יורוליג טופ 16 - מחזור 3

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: יורוליג טופ 16 - מחזור 3

הודעהעל ידי rc4991 » 15 ינואר 2016, 00:46

אתה סתם נתפס לענייני סמנטיקה, תקרא לליגה הזאת מצידי "ליגת הבטטות", היא עדיין הטובה באירופה ביי פאר
אני גם לא אוהב את העובדה שכנראה יהיו כמה קבוצות טובות בחוץ אבל אתם שוכחים שזה ככה מאז ומעולם, בלי קשר לפורמט החדש
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי אחדשיודע » 15 ינואר 2016, 00:48

נכון מאוד.
אחדשיודע

הודעהעל ידי yanay21 » 15 ינואר 2016, 00:49

נו, אז זו בדיוק הנקודה. יהיו קבוצות חזקות שישארו בחוץ, מה שלא קורה בNBA, כי אין קבוצות בחוץ נקודה. מה שהפורמט החדש בעצם עושה זה לא לבחור את החזקות, אלא לדאוג שהליגה החדשה תהיה בונקר, ומי שחזקה ונמצאת בחוץ פשוט תתייבש מתקציבים ותהיה חלשה. ונכון שקובאן, חימקי וכל השאר לא יאיימו על המעמד של הקבוצות הגדולות בגלל עונה אחת, אפילו לא שלוש עונות, אבל לטווח הארוך כן יש להן סיכוי. הרי לא חסרות קבוצות גדולות מהעבר שהיום לא שוות אפילו להפועל חולון ביום רע(בולוניה, סיינה, יריבות מיתולוגיות שלנו), אז יכולה להתקיים תחלופה, חימקי יכולה להיות קבוצה שתספק את הסחורה באופן קבוע ביורוליג. הפורמט הזה בעצם מוציא את המוטיבציה מלשחק בקבוצות יורוקאפ, ואולי להתקדם. וכשיש את הליגה הסינית, שכנראה משלמת לפי מספר סלי השדה שהבנאדם מחטיא-אחרת אין הסבר לכסף שנשפך שם-זה יכול לנוון את הכדורסל האירופאי ככלל.

ואלו בפירוש לא ענייני סמנטיקה, אלא עניינים מהותיים. ברור שברוב המקרים הקבוצה שכן זוכה ביורוליג היא הקבוצה הטובה באירופה, אבל זה לא אומר שכל הקבוצות הטובות באירופה אכן היו בליגה באותה השנה שהיא זכתה. תיאורטית, היינו יכולים לנצח את מילאנו בהצלבה, את צסק"א בחצי, ופתאום להפסיד לאיזו קבוצה טורקית לא קשורה בגמר. וברור שזה היה ככה מאז מעולם, וכמו שאמרתי, אין לי שום עניין אמיתי לשנות את זה, כי הנוכחות של קובאן, חימקי, דרושפאקה וכו' ממש לא מעניינת אותי, אבל לטווח הארוך זה יוצר שחיקה, לדעתי, במעמד היורוליג.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי rc4991 » 15 ינואר 2016, 00:54

הפורמט הנוכחי משריין את רובן המוחלט של אריות היבשת כשיש רק איזה 3-4 קבוצות שיוצאות מקופחות ממנו
אני די בטוח שאם אחת מהן תיצור לעצמה מוניטין קבוע, היא גם תקבל שריון ליורוליג, ואת זה אני אומר לך ממידע אישי
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 15 ינואר 2016, 01:06

כל הכבוד
http://vod.sport5.co.il/?Vc=893&Vi=203947
אולי יתחילו להקפיד על הדבר המעצבן הזה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי dod » 15 ינואר 2016, 01:09

rc4991 כתב:כל הכבוד
http://vod.sport5.co.il/?Vc=893&Vi=203947
אולי יתחילו להקפיד על הדבר המעצבן הזה

נבארו עושה את זה כמעט 20 שנה...
שיילמד קצת את רוצ'סטי.
dod

הודעהעל ידי yanay21 » 15 ינואר 2016, 01:10

הלוואי שיקפידו, אבל מאמין שלא יקפידו על הכוכבים האמיתיים(נבארו כבר לא כזה).

