יורוליג, מח'1: לבוראל קוצ'ה נגד מכבי - חמישי, 21:45, ערוץ 10

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: יורוליג, מח'1: לבוראל קוצ'ה נגד מכבי - חמישי, 21:45, ערו

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 אוקטובר 2013, 00:57

רק שני ריבאונדים לג'יימס ב20 דקות. וואו.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jay » 18 אוקטובר 2013, 00:58

הוא לא מנתר. הוא לא זז אותו דבר. משהו מוזר איתו.
סמל אישי של המשתמש
jay

הודעהעל ידי NY boy » 18 אוקטובר 2013, 01:07

משחק בלי חשק ככה זה נראה. יכול להבין אותו כשבלאט במהלך הזוי לדעתי החליט להוריד אותו לספסל ומן הסתם זה משהו שייקח לו הרבה זמן לעקל. אחרי שנה גדולה וקבלת קפטן לעבור לעלות מהספסל זה לא קל. מה גם שג'יימס לא עולה טוב מהספסל בכללית. גם בשנה שעברה הוא התחיל לשחק טוב רק כשבלאט הכניס אותו לחמישייה. חבל שבלאט הלך עם הדבר הזה כי עכשיו שום דבר טוב לא יצא מזה, סופו ירד לספסל הוא יעלב ויחשוב שזה בגלל היכולת שלו, אם ג'יימס ימשיך לעלות מהספסל סביר שלא נקבל את אותו השחקן של השנה שעברה. במקום להשאיר את ההיררכיה במקום מההתחלה כשסופו ידע שהוא מגיע להיות מחליף של ג'יימס בלאט עירבב את זה ועכשיו יצטרך למצוא דרך החוצה מזה.
NY boy

הודעהעל ידי התנין » 18 אוקטובר 2013, 02:02

מבסוט לגמריי מאינגלס, הוא מתחיל להראות מה שציפיתי ממנו כבר כמה שנים, הלוואי שימשיך כך ויותר.

אני לא חושב שקאחה כזאת חלשה כמו שאומרים כאן, על אף שהם בהחלט במגמת ירידה מידי שנה ואני כן צופה שהמקום בשלב הבא לא מובטח להם כלל וכלל, אבל עדיין יש שם מספר שחקנים מעניינים, והרטל בעיניי עוד יהיה אחד הרכזים המובילים ביבשת, יש לו קילר אינסטינקט מדהים. למונט המילטון די הפתיע אותי, לא הייתי משוכנע לפני המשחק כמה הוא מתאם ליורוליג.
התנין

הודעהעל ידי toja27 » 18 אוקטובר 2013, 02:18

כמה הערות על המשחק:
1. יוגב אוחיון מתחיל להזכיר את יוגב מלפני שתי עונות. באחת הפעמים שהוא עלה מהספסל, הוא ישר ניגש לסופו שהיה נראה מדוכדך ועייף משהו ונתן לו כיף במטרה לעודד אותו וקיבלתי את הרושם שהוא אמר לסופו בלי מילים "שאני הולך להפעיל אותך עכשיו" וזה באמת מה שהוא עשה בהתקפה הראשונה ובהתקפה האחרת סופו כבר ירד לספסל.אני צופה לו עונה טובה.
2. המשחק חייב להיות מבוסס יותר על סופו. במשחק הזה הוא היה היתרון הגדול שלנו על היריבה ולא ניצלנו את זה בכלל. מה שכן סופו היה נראה עייף ולא חד מתחילת המשחק,ועוד קשה לי להגיד בדיוק למה.
3.ההיררכיה בקבוצה חייבת להשתנות. סמית כרגע יושב במקום של השחקן המוביל והוא מקבל אשראי גדול. האשראי הזה טוב אבל עד מידה מסויימת. למען האמת, סמית הוא אחת הסיבות שהמשחק שלנו נראה הרבה פעמים משעמם.הוא לא שחקן יוצר במיוחד, כשהוא מקבל את הכדור הוא או מוסר לצד או זורק את הכדור, המשחק שלו די סטטי. הוא כמעט ולא חודר ,לא מוסר לגבוהים וגם לא ראיתי מסירות לשחקנים בתנועה(אם יש כזו בכלל). ההחלטות שלו הן סבירות ולא יותר(וגם לא פחות). הגיע הזמן" לסדר" את ההירכיה מחדש ולתת יותר משקל לשחקנים אחרים.
4.מנטלית, אין לנו שחקן בקבוצה שמשתווה להיקמן.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי קודי » 18 אוקטובר 2013, 06:48

