המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
אדגר פו כתב:
לגבי קלאתיס זו חוכמה קטנה לבודד עונה אחת שלו בקבוצה ישראלית ולטעון שהוא שווה יותר משחק X או Y שכבר שיחק ביוורליג ולפעמים בהצלחה. כל עוד כף רגלו לא נחתה במכבי לא ברור אם הוא שווה 300 או 400 או 200 אלף דולר, זה סתם ניחושים.
אדגר פו כתב:בסדר, ברור שבתיאוריה יש לו תכונות שמכבי צריכה בעמדה 4, זה עדיין לא אומר שהוא יעבור בהצלחה את המעבר לרמה גבוהה יותר.
אולי כן, אולי לא.
סיכויי ההצלחה הם בערך פיפטי פיפטי בשחקני ליגה, לפחות לפי מקרי העבר.
בוא נגיד שזה לא המקרה של חזרת בלו לפני 3 שנים למכבי, אז ידענו פחות או יותר מה נקבל ברמות יורוליג, שחקן מוכח.
felix_r כתב:אדגר פו כתב:בסדר, ברור שבתיאוריה יש לו תכונות שמכבי צריכה בעמדה 4, זה עדיין לא אומר שהוא יעבור בהצלחה את המעבר לרמה גבוהה יותר.
אולי כן, אולי לא.
סיכויי ההצלחה הם בערך פיפטי פיפטי בשחקני ליגה, לפחות לפי מקרי העבר.
בוא נגיד שזה לא המקרה של חזרת בלו לפני 3 שנים למכבי, אז ידענו פחות או יותר מה נקבל ברמות יורוליג, שחקן מוכח.
גם בתיאוריה זה לא ממש ככה ב 100%, כי קלאת'ס שומר גרוע
חביב אורנג'ד כתב:אני מקווה שאנשים יודעים שקאלת'ס כבר היה ביורוליג וממש לא הצליח שם יותר מדי. גם ביורוקאפ הוא היה שחקן די בינוני.
er79 כתב:חביב אורנג'ד כתב:אני מקווה שאנשים יודעים שקאלת'ס כבר היה ביורוליג וממש לא הצליח שם יותר מדי. גם ביורוקאפ הוא היה שחקן די בינוני.
למה אוברדוביץ' בכלל נתן לו הזדמנויות שאתה מגיע למסקנה הזו?
er79 כתב:חביב אורנג'ד כתב:אני מקווה שאנשים יודעים שקאלת'ס כבר היה ביורוליג וממש לא הצליח שם יותר מדי. גם ביורוקאפ הוא היה שחקן די בינוני.
חביב אורנג'ד כתב:er79 כתב:חביב אורנג'ד כתב:אני מקווה שאנשים יודעים שקאלת'ס כבר היה ביורוליג וממש לא הצליח שם יותר מדי. גם ביורוקאפ הוא היה שחקן די בינוני.
קיבל יופי של הזדמנויות בעונה הראשונה שלו ביורוליג וזה עוד כאשר הוא היה צעיר יותר ובשיאו.
ביורוקאפ הוא גם קיבל לא מעט דקות ודי נכשל.
בנתיים, חוץ מעונה אחת טובה בליגה הישראלית האימתנית, הוא לא בדיוק הבריק באירופה. בכל המסגרות בהן הוא שיחק.
rc4991 כתב:הבעיה בקלתיס היא שהוא לא פיזי מספיק לעמדה 4 ובלי קליעה יציבה מדי לעמדה 3
בליגה זה לא משנה אבל ביורוליג דווקא כן
קובי כתב:חביב אורנג'ד כתב:er79 כתב:חביב אורנג'ד כתב:אני מקווה שאנשים יודעים שקאלת'ס כבר היה ביורוליג וממש לא הצליח שם יותר מדי. גם ביורוקאפ הוא היה שחקן די בינוני.
קיבל יופי של הזדמנויות בעונה הראשונה שלו ביורוליג וזה עוד כאשר הוא היה צעיר יותר ובשיאו.
ביורוקאפ הוא גם קיבל לא מעט דקות ודי נכשל.
בנתיים, חוץ מעונה אחת טובה בליגה הישראלית האימתנית, הוא לא בדיוק הבריק באירופה. בכל המסגרות בהן הוא שיחק.
מלבד זאת, לטעמי, למכבי אין את הלוקסוס להחזיק שחקנים כמו קלאת'ס על משבצת הזר. הזרים שצריכים להגיע לפה צריכים להיות טובים ומעטים.
כל בנייה אחרת, תביא אותנו, שוב, לבנייה רוחבית ותסכן אותנו בחילופי שחקנים במהלך השנה, דבר שהוא ברוב המקרים איננו אופטימלי ומצביע על בעייה בקבוצה.
חביב אורנג'ד כתב:מסכים.
מצד שני, הבאת זר יכולה לחסוך כסף. על ליאור אליהו מכבי הוציאה השנה 1.5 מליון דולר ובכלל, העמדה מס' 4 היתה היקרה ביותר העונה (בסביבות 2.5 מליון דולר ברוטו). אני מאמין שאפשר למצוא זר טוב לעמדה מס' 4 בחצי מהסכום שאליהו עלה למכבי ובעמדת ה4 המחליף אפשר קצת לאלתר. בחירה נכונה של זר טוב בעמדה הזו יכולה לעזור משמעותית לבניית הקבוצה.
סילבר כתב:אדגר פו כתב:
לגבי קלאתיס זו חוכמה קטנה לבודד עונה אחת שלו בקבוצה ישראלית ולטעון שהוא שווה יותר משחק X או Y שכבר שיחק ביוורליג ולפעמים בהצלחה. כל עוד כף רגלו לא נחתה במכבי לא ברור אם הוא שווה 300 או 400 או 200 אלף דולר, זה סתם ניחושים.
דווקא לגבי קלאתיס, צריך להביט על מה הוא מביא.
הוא יביא במחיר נמוך קליעה טובה מבחוץ שאין כרגע בעמדה 4, חוש טוב לריבאונדים, גובה 2:10, הוא שחקן נחוש וכמעט אגרסיבי (לכן כמות כ"ח) ומהיר מאוד יחסית לגובהו. הוא משלים טוב מאוד את טיוס בעמדה שלו.
felix_r כתב:ידידי, ההשערה הבסיסית שלך כאילו קלאת'ס מביא משהו במחיר נמוך, היא כנראה שגויה.
אתה שוכח, שלשחקני חיפה היו חוזים כפולים!
משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r ו־23 אורחים