יורוליג מחזור 21: שאר המשחקים

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: יורוליג מחזור 21: שאר המשחקים

הודעהעל ידי toja27 » 27 ינואר 2023, 00:56

A.Parker כתב:
felix_r כתב:מי האידיוט שחתך את מוסא מ-NBA ?

מי האדיוט שלא לקח אותו כשנחתך מאפס?
עוד פספוס הזדמנות מטופשת של מכבי

גם פטרוסב שנחתך מאפס- שחקן יוצא מן הכלל.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי felix_r » 27 ינואר 2023, 00:57

הפסדים של ז'לגיריס ושל פנר טובים למכבי. חבל שאלבה לא הצליחה לנצח את ולנסיה.

נשאר רק לנצח את אולימפיאקוס :laugh2
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Orel1234 » 27 ינואר 2023, 00:59

felix_r כתב:הפסדים של ז'לגיריס ושל פנר טובים למכבי. חבל שאלבה לא הצליחה לנצח את ולנסיה.

נשאר רק לנצח את אולימפיאקוס :laugh2
לגמרי!
הזיה מה שקרה עם זלגיריס במחצית השניה

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
Orel1234

הודעהעל ידי Adam » 27 ינואר 2023, 01:18

felix_r כתב:
Mitelka כתב:22-62 לפנאתנייקוס במחצית השנייה נגד ז'לגירס.

מה ששמעתם.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

אין להם רכז לאחר שטיילור נפצע. לקאביצ'וס הזקן לא יכול לשחקן בצורה סבירה יותר מ 15-20 דקות.

טיילור זה לא השחקן שהגיע בתור המחליף של אוונס? אתה רוצה להגיד לי שהוא נפצע? וואו..

-------

היורוליג השנה משוגע. הפסדים של פנרבחצ'ה וז'לגרייס מאוד טובים לנו (בטח כשמכבי הולכת להפסיד מחר ב30 הפרש).
עכשיו רק נשאר שפרטיזן תנצח את הכוכב האדום, ואנאדולו את ויטוריה ואז יש לנו יותר קבוצות שנלחמות על מקומות 6-8 מאשר כמות הקבוצות שיכולות להיכנס לפלייאוף. :laugh1
יש שיגידו אבל שזה שהיורוליג כלכך צמוד השנה מראה למעשה עד כמה היא נחלשה ללא הרוסיות (ובמקביל היורוקאפ השנה אחד החלשים). קבוצות יורוקאפ כמו ולנסיה, בולוניה ופרטיזן נלחמות חזק על הפלייאוף.
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
PG: בראון, בלאט
SG: בולדווין, דיברתולומאו, קליבלנד
SF: קולסון, מנקו, פניני
PF: ווב, סורקין, כהן
C: ניבו, ריברו
Adam

הודעהעל ידי Jack55 » 27 ינואר 2023, 04:00

פשוט פסיכי מה שפאו עשו לזלגיריס במחצית השנייה, ההפסד הזה סופר חשוב למכבי כי על הנייר זה מהמשחקים שזלגיריס היו צריכים לקחת

גם ההפסד של פנר טוב לנו כמובן, פנר דיי התפרקו היום מול וילרבאן, קשה להתמודד מול דה קולו כשהוא נכנס לזה חזק

אני דווקא חושב שזה שהיורוליג מאוד שיווני לאוו דווקא מראה על זה שהיורוליג נחלשה, אלא להפך, זה מראה שעכשיו כל הקבוצות באמת טובות ושלכל אחת יש סיכוי, ואין 2-3 קבוצות שדורסות את הליגה והרוב נגררות מאחורה

בעיניי זה מעולה שזה ככה, גם התחרותיות הרבה יותר גבוהה וגם הליגה מאוד מאוד מעניינת, רגעי ההכרעה העונה יהיו מטורפים
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי Adam » 27 ינואר 2023, 10:55

Jack55 כתב:פשוט פסיכי מה שפאו עשו לזלגיריס במחצית השנייה, ההפסד הזה סופר חשוב למכבי כי על הנייר זה מהמשחקים שזלגיריס היו צריכים לקחת

גם ההפסד של פנר טוב לנו כמובן, פנר דיי התפרקו היום מול וילרבאן, קשה להתמודד מול דה קולו כשהוא נכנס לזה חזק

אני דווקא חושב שזה שהיורוליג מאוד שיווני לאוו דווקא מראה על זה שהיורוליג נחלשה, אלא להפך, זה מראה שעכשיו כל הקבוצות באמת טובות ושלכל אחת יש סיכוי, ואין 2-3 קבוצות שדורסות את הליגה והרוב נגררות מאחורה

בעיניי זה מעולה שזה ככה, גם התחרותיות הרבה יותר גבוהה וגם הליגה מאוד מאוד מעניינת, רגעי ההכרעה העונה יהיו מטורפים