כמה הערות על המשחק:
1. ויקטוריה שיחקה בהרכב החלש ביותר שלה ב-15 שנים האחרונות ונחלשה מאוד אפילו משנה שעברה. אני בספק גדול אם היא תגיע לפליי אוף בספרד.
2. מכבי הציגה רכות נוראית בהגנה במחצית הראשונה וברבע הרביעי. אבל לא רק רכות אלא חוסר משמעת וטיפשות - הן בירידה הזוועתית להגנה והן בכל מיני דאבל אפים מוזרים שהשאירו שחקנים ספרדים חופשיים (אין אף שחקן בויטוריה שמצדיק דאבל אפ).
3. ניהול המשחק של בלאט, בעיקר במחצית הראשונה, היה איום ונורא וכלל אינספור חילופים שחלק גדול מהם היו בניגוד למה שקרה על הפרקט. בלאט השתמש ברוטציה ארוכה מדי שעזרה מאוד לספרדים לברוח וכבר ברבע הראשון שיתף 11 שחקנים.
4. בעצם משנה שעברה מכבי לא התחזקה משמעותית. בעמדת הרכז, החשובה ביותר על המגרש, היא לא התחזקה בכלל אלא להיפך, מאחר שרייס סתם לוקח דקות משחק מאוחיון (אתמול אוחיון שיחק פחות מעשרים דקות ולא היה רע אם הוא היה משחק 30). היא התחזקה בעיקר בעומק אבל זה בעיקר גורם לבלאט לאבד את הראש עם חילופים מיותרים. הקבוצה שוב תלויה לחלוטין בשלשות ואתמול עם חזרה למשחק בעיקר בזכות שלשות מטורפות של אינגלס והיקמן.
5. לטייריס רייס היו כמה חדירות יפות לסל אבל הוא לא רכז וגם לא יהיה כזה. כשהוא על המגרש ההתקפה של מכבי מבורדקת ומחכים 20 שניות לאיתור התורן שלו. מעבר לכך, הוא מאבד כדורים נוראיים שחלקם מסתיימים בליי אפ בצד השני. לגבי הקליעה שלו, או יותר נכון הטחת הכדור בסל מבחוץ, באמת שאין מה להוסיף. פשוט שחקן שאי אפשר לסמוך על הובלת הכדור וניהול המשחק שלו ולא שחקן שיוביל את מכבי לשום מקום. בעיניי כל דקה שלו על הפרקט היא מיותרת וכל דקה בה הוא נשאר בארץ היא בזבוז זמן.
6. אוחיון היה טוב מאוד והוכיח שוב שהוא רכז הרבה יותר טוב מרייס העלוב. חבל שכבר שלוש שנים לא מוצאים עוד רכז שיחלוק איתו בדקות, כי כשהיקמן מרכז זה נראה רע.
7. שוב מכבי מוצאת את עצמה תלויה לגמרי בהיקמן שהוא שחקן טוב אבל לא אחד שיוביל קבוצה להישגים ביורוליג.
8. גיא פניני לא קשור בשום צורה לכדורסל ואם הייתי משאיל או משחרר מישהו אז זה אותו (יחד עם רייס).
9. לנדסברג מראה סימני שיפור משנה שעברה, אבל אני לא ממש מצליח להבין מדוע בלאט מעלה אותו כחילוף כמעט אחרון, אחרי פניני המחריד. אם הוא יעלה את רמת האגרסיביות שלו הוא יהיה תוספת גדולה מהספסל.
10. השילוב של סמית׳ ואינגלס טוב והוא אחד המפתחות לעונה הזו. קצת קשה לשפוט את סמית׳ ששיחק פצוע וגם את אינגלס ששיחק רבע וחצי על רגל אחת אבל הראה הקרבה אדירה. מה שכן, הכדור צריך לעבור אצלם בכל התקפה.
11. לדייויד בלו יקח זמן להיכנס לעניינים ולא צריך לבנות עליו הרים וגבעות. הוא עדיין שחקן משלים, בדיוק כמו שהיה גם בעונות השיא שלו, והוא לא המושיע שיפתור את כל הבעיות של מכבי.
12. ג׳יימס בכושר נורא. אולי זו הפציעה או סתם תקופה רעה אבל אני מאוד מקווה שלא נגלה, כמו שהתגלה עם דואר פישר, שהעונה שעברה היתה הבלחה חד פעמית כי אז מצפה לנו עונה קשה מאוד. אגב, מי שעוד השווה בינו לבין הנדריקס ומי שסבר שהאחרון לא שחקן יורוליג ושבלאט סתם העדיף אותו על פני ג׳יימס מוזמן לבדוק מה הנדריקס עשה אתמול נגד הכוכב האדום. הוא כנראה לא סתם מרוויח כפול מג׳יימס.
13. סופו לא מופעל בכלל. הוא מקבל את הכדור במקומות לא טובים ולא נעשה בו שימוש כמעט בכלל. על טיוס באמת שאין מה להרבות במילים - הוא נחמד בתור ישראלי לליגה.
14. בשורה התחתונה, מכבי של העונה זו קבוצה שיכולה להשתפר משמעותית אבל כזו שבלי רכז רציני תקרת הזכוכית שלה היא רבע הגמר והמקום הריאלי שלה הוא בין הטופ 16 לרבע הגמר. היא רחוקה מלהיות קבוצת פיינל פור.
15. הבית של מכבי נראה צמוד מאוד ובהחלט יכולות להיות בו הפתעות, כמו התגנבות של הכוכב האדום או וילנה לטופ 16.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי jol9 » 18 אוקטובר 2013, 08:43

