החוזה של ליאור אליהו הותר - לא ילבש צהוב בעונה הבאה?

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: החוזה של ליאור אליהו הותר- לא ילבש צהוב בעונה הבאה

הודעהעל ידי אדגר פו » 24 יוני 2013, 09:28

עופר, השאלה שלך במקום והתשובה ברורה - מכבי משלמת יותר לשחקנים ישראלים באופן מסורתי כי הזהות הייתה חשובה לה תמיד ולפעמים היו ישראלים שכן היו חשובים לה מבחינה מקצועית, בטח כדי להשיג יתרון בליגה.
יכול להיות שהמצב היום שונה, מכבי משנה אג'נדה ( שוב ) והיא רוצה לשנות כיוון.
אבל אם כבר לשנות כיוון, איך זה שפניני ימשיך לקבל 400 אלף דולר ואוחיון סכומים דומים ? הרי בסכומים שהם מקבלים, ריאלית, אתה יכול להביא זרים ב 600 אלף דולר, סכום ממוצע לגמרי לזר במכבי של היום.

אם באמת רוצים לחסוך כסף גדול תלכו על ישראלים צעירים ובכסף קטן ותשקיעו בזרים יקרים, לי נדמה שבסוף נראה מן יצור כלאיים - ישראלים בינוניים ויקרים ( פניני, הלפרין, תיוס וכדומה ) וזרים בינוניים ולא יקרים.

לגבי קלאתיס זו חוכמה קטנה לבודד עונה אחת שלו בקבוצה ישראלית ולטעון שהוא שווה יותר משחק X או Y שכבר שיחק ביוורליג ולפעמים בהצלחה. כל עוד כף רגלו לא נחתה במכבי לא ברור אם הוא שווה 300 או 400 או 200 אלף דולר, זה סתם ניחושים.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי סילבר » 24 יוני 2013, 10:35

אדגר פו כתב:
לגבי קלאתיס זו חוכמה קטנה לבודד עונה אחת שלו בקבוצה ישראלית ולטעון שהוא שווה יותר משחק X או Y שכבר שיחק ביוורליג ולפעמים בהצלחה. כל עוד כף רגלו לא נחתה במכבי לא ברור אם הוא שווה 300 או 400 או 200 אלף דולר, זה סתם ניחושים.

דווקא לגבי קלאתיס, צריך להביט על מה הוא מביא.
הוא יביא במחיר נמוך קליעה טובה מבחוץ שאין כרגע בעמדה 4, חוש טוב לריבאונדים, גובה 2:10, הוא שחקן נחוש וכמעט אגרסיבי (לכן כמות כ"ח) ומהיר מאוד יחסית לגובהו. הוא משלים טוב מאוד את טיוס בעמדה שלו.
הסגל הזול :
זהו הסגל הנוכחי. לדעתי: "50 גוונים של אפור" או "קבוצה לפיינל אפור"
המושקע :
להוסיף את מקאלב ולנגפורד לסגל הקיים.
סילבר

הודעהעל ידי אדגר פו » 24 יוני 2013, 10:40

בסדר, ברור שבתיאוריה יש לו תכונות שמכבי צריכה בעמדה 4, זה עדיין לא אומר שהוא יעבור בהצלחה את המעבר לרמה גבוהה יותר.
אולי כן, אולי לא.
סיכויי ההצלחה הם בערך פיפטי פיפטי בשחקני ליגה, לפחות לפי מקרי העבר.

בוא נגיד שזה לא המקרה של חזרת בלו לפני 3 שנים למכבי, אז ידענו פחות או יותר מה נקבל ברמות יורוליג, שחקן מוכח.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי er79 » 24 יוני 2013, 11:16

בקצב הזה גם את קלאתיס נפספס. יש לו כבר הצעות מספרד ויוון. אני די בטוח שהם בסדר גודל גדול משל מכבי. אני גם די בטוח שהוא ייתן עדיפות ליוון.
er79

הודעהעל ידי felix_r » 24 יוני 2013, 11:51

אדגר פו כתב:בסדר, ברור שבתיאוריה יש לו תכונות שמכבי צריכה בעמדה 4, זה עדיין לא אומר שהוא יעבור בהצלחה את המעבר לרמה גבוהה יותר.
אולי כן, אולי לא.

