יורוליג, מחזור 2: מכבי נגד סיינה - חמישי, 21:00, ערוץ 10

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: יורוליג: מכבי נגד סיינה - חמישי, 21:00, ערוץ 10

הודעהעל ידי Mta_atic » 18 אוקטובר 2012, 23:17

שמואל1 כתב:
Mta_atic כתב:קובי - לגבי אי שיתופם של לנדסברג ורוט - כשעניינים הולכים צמוד הנטייה היא דווקא לקצר רוטציה וללכת עם השחקנים הכי חמים.
למרות זאת, הדברים שכתבת ניכרים באופן כללי. גם אני לא מבין למה שאר השחקנים לא זוכים לקרדיט מבלאט. אין לנו את הלוקסוס לייבש אותם על הפספל.

שמואל - תקרא שוב את מה שכתבתי. התכוונתי שקרייג סמית' יהיה בדיחה אם ישחק ביורליג בעמדה 5.
אני לא חולק על כך שהוא שחקן מוכשר, פשוט לא חושב שהוא היה מתאים למכבי בקונסטלציה הנוכחית.

אז זהו, שהוא לא חייב לשחק בעמדה 5. בכל אופן, גם אם ישחק בעמדה 5, אני לא חושב שהוא יהיה בדיחה. זה לא יהיה אופטימלי, אבל קרייג סמית' מספיק עבה וחזק כדי להתמודד עם רוב הסנטרים באירופה (לשרמדיני, למשל, הוא עשה בית ספר)

זו בדיוק נקודת המחלוקת - אתה חושב שעדיף לנו לקבל את סמית' בעמדה 4 במקום מדלי. אני לא.
אתה מעדיף עמדה 4 פיזית וכבדה יותר. אני מעדיף אותה זריזה ועם אופציה לקליעה מבחוץ כמו שנתן לנו בלו בשעתו.

אני לא יודע מה איתך, אבל סנטר בגובה 2.01 זה מספיק עצוב בשבילי.
לקח לי זמן לעכל את הנדריקס בעמדה הזו, שהוא עוד 2.03 ועדיין התקשה הרבה פעמים מול סנטרים גבוהים.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי שמואל1 » 18 אוקטובר 2012, 23:24

Mta_atic כתב:
שמואל1 כתב:
Mta_atic כתב:קובי - לגבי אי שיתופם של לנדסברג ורוט - כשעניינים הולכים צמוד הנטייה היא דווקא לקצר רוטציה וללכת עם השחקנים הכי חמים.
למרות זאת, הדברים שכתבת ניכרים באופן כללי. גם אני לא מבין למה שאר השחקנים לא זוכים לקרדיט מבלאט. אין לנו את הלוקסוס לייבש אותם על הפספל.

שמואל - תקרא שוב את מה שכתבתי. התכוונתי שקרייג סמית' יהיה בדיחה אם ישחק ביורליג בעמדה 5.
אני לא חולק על כך שהוא שחקן מוכשר, פשוט לא חושב שהוא היה מתאים למכבי בקונסטלציה הנוכחית.

אז זהו, שהוא לא חייב לשחק בעמדה 5. בכל אופן, גם אם ישחק בעמדה 5, אני לא חושב שהוא יהיה בדיחה. זה לא יהיה אופטימלי, אבל קרייג סמית' מספיק עבה וחזק כדי להתמודד עם רוב הסנטרים באירופה (לשרמדיני, למשל, הוא עשה בית ספר)

זו בדיוק נקודת המחלוקת - אתה חושב שעדיף לנו לקבל את סמית' בעמדה 4 במקום מדלי. אני לא.
אתה מעדיף עמדה 4 פיזית וכבדה יותר. אני מעדיף אותה זריזה ועם אופציה לקליעה מבחוץ כמו שנתן לנו בלו בשעתו.

לקח לי זמן לעכל את הנדריקס בעמדה הזו, שהוא עוד 2.03 ועדיין התקשה הרבה פעמים מול סנטרים גבוהים.