קודי כתב:כמה הערות על המשחק:
1. ויקטוריה שיחקה בהרכב החלש ביותר שלה ב-15 שנים האחרונות ונחלשה מאוד אפילו משנה שעברה. אני בספק גדול אם היא תגיע לפליי אוף בספרד.
2. מכבי הציגה רכות נוראית בהגנה במחצית הראשונה וברבע הרביעי. אבל לא רק רכות אלא חוסר משמעת וטיפשות - הן בירידה הזוועתית להגנה והן בכל מיני דאבל אפים מוזרים שהשאירו שחקנים ספרדים חופשיים (אין אף שחקן בויטוריה שמצדיק דאבל אפ).
3. ניהול המשחק של בלאט, בעיקר במחצית הראשונה, היה איום ונורא וכלל אינספור חילופים שחלק גדול מהם היו בניגוד למה שקרה על הפרקט. בלאט השתמש ברוטציה ארוכה מדי שעזרה מאוד לספרדים לברוח וכבר ברבע הראשון שיתף 11 שחקנים.
4. בעצם משנה שעברה מכבי לא התחזקה משמעותית. בעמדת הרכז, החשובה ביותר על המגרש, היא לא התחזקה בכלל אלא להיפך, מאחר שרייס סתם לוקח דקות משחק מאוחיון (אתמול אוחיון שיחק פחות מעשרים דקות ולא היה רע אם הוא היה משחק 30). היא התחזקה בעיקר בעומק אבל זה בעיקר גורם לבלאט לאבד את הראש עם חילופים מיותרים. הקבוצה שוב תלויה לחלוטין בשלשות ואתמול עם חזרה למשחק בעיקר בזכות שלשות מטורפות של אינגלס והיקמן.
5. לטייריס רייס היו כמה חדירות יפות לסל אבל הוא לא רכז וגם לא יהיה כזה. כשהוא על המגרש ההתקפה של מכבי מבורדקת ומחכים 20 שניות לאיתור התורן שלו. מעבר לכך, הוא מאבד כדורים נוראיים שחלקם מסתיימים בליי אפ בצד השני. לגבי הקליעה שלו, או יותר נכון הטחת הכדור בסל מבחוץ, באמת שאין מה להוסיף. פשוט שחקן שאי אפשר לסמוך על הובלת הכדור וניהול המשחק שלו ולא שחקן שיוביל את מכבי לשום מקום. בעיניי כל דקה שלו על הפרקט היא מיותרת וכל דקה בה הוא נשאר בארץ היא בזבוז זמן.
6. אוחיון היה טוב מאוד והוכיח שוב שהוא רכז הרבה יותר טוב מרייס העלוב. חבל שכבר שלוש שנים לא מוצאים עוד רכז שיחלוק איתו בדקות, כי כשהיקמן מרכז זה נראה רע.
7. שוב מכבי מוצאת את עצמה תלויה לגמרי בהיקמן שהוא שחקן טוב אבל לא אחד שיוביל קבוצה להישגים ביורוליג.
8. גיא פניני לא קשור בשום צורה לכדורסל ואם הייתי משאיל או משחרר מישהו אז זה אותו (יחד עם רייס).
9. לנדסברג מראה סימני שיפור משנה שעברה, אבל אני לא ממש מצליח להבין מדוע בלאט מעלה אותו כחילוף כמעט אחרון, אחרי פניני המחריד. אם הוא יעלה את רמת האגרסיביות שלו הוא יהיה תוספת גדולה מהספסל.
10. השילוב של סמית׳ ואינגלס טוב והוא אחד המפתחות לעונה הזו. קצת קשה לשפוט את סמית׳ ששיחק פצוע וגם את אינגלס ששיחק רבע וחצי על רגל אחת אבל הראה הקרבה אדירה. מה שכן, הכדור צריך לעבור אצלם בכל התקפה.
11. לדייויד בלו יקח זמן להיכנס לעניינים ולא צריך לבנות עליו הרים וגבעות. הוא עדיין שחקן משלים, בדיוק כמו שהיה גם בעונות השיא שלו, והוא לא המושיע שיפתור את כל הבעיות של מכבי.
12. ג׳יימס בכושר נורא. אולי זו הפציעה או סתם תקופה רעה אבל אני מאוד מקווה שלא נגלה, כמו שהתגלה עם דואר פישר, שהעונה שעברה היתה הבלחה חד פעמית כי אז מצפה לנו עונה קשה מאוד. אגב, מי שעוד השווה בינו לבין הנדריקס ומי שסבר שהאחרון לא שחקן יורוליג ושבלאט סתם העדיף אותו על פני ג׳יימס מוזמן לבדוק מה הנדריקס עשה אתמול נגד הכוכב האדום. הוא כנראה לא סתם מרוויח כפול מג׳יימס.
13. סופו לא מופעל בכלל. הוא מקבל את הכדור במקומות לא טובים ולא נעשה בו שימוש כמעט בכלל. על טיוס באמת שאין מה להרבות במילים - הוא נחמד בתור ישראלי לליגה.
14. בשורה התחתונה, מכבי של העונה זו קבוצה שיכולה להשתפר משמעותית אבל כזו שבלי רכז רציני תקרת הזכוכית שלה היא רבע הגמר והמקום הריאלי שלה הוא בין הטופ 16 לרבע הגמר. היא רחוקה מלהיות קבוצת פיינל פור.
15. הבית של מכבי נראה צמוד מאוד ובהחלט יכולות להיות בו הפתעות, כמו התגנבות של הכוכב האדום או וילנה לטופ 16.