בוא נגיד שזה לא המקרה של חזרת בלו לפני 3 שנים למכבי, אז ידענו פחות או יותר מה נקבל ברמות יורוליג, שחקן מוכח.

גם בתיאוריה זה לא ממש ככה ב 100%, כי קלאת'ס שומר גרוע
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי er79 » 24 יוני 2013, 12:04

felix_r כתב:
אדגר פו כתב:בסדר, ברור שבתיאוריה יש לו תכונות שמכבי צריכה בעמדה 4, זה עדיין לא אומר שהוא יעבור בהצלחה את המעבר לרמה גבוהה יותר.
אולי כן, אולי לא.

גם בתיאוריה זה לא ממש ככה ב 100%, כי קלאת'ס שומר גרוע

אני חושב שזה הימור די טוב. מבחינת הליגה המקומית, הוא כבר הוכיח שהוא אחד הפורוורדים הכי טובים בליגה, בעיניי הוא אפילו היה הטוב ביותר. זה נכון שיורוליג זו אופרה אחרת, אבל אין ספק שבפן ההתקפי הבחור מוכשר. לגבי הפן ההגנתי, בגדול אתה לא טועה, אבל קודם כל אני מאמין ששחקנים כמו טיוס ישלימו אותו. שנית, לפחות הוא תורם בסקאלה של הריבאונדים הרבה יותר מאליהו. שלא לדבר על נקודות ואחוזים מהעונשין ומחוץ לקשת. הימור די טוב, לפחות לטעמי (בפן ההתקפי).
er79

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 24 יוני 2013, 12:17

אני מקווה שאנשים יודעים שקאלת'ס כבר היה ביורוליג וממש לא הצליח שם יותר מדי. גם ביורוקאפ הוא היה שחקן די בינוני.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי עפר » 24 יוני 2013, 12:20

אף אחד לא טוען שאליהו שחקן רע. הוא שחקן סביר אבל לא שווה את הסכום שהוא רוצה.
בטח בקבוצה כמו מכבי.
גם פניני לא שווה את הסכום הזה.
אם יש עוגה שצריך לחלק אותה והעוגה כידוע לא גדולה. שיקצו את השחקנים שלא תורמים יחסית לשכר, יביאו במקומם שחקנים שאולי קצת פחות טובים אבל הרבה יותר זולים ויביאו תותחים בעמדות 1,5 כי זה מה שמאוד חסר בקבוצה.
אם גם יקצצו וגם לא יביאו תותחים אז ......
עפר

הודעהעל ידי er79 » 24 יוני 2013, 12:21

חביב אורנג'ד כתב:אני מקווה שאנשים יודעים שקאלת'ס כבר היה ביורוליג וממש לא הצליח שם יותר מדי. גם ביורוקאפ הוא היה שחקן די בינוני.

למה אוברדוביץ' בכלל נתן לו הזדמנויות שאתה מגיע למסקנה הזו?
er79

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 24 יוני 2013, 12:23

er79 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:אני מקווה שאנשים יודעים שקאלת'ס כבר היה ביורוליג וממש לא הצליח שם יותר מדי. גם ביורוקאפ הוא היה שחקן די בינוני.

קיבל יופי של הזדמנויות בעונה הראשונה שלו ביורוליג וזה עוד כאשר הוא היה צעיר יותר ובשיאו.
ביורוקאפ הוא גם קיבל לא מעט דקות ודי נכשל.

בנתיים, חוץ מעונה אחת טובה בליגה הישראלית האימתנית, הוא לא בדיוק הבריק באירופה. בכל המסגרות בהן הוא שיחק.
נערך לאחרונה על ידי חביב אורנג'ד בתאריך 24 יוני 2013, 12:25, נערך פעם אחת בסך הכל.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי LIAV10 » 24 יוני 2013, 12:23

er79 כתב:

מצד שני, אקס נהריה (אלוהים יודע איך קוראים לו) הועדף על פניו בסגל.
כבר היה אצלנו גבוה שלא קיבל דקות אצל אובראדוביץ׳, זה נגמר לא טוב.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי yellowaura » 24 יוני 2013, 12:59