זה לא קשור לאיזה סגנון בעמדה 4 אני מעדיף. לא אכפת לי שתהיה זריזה עם קליעה, או שתהיה פיזית וכבדה. הדבר היחיד שאני רוצה , זה שיהיה למכבי בסגל שחקן מטרה בצבע, חזק עם בשר ולא משנה אם זה בעמדה 4 או בעמדה 5.
אגב, אם כבר מדברים על עמדה 4 עם קליעה מבחוץ- אז בינתיים קיינר מדלי לא ממש מספק את הסחורה בעניין הזה. הוא לא קרוב לביצועים שבלו הפגין בכל הקשור לקליעה.
לגבי קרייג סמית' מול הנדריקס- מדובר בשחקנים שונים לגמרי מבחינה פיזיולוגית. סמית' אומנם נמוך יותר, אבל יש לו גוף רחב יותר. להנדריקס יש מוטת ידיים גדולה יותר והוא אתלטי יותר.
בהתקפה אני מאמין שהגודל של סמית' יאפשר לו להסתדר מול סנטרים גבוהים יותר, גם כי הוא הרבה אבל הרבה יותר מוכשר התקפית מהנדריקס וגם כי הוא יותר עבה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 18 אוקטובר 2012, 23:28

קובי כתב:פליקס, אני אגיד לך מה בעניין תומאס מול ג'יימס - לשון ג'יימס מאוד קשה לייצר נקודות ברמות יורוליג. לפחות זה מה שראינו ממנו עד כה. גם במשחקים היותר טובים שלו אשתקד, בעיקר במשחק 2 בסדרה מול פאו, עיקר כוחו בא ביכולות ההגנתיות וביכולת החיפוי שלו לגארדים, כמו גם היכולת שלו להשתלב לא רע בהגנת החילופים של בלאט.
תומאס לעומת זאת, "דפק" היום 14 נקודות, בעיקר בזכות יתרון אטלתי, זריזות ומיקום נכון על המגרש, שלג'יימס יש הרבה פחות. מלבד זאת, תומאס עושה רושם גם של ריבאונדר טוב יותר, בעיקר באופנסיב.

קודם כל שון ג'יימס אף פעם לא קיבל כל כך הרבה זמן משחק, כמו שתומאס קיבל היום.
חוץ מזה ג'יימס אף פעם לא היה התחנה האחרונה, כמו שתומאס היה היום. כל המשחק תומאס זרק לסל כל כדור שהוא קיבל (חוץ מפעם אחת).
חוץ מזה שיחקנו היום נגד קו קידמי חלש (בדומה לזה של מכבי), מה גם שהשחקן הכי אתלטי שלה - בנג'מן אזה - נפצע ולא שיחק.
עובדה שאפילו מול הקו הקידמי של ירושלים הוא לא נראה משהו מיוחד.
לג'יימס יש יתרונות אחרים.

ןהכי חשוב, כמו שכתבתי כבר לשמואל, זה לא העניין בכלל עד כמה תומאס טוב יותר, הוא פשוט לא סנטר, ואנחנו הינו צריכים סנטר.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Mta_atic » 18 אוקטובר 2012, 23:29

שמואל1 כתב:
Mta_atic כתב:
שמואל1 כתב:

זה לא קשור לאיזה סגנון בעמדה 4 אני מעדיף. לא אכפת לי שתהיה זריזה עם קליעה, או שתהיה פיזית וכבדה. הדבר היחיד שאני רוצה , זה שיהיה למכבי בסגל שחקן מטרה בצבע, חזק עם בשר ולא משנה אם זה בעמדה 4 או בעמדה 5.
אגב, אם כבר מדברים על עמדה 4 עם קליעה מבחוץ- אז בינתיים קיינר מדלי לא ממש מספק את הסחורה בעניין הזה. הוא לא קרוב לביצועים שבלו הפגין בכל הקשור לקליעה.
לגבי קרייג סמית' מול הנדריקס- מדובר בשחקנים שונים לגמרי מבחינה פיזיולוגית. סמית' אומנם נמוך יותר, אבל יש לו גוף רחב יותר. להנדריקס יש מוטת ידיים גדולה יותר והוא אתלטי יותר.
בהתקפה אני מאמין שהגודל של סמית' יאפשר לו להסתדר מול סנטרים גבוהים יותר, גם כי הוא הרבה אבל הרבה יותר מוכשר התקפית מהנדריקס וגם כי הוא יותר עבה.