סיכום יפה יובל.
חשוב לציין, שהבית של מכבי הוא באמת בית קשה וצמוד. מכבי הפסידה ב-4 נק' והיא האחרונה בטבלה, כי כל שאר המשחקים הסתיימו בהפרשים קטנים יותר.
על פניו נראה שאין כאן נמושות בבית הזה, וכל משחק יהיה קשה וצמוד.

לגבי המשחק - אינגלס הזכיר לי מאוד לפרקים את אידסון הטוב. הוא היה בכל מקום, עבד בשביל הקבוצה, והידית שלו היא המרשימה ביותר בקבוצה.
הוא לא שחקן אגרסיבי ודומיננטי מבחינת האופי, ולכן גם יהיו לו היעלמויות, אבל אין ספק שהוא נתן משחק בכורה מרשים אתמול, והחזיר את מכבי למשחק ברבע השלישי.

היקמן היה מדוייק מאוד. אני אישית לא אוהב את הסגנון שלו, אבל אי אפשר להתעלם מהיעילות. ככל שהוא ירכז פחות, ויתעסק בקליעה ובחדירות, כך מכבי תרוויח יותר.

הסיפור של ג'יימס לא ברור. יש כאן איזשהי אמירה אקסיומית בפורום ש"מכבי התחזקה מאוד בקו הקדמי"... אז זהו שזה לא כזה בטוח. לא פעם קורה ששחקן הולך אחורה מבחינה
מקצועית מכל מיני סיבות, וכרגע נראה שג'יימס של העונה שעברה, היה טוב ויעיל יותר מג'יימס ומסופו ביחד של העונה הזאת (לפחות עד עכשיו).
בנוסף, המשלימים של הקו הקדמי - בלו, טיוס וכהן, כרגע הרבה פחות טובים מאליהו, כך שאני לא בטוח כ"כ שהתחזקנו, אבל את זה הזמן יגיד.

הדבר המעניין במכבי הוא שהיא הפכה לקבוצת פורוורדים. יש לה נכון להיום 3 פורוורדים אמינים וטובים, שיכולים לשחק ביחד, להתחלף בהגנה, לשמור על גבוהים ונמוכים, וגם להתחלף
בעמדות שלהם בהתקפה.
זה הופך את מכבי להיות מעט פחות מהירה (אינגלס, לאנדסברג וסמית' הם לא שחקנים מהירים) אבל קטלנית משלוש, קשה לשמירה ושקשה לתקוף מולה, כי כמעט תמיד היריב רואה מולו שחקן
בסייז טוב עם היד בפרצוף.

כמו שאמרתי לפני, אפשר לקוות לטוב להמשך. אינגלס מכניס בקבוצה הזאת משהו שלא היה בעונה שעברה, וזה שחקן עם איכויות, ועם קלאסה, אבל אחד שנותן דוגמא לאחרים לעבוד בשביל
הקבוצה, ואני מאוד אוהב את זה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי er79 » 18 אוקטובר 2013, 14:39

לא יודע לגבי ישראלי בחמישייה, וכבר אמרתי בעבר שאני לא פוסל שבלו יעלה בחמישייה, אבל הוא צריך עוד קצת להשתפשף לפני כן. גם לא ברור לי למה סמית עולה מהספסל. ורייס בכלל שחקן קצה ספסל, וגם פה אני עושה לו טובות. גם סופו לא אמור להיות פותח. לא ברור לי למה בלאט שם 3 שחקנים שכרגע לא יכולים או לא ראויים לפתוח בחמישייה-לפתוח בחמישייה. כרגע החמישייה הפותחת צריכה להיות אוחיון, היקמן, אינגלס, סמית׳ וג'יימס. לנדסברג צריך להיות הגארד המחליף הראשון, הרבה לפני פניני שהיום הקשר בינו לבין כדורסל מקרי בהחלט. בלו צריך להיות המחליף הראשון בקרב הפורוורדים. סופו צריך להחליף ראשון את ג׳יימס. זו הרוטציה. אם זה היה תלוי בי גם הייתי מעלה את נעימי להחליף את אוחיון הרבה לפני רייס.
נערך לאחרונה על ידי er79 בתאריך 18 אוקטובר 2013, 18:16, נערך פעם אחת בסך הכל.
er79

