המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
קודי כתב:כמה הערות על המשחק:
1. ויקטוריה שיחקה בהרכב החלש ביותר שלה ב-15 שנים האחרונות ונחלשה מאוד אפילו משנה שעברה. אני בספק גדול אם היא תגיע לפליי אוף בספרד.
2. מכבי הציגה רכות נוראית בהגנה במחצית הראשונה וברבע הרביעי. אבל לא רק רכות אלא חוסר משמעת וטיפשות - הן בירידה הזוועתית להגנה והן בכל מיני דאבל אפים מוזרים שהשאירו שחקנים ספרדים חופשיים (אין אף שחקן בויטוריה שמצדיק דאבל אפ).
3. ניהול המשחק של בלאט, בעיקר במחצית הראשונה, היה איום ונורא וכלל אינספור חילופים שחלק גדול מהם היו בניגוד למה שקרה על הפרקט. בלאט השתמש ברוטציה ארוכה מדי שעזרה מאוד לספרדים לברוח וכבר ברבע הראשון שיתף 11 שחקנים.
4. בעצם משנה שעברה מכבי לא התחזקה משמעותית. בעמדת הרכז, החשובה ביותר על המגרש, היא לא התחזקה בכלל אלא להיפך, מאחר שרייס סתם לוקח דקות משחק מאוחיון (אתמול אוחיון שיחק פחות מעשרים דקות ולא היה רע אם הוא היה משחק 30). היא התחזקה בעיקר בעומק אבל זה בעיקר גורם לבלאט לאבד את הראש עם חילופים מיותרים. הקבוצה שוב תלויה לחלוטין בשלשות ואתמול עם חזרה למשחק בעיקר בזכות שלשות מטורפות של אינגלס והיקמן.
5. לטייריס רייס היו כמה חדירות יפות לסל אבל הוא לא רכז וגם לא יהיה כזה. כשהוא על המגרש ההתקפה של מכבי מבורדקת ומחכים 20 שניות לאיתור התורן שלו. מעבר לכך, הוא מאבד כדורים נוראיים שחלקם מסתיימים בליי אפ בצד השני. לגבי הקליעה שלו, או יותר נכון הטחת הכדור בסל מבחוץ, באמת שאין מה להוסיף. פשוט שחקן שאי אפשר לסמוך על הובלת הכדור וניהול המשחק שלו ולא שחקן שיוביל את מכבי לשום מקום. בעיניי כל דקה שלו על הפרקט היא מיותרת וכל דקה בה הוא נשאר בארץ היא בזבוז זמן.
6. אוחיון היה טוב מאוד והוכיח שוב שהוא רכז הרבה יותר טוב מרייס העלוב. חבל שכבר שלוש שנים לא מוצאים עוד רכז שיחלוק איתו בדקות, כי כשהיקמן מרכז זה נראה רע.
7. שוב מכבי מוצאת את עצמה תלויה לגמרי בהיקמן שהוא שחקן טוב אבל לא אחד שיוביל קבוצה להישגים ביורוליג.
8. גיא פניני לא קשור בשום צורה לכדורסל ואם הייתי משאיל או משחרר מישהו אז זה אותו (יחד עם רייס).
9. לנדסברג מראה סימני שיפור משנה שעברה, אבל אני לא ממש מצליח להבין מדוע בלאט מעלה אותו כחילוף כמעט אחרון, אחרי פניני המחריד. אם הוא יעלה את רמת האגרסיביות שלו הוא יהיה תוספת גדולה מהספסל.
10. השילוב של סמית׳ ואינגלס טוב והוא אחד המפתחות לעונה הזו. קצת קשה לשפוט את סמית׳ ששיחק פצוע וגם את אינגלס ששיחק רבע וחצי על רגל אחת אבל הראה הקרבה אדירה. מה שכן, הכדור צריך לעבור אצלם בכל התקפה.
11. לדייויד בלו יקח זמן להיכנס לעניינים ולא צריך לבנות עליו הרים וגבעות. הוא עדיין שחקן משלים, בדיוק כמו שהיה גם בעונות השיא שלו, והוא לא המושיע שיפתור את כל הבעיות של מכבי.