קיינר מדלי עוד לא הביא את היכולות שלו לידי ביטוי בשני משחקי היורוליג ששוחקו, אבל היכולות קיימות. הוא שחקן שיודע לשים כדור בסל משלוש נקודות, מחצי מרחק וגם מחדירות. הוא גם הרבה יותר פיזי מליאור.
ליאור אליהו הוא סוג של שחקן מטרה. אני ממש לא בטוח שמכבי עם קרייג סמית' הייתה מסתדרת טוב יותר.

לגבי עמדה 5, אפשר לטחון כל מיני פילוסופיות ונתונים, יכול להיות שאני שמרן אבל לא היתי רוצה לראות שחקן 2.01 משחק סנטר ביורוליג בתקופה הזאת.
לא משנה אם הוא ברוחב של שקיל אוניל, זה פשוט לא מתאים. זה יכול לעבוד לפרקים כמו שדיויד עובר מידי פעם להרכב נמוך, אבל זה לא משהו שאפשר ללכת איתו במהלך העונה.

כשיבואו המשחקם הבאים ונפגוש קבוצות עם סגלים יותר ארוכים וגבוהים יותר דומיננטיים, שון ג'יימס יהיה האיש שנצטרך להשתמש בו לא מעט.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי קודי » 18 אוקטובר 2012, 23:30

felix_r כתב:
yzafrir כתב:תגידו , אחרי המשחק היום מה אתם חושבים על הטרייד שהיה צריך להיות עם ירושלים בין ג'יימס לסמית' ?
ומה אתם אומרים על מדלי ? השחקן הכי יקר בסגל נראה כרגע כמו בדיחה עצובה...

שאלה מורכבת.
הבעיה עכשיו היא, שאחרי שהחתימו את תומאס, הרבה יותר קשה לשלב את: שרמאן, ג'יימס ומדלי.
אני אגיד פה משהו, שישמע מאוד שנוי במחלוקת, אבל לדעתי הבאתו של תומאס היתה טעות.

על מה אתה מדבר? הוא הגבוה הכי טוב בסגל ביי פאר. הטעות היתה לא לעשות את הטרייד עם ירושלים - ג'יימס ממילא מיותר ולא מתאים לרמת היורוליג אז בשביל מה צריך עוד איטריה חסרת תועלת כשאפשר היה במקומו להביא שחקן מטרה?
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי קודי » 18 אוקטובר 2012, 23:33

felix_r כתב:
למה?
כולה 2 משחקים. אני בטוח שהשאר עוד ישולבו, בעיקר בשלבים המתקדמים של העונה.
תומאס הוא עדיין תוספת כוח.

כי לדעתי האישית תומאס לא עד כדי כך טוב מג'יימס, שהיה צריך אותו. חבל לבזבז עוד מקום של זר על שחקן שלא מחזק את הקבוצה באספקטים חדשים.

הוא הרבה הרבה יותר טוב מג'יימס - אתלט יותר, ריבאונדר טוב יותר, שומר טוב יותר, אגרסיבי יותר ופינישר טוב יותר. ג'יימס לא נותן כלום שתומאס, שעדיין לא מלוטש מספיק, לא נותן. לא שתומאס הוא הגבוה הטוב ביבשת, רחוק מזה, אבל הוא טוב בהרבה מג'יימס ועוד יהיה טוב ממנו עוד יותר.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי שמואל1 » 18 אוקטובר 2012, 23:35

Mta_atic כתב:
שמואל1 כתב:
Mta_atic כתב:
שמואל1 כתב:

קיינר מדלי עוד לא הביא את היכולות שלו לידי ביטוי בשני משחקי היורוליג ששוחקו, אבל היכולות קיימות. הוא שחקן שיודע לשים כדור בסל משלוש נקודות, מחצי מרחק וגם מחדירות. הוא גם הרבה יותר פיזי מליאור.
ליאור אליהו הוא סוג של שחקן מטרה. אני ממש לא בטוח שמכבי עם קרייג סמית' הייתה מסתדרת טוב יותר.

לגבי עמדה 5, אפשר לטחון כל מיני פילוסופיות ונתונים, יכול להיות שאני שמרן אבל לא היתי רוצה לראות שחקן 2.01 משחק סנטר ביורוליג בתקופה הזאת.
לא משנה אם הוא ברוחב של שקיל אוניל, זה פשוט לא מתאים. זה יכול לעבוד לפרקים כמו שדיויד עובר מידי פעם להרכב נמוך, אבל זה לא משהו שאפשר ללכת איתו במהלך העונה.