הודעהעל ידי roy1000 » 18 אוקטובר 2013, 17:35

1. אני חושב שאפשר להכריז רישמית על מות הפנטזיות של שליחת רייס הביתה. מצד שני, שוב הוכח שמכבי טובה יתר עם אוחיון מאשר עם רייס. אני חושב שרייס מתמקם יותר ויותר על תפקיד של היקמן 2. שחקן שנכנס לעשות בלאגן ולהשיג סלים קלים. במקביל הוא מתרחק מעמדת הרכז הפותח והתפקיד הזה חוזר לאוחיון.

2. אשד כותב במעריב היום שבלו הסכים לחזור רק בתנאי שהוא פותח בחמישייה. זה נראה לי הזוי שבלאט הסכים לתנאי הזה, אבל המציאות מדברת בעד עצמה.

3. ההתחלות הנוראית חייבות להיפסק ולכן אני צופה שרייס יעבור לספסל אחרי מקסימום עוד צ'אנס אחד שיקבל לפתוח ואם זה לא יעזור, אז בלו יהיה הבא בתור, חוזה או לא חוזה.

4. כל עוד ג'יימס לא מוצא את עצמו, אין פתרון לבעיות ההגנתיות של מכבי וזה כולל ריבאונד הגנה נוראי, גם במונחי הליגה הישראלית.

5. בלית ברירה, דייויד הולך להרכב של היקמן/לנדסברג וזה אומר שני חורים שחורים עצומים שלא רואים כלום חוץ מהסל. זה היה טוב אתמול וגם בגמר גביע ווינר מול ירושלים, אבל בסופו של דבר מגיע סרג'יו יול ומזכיר לנו שהיקמן זה היקמן ולא נבארו ושלנדסברג הוא לנדסברג ולא רודי פרננדז, כשהרגע הזה מגיע, הרעיון של שני שחקנים שהולכים אחד על חמש נראה קצת פחות אטרקטיבי.
roy1000

הודעהעל ידי קודי » 19 אוקטובר 2013, 06:53

אני לא חושב שלמישהו כאן יש או היו ציפיות שרייס יוחלף. אם היו לקבוצה בעלים עם כסף או כאלה שההישגים מעבר להגעה לטופ 16 באמת חשובים, אז זה היה קורה. אבל במצב הנוכחי של הבעלות ברור שזה לא יקרה. ברור גם לגמרי שבדקות בהן אוחיון על המגרש הקבוצה משחקת כדורסל הרבה יותר טוב ולטעמי עדיף לשחרר את רייס גם בלי שיגיע מחליף מאחר שהוא סתם שותה דקות לאוחיון, שבקלות היה יכול לשחק ביום חמישי 30 דקות ולא 19 כמו שהוא קיבל. הדבר היחיד שרייס יודע לעשות הוא לרוץ מהר עם הכדור ולחדור לסל אבל על דברים כמו ניהול משחק, קליעה או הגנה הוא צריך לקרוא במילון. הבחור נחת כאן בטעות ואין לי ספק שבעונה הבאה הוא יחזור לדרג הקבוצות אליהן הוא שייך ובהן הוא שיחק בארבע העונות הקודמות.
בלי אף גארד ברמה גבוהה או גו טו גאי בקו האחורי (חסרונו של אחד כזה מאוד בלט בדקות האחרונות ביום חמישי) הקבוצה הזו היא שוב, בדיוק כמו בשנה שעברה, קבוצת טופ 16 שתקרת הזכוכית שלה היא רבע הגמר. הפנטזיות של בלאט ופדרמן על גמר היורוליג שייכות לעולם הפנטזיה והדמיון אין להן שום קשר עם המציאות.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי roy1000 » 19 אוקטובר 2013, 07:09

קודי כתב:אני לא חושב שלמישהו כאן יש או היו ציפיות שרייס יוחלף. אם היו לקבוצה בעלים עם כסף או כאלה שההישגים מעבר להגעה לטופ 16 באמת חשובים, אז זה היה קורה. אבל במצב הנוכחי של הבעלות ברור שזה לא יקרה. ברור גם לגמרי שבדקות בהן אוחיון על המגרש הקבוצה משחקת כדורסל הרבה יותר טוב ולטעמי עדיף לשחרר את רייס גם בלי שיגיע מחליף מאחר שהוא סתם שותה דקות לאוחיון, שבקלות היה יכול לשחק ביום חמישי 30 דקות ולא 19 כמו שהוא קיבל. הדבר היחיד שרייס יודע לעשות הוא לרוץ מהר עם הכדור ולחדור לסל אבל על דברים כמו ניהול משחק, קליעה או הגנה הוא צריך לקרוא במילון. הבחור נחת כאן בטעות ואין לי ספק שבעונה הבאה הוא יחזור לדרג הקבוצות אליהן הוא שייך ובהן הוא שיחק בארבע העונות הקודמות.
בלי אף גארד ברמה גבוהה או גו טו גאי בקו האחורי (חסרונו של אחד כזה מאוד בלט בדקות האחרונות ביום חמישי) הקבוצה הזו היא שוב, בדיוק כמו בשנה שעברה, קבוצת טופ 16 שתקרת הזכוכית שלה היא רבע הגמר. הפנטזיות של בלאט ופדרמן על גמר היורוליג שייכות לעולם הפנטזיה והדמיון אין להן שום קשר עם המציאות.