מה שמחרפן אותי בפלופים, זה שאיכשהו שחקני מכבי כמעט ולא עושים את זה(לא שאני אוהב), וכל כך הרבה קבוצות כן עושות. חצי מריאל מדריד פלופרים מהסרטים, בפנאתנייקוס של ז'ליקו לא היו חסרים כאלו. ותמיד חטפנו על הראש בגלל זה, במיוחד בסדרה מול פאו, ובגמר מול ריאל, לפחות מהמשחקים הזכורים מהזמן האחרון.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי dod » 15 ינואר 2016, 01:11

yanay21 כתב:הלוואי שיקפידו, אבל מאמין שלא יקפידו על הכוכבים האמיתיים(נבארו כבר לא כזה).

מה שמחרפן אותי בפלופים, זה שאיכשהו שחקני מכבי כמעט ולא עושים את זה(לא שאני אוהב), וכל כך הרבה קבוצות כן עושות. חצי מריאל מדריד פלופרים מהסרטים, בפנאתנייקוס של ז'ליקו לא היו חסרים כאלו. ותמיד חטפנו על הראש בגלל זה, במיוחד בסדרה מול פאו, ובגמר מול ריאל, לפחות מהמשחקים הזכורים מהזמן האחרון.

רודי ונבארו מקום ראשון משותף
dod

הודעהעל ידי my man » 15 ינואר 2016, 01:15

שאראס היה עושה את זה מלא!
שארפ היה עושה פלופ קבוע בזריקות ל3 שלו...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי yanay21 » 15 ינואר 2016, 01:16

גם שארפ היה עושה מלא. אבל באופן יחסי, במכבי לא יודעים לעשות את זה. אולי אני סתם אומר, אבל נראה שאירופאים עושים את זה יותר מאמריקאים, ואנחנו מתבססים יותר על זרים אמריקאים.

רק תחשבו כמה בריאל מדריד של עונת האליפות שלנו היו עושים את זה. רודריגז ופרננדז קיבלו שריקה רק אם מצמצו, התחרפנתי מזה.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי אחדשיודע » 15 ינואר 2016, 01:30

yanay21 כתב:נו, אז זו בדיוק הנקודה. יהיו קבוצות חזקות שישארו בחוץ, מה שלא קורה בNBA, כי אין קבוצות בחוץ נקודה. מה שהפורמט החדש בעצם עושה זה לא לבחור את החזקות, אלא לדאוג שהליגה החדשה תהיה בונקר, ומי שחזקה ונמצאת בחוץ פשוט תתייבש מתקציבים ותהיה חלשה. ונכון שקובאן, חימקי וכל השאר לא יאיימו על המעמד של הקבוצות הגדולות בגלל עונה אחת, אפילו לא שלוש עונות, אבל לטווח הארוך כן יש להן סיכוי. הרי לא חסרות קבוצות גדולות מהעבר שהיום לא שוות אפילו להפועל חולון ביום רע(בולוניה, סיינה, יריבות מיתולוגיות שלנו), אז יכולה להתקיים תחלופה, חימקי יכולה להיות קבוצה שתספק את הסחורה באופן קבוע ביורוליג. הפורמט הזה בעצם מוציא את המוטיבציה מלשחק בקבוצות יורוקאפ, ואולי להתקדם. וכשיש את הליגה הסינית, שכנראה משלמת לפי מספר סלי השדה שהבנאדם מחטיא-אחרת אין הסבר לכסף שנשפך שם-זה יכול לנוון את הכדורסל האירופאי ככלל.

מה שלא קורה ב-NBA? כי אין בארה"ב ליגות מלבד ה-NBA? קח כמה - APBL, ABL, ABA, EBA, FBA, IBA, MPBA, TRBL וגם ה-CBA בזמנו.
ולפני שהקומה ה-NBA, היו ה-NBL וה-BAA, שאוחדו לכדי ליגה אחת ׁ(ומאז בעצם אין תחרות ממשית ל-NBA).