כשיבואו המשחקם הבאים ונפגוש קבוצות עם סגלים יותר ארוכים וגבוהים יותר דומיננטיים, שון ג'יימס יהיה האיש שנצטרך להשתמש בו לא מעט.

זה לא רק שני משחקי יורוליג, אלא שני משחקי יורוליג+8 משחקי הכנה שבהם קיינר מדלי לא מספק את הסחורה. אתה אומר שהוא יודע לקלוע שלשות, חצי מרחק וחדירות אבל בינתיים לא ראיתי שום דבר מזה כבר הרבה משחקים.

כשאני מדבר על שחקן מטרה, אני מתכוון לשחקן שהוא איום בצבע, במשחק בפוסט עם הגב לסל. כלומר שחקן שיכול לטפל בכדור מתחת לסל, לסחוט עבירות ולקלוע (כמו שסופו עשה) וכמובן כפועל יוצא של כל אלה- לרווח את המשחק ולאפשר לקלעי החוץ להשתחרר לזריקות חופשיות. את כל אלה קרייג סמית' יכול לעשות מצויין, גם ברמות היורוליג (במיוחד אם ישחק בעמדה המקורית שלו, עמדה 4).
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 18 אוקטובר 2012, 23:40

קודי כתב:
felix_r כתב:
yzafrir כתב:תגידו , אחרי המשחק היום מה אתם חושבים על הטרייד שהיה צריך להיות עם ירושלים בין ג'יימס לסמית' ?

שאלה מורכבת.
הבעיה עכשיו היא, שאחרי שהחתימו את תומאס, הרבה יותר קשה לשלב את: שרמאן, ג'יימס ומדלי.

על מה אתה מדבר? הוא הגבוה הכי טוב בסגל ביי פאר. הטעות היתה לא לעשות את הטרייד עם ירושלים - ג'יימס ממילא מיותר ולא מתאים לרמת היורוליג אז בשביל מה צריך עוד איטריה חסרת תועלת כשאפשר היה במקומו להביא שחקן מטרה?

למה אני צריך להגיד את זה לכל אחד בנפרד? :)
זה לא חשוב עד כמה תומאס טוב (ולא משנה שאני לא כל כך מסכים איתך לגבי טיבו, זה בכלל לא משנה). לדעתי הוא פשוט לא מה שהיה חסר למכבי!
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי מקובי » 18 אוקטובר 2012, 23:41

אתם מדברים כאילו קרייג סמית' זה השחקן היחיד בעולם.
בסופו (כמה שהוא חסר) של דבר, מבחינה מקצועית מכבי צריכה ביג מן, אבל אני לא חושב שדווקא קרייג סמית' הוא זה שהיה צריך לבוא.

ולמשחק- נתחיל בזה שהתגעגעתי. התגעגעתי להיכל, לאוירה, לחברים,
המשחק היה מגעיל, אבל 2 הדקות האחרונות היו מדהימות מכל האספקטים- גם הקהל שהיה בטירוף, גם הקבוצה שהראתה הרבה אופי והצליחה לרוץ 8-0 ולנצח משחק שהיה נראה אבוד.

חייב לציין שהיה מצחיק לקרוא את התגובות של תחילת הנושא.
אני ארשום כאן את דעתי לגבי היקמן- הוא לקח על עצמו יותר מדי, אבל מצד שני מכבי היתה במעין ערב כזה שכלום לא הולך, המון זריקות (גם מתחת לסל) לא נכנסו. אני לא בטוח שהאחוזים שלו פחות טובים משאר השחקנים בצורה דראסטית. הוא היום לקח על עצמו יותר כי הוא היה היחיד שהלך לו מקו הגארדים.

רוט- לא הבנתי למה לא נתנו לו לשחק כמעט. אז נכון שכשהוא נכנס לקחו אותו די מהר לסל, אבל הוא יכל להוסיף אימפקט מסוים על המשחק ולסדר אותו קצת.

מדלי- חזר מפציעה. לא קל להשתלב במועדון כמו מכבי, אני אופטימי לגביו.