רייס נתן משחק סביר אתמול. הוא לא הפליימייקר שהקבוצה הזו צריכה אבל אני חושב שהוא יכול להיות אפקטיבי כרכז מחליף ל- 10-15 דקות. הוא בכל מקרה עדיף על היקמן בעמדה 1. על זה שהוא יחזור ליורוקאפ בעונה הבאה אין מה לערער.

דווקא בעניין הגו טו גאי לא סבלנו אתמול. היקמן נתן לך משחק שלא נופל משום גארד שיש ביורוליג. כמעט הכל הלך לו. הבעיות היו אתמול בעיקר בהגנה ובחוסר יכולת להפעיל את סופו.

לגבי הפנטזיות של פדרמן ובלאט - את זה ידענו עוד בקיץ. סגל היורוקאפ של מכבי לא צפוי להגיע לפיינל פור.
roy1000

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 19 אוקטובר 2013, 08:45

קודי כתב:אני לא חושב שלמישהו כאן יש או היו ציפיות שרייס יוחלף. אם היו לקבוצה בעלים עם כסף או כאלה שההישגים מעבר להגעה לטופ 16 באמת חשובים, אז זה היה קורה. אבל במצב הנוכחי של הבעלות ברור שזה לא יקרה. ברור גם לגמרי שבדקות בהן אוחיון על המגרש הקבוצה משחקת כדורסל הרבה יותר טוב ולטעמי עדיף לשחרר את רייס גם בלי שיגיע מחליף מאחר שהוא סתם שותה דקות לאוחיון, שבקלות היה יכול לשחק ביום חמישי 30 דקות ולא 19 כמו שהוא קיבל. הדבר היחיד שרייס יודע לעשות הוא לרוץ מהר עם הכדור ולחדור לסל אבל על דברים כמו ניהול משחק, קליעה או הגנה הוא צריך לקרוא במילון. הבחור נחת כאן בטעות ואין לי ספק שבעונה הבאה הוא יחזור לדרג הקבוצות אליהן הוא שייך ובהן הוא שיחק בארבע העונות הקודמות.

רייס לא נחת כאן בטעות , שילוב של בלאט עם הנהלה שמחפשת מציאות הביאו אותו לכאן , אני מזמן הבנתי שכל עוד בלאט פה אלה סוג ה 'רכזים ' שינחתו פה , במקרה עם פארגו שיחק למכבי קלף אבל גם הוא בהתחלה נכנס לקטגורית הרכזים השחורים שרצים חודרים ומבלגנים , בלאט אשם בזה לא פחות מההנהלה וכל עוד הוא פה זה מה שנקבל.
תמונה
מקאדו 3

הודעהעל ידי קודי » 19 אוקטובר 2013, 10:10

רועי, רייס רואה את עצמו ככוכב על ולכן גם אם הוא היה יכול להיות רכז מחליף נחמד, האופי שלו לא יאפשר את זה. הוא יהיה מתוסכל וחסר בטחון ובעיקר יזיק. עדיף להשאיר את נעימי שיאמר תודה על כל דקה שישחק או להביא מישהו כמו סטפן מרקוביץ הסרבי שישחק את ה-10-15 דקות הללו.
קודי

הודעהעל ידי roy1000 » 19 אוקטובר 2013, 11:48

קודי כתב:רועי, רייס רואה את עצמו ככוכב על ולכן גם אם הוא היה יכול להיות רכז מחליף נחמד, האופי שלו לא יאפשר את זה. הוא יהיה מתוסכל וחסר בטחון ובעיקר יזיק. עדיף להשאיר את נעימי שיאמר תודה על כל דקה שישחק או להביא מישהו כמו סטפן מרקוביץ הסרבי שישחק את ה-10-15 דקות הללו.

היו פה שחקנים גדולים מרייס שעלו מהספסל. מכבי זו מערכת מספיק גדולה בשביל לקפל את רייס למקום הראוי לו. בכל מקרה, אני לא רואה טעם לזרוק אותו אלא אם כן הוא יוצר בעיות בחדר ההלבשה.

