jol9 כתב:קודי כתב:יוני, אני חושב שלהוציא אלת בלאט נקי לחלוטין מבניית הקבוצה זה מוגזם. הרי כולם מודים שבסופו של דבר לא הגיע אף שחקן בניגוד לרצונו, למרות שכנראה לא מעט שחקנים שהוא רצה הרבה יותר לא הגיעו. בכל מקרה, היה לבלאט מספיק זמן בקיץ כדי לדפוק על השולחן ואם צריך אפילו לנקוט בצעדים קיצוניים יותר ולאחר שהוא לא עשה את זה והשלים עם הסגל שהגיע הוא לא יכול לנקות את עצמו מאחריות. ברור שעיקר האשמה היא של בעלי הקבוצה בראשם דני פדרמן שמתפקד כג'נרל מנג'ר של הקבוצה וברור גם שאם התפקיד הזה היה מאויש בידי עובד שכיר הוא כבר היה מפוטר מזמן, אבל עדיין לבלאט בהחלט יש חלק בפיאסקו שמתחולל השנה. בלאט היה צריך לעמוד על הרגליים האחוריות כדי שישאר שחקן כמו לנגפורד גם במחיר כבד והיה צריך לעשות אותו הדבר כדי שלא יגיעו לכאן בדיחות לא מצחיקות כמו חצי מהסגל הצהוב. מעבר לכך, אני מניח שלבלאט היה גם חלק פעיל בבחירת חלק מהפלופים שהגיעו לכאן בקיץ.
קודם כל, ברור שלבלאט יש אחריות.
מבחינה מקצועית ברור שהקבוצה לא משחקת מספיק טוב, ולא מממשת את הפוטנציאל הלא גדול שיש בה.
יחד עם זאת, כשמדברים על אחראים, אז האחריות צריכה ליפול על גוף אחד, אחרת כל אחד יכול לזרוק את האשמה על השני (וזה בדיוק מה שקורה
עם שיטת הטפסים של פדרמן, שכנראה נועדה, לנקות אותו מאחריות, כי בסופו של דבר, כולם חתמו על כל שחקן שהגיע).
המעורבות של בלאט בבניית הקבוצה הקיץ היתה באמת מזערית באופן יחסי, אבל השיטה של ההנהלה גורמת לנו עדיין לחלק אחריות - מדלי הוא של בלאט, תומאס הוא של בלאט,
שרמדיני הוא של בלאט אבל היקמן הוא בכלל של אבי אבן...
אני לא קונה את זה. זה שבלאט מאשר את כל השחקנים, לא אומר שהוא אחראי על הבאתם.
מה שאמרת לגבי זה שהוא היה צריך לדרוש יותר, זאת האמירה החשובה ביותר אולי, ולקח בשביל בלאט להמשך הדרך. המקצועית של מכבי בראש סדר העדיפויות.
למרות שאם אני זוכר נכון, היו לא מעט תאקלים בנושאים האלה במהלך הקיץ בין בלאט לבין ההנהלה, ואפילו היו ידיעות על איומי התפטרות...
בכל אופן, לבלאט יש קבלות והוכחות בתור מאמן, אבל מישהו צריך לחשוב טוב טוב מה קורה בקבוצה, מאז שהג'וניורים משתלטים על העניינים שם...
כמו שאמרתי - אם הג'נרל מנג'ר היה איש מקצוע שכיר ואפילו אם היה מבכירי אנשי המקצוע ביבשת - הוא כבר מזמן היה נזרק הביתה.
לגבי בלאט עצמו - בקיץ שעבר הוא היה יכול לעמוד על הרגליים האחוריות ולכופף את ההנהלה, שהיתה מאוד חוששת מתגובת האוהדים במקרה שהוא היה עוזב. היום, עם חוסר ההצלחה בעונה הזו בצירוף הדה-לגיטימציה שעושים לבלאט בתקשורת (ככל הנראה עם רוח גבית של מישהו מלמעלה) עזיבה שלו תתקבל הרבה יותר בהבנה בקרב האוהדים, כך שהיכולת שלו להפעיל לחץ על ההנהלה בקיץ הקרוב כמעט ולא קיימת.