היורוליג הוקם ע"י הקבוצות עם המעמד החזק ביותר באירופה, הקבוצות שמושכות את המשקיעים וסכומי הסכמי זכויות השידור הגדולים ביותר.
ואם הזכרת "צדק", אז זכותן של הקבוצות הבכירות באירופה להבטיח את עתידן הכלכלי והמקצועי בליגה סגורה וחזקה. מרבית הקבוצות שחתמו על החוזה הזה, הרוויחו את המעמד הזה בצדק.
כל קבוצה שמרגישה מקופחת, יכולה להשתתף בליגה משלה, ביחד עם פיב"א.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 15 ינואר 2016, 01:32, נערך פעם אחת בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי felix_r » 15 ינואר 2016, 01:32

my man כתב:שאראס היה עושה את זה מלא!

אוי נו! זה ממש לא נכון. זאת עלילת דם של עופר שלח.

פשוט שארפ היה שחקן נמוך, ובזריקה היה קופץ קצת אחורה כדי להתרחק מהשומר. וככה היה יוצא שהרגל/הרגלים שלו היו הולכות קצת קדימה. יש הרבה מאוד שחקנים שזורקים ככה, כמעט כולם - נמוכים.

זה גם קורה לשחקנים שיוצאים מחסימה, מסתובבים ומיד מעיפים שלשה. מהסיבוב הרגלים שלהם עפות הצידה/קדימה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי my man » 15 ינואר 2016, 01:34

felix_r כתב:

פשוט שארפ היה שחקן נמוך, ובזריקה היה קופץ קצת אחורה כדי להתרחק מהשומר. וככה היה יוצא שהרגל/הרגלים שלו היו הולכות קצת קדימה. יש הרבה מאוד שחקנים שזורקים ככה, כמעט כולם - נמוכים.

זה גם קורה לשחקנים שיוצאים מחסימה, מסתובבים ומיד מעיפים שלשה. מהסיבוב הרגלים שלהם עפות הצידה/קדימה

אני ממש לא מצטט את שלח ות'אמת לא נראה לי ששמעתי אותו אומר את זה בכלל..ראיתי את זה במו עיניי!! פארקר גם היה מרים רגל קדימה בזריקת הפיידאוואי המפורסמת שלו אבל הוא לא תמד נפל מזה ולא תמיד ניסה לקבל עבירה על זה- שארפ כן!
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי אחדשיודע » 15 ינואר 2016, 01:38

yanay21 כתב:ואלו בפירוש לא ענייני סמנטיקה, אלא עניינים מהותיים. ברור שברוב המקרים הקבוצה שכן זוכה ביורוליג היא הקבוצה הטובה באירופה, אבל זה לא אומר שכל הקבוצות הטובות באירופה אכן היו בליגה באותה השנה שהיא זכתה. תיאורטית, היינו יכולים לנצח את מילאנו בהצלבה, את צסק"א בחצי, ופתאום להפסיד לאיזו קבוצה טורקית לא קשורה בגמר. וברור שזה היה ככה מאז מעולם, וכמו שאמרתי, אין לי שום עניין אמיתי לשנות את זה, כי הנוכחות של קובאן, חימקי, דרושפאקה וכו' ממש לא מעניינת אותי, אבל לטווח הארוך זה יוצר שחיקה, לדעתי, במעמד היורוליג.

הפוך.

שם המשחק הוא כסף. אם השיטה הזאת מביאה יותר כסף (ודובר על מענקים גבוהים), אז הפערים משאר היבשת דווקא יגדלו ומעמד היורוליג ישתפר.
אחדשיודע

הודעהעל ידי jol9 » 15 ינואר 2016, 09:36

my man כתב:
felix_r כתב:

אני ממש לא מצטט את שלח ות'אמת לא נראה לי ששמעתי אותו אומר את זה בכלל..ראיתי את זה במו עיניי!! פארקר גם היה מרים רגל קדימה בזריקת הפיידאוואי המפורסמת שלו אבל הוא לא תמד נפל מזה ולא תמיד ניסה לקבל עבירה על זה- שארפ כן!

