די דומים - מאבק על פלייאוף שמסתיים במקום בכישלון לכאורה (לכאורה מכיוון שזה לא באמת כישלון למועדון עם תקציב ושאיפות נוכחיות).
אליאור

הודעהעל ידי Jack55 » 18 אפריל 2026, 16:48

MTA2311 כתב:
Jack55 כתב:

שמע אתה לא אמיתי

וואלה אור האמת שלא הצלחתי להבין את ההקשר של מה שכתבת פה למה שאני כתבתי, חוץ מהמשפט האחרון שהיה קשור.
האמת עשית מעצמך קצת בדיחה בתגובה הזאת. מה זה "אתה עדיין לא מפנים", למה אני קובע או מנבא מה יהיה? אני בסך הכל אומר את דעתי למה שצריך לקרות בפועל. אני מדבר מנקודת מבט מקצועית בלבד, זה שיש הנהלה דפוקה זה לא אומר שאני צריך ליישר עם זה קו. וזה שהם לא מחתימים איכותיים כמו שציינת זה אומר שאסור לי להגיד שלדעתי כן צריך לעשות את זה? וואלה לא ממש הבנתי את הכוונה שלך, אתה מצפה שאני איישר קו עם הבינוניות שלהם?

אתה צריך עזרה בהבנת הנקרא? רשום שחור על גבי לבן בצורה מאוד ברורה - אם יגיעו השחקנים האיכותיים שצריך אז בעיניי זה בסדר שסנטוס ישאר בשביל עומק. אם הם לא יגיעו אז אין לו מקום פה בתוך 8 הזרים הבכירים.
המשפט האחרון שכתבת הוא ענייני ועל זה אפשר לקיים דיון האם הוא שחקן טוב או לא טוב. אני חושב שחלק קצת מגזימים איתו ושבתפקיד הנכון והמתאים לו בסגל שווה לתת לו לרוץ עוד שנה ביורוליג. אבל שוב כאמור לפניו צריכים להיות 8 זרים בכירים ואיכותיים אם שוקלים להשאיר אותו. אם לא אז כמובן שאין לו מקום לדעתי.

לסיכום - כל מה שכתבת עד המשפט האחרון הזייה. המשפט האחרון סבבה לגמרי
יש פה נטייה גדולה בעיקר לך ולפארקר לקחת הודעות של אנשים אחרים ולשנות את המשמעות שלהן לפי מה שאתם רוצים, תוך כדי התעלמות מוחלטת מהמסר שהועבר בהודעה. זה דפוק
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי Jack55 » 18 אפריל 2026, 16:52

עידן כתב:
Jack55 כתב:

גם בתור זר 12 אני לא רוצה אותו פה.

באיזה עולם סנטר שלוקח 1.5 ריבאונדים הוא סנטר לגיטימי ביורוליג? אתה מודע לזה שבמשחק השיא שלו העונה הוא לקח 4 ריבאונדים? סנטר!

וזה לא שבשאר המדדים האחרים הוא נותן איזו תרומה מטורפת שאפשר לומר שזה מצדיק את זה. התרומה שלו אפסית בכל אספקט של המשחק, למעט כמה נקודות שהוא קולע כל משחק.

בשביל תרומה של 6.5 נקודות+1.5 ריבאונד+0 אסיסטים+0 חסימות+0 חטיפות אני אשמח אם יהמרו על סנטר בשקל תשעים ופחית קולה. לפחות יש סיכוי שסנטר כזה ייקח קצת ריבאונד.

אתה צודק הריבאונד שלו זה חיסרון מובהק שראינו השנה, ביחד עם בעיית עבירות. אבל אתה טועה לגביי התרומה הכללית שלו. קודם כל הוא גבוה עם קליעה יציבה וטובה וזה כבר פלוס מאוד חשוב. בנוסף הוא מאוד מתאים לסגנון המשחק של עודד - הוא נייד, אתלטי ומשחק את הפיק אנד רול מצוין. הרבה שוכחים שהוא רק בן 23 וזאת הייתה העונה הראשונה שלו ביורוליג. זה היה ניכר שהוא עדיין לא בשל לגמרי, אבל אני חושב שבמהלך העונה הוא כן הראה ניצוצות ושווה לתת לו עוד עונה על מנת לראות האם עודד מצליח להוציא ממנו דברים טובים והאם הוא אכן משתלב יפה ביורוליג. אבל רק בתפקיד הנכון והמתאים לו, אם תהייה את הפריבלגיה להשאיר אותו כזר תשיעי בשביל להעמיק את הרוטציה אז אני אהיה בעד, אבל בשום פנים ואופן לא בתור אחד מ8 הזרים הבכירים של הסגל.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 אפריל 2026, 17:41

