מכבי צריכה זעזוע

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מכבי צריכה זעזוע

הודעהעל ידי חנו'ש » 30 נובמבר 2013, 20:33

roy1000 כתב:לגבי הראשון - אני לא יודע. אני חושב שאם חיפה וירושלים ילכו רחוק ביורוקאפ השנה, יש מצב שישראל תקבל נציגה נוספת למוקדמות.

לגבי השני - כן.

ברתומיאו אמר שצריך הצלחה עקבית של מס' שנים במפעל כמו היורוקאפ בשביל שהפועל תיכנס ליורוליג (למעט זכיה שנותנת כמובן כרטיס כניסה אוטומטי)
בין ברתומיאו לבינך, אני סומכת יותר על הדברים של ברתומיאו.

ומה כן? שאין שום סיכוי שתאודוסיץ' יגיע למכבי או להפועל??
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי roy1000 » 30 נובמבר 2013, 20:41

חנו'ש כתב:
roy1000 כתב:לגבי הראשון - אני לא יודע. אני חושב שאם חיפה וירושלים ילכו רחוק ביורוקאפ השנה, יש מצב שישראל תקבל נציגה נוספת למוקדמות.

לגבי השני - כן.

ברתומיאו אמר שצריך הצלחה עקבית של מס' שנים במפעל כמו היורוקאפ בשביל שהפועל תיכנס ליורוליג (למעט זכיה שנותנת כמובן כרטיס כניסה אוטומטי)

אני לא יודע לגבי ברתומיאו. אני אקח את המילה שלך ונראה מה יהיה בעונה הבאה.

תיאודוסיץ' כנראה לא ישחק בארץ וגם מסי לא.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 30 נובמבר 2013, 22:01

חנו'ש כתב:

לגבי השני - כן.

יש המון קבוצות הרבה יותר עשירות מירושלים, אשר כבר שנים מבקשות כרטיס ליורוליג ולא מקבלות.
לדוגמא, לרוסיה יש רק נציגה קבוע אחת בלבד, למרות שיש שם איזה 5-6 קבוצות הרבה יותר עשירות מירושלים.

לליטא (!!!) , המדינה היחידה בעולם, בה כדורסל הוא הספורט מספר 1, יש רק נציגה אחת קבוע, וזה למרות שיש שם שתי קבוצות עם אולמות של 11 אלף, שמלאים במשחקי היורוליג.

אני לא רואה שום סיכוי שירושלים תקבל חוזה ביורוליג. ישראל זה שוק קטן, שלא יכול לתרום הרבה ליורוליג מעבר למה שמכבי כבר תורמת.

בשנים האחרונות היורוליג מנסה בכל הכוח להיכנס לשוק הגרמני - מדינה גדולה ועשירה עם הרבה השקעה בספורט. זה הולך קשה, כי בניגוד לכדורגל , כדורסל הוא לא כל כך פופולארי בגרמניה, אבל הפרויקט של באיירן מינכן דווקא הולך לקראת היורוליג, ואם ימשיכו שם להשקיע, זאת הקבוצה הראשונה שתקבל חוזה תלת-שנתי ביורוליג
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שחף » 30 נובמבר 2013, 22:09

פליקס, העניין עם קבוצות רוסיות היא שהן לא יציבות בשיט וגם רחוקות מלמלא אולמות(נדמה לי שאפילו צסק''א לא ממלאת את האולם הגדול שלה). שנה אחת יש תקציב של 20 מיליון יורו ובשנה הבאה לא משלמים משכורת. אני מבין את ברתומאו שהוא לא נותן להם חוזים ארוכי טווח(למעט צסק''א שהבעלים שם יושב על הכנסות של נפט...).
שחף

הודעהעל ידי roy1000 » 30 נובמבר 2013, 22:14

felix_r כתב:יש המון קבוצות הרבה יותר עשירות מירושלים, אשר כבר שנים מבקשות כרטיס ליורוליג ולא מקבלות.
לדוגמא, לרוסיה יש רק נציגה קבוע אחת בלבד, למרות שיש שם איזה 5-6 קבוצות הרבה יותר עשירות מירושלים.

לליטא (!!!) , המדינה היחידה בעולם, בה כדורסל הוא הספורט מספר 1, יש רק נציגה אחת קבוע, וזה למרות שיש שם שתי קבוצות עם אולמות של 11 אלף, שמלאים במשחקי היורוליג.