יוגב- היה חלש היום. שמואל- לא הבנתי למה זה בושה שהאוהדים שרקו לו בוז? בכל ההתנהלות שלו הקיץ יוגב פגע במועדון. (וכן, לשאלתך- שרקתי לו בוז מכל הלב בהצגת שחקנים)

משחק בין גבוהים- כמעט ולא קיים. אם כי אני רוצה להאמין שזה ישתפר ככל שהזמן יעבור.

אליהו- משחק סולידי +, אם כי גם לו לא הלך רוב המשחק. מעצבן שהגארדים לא מצליחים למצוא אותו במתפרצות.
מקובי

הודעהעל ידי קודי » 18 אוקטובר 2012, 23:43

felix_r כתב:
קודי כתב:
felix_r כתב:

שאלה מורכבת.

זה לא חשוב עד כמה תומאס טוב (ולא משנה שאני לא כל כך מסכים איתך לגבי טיבו, זה בכלל לא משנה). לדעתי הוא פשוט לא מה שהיה חסר למכבי!

היה חסר לה ועדיין חסר לה גבוה עם בשר ומשחק פוסט אפ, אבל מצד שני יש לה גבוה אחד מיותר (ג'יימס) שכולנו ידענו עוד בקיץ שהוא לא ברמת יורוליג ושמעבר לליגה הקקיונית שלנו לא עשה כלום. תומאס הוא כבר שדרוג משמעותי לעומתו אבל היה צריך לעשות את הטרייד עם ירושלים. עכשיו אני חושב שהצעד הכי נכון יהיה לנסות ולמצוא לג'יימס קבוצה ולהביא את דיוגו שחופשי כרגע.
קודי

הודעהעל ידי felix_r » 19 אוקטובר 2012, 00:00

קודי כתב:
felix_r כתב:
קודי כתב:
felix_r כתב:

שאלה מורכבת.

היה חסר לה ועדיין חסר לה גבוה עם בשר ומשחק פוסט אפ, אבל מצד שני יש לה גבוה אחד מיותר (ג'יימס) שכולנו ידענו עוד בקיץ שהוא לא ברמת יורוליג ושמעבר לליגה הקקיונית שלנו לא עשה כלום. תומאס הוא כבר שדרוג משמעותי לעומתו אבל היה צריך לעשות את הטרייד עם ירושלים. עכשיו אני חושב שהצעד הכי נכון יהיה לנסות ולמצוא לג'יימס קבוצה ולהביא את דיוגו שחופשי כרגע.

קודם כל אני שמח, שהגענו לעמק השווה לגבי זה שהינו צריכים סנטר עם בשר ומשחק פוסט ולא קיבלנו אותו בדמותו של תומאס.

דבר שני, לדעתי עדיף שתעזוב את הטרייד עם ירושלים בשקט משתי סיבות. א) הוא לא יצא לפועל, מה שהיה - היה. ב) בנתיים ראית את סמית' רק במשחק אחד, ולא מול אחד הקוים הקידמיים החזקים ביורוליג. אז הוא נתן משחק טוב מול מכבי, אז מה? אני לא צריך להזכיר לך כמה משחקים נהדרים מול מכבי נתן ג'יימס במדי בני השרון לפני שהצטרף לצהובים. חוץ מזה, למרות הצטיינותו בהתקפה של סמית' בתחילת השבוע, הוא נראה חלש בהגנה, ונכנס מהר מאוד לבעית עבירות (וזה עם שופטים של קופליג, שתמיד נותנים ליריבות להרביץ לשחקני מכבי בצורה חופשית).

דבר אחרון. אתה אומר שתומאס שידרוג? של איזו עמדה בדיוק? קודם הסכמנו שהוא לא סנטר, אז איזו עמדה הוא משדרג? עמדה 4? אבל עמדת הפאוור לא דרשה שידרוג בכלל, מה גם שתומאס לא שיחק כמעט בעמדה 4. אז איפה פה השידרוג? אז נכון, קיבלנו שחקן טוב נוסף לסגל, אבל לדעתי לא ממש הינו צריכים אותו. "לא-סנטרים" היו לנו מספיק גם לפני שתומאס בא! :grin
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי orelzor » 19 אוקטובר 2012, 03:59

היה מסוכן בשניות האחרונות, היה לקמפ זריקה טובה והוא לא לקח אותה משום מה :dance1
orelzor