לפני הפלייאוף הייתי נגד הבאת קלאתיס מהסיבות האמורות (לא טוב בהגנה+ קבלת החלטות)

אחרי שדאנקן איכזב (במיוחד הגנתית) וקאלתיס בלט שיניתי את דעתי (דבר נדיר. אבל מבחינתי משחק מול הקבוצות הגדולות הוא המדד הכי טוב שיש)

מכבי כבר הצליחה יפה עם שומר לא משהו (אליהו). למכבי יש יתרון שהסנטר שלה הוא כמעט כמו פורוורד הגנתי משובח (ג'יימס). לכן היא יכולה להרשות לעצמה מישהו קצת יותר התקפי (בתנאי שהוא נותן את התפוקה בהתקפה). אני בעיקרון שונא שחקנים שלא יודעים לשמור (כי שמירה יציבה בהרבה מהתקפה). אבל ראינו בסדרה של סאן אנטוניו- מיאמי שפורוורד שיודע לקלוע לשלוש זה יתרון גדול וגם אם הגנתית קלאתיס נחות, בפליאוף הוא הראה שהוא שחקן הגנה טוב מאליהו ושחקן התקפה מגוון יותר. אני חושב שזה הימור ראוי לסביבת מחיר של 400K-500K נטו.

מכבי השנה צריכה הימורים שיכולים לתת לה תשואה גבוהה. קלאטיס יכול לנצח משחקים. קלאתיס גם לא צריכים שיסדרו לו מצבים שזה חשוב לשחקן שהוא יחסית שולי וגם ככה לא יסדרו לו מצבים.(בלאט מאמן מצויין אבל באמת לא חזק בתחום של יצירת מצבים לקלעים ובמיוחד לא לסטרצ' פור).
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי קובי » 24 יוני 2013, 13:07

חביב אורנג'ד כתב:
er79 כתב:

קיבל יופי של הזדמנויות בעונה הראשונה שלו ביורוליג וזה עוד כאשר הוא היה צעיר יותר ובשיאו.

בנתיים, חוץ מעונה אחת טובה בליגה הישראלית האימתנית, הוא לא בדיוק הבריק באירופה. בכל המסגרות בהן הוא שיחק.

מלבד זאת, לטעמי, למכבי אין את הלוקסוס להחזיק שחקנים כמו קלאת'ס על משבצת הזר. הזרים שצריכים להגיע לפה צריכים להיות טובים ומעטים.
כל בנייה אחרת, תביא אותנו, שוב, לבנייה רוחבית ותסכן אותנו בחילופי שחקנים במהלך השנה, דבר שהוא ברוב המקרים איננו אופטימלי ומצביע על בעייה בקבוצה.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי rc4991 » 24 יוני 2013, 13:09

הבעיה בקלתיס היא שהוא לא פיזי מספיק לעמדה 4 ובלי קליעה יציבה מדי לעמדה 3
בליגה זה לא משנה אבל ביורוליג דווקא כן
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי yellowaura » 24 יוני 2013, 14:05

rc4991 כתב:הבעיה בקלתיס היא שהוא לא פיזי מספיק לעמדה 4 ובלי קליעה יציבה מדי לעמדה 3
בליגה זה לא משנה אבל ביורוליג דווקא כן

3 הוא ללא ספק לא. הוא עדיין לא דרק נוביצקי. אין הרבה שחקנים בגובה כזה שיכולים לשחק 3 (לא רק בגלל הקליעה אלא בגלל הכדרור והתנועה).

מסכים איתך לגבי הפיזיות של קלאתיס. מצד שני קלאתיס היום לדעתי בשיאו ( רק בן 27 ועם הרבה ניסיון). אני חושב שהוא התחזק קצת עם השנים. למרות שהליגה שלנו היא לא מדד אולטימטיבי הוא עדיין הוריד 9.3 ריב' למשחק כולל 10 ריב' מול מכבי.

אני לא רואה את מכבי מביאים 5 זרים איכותיים. אני חושב שיהיו מקסימום 2 זרים איכותיים (אני חושב שיהיה זר אחד איכותי באמת כמו לאנגפורד). ולמרות כל הדיבורים על צמצום לחמישה שחקנים איכותיים האופציות האמיתיות היחידות הם בין 5 זרים בינוניים ל- 6 זרים בינוניים. אני מעדיף אופציה שנייה.