Jack55 כתב:
MTA2311 כתב:
Jack55 כתב:

שמע אתה לא אמיתי

וואלה אור האמת שלא הצלחתי להבין את ההקשר של מה שכתבת פה למה שאני כתבתי, חוץ מהמשפט האחרון שהיה קשור.
האמת עשית מעצמך קצת בדיחה בתגובה הזאת. מה זה "אתה עדיין לא מפנים", למה אני קובע או מנבא מה יהיה? אני בסך הכל אומר את דעתי למה שצריך לקרות בפועל. אני מדבר מנקודת מבט מקצועית בלבד, זה שיש הנהלה דפוקה זה לא אומר שאני צריך ליישר עם זה קו. וזה שהם לא מחתימים איכותיים כמו שציינת זה אומר שאסור לי להגיד שלדעתי כן צריך לעשות את זה? וואלה לא ממש הבנתי את הכוונה שלך, אתה מצפה שאני איישר קו עם הבינוניות שלהם?

אתה צריך עזרה בהבנת הנקרא? רשום שחור על גבי לבן בצורה מאוד ברורה - אם יגיעו השחקנים האיכותיים שצריך אז בעיניי זה בסדר שסנטוס ישאר בשביל עומק. אם הם לא יגיעו אז אין לו מקום פה בתוך 8 הזרים הבכירים.
המשפט האחרון שכתבת הוא ענייני ועל זה אפשר לקיים דיון האם הוא שחקן טוב או לא טוב. אני חושב שחלק קצת מגזימים איתו ושבתפקיד הנכון והמתאים לו בסגל שווה לתת לו לרוץ עוד שנה ביורוליג. אבל שוב כאמור לפניו צריכים להיות 8 זרים בכירים ואיכותיים אם שוקלים להשאיר אותו. אם לא אז כמובן שאין לו מקום לדעתי.

יש פה נטייה גדולה בעיקר לך ולפארקר לקחת הודעות של אנשים אחרים ולשנות את המשמעות שלהן לפי מה שאתם רוצים, תוך כדי התעלמות מוחלטת מהמסר שהועבר בהודעה. זה דפוק

לא לא.

הבדיחה זה אתה.

כל קיץ מחדש כשמחתימים פה שחקנים בינוניים (במקרה הטוב) אתה אומר שזה בסדר כל עוד יביאו שחקנים מובילים בנוסף.

רק מה? זה אף פעם לא קורה. השחקנים שחותמים הם השחקנים המובילים.

אז אולי נלמד ונפנים, וכשמחתימים שחקנים כאלה נגיד מראש שהם לא צריכים לחתום?

וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על זה שטענת בקיץ ולאורך העונה שהסגל הנוכחי סבבה לגמרי. אז עזוב, זה לא רציני.
רק לפני שבוע כתבת פה שאנחנו רק מתלוננים הרי, אז בעצם הכל בסדר.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Jack55 » 18 אפריל 2026, 18:51

MTA2311 כתב:
Jack55 כתב:
MTA2311 כתב:
Jack55 כתב:

שמע אתה לא אמיתי

לא לא.

הבדיחה זה אתה.

כל קיץ מחדש כשמחתימים פה שחקנים בינוניים (במקרה הטוב) אתה אומר שזה בסדר כל עוד יביאו שחקנים מובילים בנוסף.

רק מה? זה אף פעם לא קורה. השחקנים שחותמים הם השחקנים המובילים.

אז אולי נלמד ונפנים, וכשמחתימים שחקנים כאלה נגיד מראש שהם לא צריכים לחתום?

וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על זה שטענת בקיץ ולאורך העונה שהסגל הנוכחי סבבה לגמרי. אז עזוב, זה לא רציני.
רק לפני שבוע כתבת פה שאנחנו רק מתלוננים הרי, אז בעצם הכל בסדר.