אני לא רואה שום סיכוי שירושלים תקבל חוזה ביורוליג. ישראל זה שוק קטן, שלא יכול לתרום הרבה ליורוליג מעבר למה שמכבי כבר תורמת.

בשנים האחרונות היורוליג מנסה בכל הכוח להיכנס לשוק הגרמני - מדינה גדולה ועשירה עם הרבה השקעה בספורט. זה הולך קשה, כי בניגוד לכדורגל , כדורסל הוא לא כל כך פופולארי בגרמניה, אבל הפרויקט של באיירן מינכן דווקא הולך לקראת היורוליג, ואם ימשיכו שם להשקיע, זאת הקבוצה הראשונה שתקבל חוזה תלת-שנתי ביורוליג

פליקס, בליטא אין כסף והקבוצות הליטאיות לא מצליחות במיוחד ביורוליג. אולי ממלאים אולמות של 11 אלף, אבל אם זה ב- 5 יורו לכרטיס, זה לא אומר הרבה.

אלבא ברלין כבר שנים מסתובבת בין היורוקאפ ליורוליג וזה לא ממש תופס גובה.

ישראל זה אולי שוק קטן, אבל זה שוק מוכח שיכול להביא קהל ויכול להביא רייטינג.

בכל מקרה, אני לא מאמין שישראל תקבל נציגה קבועה נוספת כל כך מהר, אבל כן סביר שתהיה קבוצה במוקדמות.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 30 נובמבר 2013, 22:17

roy1000 כתב:
rc4991 כתב:למה נראה לך שהם יצליחו בזה כשמכבי עם תקציב של פי שתים וכמעט שלו לא מצליחה?
(יש את נושא הסגל הרחב אבל זו עדיין הגזמה ענקית שלך)

כי יש להם את הלפרין ואליהו במחירים הרבה יותר נמוכים ממה שמכבי משלמת לישראלים שלה וכי אני לא מאמין שהם טיפשים מספיק להעמיד סגל רחב.

1. רכז (1500K) / קיצ'ן (200K)
2. הלפרין (250K) / אדם אריאל (50K)
3. סווינג זר (1250K) / מנקו (50K)
4. אליהו (300K) / דאנקן (500K)
5. פרחובסקי (300K) / גרין (100K)

הנה - קבוצה של 8 שחקנים בכירים ב- 6 מליון דולר ששווה טופ 16 ואולי אפילו הצלבה. זה לא כאילו אנחנו לא מדברים על זה פה כבר 5 שנים בערך.

סגל עם עמדה 2 ו-5 ברמה שאתה מציע לא יעבור את הטופ 16, גם עם שני שחקנים טובים בעמדות 1 ו-3.
עובדה שלא חסרות קבוצות שלא עברו את הטופ 16 עם כוכבים בשורותיהן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 30 נובמבר 2013, 22:21

אני חושב שפרחובסקי יכול להיות 5 לא רע ליורוליג דווקא. לא איזה חיית צבע מטורפת, אבל זה לא שאולימפיאקוס לקחו את היורוליג עם דאנקן ורובינסון בפנים.
שחף

הודעהעל ידי roy1000 » 30 נובמבר 2013, 22:36

jol9 כתב:
roy1000 כתב:
rc4991 כתב:למה נראה לך שהם יצליחו בזה כשמכבי עם תקציב של פי שתים וכמעט שלו לא מצליחה?

כי יש להם את הלפרין ואליהו במחירים הרבה יותר נמוכים ממה שמכבי משלמת לישראלים שלה וכי אני לא מאמין שהם טיפשים מספיק להעמיד סגל רחב.

הנה - קבוצה של 8 שחקנים בכירים ב- 6 מליון דולר ששווה טופ 16 ואולי אפילו הצלבה. זה לא כאילו אנחנו לא מדברים על זה פה כבר 5 שנים בערך.

סגל עם עמדה 2 ו-5 ברמה שאתה מציע לא יעבור את הטופ 16, גם עם שני שחקנים טובים בעמדות 1 ו-3.
עובדה שלא חסרות קבוצות שלא עברו את הטופ 16 עם כוכבים בשורותיהן.

