jol9 כתב:felix_r כתב:קובי כתב:פליקס, אני אגיד לך מה בעניין תומאס מול ג'יימס - לשון ג'יימס מאוד קשה לייצר נקודות ברמות יורוליג. לפחות זה מה שראינו ממנו עד כה. גם במשחקים היותר טובים שלו אשתקד, בעיקר במשחק 2 בסדרה מול פאו, עיקר כוחו בא ביכולות ההגנתיות וביכולת החיפוי שלו לגארדים, כמו גם היכולת שלו להשתלב לא רע בהגנת החילופים של בלאט.
תומאס לעומת זאת, "דפק" היום 14 נקודות, בעיקר בזכות יתרון אטלתי, זריזות ומיקום נכון על המגרש, שלג'יימס יש הרבה פחות. מלבד זאת, תומאס עושה רושם גם של ריבאונדר טוב יותר, בעיקר באופנסיב.
קודם כל שון ג'יימס אף פעם לא קיבל כל כך הרבה זמן משחק, כמו שתומאס קיבל היום.
חוץ מזה ג'יימס אף פעם לא היה התחנה האחרונה, כמו שתומאס היה היום. כל המשחק תומאס זרק לסל כל כדור שהוא קיבל (חוץ מפעם אחת).
חוץ מזה שיחקנו היום נגד קו קידמי חלש (בדומה לזה של מכבי), מה גם שהשחקן הכי אתלטי שלה - בנג'מן אזה - נפצע ולא שיחק.
עובדה שאפילו מול הקו הקידמי של ירושלים הוא לא נראה משהו מיוחד.
לג'יימס יש יתרונות אחרים.
ןהכי חשוב, כמו שכתבתי כבר לשמואל, זה לא העניין בכלל עד כמה תומאס טוב יותר, הוא פשוט לא סנטר, ואנחנו הינו צריכים סנטר.
פליקס, אני ממש לא מסכים איתך.
אני מבין את הנקודה שלך, אבל למה להעדיף את ג'יימס הבינוני שלא מצליח להתרומם, ע"פ שחקן כמו תומאס שיש לו אפסייד ושהוא כבר הוכיח את עצמו בזמן הקצר
שבילה בקבוצה?
אם כבר, אז עדיף לחתוך את ג'יימס ולהשאיר את תומאס שנראה כשחקן איכותי יותר.
שיחקנו היום מול קו קדמי חלש? גם ג'יימס היה שם, אבל בכל זאת לא הצליח לשכנע את בלאט לתת לו יותר מחמש דקות משחק. הרי הוא שיחק נגד אותם גבוהים כמו תומאס...
אני לא קונה את זה. אני תמיד מעדיף שחקן איכותי שמוכיח את עצמו, ע"פ שחקן שלא מצליח לעשות את זה, במיוחד אם מדובר בשחקנים עם סט תכונות דומה.
תשמע, גם אם נחתים עוד 8 פאוורים, זה לא יתן לנו סנטר 1. מסכים?
אם היו חותכים מישהו (נגיד את ג'יימס או קנר מדלי) ובמקומו היו מביאים את תומאס, זה היה דבר אחר לגמרי. זה לא המצב. במצב של היום יש לנו הרבה גבוהים, אבל פרט לאליהו אף אחד מהם לא נותן את מה שאנחנו צריכים ב 100%.
ג'יימס היה מעולה במשחק הראשון. מעולה. אם אתה לא זוכר, אתה יכול לצפות בהקלטה של המשחק הראשון באתר היורוליג. במשחק אתמול הוא פחות הורגש, אבל תסכים איתי שקשה מאוד להתבלט כשאתה משחק 6-7 דקות למשחק.
שוב, אני לא מנסה להוכיח פה שג'יימס טוב יותר מתומאס. אני כן אומר, שתומאס לא רק שלא פותר לנו את רוב הבעיות, אלא גם יוצר בעיות חדשות.
בוא ולא נסתנוור מהסטטיסטיקה הנחמדה של תומאס. הוא עוד שחקן מוגבל לרשימת המוגבלים שיש לנו מתחת לסל.
לתת דאנק מריבאונד התקפה זה יפה, אבל את זה יכול לעשות כל שחקן זר בקופליג במשכורת מינימום. כל עוד קנר מדלי לא מצא את היד, אין שום ציוות גבוהים בו תומאס וגבוה נוסף לא מפריעים אחד לשני בצבע. אני מבקש שתשים לב לעובדה, שכאשר תומאס משחק עם אליהו, אליהו לא מצליח להגיע למקומות שלו בהתקפה והופך לפחות אפקטיבי. את תומאס גם אי אפשר להסיט לעמדה 4, כי אין לו קליעה בכלל. תומאס לוקח זמן משחק משחקנים אחרים, מה שמקשה על שילובם בקבוצה.
אז נכון, במקום ללמד את הקבוצה להפעיל נכון את שרמאן בפוסט, הרבה יותר קל לשים במקומו על הפרקט את תומאס, שחי מריבאונד התקפה וכדורים מיקריים. אבל זאת לא דרך של קבוצה רצינית! אתה ראית איך הקבוצה שלנו משחקת? היקמן ולוגאן מפציצים, ואליהו עם תומאס מנסים לנצל את הזריזות כדי לקחת כדור חוזר בהתקפה ולקלוע סל קל. זהו. מה זה לעזאזל?