12. ג׳יימס בכושר נורא. אולי זו הפציעה או סתם תקופה רעה אבל אני מאוד מקווה שלא נגלה, כמו שהתגלה עם דואר פישר, שהעונה שעברה היתה הבלחה חד פעמית כי אז מצפה לנו עונה קשה מאוד. אגב, מי שעוד השווה בינו לבין הנדריקס ומי שסבר שהאחרון לא שחקן יורוליג ושבלאט סתם העדיף אותו על פני ג׳יימס מוזמן לבדוק מה הנדריקס עשה אתמול נגד הכוכב האדום. הוא כנראה לא סתם מרוויח כפול מג׳יימס.
13. סופו לא מופעל בכלל. הוא מקבל את הכדור במקומות לא טובים ולא נעשה בו שימוש כמעט בכלל. על טיוס באמת שאין מה להרבות במילים - הוא נחמד בתור ישראלי לליגה.
14. בשורה התחתונה, מכבי של העונה זו קבוצה שיכולה להשתפר משמעותית אבל כזו שבלי רכז רציני תקרת הזכוכית שלה היא רבע הגמר והמקום הריאלי שלה הוא בין הטופ 16 לרבע הגמר. היא רחוקה מלהיות קבוצת פיינל פור.
15. הבית של מכבי נראה צמוד מאוד ובהחלט יכולות להיות בו הפתעות, כמו התגנבות של הכוכב האדום או וילנה לטופ 16.
קודי כתב:אני לא חושב שלמישהו כאן יש או היו ציפיות שרייס יוחלף. אם היו לקבוצה בעלים עם כסף או כאלה שההישגים מעבר להגעה לטופ 16 באמת חשובים, אז זה היה קורה. אבל במצב הנוכחי של הבעלות ברור שזה לא יקרה. ברור גם לגמרי שבדקות בהן אוחיון על המגרש הקבוצה משחקת כדורסל הרבה יותר טוב ולטעמי עדיף לשחרר את רייס גם בלי שיגיע מחליף מאחר שהוא סתם שותה דקות לאוחיון, שבקלות היה יכול לשחק ביום חמישי 30 דקות ולא 19 כמו שהוא קיבל. הדבר היחיד שרייס יודע לעשות הוא לרוץ מהר עם הכדור ולחדור לסל אבל על דברים כמו ניהול משחק, קליעה או הגנה הוא צריך לקרוא במילון. הבחור נחת כאן בטעות ואין לי ספק שבעונה הבאה הוא יחזור לדרג הקבוצות אליהן הוא שייך ובהן הוא שיחק בארבע העונות הקודמות.
בלי אף גארד ברמה גבוהה או גו טו גאי בקו האחורי (חסרונו של אחד כזה מאוד בלט בדקות האחרונות ביום חמישי) הקבוצה הזו היא שוב, בדיוק כמו בשנה שעברה, קבוצת טופ 16 שתקרת הזכוכית שלה היא רבע הגמר. הפנטזיות של בלאט ופדרמן על גמר היורוליג שייכות לעולם הפנטזיה והדמיון אין להן שום קשר עם המציאות.
קודי כתב:אני לא חושב שלמישהו כאן יש או היו ציפיות שרייס יוחלף. אם היו לקבוצה בעלים עם כסף או כאלה שההישגים מעבר להגעה לטופ 16 באמת חשובים, אז זה היה קורה. אבל במצב הנוכחי של הבעלות ברור שזה לא יקרה. ברור גם לגמרי שבדקות בהן אוחיון על המגרש הקבוצה משחקת כדורסל הרבה יותר טוב ולטעמי עדיף לשחרר את רייס גם בלי שיגיע מחליף מאחר שהוא סתם שותה דקות לאוחיון, שבקלות היה יכול לשחק ביום חמישי 30 דקות ולא 19 כמו שהוא קיבל. הדבר היחיד שרייס יודע לעשות הוא לרוץ מהר עם הכדור ולחדור לסל אבל על דברים כמו ניהול משחק, קליעה או הגנה הוא צריך לקרוא במילון. הבחור נחת כאן בטעות ואין לי ספק שבעונה הבאה הוא יחזור לדרג הקבוצות אליהן הוא שייך ובהן הוא שיחק בארבע העונות הקודמות.
בלי אף גארד ברמה גבוהה או גו טו גאי בקו האחורי (חסרונו של אחד כזה מאוד בלט בדקות האחרונות ביום חמישי) הקבוצה הזו היא שוב, בדיוק כמו בשנה שעברה, קבוצת טופ 16 שתקרת הזכוכית שלה היא רבע הגמר. הפנטזיות של בלאט ופדרמן על גמר היורוליג שייכות לעולם הפנטזיה והדמיון אין להן שום קשר עם המציאות.