בנוגע למשפט האחרון, הסגל הנוכחי לא בסטנדרטים של מה שצריך להיות במכבי, ועדיין סיים עם 18 ניצחונות בעונה שברובה היה ללא קהל וללא מגרש ביתי + לא מעט פציעות בעייתיות. אז כן, במבחן התוצאה הסגל הזה לא היה כזה גרוע כמו שחלק מהאנשים פה תיארו במהלך העונה. לצורך העניין אם העונה הזאת הייתה נפתחת עם היכל כרגיל אין לי ספק שהיו משיגים את האקסטרה 3 ניצחונות האלה בשביל להעפיל לשלב הבא. שוב זה לא הסטנדרטים של מה שאני חושב שצריך להיות, אבל לגופו של עניין לגבי מה שכתבת - אז כן, הסגל אז לא היה כזה קטסטרופה כי עובדתית במבחן התוצאה עדיין הוצאנו איתו 18 ניצחונות (הרבה בזכות עודד כמובן), אבל עם עובדות לא תוכל להתווכח.

ובנוגע למה שכתבת בהתחלה - שוב אני אגיד, אני לא מנבא מה יהיה בסוף הקיץ, אני מתחייס בהסתכלות מקצועית מבחינת כדורסל על כל שחקן. לא כל שחקן צריך להיות כוכב כדורסל בשביל להתאים למארג קבוצתי. תסתכל לדוגמה על ולנסיה שסיימה במקום השני עם 25 ניצחונות, כמה כוכבי על אתה יכול לספור שם בסגל? או אפילו על ז'לגיריס. אני ממש לא חושב שזה ריאלי לקוות שיגיעו לפה 5-6 שחקנים מהשורה הראשונה של היורוליג כמו שיש בפאו או באולימפיאקוס, צריך לדעת "להתפשר" גם על השחקנים והגניבות האלה שיתפתחו אצלך לכוכבים. אתה מגדיר את השחקנים האלה בתור "בינוניים" ואני מסתכל על זה קצת אחרת. אם ככה גם על בונזי אפשר להגיד בינוני וגם על קלארק אפשר להגיד בינוני רק כי הם הגיעו למכבי בלי הטייטל של שחקני יורוליג מוכחים.

אבל זה הזוי שאתה חושב שזה לא בסדר לתת דעה על איזה תפקיד אני חושב שמתאים לכל שחקן. ומעבר לזה אני כל הזמן חוזר וטוען שהדבר הראשון שצריך לעשות זה להנחית רכז וסנטר בקאליבר גבוה, אז אני לא מבין מה אתה רוצה.
אפשר גם להגיד שצריך שחקנים ברמה גבוהה לאייש את החמישייה הראשונה, ובו זמנית גם לחשוב על הזרים שיהיו המעטפת של הסגל הזה, זה לא סותר אחד את השני.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 אפריל 2026, 19:13

להתעלם מהקונטסקסט זה הזייה. מחתימים פה שחקנים שאתה יודע על סמך נסיון העבר שהם לא יהיו רק שחקנים משלימים אלא השחקנים המובילים של הקבוצה.

אז מה זה שווה לדבר עליהם בקונטסט של שחקנים משלימים אם ידוע שזה לא יהיה הרול שלהם?

ואם אתה חושב שהסגל המזעזע הזה "לא כזה נורא" אז כנראה שבאמת אין על מה לנהל דיון
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Shay_uzan » 18 אפריל 2026, 19:20

הבעיה היא לא סנטוס לא סנטוס. אלא שאין מה לחשוב לעונת 26/27 לא יהיה כלום עונה הבאה שלא היה עד עכשיו, יביאו פסוספקטים של היורוקאפ, יגידו שזה בסדר כי יביאו כוכב בעמדה מסויימת ואז בסוף לא יביאו שום שחקן ויהיה לנו חור כי אף כוכב לא רוצה לבוא בשקל תשעים + טרופית.
אם בעולם שבו פדרמן עוזב אותנו או שפתאום הוא זוכה בלוטו + כל האגו שלו יומר בשכל אז כן, סנטוס כשחקן 9 = מישהו שלא משחק אז הוא שחקן לגיטימי (אין הרבה כאלה שלא לגיטימיים לדבר הזה אבל בסדר), המעט שראיתי ממנו הוא באמת סנטר שלישי עם פוטנציאל. אבל זאת לא הסיטואציה לעונה הבאה כרגע ולכן אין מה לחשוב, חבל לפתח ציפיות, יחתמו פה כל ה"מי????" ו"מי?!?!????"
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי A.Parker » 18 אפריל 2026, 20:32

Jack55 כתב:

הייתי כותב שנגמרו לי המילים, אבל האמת שהתרגלתי כבר
A.Parker

הודעהעל ידי עידן » 18 אפריל 2026, 20:35

כמו שכתבתי, אני אישית לא רוצה את סנטוס גם בתור סנטר שלישי, אבל הרי ברור שאין סיטואציה במכבי הנוכחית שהוא יהיה בה סנטר שלישי.