אגב לא רק הפיזיות מפריעה לי בקאלתיס אלא גם המחשבה של איך הוא שוב ישתלב בקבוצה שהוא בורג קטן במערכת.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 24 יוני 2013, 14:17

קובי כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
er79 כתב:

מלבד זאת, לטעמי, למכבי אין את הלוקסוס להחזיק שחקנים כמו קלאת'ס על משבצת הזר. הזרים שצריכים להגיע לפה צריכים להיות טובים ומעטים.
כל בנייה אחרת, תביא אותנו, שוב, לבנייה רוחבית ותסכן אותנו בחילופי שחקנים במהלך השנה, דבר שהוא ברוב המקרים איננו אופטימלי ומצביע על בעייה בקבוצה.

מסכים.
מצד שני, הבאת זר יכולה לחסוך כסף. על ליאור אליהו מכבי הוציאה השנה 1.5 מליון דולר ובכלל, העמדה מס' 4 היתה היקרה ביותר העונה (בסביבות 2.5 מליון דולר ברוטו). אני מאמין שאפשר למצוא זר טוב לעמדה מס' 4 בחצי מהסכום שאליהו עלה למכבי ובעמדת ה4 המחליף אפשר קצת לאלתר. בחירה נכונה של זר טוב בעמדה הזו יכולה לעזור משמעותית לבניית הקבוצה.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי roy1000 » 24 יוני 2013, 14:20

חביב אורנג'ד כתב:מסכים.
מצד שני, הבאת זר יכולה לחסוך כסף. על ליאור אליהו מכבי הוציאה השנה 1.5 מליון דולר ובכלל, העמדה מס' 4 היתה היקרה ביותר העונה (בסביבות 2.5 מליון דולר ברוטו). אני מאמין שאפשר למצוא זר טוב לעמדה מס' 4 בחצי מהסכום שאליהו עלה למכבי ובעמדת ה4 המחליף אפשר קצת לאלתר. בחירה נכונה של זר טוב בעמדה הזו יכולה לעזור משמעותית לבניית הקבוצה.

עד שאין פתרון לקיינר מדלי, אני לא חושב שיש מה לדבר על שחקן מוביל לעמדה 4. הבעיה היא שכל פתרון לבעיית קיינר מדלי יהיה כרוך בכך שרוב המשכורת שלו תשולם ע"י מכבי, ולכן בכלל לא בטוח שהוא יעזוב.
roy1000

הודעהעל ידי er79 » 24 יוני 2013, 14:31

אנשים פה מדברים על הרכות הגנתית של קלאתיס, ומסנגרים על השארת אליהו. חבר'ה, אליהו הוא פאקינג חמאה הגנתית, הרבה יותר מקלאתיס, אז קצת פרופורציות לא יזיקו.
er79

הודעהעל ידי felix_r » 24 יוני 2013, 14:38

סילבר כתב:
אדגר פו כתב:

דווקא לגבי קלאתיס, צריך להביט על מה הוא מביא.
הוא יביא במחיר נמוך קליעה טובה מבחוץ שאין כרגע בעמדה 4, חוש טוב לריבאונדים, גובה 2:10, הוא שחקן נחוש וכמעט אגרסיבי (לכן כמות כ"ח) ומהיר מאוד יחסית לגובהו. הוא משלים טוב מאוד את טיוס בעמדה שלו.

ידידי, ההשערה הבסיסית שלך כאילו קלאת'ס מביא משהו במחיר נמוך, היא כנראה שגויה.
אתה שוכח, שלשחקני חיפה היו חוזים כפולים!
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 24 יוני 2013, 14:55

felix_r כתב:ידידי, ההשערה הבסיסית שלך כאילו קלאת'ס מביא משהו במחיר נמוך, היא כנראה שגויה.
אתה שוכח, שלשחקני חיפה היו חוזים כפולים!

מצחיק אותי שחושבים שקלאת'ס יבוא לפה ב- 300 אלף דולר. הרי אם הוא בא למכבי, אז הוא יקבל לפחות חצי מליון. מה שהוא עשה העונה בחיפה זה לא סוד לאף אחד.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r ו־25 אורחים