זה שהיורוליג צמוד לא אומר בהכרח שהוא התחזק. כמו שאמרנו, זה יכול ללכת לכאן או לכאן. אני בצד שחושב שהיורוליג נחלש העונה מאוד ויש לזה כמה סיבות:
1. הרוסיות שאינן משחקות.
2. היורוליג הזדקן. הרבה שחקנים כבר מעבר לשיאם. קבוצות כמו ברצלונה, מילאנו, ריאל ואפילו אנאדולו מלאות בשחקנים בני 30+ שרובם הגדול מעבר לשיאו.
3. קבוצות כמו וילרבן או אלבה פשוט לא מעמידות סגל מתאים לרמת יורוליג (לא נופלות בעיניי מהפועל ירושלים או הפועל תל אביב השנה). תאר לך את צ'סקא וזניט במקומם ותדמיין מה היה קורה.
4. לא שזה אינדיקציה, אבל מתי פעם האחרונה היו לך 3 (אולי 4) ישראלים ביורוליג שלא שיחקו במכבי?

אני כן מסכים אבל שזה שכולם צמודים הופך את היורוליג השנה למאוד מעניין.
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
Adam

הודעהעל ידי my man » 27 ינואר 2023, 11:44

ודאי שהיורוליג נחלש...ובדיוק בגלל זה מכבי עדיין בעניין..
2-3 רוסיות נכנסות לתמונה ומכבי אי שם בקרבות על מקום 10-13
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי Orel1234 » 27 ינואר 2023, 11:46

Adam כתב:
Jack55 כתב:פשוט פסיכי מה שפאו עשו לזלגיריס במחצית השנייה, ההפסד הזה סופר חשוב למכבי כי על הנייר זה מהמשחקים שזלגיריס היו צריכים לקחת

זה שהיורוליג צמוד לא אומר בהכרח שהוא התחזק. כמו שאמרנו, זה יכול ללכת לכאן או לכאן. אני בצד שחושב שהיורוליג נחלש העונה מאוד ויש לזה כמה סיבות:
1. הרוסיות שאינן משחקות.
2. היורוליג הזדקן. הרבה שחקנים כבר מעבר לשיאם. קבוצות כמו ברצלונה, מילאנו, ריאל ואפילו אנאדולו מלאות בשחקנים בני 30+ שרובם הגדול מעבר לשיאו.
3. קבוצות כמו וילרבן או אלבה פשוט לא מעמידות סגל מתאים לרמת יורוליג (לא נופלות בעיניי מהפועל ירושלים או הפועל תל אביב השנה). תאר לך את צ'סקא וזניט במקומם ותדמיין מה היה קורה.
4. לא שזה אינדיקציה, אבל מתי פעם האחרונה היו לך 3 (אולי 4) ישראלים ביורוליג שלא שיחקו במכבי?

מסכים לגבי הרוב
אבל חייב לציין שהיום 30-31 זה עדיין שיא קריירה
דוגמא הכי טובה זה לורנזו, הבנאדם בפיק של הקריירה שלו.

Orel1234

הודעהעל ידי Adam » 27 ינואר 2023, 12:07

Orel1234 כתב:
Adam כתב:

1. הרוסיות שאינן משחקות.

מסכים לגבי הרוב
אבל חייב לציין שהיום 30-31 זה עדיין שיא קריירה
דוגמא הכי טובה זה לורנזו, הבנאדם בפיק של הקריירה שלו.

אני באמת חושב שלורנזו הוא היוצא מן הכלל. אני כן מסכים ששחקני NBA בגיל הזה נמצאים בשיא הקריירה שלהם, אבל באופן כללי צריך להפריד בין שחקני NBA לשחקנים באירופה, כך שזה לא הקייס כאן.
כמעט כל השחקנים של ברצלונה מעבר לשיאם (היגינס, סטורנסקי, וסלי וכו').
חצי מריאל גם כן כבר קשישים (אין להם אפילו עמדת גארד).
אין על מה לדבר לגבי מילאנו כמובן.
גם בולוניה שהחליטה להחתים שחקני יורוליג הביאה רק מבוגרים שהרבה מעבר לשאים (תאודוסיץ', שנגאליה, האקט).
אפילו באנדולו לארקין במגמת ירידה ואין להם עמדת סנטר (זיזיץ' לא קיים שם).
שחקנים ששלטו ביורוליג ללא עוררין כמו מייק ג'יימס גם כן במגמת ירידה (אולי עדיין נותן מספרים טובים, אבל האחוזים שלו מהשדה והחוסר יציבות אצלו מזוויעים).