הודעהעל ידי er79 » 19 אוקטובר 2012, 05:40

חסרון של שחקן כמו סופו זועק לשמיים במשחקים מהסוג הזה. אבידה ענקית, והוא מוכיח את זה עד כה ביורוליג. האכזבות שלי עד כה: שרמדיני וקיינר מדלי.
er79

הודעהעל ידי קודי » 19 אוקטובר 2012, 05:58

הדבר המצחיק הוא שבסביבת מכבי טוענים שהחזרה של אוחיון עלתה להם הרבה כסף ואין היום כסף לחיזוק, כשבעצם בחזרה שלו הם עוד חסכו כסף. פופס היה אמור לעלות 950 אלף דולר נטו שזה משהו כמו 1.2 מיליון דולר לשחקן זר. במקומו הגיעו תומאס ב-400 אלף (עלות של 500) ואוחיון ב-200 (טענו שהוא משחק עבור אותו השכר - עלות של 400). כלומר גם כאן חסכה מכבי משהו כמו 300 אלף דולר.
קודי

הודעהעל ידי jol9 » 19 אוקטובר 2012, 06:34

felix_r כתב:
קובי כתב:פליקס, אני אגיד לך מה בעניין תומאס מול ג'יימס - לשון ג'יימס מאוד קשה לייצר נקודות ברמות יורוליג. לפחות זה מה שראינו ממנו עד כה. גם במשחקים היותר טובים שלו אשתקד, בעיקר במשחק 2 בסדרה מול פאו, עיקר כוחו בא ביכולות ההגנתיות וביכולת החיפוי שלו לגארדים, כמו גם היכולת שלו להשתלב לא רע בהגנת החילופים של בלאט.
תומאס לעומת זאת, "דפק" היום 14 נקודות, בעיקר בזכות יתרון אטלתי, זריזות ומיקום נכון על המגרש, שלג'יימס יש הרבה פחות. מלבד זאת, תומאס עושה רושם גם של ריבאונדר טוב יותר, בעיקר באופנסיב.

חוץ מזה ג'יימס אף פעם לא היה התחנה האחרונה, כמו שתומאס היה היום. כל המשחק תומאס זרק לסל כל כדור שהוא קיבל (חוץ מפעם אחת).
חוץ מזה שיחקנו היום נגד קו קידמי חלש (בדומה לזה של מכבי), מה גם שהשחקן הכי אתלטי שלה - בנג'מן אזה - נפצע ולא שיחק.

ןהכי חשוב, כמו שכתבתי כבר לשמואל, זה לא העניין בכלל עד כמה תומאס טוב יותר, הוא פשוט לא סנטר, ואנחנו הינו צריכים סנטר.

פליקס, אני ממש לא מסכים איתך.
אני מבין את הנקודה שלך, אבל למה להעדיף את ג'יימס הבינוני שלא מצליח להתרומם, ע"פ שחקן כמו תומאס שיש לו אפסייד ושהוא כבר הוכיח את עצמו בזמן הקצר
שבילה בקבוצה?

אם כבר, אז עדיף לחתוך את ג'יימס ולהשאיר את תומאס שנראה כשחקן איכותי יותר.

שיחקנו היום מול קו קדמי חלש? גם ג'יימס היה שם, אבל בכל זאת לא הצליח לשכנע את בלאט לתת לו יותר מחמש דקות משחק. הרי הוא שיחק נגד אותם גבוהים כמו תומאס...

אני לא קונה את זה. אני תמיד מעדיף שחקן איכותי שמוכיח את עצמו, ע"פ שחקן שלא מצליח לעשות את זה, במיוחד אם מדובר בשחקנים עם סט תכונות דומה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jay » 19 אוקטובר 2012, 07:03

תומאס בשני משחקי יורוליג השפיע יותר על המשחק של מכבי ממה שג'יימס השפיע כל העונה שעברה. ואגב ג'יימס של סוף העונה שעברה דיי אבד.

