toja27 כתב:שועל כתב:toja27 כתב:שועל כתב:toja27 כתב:היה הקשר מסויים שבו נאמרו הדברים שנאמרו שעליהם ענית. מדבריו של שועל היה ניתן להבין שקבוצת יורוקאפ שעליהם גונס נתן משחקים טובים הן בסה"כ ... קבוצות יורוקאפ, במין זלזול שכזה. ענו לו שאותן קבוצות יורוקאפ הן קבוצות איכותיות. זאת הייתה הנקודה העיקרית של השרשור, לא האם באמת ולנסיה קבוצה טובה יותר מריאל.
כמה עיוות בתגובה אחת...
ואללה זה עיוות? הרי זאת הייתה אחת הטענות העיקריות שלך לאורך הדרך, שחקן יורוקאפ ששיחק נגד קבוצות יורוקאפ ושאנחנו לא רוצים באמת שחקן יורוקאפ בסגל ומה בכלל ניתן להסיק משחקן שנתן כמה משחקים בינוניים ביורקאפ?
1) הוא לא היה טוב מול וולנסיה, הוא נתן מולם משחק אחד רע ואחד טוב. סה"כ 2 משחקים.
2) אולי התעצלת לקרוא, אבל אמרו שוולנסיה הייתה קבוצת יורוליג בכירה (טופ 8) וזה אמור להוכיח שהוא יכול להתמודד מול קבוצת יורוליג בכירה.
3) הוא לא היה טוב, כי ממוצעים של 11 נקודות ביורוקאפ זה לא טוב, זה נחמד.
4)היורוקאפ זה מפעל פחות טוב, מכבי צריכה לשאוף להחתים שחקנים שנתנו יותר מעונה בינונית במפעל בינוני, המציאות היא ששחקנים נותנים מספרים פחות טובים ביורוליג ממה שהם נתנו ביורוקאפ על פי רוב. זה לפני שדיברנו על הנתונים הפיזיים הלא מרשימים שלו, שחקן נמוך ולא אתלט, שהדבר היחיד שהוא יודע לעשות זה לקלוע בצורה נחמדה מחצי מרחק, מצרך קצת מיושן ופחות אטרקטיבי.
אני לא התעצלתי לקרוא אולי ההפך, הטענה של ארז הייתה שהוא היה טוב גם מול קבוצות "יורוליג" (שם אפילו מרחאות לשם הכוונה שלו) חימקי, ולנסיה וצסקא וזה לטענות (בין היתר שלך) שהוא שחקן יורוקאפ בינוני ולא צריכים כאלו בסגל שלנו, אתה טענתה בחזרה שחימקי וולנסיה הן קבוצות יורוקאפ כשאתה מתעלם לחלוטין מאיכות הקבוצות ומתייחס רק לנתון היבש שהן שיחקו ביורוקאפ, והוא ענה לך שולנסיה קבוצת יורוליג וכאן יכול להיות שהגזים ויכול להיות שלא, שולנסיה היא קבוצת טופ 8 יורוליג. והרשה לי להיות רגע " הפרשננו" , אמר טענה חזקה מאוד כתגובה לזלזול לכוחה של ולנסיה רק כי השתתפה ביורוקאפ העונה. אני התייחסתי למהות של השיחה שלכם בעוד אתה מתייחס לתפל.
דבר שני, אין ספור שחקנים עשו את המסלול מיורוקאפ ליורוליג וגם לנפך, כולל מכבי( דיווין סמית, איידסון) חלקם בהצלחה וחלקם פחות. מעבר לזה , שחקנים עשו את דרכם ליורוליג בלי תחתנת הביניים של הירוקאפ והרבה מהם עשו אותו בהצלחה. הטענה של "השיחק ביורוקאפ" היא חלשה מאוד, לא מנבאת הרבה לאור הניסיון שיש לכולנו עם המעברים האלו.
זה שחקן עם קליעה מצויינת מחצי מרחק, מסיים יפה מתחת לסל, ריבאונדר סביר בהחלט, האוהדים המאמן והמועדון הצטערו שעוזב את המועדון ביוזמתו והוא מגיע על תפקיד סנטר שני במכבי עם כל ה500 אלף דולר תקציב (פחות או יותר, כאן זאת הערכה בלבד). הואעונה על לא מעט מהדרישות שהמועדון צריך במשבצת שלו. אתה אולי חולם על תומאס רובינסון ולי ברור שדי בוודאות הוא לא יגיע לכאן, ואני רוצה לתפוס ציפור אחת ביד מאשר שתיים על העץ.
וולנסיה הייתה קבוצת יורוקאפ, מבחינת הרמה היא אולי הייתה לטעמי ברמה של קבוצות תחתית ביורוליג, ואני לא רואה בזה שהוא נתן משחק אחד טוב מתוך 2 מול קבוצה כזו הוכחה לכלום. הטענה שלו הייתה שהיא ברמה של קבוצה בטופ 8.
וכן, גם מבחינת איכות השחקנים, מעצם העובדה שהיא משחקת ביורוקאפ, מדובר ברמה נמוכה יותר, אנחנו מכירים את השוק ויודעים איך הוא עובד.
יש מקרים של שחקנים שהגיעו מהיורוקאפ והיו טובים לא פחות, אבל שחקנים שהיו להם יתרונות ברורים גם במפעל המשני, לא כאלו שנתנו עונה בינונית ויש להם נתונים פיזיים בעייתים, מדובר בהימור גדול, כשיש לנו, כפי שאתה בעצמך אמרת קודם, מידיי הרבה הימורים בסגל ובקו הקדמי הדליל בפרט. לא תמצא קבוצות יורוליג ראויות שיחתימו שחקנים כאלו כשחקנים משמעותיים, ושחקן אחד מתוך שלושה זה שחקן משמעותי.
אני לא ראיתי שהוא יודע לעשות דבר נוסף מעבר לקליעה מחצי מרחק. לא ראיתי יכולת טובה מתחת לסל, הוא כן ריבאונדר סביר (לא יותר), אז מה?
אני לא חולם על כלום, אבל לדעתי אם לא יביאו שחקן ראוי נוסף לקו הקדמי, אפשר לסגור את העונה בטרם התחילה.