כבר שנתיים-שלוש שהיורוליג מזדקן כל שנה, והעונה זה הרבה יותר בולט כי השחקנים פשוט משחקים פחות טוב ממה שהיינו רגלים לראות אותם.
לא כלכך ברור לי למה זה ככה. ייתכן כי ה-NBA מכיר בכישרונות האירופאים הרבה יותר אז הטובים של היבשת לא משחקים כאן. או שסין פשוט לוקחת לה את כל האמריקאים הטובים שלא הצליחו למצוא קבוצת NBA.
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
Adam

הודעהעל ידי A.Parker » 27 ינואר 2023, 17:14

לצערי היורוליג נחלשה השנה בצורה ברורה
A.Parker

הודעהעל ידי מילוס » 27 ינואר 2023, 18:42

היורוליג בצניחה כבר כמה שנים.. הרמה של הקבוצות המובילות די עלובה כבר שנים, תוסיפו יותר מדי קבוצות זולות ולא ראויות, תוסיפו הרבה כוכבים מזדקנים שפשוט משוטטים בין קבוצות היורוליג עד שמתאספים באיזה פנתינייקוס ונעלמים.

וזה לא קשור להיעדר הרוסיות - כי הכוכבים שלהן פשוט התפזרו בין שאר קבוצות היורוליג, ככה שאם כבר זה אמור לחזק קבוצות אחרות.

כנראה שלבעיה הזו יש כמה סיבות מרכזיות, יכול להיות שאחת מהן היא שהבודורוגאים והדיאמנטידיסים והשאראסים שפעם היו הבסיס של קבוצות יורוליג, היום הם כבר מגיל 19 באמריקה, אפילו הסרביות כבר לא מבוססות על אירופאים.
כשהבסיס של קבוצות היורוליג התחלף לערימות של אמריקאים בינוניים עם אינטיליגנציית משחק בינונית ואפס מחוייבות, והפכו את הכדורסל ביבשת לאיזה ייצור כלאיים שבין סטריטבול אמריקאי ברמה לא מספיק גבוהה ומאמנים אירופאים מזדקנים עם דור צעיר לא מספיק מבריק וחדשני.
מילוס

הודעהעל ידי felix_r » 27 ינואר 2023, 19:57

לא בצניחה, ולא כמה שנים. כל שנה אני שומע את זה. ממש לא. אין שום ירידה ברמה. חלק עוזבים ל NBA, האחרים חוזרים מ NBA לאירופה.

גם ללא הרוסיות הרמה נשארה גבוהה, כי כמעט כל השחקנים היקרים שהיו ברוסיה, עברו לקבוצות אחרות. מי נשאר ברוסיה מהכוכבים? מילוטינוב ושבד, שבכול מקרה כבר התחילו לרדת ברמה שלהם בעונה הקודמת (הראשון בגלל הפציעות, השני בגלל הגיל). אף אחד לא ממש חסר העונה ביורוליג.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Jack55 » 27 ינואר 2023, 21:23

פרטיזן עם פתיחה יפה מול הכוכב
רק שימשיך ככה
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי felix_r » 27 ינואר 2023, 21:25

איך מכבי ויתרה על וילדוסה בשביל אדאמס? :duh :duh :duh
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי toja27 » 27 ינואר 2023, 21:28

felix_r כתב:לא בצניחה, ולא כמה שנים. כל שנה אני שומע את זה. ממש לא. אין שום ירידה ברמה. חלק עוזבים ל NBA, האחרים חוזרים מ NBA לאירופה.

גם ללא הרוסיות הרמה נשארה גבוהה, כי כמעט כל השחקנים היקרים שהיו ברוסיה, עברו לקבוצות אחרות. מי נשאר ברוסיה מהכוכבים? מילוטינוב ושבד, שבכול מקרה כבר התחילו לרדת ברמה שלהם בעונה הקודמת (הראשון בגלל הפציעות, השני בגלל הגיל). אף אחד לא ממש חסר העונה ביורוליג.

:like:
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי itai7 » 27 ינואר 2023, 21:57

felix_r כתב:איך מכבי ויתרה על וילדוסה בשביל אדאמס? :duh :duh :duh

היה מסכים לעלות מהספסל?
itai7

הודעהעל ידי felix_r » 27 ינואר 2023, 22:09

אוברדוביץ' מתחיל את המחצית השניה עם חמישיית זרים. לא מתבייש?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Adam » 27 ינואר 2023, 22:20

לא כלכך ברור לי הסדנת חינוך שמדר מקבל מאוברדוביץ' במשחקים האחרונים. אני מבין שהוא מעניש אותו כשהוא עושה טעות, אבל הוא מוחק אותו לגמרי מהרוטציה ב3-4 משחקים האחרונים.
למעט משחק אחד, כל המשחקים בהם הוא נתן לו מעל 20 דק' מדר סיים בספרות כפולות בנק'.
זה לא שיש לו בספסל שחקנים כמו בולדווין או בראון.
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
Adam

הודעהעל ידי itai7 » 27 ינואר 2023, 23:04

פרטיזן בדרך לנצח תכוכב
itai7