ברור שבחירת השחקנים היא קריטית, אבל בסכומים האלה אפשר להביא שני שחקני טופ יורוליג. תוסיף את אליהו ופרחובסקי שהוא אמנם קצת נגר, אבל הוא כן יודע להוריד ריבאונד ולתת גוף ויש לך קבוצה לא רעה בכלל. הלפרין זו החוליה החלשה, אבל יש גם את קיצ'ן מאחורה.

בכל מקרה,זה סתם עוד דוגמא איך אפשר לבנות קבוצה עם פוטנציאל במעט כסף ועם סגל צר.
roy1000

הודעהעל ידי LIAV10 » 30 נובמבר 2013, 22:56

קצת נגר?
הוא וגרין פתחו חברה איכותית של רהיטים.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 30 נובמבר 2013, 23:06

LIAV10 כתב:קצת נגר?
הוא וגרין פתחו חברה איכותית של רהיטים.

כן, תכלס... ההרכב הזה מעלה את פרחובסקי (שיכול לשחק איזה 20 דקות) וגרין, שבפעם האחרונה היה בריא כשעוד לא היו טלויזיות צבעוניות.

מה שיקרה זה שהם יעשו משהו דומה למה שמכבי עושה. יבנו סגל די רחב עם כמה שיותר זרים, בתקווה שזה ייתן להם את העומק להתמודד מול מכבי
בליגה. היורוליג זה ממש לא מטרה עבורם בשנים הקרובות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 30 נובמבר 2013, 23:33

jol9 כתב:כן, תכלס... ההרכב הזה מעלה את פרחובסקי (שיכול לשחק איזה 20 דקות) וגרין, שבפעם האחרונה היה בריא כשעוד לא היו טלויזיות צבעוניות.

מה שיקרה זה שהם יעשו משהו דומה למה שמכבי עושה. יבנו סגל די רחב עם כמה שיותר זרים, בתקווה שזה ייתן להם את העומק להתמודד מול מכבי
בליגה. היורוליג זה ממש לא מטרה עבורם בשנים הקרובות.

מה גורם לך לחשוב שהם טיפשים? הם הרי בנו סגל צר השנה (בניגוד לשנים קודמות). אורי אלון לא עשה שום דבר שגורם לי לחשוב שהוא טיפש.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 30 נובמבר 2013, 23:37

שחף כתב:פליקס, העניין עם קבוצות רוסיות היא שהן לא יציבות בשיט וגם רחוקות מלמלא אולמות(נדמה לי שאפילו צסק''א לא ממלאת את האולם הגדול שלה). שנה אחת יש תקציב של 20 מיליון יורו ובשנה הבאה לא משלמים משכורת. אני מבין את ברתומאו שהוא לא נותן להם חוזים ארוכי טווח(למעט צסק''א שהבעלים שם יושב על הכנסות של נפט...).

לא ממלאות את העולמות - נכון (חוץ מאוניקס, שכן ממלא אולם גדול)
לגבי היציבות. זה יותר קשור לכך שאין להן אינטרס להשקיע הון בכל שנה כאשר בכל מקרה אין להן כרטיס ליורוליג. תשמע, הרבה מאוד קבוצות באירופה, שלא מופיעות באופן קבוע ביורוליג, מגדילות את התקציב בעונות של היורוליג, ומקטינות אותו כשהן משחקות ביורוקאפ.

ומה, ירושלים היא כן קבוצה שכבר עשור מעמידה תקציב של יורוליג? קבוצה כמו חימקי השקיעה ב 3-4 שנים יותר כסף מאשר ירושלים השקיעה ב 15 שנה האחרונות. ירושלים היא כן קבוצה יציבה? לירושלים יש הישגים ספורטיבים? לא זכתה בחיים באליפות. מאז הזכייה היסטורית ביורוקאפ, גם שם היא מדשדשת ועפה מוקדם כל שנה. מה יש בה טוב יותר משאר הקבוצות באירופה שרוצות כרטיס ליורוליג? במילה אחת: כלום!
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 30 נובמבר 2013, 23:42

felix_r כתב:
שחף כתב:פליקס, העניין עם קבוצות רוסיות היא שהן לא יציבות בשיט וגם רחוקות מלמלא אולמות(נדמה לי שאפילו צסק''א לא ממלאת את האולם הגדול שלה). שנה אחת יש תקציב של 20 מיליון יורו ובשנה הבאה לא משלמים משכורת. אני מבין את ברתומאו שהוא לא נותן להם חוזים ארוכי טווח(למעט צסק''א שהבעלים שם יושב על הכנסות של נפט...).