קודי כתב:רועי, רייס רואה את עצמו ככוכב על ולכן גם אם הוא היה יכול להיות רכז מחליף נחמד, האופי שלו לא יאפשר את זה. הוא יהיה מתוסכל וחסר בטחון ובעיקר יזיק. עדיף להשאיר את נעימי שיאמר תודה על כל דקה שישחק או להביא מישהו כמו סטפן מרקוביץ הסרבי שישחק את ה-10-15 דקות הללו.
roy1000 כתב:קודי כתב:רועי, רייס רואה את עצמו ככוכב על ולכן גם אם הוא היה יכול להיות רכז מחליף נחמד, האופי שלו לא יאפשר את זה. הוא יהיה מתוסכל וחסר בטחון ובעיקר יזיק. עדיף להשאיר את נעימי שיאמר תודה על כל דקה שישחק או להביא מישהו כמו סטפן מרקוביץ הסרבי שישחק את ה-10-15 דקות הללו.
היו פה שחקנים גדולים מרייס שעלו מהספסל. מכבי זו מערכת מספיק גדולה בשביל לקפל את רייס למקום הראוי לו. בכל מקרה, אני לא רואה טעם לזרוק אותו אלא אם כן הוא יוצר בעיות בחדר ההלבשה.
לגבי נעימי - חד משמעית לא. מכבי לא יכולה לכסות עליו הגנתית. אין לנעימי מה לחפש ביורוליג.
קודי כתב:לשחקנים הגדולים מרייס שעלו מהספסל היה גם אופי אחר. מעבר לכך, כיסו הגנתית על שומרים גרועים מנעימי אז יצליחו לכסות גם עליו ב-5-10 דקות בהן ישחק. אני מעדיף שחקן שיאכל את הפרקט בדקות שהוא עולה ולא אחד שיעשה טובה שהוא משחק. מעבר לכך - אני חושב שנעימי צריך להישאר לתקופת ביניים עד שימצא רכז אחר ורק אם לא יצליחו למצוא אחד כזה אז הוא ישאר כל העונה. רייס לא מועיל בכלום ומעבר לכך שעל כל פעולה טובה הוא עושה שתיים רעות הוא מגדיל את הרוטציה שגם כך בלאט לא מצליח להשתלט עליה.
קודי כתב:רייס בהחלט נלחם ביום חמישי, אבל אל תשכח שהוא עלה בחמישיה ושיחק הרבה דקות. כשהוא יהפוך לרול פלייר הוא מהר מאוד יכבה. לגבי נעימי - ברור לי שבלאט מעדיף את היקמן כרכז אבל עדיין הוא יוכל לעלות מדי פעם ולתרום ובשביל חסכון של 80,000 דולר אשר יגרמו לכך שבעונה הבאה הוא יעלה 300 אלף (החוזה איתו קובע שאם הוא מושאל השנה אין למכבי אפשרות לשחררו בקיץ הקרוב) לא שווה להשאיל אותו. מכבי גם לא זקוקה לעוד קומבו גארד רול פלייר כמו רייס אלא לרכז.
jol9 כתב:אני חושב שהסיפור של נעימי זה מחדל גדול.
אנחנו קצת שוכחים, אבל מדובר באחד משחקני ההתקפה המוכשרים שיש בישראל. למה הוא לא רואה דקת משחק?
אני בדעה שאם אתה כבר מביא זרים, אז שיהיו יותר טובים מהישראלים, ובאופן משמעותי.
אז סנטרים זרים זה כורח מציאות (אם לא רוצים להחזיק שחקנים כמו אורי קוקיה), אבל בשאר העמדות צריך לעבוד בחוכמה.
אם רייס מעט טוב יותר מנעימי, זה לא מספיק בשביל להעדיף אותו על פניו.
מבחינת ההגנה, רוי אתה מגזים. נעימי הוא לא פרקינס, אבל היו כבר שומרים רעים ורעים יותר. נעימי לא צריך לשמור על רוז ולא על פול. כשחקן מחליף במכבי הוא יוכל לשמור
על רכזים וגארדים מחליפים של היריבות, ואין לי ספק שהוא מסוגל לשמור מספיק טוב על רובם.
יש בהקשר לנעימי איזשהי התעקשות לא ברורה ולא קשורה. למה נעימי לא יכול לשחק בליגה? האם אי אפשר לשים את רייס בחוץ ולשתף את נעימי?
לא מבין את זה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: עידן ו־40 אורחים