בנושא הגבוהים בכלל אני דווקא מאשים את בלאט שבאופן סידרתי, לפחות כך נדמה לי, אינו יודע לאמן את הקבוצה ולבנות אותה כך שתפעיל את הגבוהים. במבט מהצד זה נראה שהמקסימום שהוא עושה זה לתת הוראה להכניס כדורים פנימה (פעם ב..), אבל זה לא נראה שהוא עובד על להתאים תרגילים לשחקנים מסוימים כמו ליאור, שרמדיני, סופו. כ"כ הרבה שחקנים שהיו יכולים לבוא לידי ביטוי אם היו בונים להם תרגילים בהתקפה. בהגנה אנחנו רואים "מלכודות", חיפוי, הגנות מתחלפות, התאמות.. בלאט ידוע באהבה שלו להגנה. בהתקפה המקסימום שאנחנו רואים זה איזה כמה תרגילים כמו הוצאת חוץ, שחרור קלעי. התאמות - כמו לתת הוראה לסמית' לעשות פוסט-אפ על שאראס. אבל רוב הזמן הכל נראה כמו אילתור אחד גדול, ואני לא מדבר על המשחק היום אלא בכלל. (ואני מאוהדי בלאט רק לשם ההבהרה)
סמל אישי של המשתמש
jay

הודעהעל ידי felix_r » 19 אוקטובר 2012, 08:33

jol9 כתב:
felix_r כתב:

פליקס, אני ממש לא מסכים איתך.
אני מבין את הנקודה שלך, אבל למה להעדיף את ג'יימס הבינוני שלא מצליח להתרומם, ע"פ שחקן כמו תומאס שיש לו אפסייד ושהוא כבר הוכיח את עצמו בזמן הקצר
שבילה בקבוצה?

אם כבר, אז עדיף לחתוך את ג'יימס ולהשאיר את תומאס שנראה כשחקן איכותי יותר.

שיחקנו היום מול קו קדמי חלש? גם ג'יימס היה שם, אבל בכל זאת לא הצליח לשכנע את בלאט לתת לו יותר מחמש דקות משחק. הרי הוא שיחק נגד אותם גבוהים כמו תומאס...

אני לא קונה את זה. אני תמיד מעדיף שחקן איכותי שמוכיח את עצמו, ע"פ שחקן שלא מצליח לעשות את זה, במיוחד אם מדובר בשחקנים עם סט תכונות דומה.

תשמע, גם אם נחתים עוד 8 פאוורים, זה לא יתן לנו סנטר 1. מסכים?

אם היו חותכים מישהו (נגיד את ג'יימס או קנר מדלי) ובמקומו היו מביאים את תומאס, זה היה דבר אחר לגמרי. זה לא המצב. במצב של היום יש לנו הרבה גבוהים, אבל פרט לאליהו אף אחד מהם לא נותן את מה שאנחנו צריכים ב 100%.

ג'יימס היה מעולה במשחק הראשון. מעולה. אם אתה לא זוכר, אתה יכול לצפות בהקלטה של המשחק הראשון באתר היורוליג. במשחק אתמול הוא פחות הורגש, אבל תסכים איתי שקשה מאוד להתבלט כשאתה משחק 6-7 דקות למשחק.

שוב, אני לא מנסה להוכיח פה שג'יימס טוב יותר מתומאס. אני כן אומר, שתומאס לא רק שלא פותר לנו את רוב הבעיות, אלא גם יוצר בעיות חדשות.

בוא ולא נסתנוור מהסטטיסטיקה הנחמדה של תומאס. הוא עוד שחקן מוגבל לרשימת המוגבלים שיש לנו מתחת לסל.
לתת דאנק מריבאונד התקפה זה יפה, אבל את זה יכול לעשות כל שחקן זר בקופליג במשכורת מינימום. כל עוד קנר מדלי לא מצא את היד, אין שום ציוות גבוהים בו תומאס וגבוה נוסף לא מפריעים אחד לשני בצבע. אני מבקש שתשים לב לעובדה, שכאשר תומאס משחק עם אליהו, אליהו לא מצליח להגיע למקומות שלו בהתקפה והופך לפחות אפקטיבי. את תומאס גם אי אפשר להסיט לעמדה 4, כי אין לו קליעה בכלל. תומאס לוקח זמן משחק משחקנים אחרים, מה שמקשה על שילובם בקבוצה.