יש הבדל בין שחקנים שהם פלופרים, לבין שחקנים שלפעמים עושים את זה, אבל זה משהו שממש לא מאפיין אותם.

לשאראס היתה תנועת ראש כזאת אחורה, אבל לא זכור לי שבכלל שהוא מקבל עבירות על זה, אבל היה בזה אלמנט פלופי מסויים.
לגבי שארפ אני בכלל לא מסכים. אני לא מאמין ששחקן יכול לזרוק רגל קדימה בשביל לסחוט עבירות, מבלי שזה יפריע לו בקליעה.
כל מה שקורה בתנועת הקליעה, מתפתח אצל קלעים במהלך השנים, ואני מאוד מתקשה להאמין שזה נעשה למטרות אחרות למעט שיפור
אחוזי הקליעה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי התנין » 15 ינואר 2016, 12:54

מעניין אותי אם באמת השיטה החדשה של היורוליג תביא יותר כסף מספונסרים כמו שהם מקווים. הסכומים שהם מדברים עליהם למען האמת נראים לי די דמיוניים.
התנין

הודעהעל ידי my man » 15 ינואר 2016, 16:14

יוני אולי שארפ לא פלופר בהגדרה אבל כשהוא רצה הוא בהחלט הוציא עבירות מהזריקות לשלוש שלו גם כשלא היתה עבירה באמצעות הפלופים.
הזריקה לשלוש של שארפ היתה בעמידה ישרה עם קפיצה קטנה פנימה לתוך קשת השלוש...
אולי הגזמתי כשכתבתי "קבוע" אבל הרבה פעמים כשהיה נראה לו ששחקן מתקרב אליו הוא היה משליך רגליים לצדדים ונופל אחורה...

תראה שלשה עם פלופ:
תמונה

לעומת שלשה רגילה עם אותה השמירה:
תמונה
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי שחף » 15 ינואר 2016, 16:45

אם רוצים ללכת על בטוח בעמדה 4 הייתי מביא את ראנדולף(בהנחה שלא הולך ל-NBA בקיץ). האיש לא שחקן התקפה מדהים אבל הגנתית זה רנדל שהגדילו אותו ב-8 סנטימטר בלי קרוהן. יכול לשמור 3 או 4 עמדות, יכול לשמור 4 עמדות גם באירופה(רנדל לא יכול לשמור על סנטרים וגם לא 4 מאסיביים) וקלעי יותר טוב.
שחף

הודעהעל ידי felix_r » 15 ינואר 2016, 16:56

my man כתב:יוני אולי שארפ לא פלופר בהגדרה אבל כשהוא רצה הוא בהחלט הוציא עבירות מהזריקות לשלוש שלו גם כשלא היתה עבירה באמצעות הפלופים.
הזריקה לשלוש של שארפ היתה בעמידה ישרה עם קפיצה קטנה פנימה לתוך קשת השלוש...
אולי הגזמתי כשכתבתי "קבוע" אבל הרבה פעמים כשהיה נראה לו ששחקן מתקרב אליו הוא היה משליך רגליים לצדדים ונופל אחורה...

תראה שלשה עם פלופ:
תמונה

לעומת שלשה רגילה עם אותה השמירה:
תמונה

תגיד לי, אתה לא שם לב, שבתמונה העליונה השחקן המגן נוחת מעבר לקו השלוש? במקום ממנו שארפ קפץ ?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 15 ינואר 2016, 18:00

שחף כתב:אם רוצים ללכת על בטוח בעמדה 4 הייתי מביא את ראנדולף(בהנחה שלא הולך ל-NBA בקיץ). האיש לא שחקן התקפה מדהים אבל הגנתית זה רנדל שהגדילו אותו ב-8 סנטימטר בלי קרוהן. יכול לשמור 3 או 4 עמדות, יכול לשמור 4 עמדות גם באירופה(רנדל לא יכול לשמור על סנטרים וגם לא 4 מאסיביים) וקלעי יותר טוב.

באיזה כסף אתה מביא את רנדולף?
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Avi1508, Google [Bot], מרסר, עידן ו־31 אורחים