לא ממלאות את העולמות - נכון (חוץ מאוניקס, שכן ממלא אולם גדול)
לגבי היציבות. זה יותר קשור לכך שאין להן אינטרס להשקיע הון בכל שנה כאשר בכל מקרה אין להן כרטיס ליורוליג. תשמע, הרבה מאוד קבוצות באירופה, שלא מופיעות באופן קבוע ביורוליג, מגדילות את התקציב בעונות של היורוליג, ומקטינות אותו כשהן משחקות ביורוקאפ.

ומה, ירושלים היא כן קבוצה שכבר עשור מעמידה תקציב של יורוליג? קבוצה כמו חימקי השקיעה ב 3-4 שנים יותר כסף מאשר ירושלים השקיעה ב 15 שנה האחרונות. ירושלים היא כן קבוצה יציבה? לירושלים יש הישגים ספורטיבים? לא זכתה בחיים באליפות. מאז הזכייה היסטורית ביורוקאפ, גם שם היא מדשדשת ועפה מוקדם כל שנה. מה יש בה טוב יותר משאר הקבוצות באירופה שרוצות כרטיס ליורוליג? במילה אחת: כלום!

אולם, בעלים עם כסף שמוכן להשקיע, פוטנציאל אוהדים.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 30 נובמבר 2013, 23:49

roy1000 כתב:
felix_r כתב:יש המון קבוצות הרבה יותר עשירות מירושלים, אשר כבר שנים מבקשות כרטיס ליורוליג ולא מקבלות.

פליקס, בליטא אין כסף והקבוצות הליטאיות לא מצליחות במיוחד ביורוליג. אולי ממלאים אולמות של 11 אלף, אבל אם זה ב- 5 יורו לכרטיס, זה לא אומר הרבה.

אלבא ברלין כבר שנים מסתובבת בין היורוקאפ ליורוליג וזה לא ממש תופס גובה.

ישראל זה אולי שוק קטן, אבל זה שוק מוכח שיכול להביא קהל ויכול להביא רייטינג.

בכל מקרה, אני לא מאמין שישראל תקבל נציגה קבועה נוספת כל כך מהר, אבל כן סביר שתהיה קבוצה במוקדמות.

קודם שירושלים תגיע לרבע ממה שהליטאיות כן עושות, ואז נדבר.

הרייטינג של ירושלים בחיים לא יגיע לרייטינג של קבוצה ליטאית. ישראל זה שוק קטן ושוק רווי, בלי הרבה פוטנציאל מעבר לנקודה שאנחנו נמצאים היום.

מה בדיוק הקשר בין אלבה ברלין לדברים שכתבתי על גרמניה? אני כתבתי על באיירן מינכן, קבוצה שיש לה אח גדול בדמותו של אחד ממועדונים הכי גדולים בכדורגל, שבקלות יכול לתמוך בקבוצת הכדורסל, כמו שעושות בארסה, ריאל, פנרבחצ'ה ועוד. אני לא יודע אם אתה מודע לעניין, אבל באיירן כן החליטה ללכת בגדול עם קבוצת הכדורסל. זה קרה בקושי לפני 3 שנים, והינה היא כבר הגיעה ליורוליג מהליגה השנייה בגרמניה, שם הייתה בתחילת הפרויקט. ההשתתפות שלה ביורוליג מוכיחה את העובדה שהיורוליג ממש תומך בפרויקט הזה, ומת שתהיה קבוצה גרמנית גדולה. בחייך, אתה משווה בין היכולות של באיירן מינכן ליכולות של ירושלים? אתה משווה את השוק הגרמני לשוק הישראלי? נו באמת
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי חנו'ש » 30 נובמבר 2013, 23:57

הבעלים הנוכחיים של הפועל אומנם מראים רצון להשקיע לטווח ארוך ולבנות משהו, אבל אף אחד, בטח ביורוליג, לא יודע עד כמה זה באמת יקרה.
כלומר, גם האוליגרכים שפתאום לוקחים איזו קבוצה נידחת ברוסיה בטוח אומרים שהם רוצים להשקיע לטווח ארוך ומראים נכונות לכך, זה לא אומר שזה מה שקורה בסוף בפועל.

