MTA2311 כתב:toja27 כתב:MTA2311 כתב:toja27 כתב:לגבי מקל- הרבה מאוד מאוהדים חושבים שהוא יעזור ובינהם אני. אתה לא חושב? זכותך , אבל תציג את זה שדעתך המקצועית יותר נכונה משל האחרים. אתה יכול לחשוב ככה , אבל לא לקבוע את זה כעובדה. לדעתי מקל צריך לשחק במכבי והוא גם יעזור לנו בעתיד. ולגבי החלק של ההנהלה, אתה אחד ממנהלי הפורום של אוהדי מכבי תל אביב ואתה מתנגד לאמרה " לעולם לא תצעדי לבד מכבי"? ומוחה כנגד האהדה של האוהדים לקבוצה שלהם זה לא נראה לך אבסורדי? לדעתי כן.
זאת אמירה חלולה וטיפשית.
כל מי שאומר את זה בעונה הנוכחית, כשכל מה שההנהלה עשתה זה להשתין לנו בפרצוף, לא מבין מה זאת אהדה לקבוצה.
בכל העולם יש מחאות אוהדים פרודקטיביות כנגד הנהלות ובעלים. רק אצלנו זה לא קיים, כי "לעולם לא תצעדי לבד". אם זאת אהדה, אז אני לא אוהד. בסדר. זיוני מוח.
זאת לא אמירה מטופשת, זה ביטוי של אוהד שאוהב ומחזק את הקבוצה שלו. אם תמשיך בגישה הזאת שלך, אתה תשכח בכלל מה זה לאהוד ולחזק את הקבוצה שלך למען המטרה "הנעלה" שלך.
מה זה לאהוד את הקבוצה שלך טוז'ה?
בעיני- להמשיך לקנות מנויים,לפרנס אנשים שזורקים עליך איבר מין גברי בבוטות ולכתוב "לעולם לא תצעדי לבד" בכל חור זאת לא אהדה . להפך.
אהדה זה בין היתר לזהות גורמים שליליים בהנהלת המועדון, ולעשות הכל בשביל שלא יהיו פה יותר.
תאר לך שאוהדי הפועל לא היו מוחים נגד טביב לדוגמה. מה היה קורה היום? הם כנראה היו עדיין בליגה הלאומית, או אולי על סף פירוק.
מה שהכי מעצבן אבל, שבדיוק אותם גורמים שצועקים "לא תצעדי לבד", אלה אותם חבר'ה טובים שהחרימו משחקים של מכבי בתקופת לוני הרציקוביץ, ובדיוק אותם חברה שמדי פעם לא מעודדים במשחקים של מכבי בכדורגל כי המועדון הלשין למשטרה על אוהד ספציפי מהארגון שלהם. מה המסקנה? אין פה אידיאלים נעלים. הכל אינטרסים, גם אצל "האוהדים" הגדולים הנ"ל. פדרמן ידע תמיד להתחנף לארגוני האוהדים, ולכן לא שומעים מילה בגנותו מהם. זה הכל. זה עד כדי כך פשוט.
וואוו, כמה בורות.
לאהוד את הקבוצה שלך זה להיות מאחוריה גם בטוב וגם ברע.
אני לרגע לא אומר שהכל מושלם, בנו את הקבוצה חבורה של אימופטנטים, הקבוצה נראית רע רע רע ושום דבר שאני אגיד לא אשנה את זה.
אבל כן, אני אף פעם לא ארצה שנפסיד כדי שיבואו ויעשו שינויים. אני תמיד אהיה מאחורי מכבי ככה שכן- לעולם לא תצעדי לבד.
על הנייר? מכבי ניסתה לעשות שינויים והשקיעה הרבה כסף השנה (הקמצנות היתה אחת הביקורות היותר גדולות בשנים האחרונות), הבעיה היא שהשקיעו אותו בצורה לא נכונה.
אוהדי הפועל עשו מחאה נגד טביב למרות שהם זכו בגביע באותה עונה. למרות שהוא הביא להם אחלה שחקנים במחיר מציאה (יבואה, דה סילבה,ידין ועוד מישהו מכפ"ס שבה הוא היה הבעלים לפני הפועל), הם היו קבוצה מאוד מכובדת בכדורגל ובטופ של הטופ.
זה לא היה מקצועי.
אני אתחיל מכך שאין שום קשר בין גייט 11 לשחקן ה-12 (שהיה בתקופת לוני) ובין הפנאטיקס (שזה האירגון של עכשיו)- יש אוהדים שמנויים לשני הענפים (מודה באשמה), אבל אין אדם אחד שחבר בשני הארגונים.
הם אנשים שאוהבים את הקבוצה שלהם וילכו אחריה לכל מקום. יפה שמה שרושמים עליהם בפורום של אוהדי מכבי שהם אינטרסנטים.
לגבי המחאה של לוני- בתור אחד שהיה שם (ולא- באותה תקופה לא הייתי בגייט 11), המחאה היתה על דברים אחרים לחלוטין (הרבה בעיקר על דברים מסביב- יחס לאוהדים, מחירי כרטיסים, יחס לסמלי עבר... וכן- ידוע לי שהמחאה הזו מקוטלגת כמחאת אבי נימני... הרעיון היה לפגוע ללוני בכיס- במשחקי בית יהיה בית קברות ובמשחקי חוץ יהיה קרנבל)
היום אני באמת לא בטוח אם צריך מחאה. זה לא שהם עושים דווקא או משהו כזה. אם בשנה שעברה זה היה קמצנות, השנה זו פשוט טיפשות. נקווה ששנה הבאה ילמדו מהטעויות.
האינטרס שלהם ושלנו בסופו של דבר הוא זהה.
קבוצה מצליחה= אוהדים מרוצים=הכנסות (מנויים, מרצ'נדייז, רייטינג ופירסום וכד')= קבוצה יותר יקרה/טובה.