אז נכון, במקום ללמד את הקבוצה להפעיל נכון את שרמאן בפוסט, הרבה יותר קל לשים במקומו על הפרקט את תומאס, שחי מריבאונד התקפה וכדורים מיקריים. אבל זאת לא דרך של קבוצה רצינית! אתה ראית איך הקבוצה שלנו משחקת? היקמן ולוגאן מפציצים, ואליהו עם תומאס מנסים לנצל את הזריזות כדי לקחת כדור חוזר בהתקפה ולקלוע סל קל. זהו. מה זה לעזאזל?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שמואל1 » 19 אוקטובר 2012, 10:20

מקובי כתב:אתם מדברים כאילו קרייג סמית' זה השחקן היחיד בעולם.
בסופו (כמה שהוא חסר) של דבר, מבחינה מקצועית מכבי צריכה ביג מן, אבל אני לא חושב שדווקא קרייג סמית' הוא זה שהיה צריך לבוא.

ולמשחק- נתחיל בזה שהתגעגעתי. התגעגעתי להיכל, לאוירה, לחברים,
המשחק היה מגעיל, אבל 2 הדקות האחרונות היו מדהימות מכל האספקטים- גם הקהל שהיה בטירוף, גם הקבוצה שהראתה הרבה אופי והצליחה לרוץ 8-0 ולנצח משחק שהיה נראה אבוד.

חייב לציין שהיה מצחיק לקרוא את התגובות של תחילת הנושא.
אני ארשום כאן את דעתי לגבי היקמן- הוא לקח על עצמו יותר מדי, אבל מצד שני מכבי היתה במעין ערב כזה שכלום לא הולך, המון זריקות (גם מתחת לסל) לא נכנסו. אני לא בטוח שהאחוזים שלו פחות טובים משאר השחקנים בצורה דראסטית. הוא היום לקח על עצמו יותר כי הוא היה היחיד שהלך לו מקו הגארדים.

רוט- לא הבנתי למה לא נתנו לו לשחק כמעט. אז נכון שכשהוא נכנס לקחו אותו די מהר לסל, אבל הוא יכל להוסיף אימפקט מסוים על המשחק ולסדר אותו קצת.

מדלי- חזר מפציעה. לא קל להשתלב במועדון כמו מכבי, אני אופטימי לגביו.

יוגב- היה חלש היום. שמואל- לא הבנתי למה זה בושה שהאוהדים שרקו לו בוז? בכל ההתנהלות שלו הקיץ יוגב פגע במועדון. (וכן, לשאלתך- שרקתי לו בוז מכל הלב בהצגת שחקנים)

משחק בין גבוהים- כמעט ולא קיים. אם כי אני רוצה להאמין שזה ישתפר ככל שהזמן יעבור.

אליהו- משחק סולידי +, אם כי גם לו לא הלך רוב המשחק. מעצבן שהגארדים לא מצליחים למצוא אותו במתפרצות.

אתה באמת שואל למה זה בושה?
זה נראה לך רציני שאוהדים שורקים בוז לשחקן של הקבוצה?
האוהדים צריכים לתמוך בשחקנים שלהם. אתה יכול לבקר את המהלכים של יוגב, אבל לשרוק לו בוז במשחק בית זה להוריד את הביטחון שלו לרצפה.
אולי ההתנהלות שלו פגעה במועדון, אבל שריקת הבוז של האוהדים פוגעת עוד יותר במועדון בכך שהיא גורמת לקבוצה להפסיד את המשחק.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 19 אוקטובר 2012, 10:56

תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי asafb96 » 19 אוקטובר 2012, 11:07

אם כבר להביא שחקן מטרה לצבע, אז עדיף בהחלט היה להשאיר את סופו במקום ג'יימס.
מדלי עוד לא מחובר, והיה קצת פצוע, אבל הוא שחקן לא רע בכלל. להחליף אותו בסמית' (לא שאני חושב שזה אפשרי מבחינה חוזית..), תהיה טעות. לא רק שאני חושב שמדלי שחקן לא פחות טוב מסמית' היום, אלא מדלי הרבה יותר מתאים למשחק של מכבי, ואם סמית' היה פה היה לנו 5 גבוהים שאף אחד מהם לא קולע מחוץ לקשת, והיה נוצר פקק בצבע. מדלי שחקן שיכול לרווח את הצבע ולהביא אופציה של קליעה מבחוץ, ואני חושב שהוא עוד יביא את זה.
אגב, רוי, לאן נעלמת? ;)
asafb96

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־23 אורחים