כמובן שיכול להיות שהכוונות הטובות של הנהלת הפועל אכן ימומשו, אבל זה לא משהו שבהנהלת היורוליג יכולים לקבוע עכשיו אלא רק לאורך זמן כשהם יראו שזה אכן קורה.
בדיוק בגלל זה ברתומיאו אמר את זה:
http://sports.walla.co.il/?w=/7/2694570
"לא דיברנו על זה. הייתה לי פגישה עם ד"ר אורי אלון והוא הסביר לי על המבנה החדש של הפועל ירושלים והתכניות לעתיד עם האולם החדש. הם רוצים להעלות את הקבוצה לרמה הבאה בכל המישורים. שוב, אם הפרויקט יוכיח עקביות אז נדון בזמן המתאים על הצטרפות למפעל
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי felix_r » 01 דצמבר 2013, 00:09

חנו'ש כתב:הבעלים הנוכחיים של הפועל אומנם מראים רצון להשקיע לטווח ארוך ולבנות משהו, אבל אף אחד, בטח ביורוליג, לא יודע עד כמה זה באמת יקרה.
כלומר, גם האוליגרכים שפתאום לוקחים איזו קבוצה נידחת ברוסיה בטוח אומרים שהם רוצים להשקיע לטווח ארוך ומראים נכונות לכך, זה לא אומר שזה מה שקורה בסוף בפועל.

כמובן שיכול להיות שהכוונות הטובות של הנהלת הפועל אכן ימומשו, אבל זה לא משהו שבהנהלת היורוליג יכולים לקבוע עכשיו אלא רק לאורך זמן כשהם יראו שזה אכן קורה.
בדיוק בגלל זה ברתומיאו אמר את זה:
http://sports.walla.co.il/?w=/7/2694570
"לא דיברנו על זה. הייתה לי פגישה עם ד"ר אורי אלון והוא הסביר לי על המבנה החדש של הפועל ירושלים והתכניות לעתיד עם האולם החדש. הם רוצים להעלות את הקבוצה לרמה הבאה בכל המישורים. שוב, אם הפרויקט יוכיח עקביות אז נדון בזמן המתאים על הצטרפות למפעל

נכון מאוד. אפשר גם לומר דבר נוסף. גם אם הבעלים של ירושלים כן ישקיעו, וכן לאורך זמן, עדיין יתעוררו כמה שאלות:

1) האם רמת ההשקעה הזאת היא השקעה ברמה של קבוצת יורוליג רצינית ? לא בטוח.

2) האם ההשקעה הזאת תביא תוצאות ? בכלל לא בטוח. אנחנו מכירים את ירושלים. זאת קבוצה שנוהגת להרוס את עצמה מבפנים.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי rc4991 » 01 דצמבר 2013, 01:49

roy1000 כתב:

1.לקחת את כל התקציה של הקבוצה לטובת השחקנים וברור שזה לא כך (במכבי הוא עומד רק על חצי!!! מהתקציב הכולל)
2.אף קבוצה לא תבנה את עצמה עם ישראלים כאלה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 01 דצמבר 2013, 03:28

rc4991 כתב:
roy1000 כתב:

1.לקחת את כל התקציה של הקבוצה לטובת השחקנים וברור שזה לא כך (במכבי הוא עומד רק על חצי!!! מהתקציב הכולל)
2.אף קבוצה לא תבנה את עצמה עם ישראלים כאלה

משום מה הסגל של רוי כולו נטו...
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 01 דצמבר 2013, 09:14

אסור לשכוח גם שלמגדל כבר היו משקיעים מליינים שכולם ברחו משם - מנבר, גאידמאק וגומא. הפרוייקטים שלהם גם נראה מרשימים בתחילה.
לא פחות מרשימים מאלה של עכשיו ואולי אף יותר.
אם לא המחדל של מכבי עם אליהו (או שאם לצורך העניין הוא היה מוצא קבוצת יורוליג) אז מגדל היתה היום סתם עוד קבוצה. לא הייתי קורא לזה התנהלות
מקצועית וחכמה במיוחד שבעצם שני השחקנים הכי חשובים של הקבוצה מצטרפים באמצע העונה (אליהו וגארד זר נוסף).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 01 דצמבר 2013, 09:21

felix_r כתב:משום מה הסגל של רוי כולו נטו...

המספרים הם נטו (כי ככה מציגים בכדורסל האירופאי), אבל זה יוצא בערך 6 מליון ברוטו.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־21 אורחים