לגבי נעימי - חד משמעית לא. מכבי לא יכולה לכסות עליו הגנתית. אין לנעימי מה לחפש ביורוליג.
roy1000

הודעהעל ידי קודי » 19 אוקטובר 2013, 12:21

roy1000 כתב:
קודי כתב:רועי, רייס רואה את עצמו ככוכב על ולכן גם אם הוא היה יכול להיות רכז מחליף נחמד, האופי שלו לא יאפשר את זה. הוא יהיה מתוסכל וחסר בטחון ובעיקר יזיק. עדיף להשאיר את נעימי שיאמר תודה על כל דקה שישחק או להביא מישהו כמו סטפן מרקוביץ הסרבי שישחק את ה-10-15 דקות הללו.

היו פה שחקנים גדולים מרייס שעלו מהספסל. מכבי זו מערכת מספיק גדולה בשביל לקפל את רייס למקום הראוי לו. בכל מקרה, אני לא רואה טעם לזרוק אותו אלא אם כן הוא יוצר בעיות בחדר ההלבשה.

לגבי נעימי - חד משמעית לא. מכבי לא יכולה לכסות עליו הגנתית. אין לנעימי מה לחפש ביורוליג.

לשחקנים הגדולים מרייס שעלו מהספסל היה גם אופי אחר. מעבר לכך, כיסו הגנתית על שומרים גרועים מנעימי אז יצליחו לכסות גם עליו ב-5-10 דקות בהן ישחק. אני מעדיף שחקן שיאכל את הפרקט בדקות שהוא עולה ולא אחד שיעשה טובה שהוא משחק. מעבר לכך - אני חושב שנעימי צריך להישאר לתקופת ביניים עד שימצא רכז אחר ורק אם לא יצליחו למצוא אחד כזה אז הוא ישאר כל העונה. רייס לא מועיל בכלום ומעבר לכך שעל כל פעולה טובה הוא עושה שתיים רעות הוא מגדיל את הרוטציה שגם כך בלאט לא מצליח להשתלט עליה.
קודי

הודעהעל ידי roy1000 » 19 אוקטובר 2013, 12:30

קודי כתב:לשחקנים הגדולים מרייס שעלו מהספסל היה גם אופי אחר. מעבר לכך, כיסו הגנתית על שומרים גרועים מנעימי אז יצליחו לכסות גם עליו ב-5-10 דקות בהן ישחק. אני מעדיף שחקן שיאכל את הפרקט בדקות שהוא עולה ולא אחד שיעשה טובה שהוא משחק. מעבר לכך - אני חושב שנעימי צריך להישאר לתקופת ביניים עד שימצא רכז אחר ורק אם לא יצליחו למצוא אחד כזה אז הוא ישאר כל העונה. רייס לא מועיל בכלום ומעבר לכך שעל כל פעולה טובה הוא עושה שתיים רעות הוא מגדיל את הרוטציה שגם כך בלאט לא מצליח להשתלט עליה.

לא יודע מה ראית ביום חמישי, אבל אני ראיתי את רייס אוכל את הפארקט. אני עדיין חושב שהוא טוב מנעימי ושהוא יכול לתת תרומה חיובית, בייחוד כמחליף כשהוא תופס את ההגנות לא מוכנות. הוא ללא ספק לא מנהל המשחק שמכבי הייתה צריכה להביא, אבל בתור רול פלייר יש לו מקום בקבוצה. הייתי נותן לזה הזדמנות לפני שמעיפים אותו.

לגבי נעימי - אני חושב שדי ברור שגם אם רייס לא פה, אז בלאט יעדיף את היקמן כמחליף בעמדה 1. אז למה להשאיר אותו?
roy1000

הודעהעל ידי קודי » 19 אוקטובר 2013, 13:06

רייס בהחלט נלחם ביום חמישי, אבל אל תשכח שהוא עלה בחמישיה ושיחק הרבה דקות. כשהוא יהפוך לרול פלייר הוא מהר מאוד יכבה. לגבי נעימי - ברור לי שבלאט מעדיף את היקמן כרכז אבל עדיין הוא יוכל לעלות מדי פעם ולתרום ובשביל חסכון של 80,000 דולר אשר יגרמו לכך שבעונה הבאה הוא יעלה 300 אלף (החוזה איתו קובע שאם הוא מושאל השנה אין למכבי אפשרות לשחררו בקיץ הקרוב) לא שווה להשאיל אותו. מכבי גם לא זקוקה לעוד קומבו גארד רול פלייר כמו רייס אלא לרכז.
קודי

הודעהעל ידי roy1000 » 19 אוקטובר 2013, 13:36

קודי כתב:רייס בהחלט נלחם ביום חמישי, אבל אל תשכח שהוא עלה בחמישיה ושיחק הרבה דקות. כשהוא יהפוך לרול פלייר הוא מהר מאוד יכבה. לגבי נעימי - ברור לי שבלאט מעדיף את היקמן כרכז אבל עדיין הוא יוכל לעלות מדי פעם ולתרום ובשביל חסכון של 80,000 דולר אשר יגרמו לכך שבעונה הבאה הוא יעלה 300 אלף (החוזה איתו קובע שאם הוא מושאל השנה אין למכבי אפשרות לשחררו בקיץ הקרוב) לא שווה להשאיל אותו. מכבי גם לא זקוקה לעוד קומבו גארד רול פלייר כמו רייס אלא לרכז.