במקרה בו הוא נשאר, אז יהיה הוא, סורקין, ועוד סנטר זול במחיר מציאה בסגנון הנקינס. זהו. כמובן שזה יגיע אחרי שבתחילת הקיץ ידברו על שמות גדולים, ואז לקראת סוף הקיץ יגידו שהשוק דל וקשה וכו' וכו' אנחנו כבר מכירים את העסק.

בהתחשב במצב הזה - אני כבר מעדיף שיביאו שני הימורים כמו שכתבתי (בנוסף לסורקין). אני מעדיף סיכוי של אחד לאלף שההימורים האלו יצליחו, על פני עונה נוספת בה סנטוס הוא הסנטר השני בהיררכיה.
עידן

הודעהעל ידי Jack55 » 18 אפריל 2026, 23:35

MTA2311 כתב:להתעלם מהקונטסקסט זה הזייה. מחתימים פה שחקנים שאתה יודע על סמך נסיון העבר שהם לא יהיו רק שחקנים משלימים אלא השחקנים המובילים של הקבוצה.

אז מה זה שווה לדבר עליהם בקונטסט של שחקנים משלימים אם ידוע שזה לא יהיה הרול שלהם?

ואם אתה חושב שהסגל המזעזע הזה "לא כזה נורא" אז כנראה שבאמת אין על מה לנהל דיון

עדיין לא הצלחתי להבין איך זה סותר את זה שאמרתי שזה יכול להיות בסדר אם סנטוס ישאר בתור זר תשיעי בלבד? מדובר על שחקן שכבר פה ודרך אגב גם יש לו חוזה לעונה באה
בגלל שניסיון העבר אומר משהו זה אומר שאסור לי לחשוב שלדעתי צריך גם להחתים שחקנים טובים שיובילו, וגם שאפשר להשאיר את סנטוס כזר תשיעי שיוסיף לעומק? אין היגיון במה שאתה אומר
אתה יכול להתווכח ולדון איתי על זה מבחינה מקצועית וזה בסדר גמור כי ביקורת לגבי זה שסנטוס לא מתאים היא לגמרי הגיונית, אבל מבחינה עניינית מה שאתה מנסה להגיד פשוט לא ברור ובעיקר מוזר

בנוגע לסגל - הנה, תודה לך לעוד דוגמה קלאסית בפינת האהובה שלך "לקחת הודעות של אנשים ולשנות את המשמעות שלהן לפי מה שאתה רוצה"
רשום בבירור בהודעה שלי "הסגל הנוכחי לא בסטנדרטים של מה שצריך להיות במכבי", "שוב זה לא הסטנדרטים של מה שאני חושב שצריך להיות", ובכל זאת תראה מה אתה בוחר לקחת בשביל לנסות לקדם את האג'נדה או הדעה שלך, זה מביך אחי אתה אדם גדול מה אתה אשכרה לא יכול לנהל דיון ענייני בכייף בלי לנסות להתנגח ולרדת על אחרים?

ואתה יכול להמשיך לכתוב סגל "מזעזע" וסגל "יורוקאפ" מפה עד הודעה חדשה, במבחן התוצאה ולפי העובדות בשטח הסגל הזה הוציא 18 ניצחונות ביורוליג בתנאים לא קלים בלי קהל בלי מגרש ביתי ועם הרבה פציעות לאורך העונה
ושוב שלא חלילה ישתמע אחרת מדבריי, אני ממש לא מגן על הסגל הזה, אני לא חושב שזה אפילו קרוב לאיך סגל במועדון כמו מכבי ת"א צריך להיראות, אני פשוט אומר שאתה מקצין את המציאות כי אי אפשר להתעלם מהעובדות בשטח של מה שהסגל הזה כן עשה. וזה מתחבר לדבריי שאכן יש פה בסיס טוב מאוד של 7-8 שחקנים (ישראלים + זרים יחד), ועם 3-4 החתמות נכונות ומתאימות בקיץ יהיה פה סגל נפלא שיכול לרוץ יפה. אגב שום סגל לעולם לא יהיה 100% מושלם, אבל אם לפחות ישמרו על הבסיס האיכותי מהעונה הזאת (4/5 זרים + הישראלים) ויעשו את ההחתמות הנכונות במקומות הנכונים אז נהייה מצב מעולה. לא שאני מצפה למשהו, אני מדבר נטו על מה צריך לקרות.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google Adsense [Bot] ו־10 אורחים