נראה לי שהמסקנות לגבי מה יקרה לרייס בתור רכז מחליף הן קצת מוקדמות. שווה לנסות את זה לפני ששולחים אותו הביתה. אני לפחות מעודד מהרצון שרייס גילה ביום חמישי.

לגבי נעימי - זה לא משנה אם תשאיר אותו בסגל או לא. הבעיה העיקרית בנושא נעימי היא שהוא לא יכול להירשם למשחקי הליגה הישראלית (בגלל מגבלות גיל) ושביורוליג הוא לא יקבל דקות (גם אם רייס יילך) כי בלאט מעדיף את היקמן כמחליף בעמדה 1 (וראינו את זה עוד בגמר ווינר). אז בין אם אתה משאיר אותו או לא, מגרש הוא לא יראה תחת בלאט.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 19 אוקטובר 2013, 14:18

אני חושב שהסיפור של נעימי זה מחדל גדול.
אנחנו קצת שוכחים, אבל מדובר באחד משחקני ההתקפה המוכשרים שיש בישראל. למה הוא לא רואה דקת משחק?

אני בדעה שאם אתה כבר מביא זרים, אז שיהיו יותר טובים מהישראלים, ובאופן משמעותי.
אז סנטרים זרים זה כורח מציאות (אם לא רוצים להחזיק שחקנים כמו אורי קוקיה), אבל בשאר העמדות צריך לעבוד בחוכמה.
אם רייס מעט טוב יותר מנעימי, זה לא מספיק בשביל להעדיף אותו על פניו.

מבחינת ההגנה, רוי אתה מגזים. נעימי הוא לא פרקינס, אבל היו כבר שומרים רעים ורעים יותר. נעימי לא צריך לשמור על רוז ולא על פול. כשחקן מחליף במכבי הוא יוכל לשמור
על רכזים וגארדים מחליפים של היריבות, ואין לי ספק שהוא מסוגל לשמור מספיק טוב על רובם.

יש בהקשר לנעימי איזשהי התעקשות לא ברורה ולא קשורה. למה נעימי לא יכול לשחק בליגה? האם אי אפשר לשים את רייס בחוץ ולשתף את נעימי?
לא מבין את זה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 19 אוקטובר 2013, 14:50

jol9 כתב:אני חושב שהסיפור של נעימי זה מחדל גדול.
אנחנו קצת שוכחים, אבל מדובר באחד משחקני ההתקפה המוכשרים שיש בישראל. למה הוא לא רואה דקת משחק?

אני בדעה שאם אתה כבר מביא זרים, אז שיהיו יותר טובים מהישראלים, ובאופן משמעותי.
אז סנטרים זרים זה כורח מציאות (אם לא רוצים להחזיק שחקנים כמו אורי קוקיה), אבל בשאר העמדות צריך לעבוד בחוכמה.
אם רייס מעט טוב יותר מנעימי, זה לא מספיק בשביל להעדיף אותו על פניו.

מבחינת ההגנה, רוי אתה מגזים. נעימי הוא לא פרקינס, אבל היו כבר שומרים רעים ורעים יותר. נעימי לא צריך לשמור על רוז ולא על פול. כשחקן מחליף במכבי הוא יוכל לשמור
על רכזים וגארדים מחליפים של היריבות, ואין לי ספק שהוא מסוגל לשמור מספיק טוב על רובם.

יש בהקשר לנעימי איזשהי התעקשות לא ברורה ולא קשורה. למה נעימי לא יכול לשחק בליגה? האם אי אפשר לשים את רייס בחוץ ולשתף את נעימי?
לא מבין את זה.

יוני - אני אחזור על שלושת הבעיות עם נעימי:
1. הוא לא יכול להירשם למשחקי הליגה כי מכבי מגיעה למכסה של ישראלים מעל גיל 26 עם יוגב, בלו, טיוס ופניני. זה לא קשור לזרים ואם אתה משאיר אותו, זה ליורוליג בלבד.
2. בלאט לא ייתן לו דקות ביורוליג - בלאט כבר הראה שהוא מעדיף את היקמן כרכז מחליף על פני נעימי, אז כמ דקות הוא כבר יקבל כרכז שלישי?
3. ההגנה - אתה לא מצפה שנעימי שיהפוך לגארי פייטון, אבל בדקות שהוא קיבל מול פנא, ההגנה שלו נראיתה רע מאוד וגרמה נזק לקבוצה. אם מדובר בשחקן מוביל, אז אפשר לספוג את זה ולתרגל חיפוי של שאר הקבוצה, אבל בשביל רכז שלישי? אני לא חושב שזה שווה את המאמץ.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־23 אורחים