ליגת ווינר, מחזור 1: מכבי נגד קרית גת, שבת, 20:10 ערוץ 55

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ליגת ווינר, מחזור 1: מכבי נגד קרית גת, שבת, 20:10 ערוץ 5

הודעהעל ידי משה » 11 אוקטובר 2015, 19:19

jol9 כתב:
אדגר פו כתב:ד"א, ראיתי במקרה אתמול קטע של סופו הצעיר כשהוא שיחק מול טאו ויטוריה של סקולה ( לדעתי סופו היה אז בן 21 ), אז הוא היה באמת חיה אמיתית בצבע ובלתי עציר. ניער את סקולה כאילו היה אבק.
לדעתי הוא בזבוז לא קטן באיך שהקריירה שלו התפתחה.

ויוני, אני מסכים איתך לגבי ההשוואה המופרכת בין שני השחקנים. ניתן לצפריר להסביר את העניין.

בזבוז או לא, הבחור עשה גמר יורוליג והביא גביע כשחקן משמעותי...

אין ספק שסופו נתן המון למכבי, ולדעתי הוא בטופ 5 של הסנטרים הגדולים בתולדות המועדון. אבל אין ספק שמדובר בשחקן מבוזבז ביחס לפוטנציאל שיש לו, אם ראש ומנטליות חזקה הוא היה יכול להיות שחקן של 10 מיליון דולר בNBA.
משה

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 11 אוקטובר 2015, 19:59

תמיד העסיקה אותי הסוגייה הזאת של קליעות עונשין.
אני מעולם לא שיחקתי באופן מקצועי אבל בגיל 14 עברנו מדירה לבית פרטי וקנינו סל לחצר.
ראיתי סרטונים של ריי אלן ביוטיוב והייתי זורק שעות על גבי שעות בכל התקופה של חטיבת הביניים עד תחילת התיכון ופיתחתי קליעה ממש לא רעה מבחוץ.

מצד שני, מהעונשין אף פעם לא הצלחתי באמת להשתפר. לא הייתי מצליח לפתח איזשהו רית׳ם קבוע בזריקה.
יכולתי לפתח כזה לסרייה של קליעות למשל אבל אם הייתי עוצר ומתחיל לשחק אחרי כמה שעות או ימים הפורמה של הזריקה הייתה נראית אחרת.

יצא לי לפני כמה שבועות לשחק עם כמה חבר׳ה בני 15-16 בשכונה ודי עשיתי להם בית ספר בכל פרמטר במגרש (לא באמת חוכמה...) חוץ מהעונשין.
זה האמ-אמא של הfundamentals ואם היסודות שלך לקויים לפעמים אתה פשוט לא מצליח להדביק את זה.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי אדגר פו » 11 אוקטובר 2015, 20:10

משה כתב:
jol9 כתב:
אדגר פו כתב:ד"א, ראיתי במקרה אתמול קטע של סופו הצעיר כשהוא שיחק מול טאו ויטוריה של סקולה ( לדעתי סופו היה אז בן 21 ), אז הוא היה באמת חיה אמיתית בצבע ובלתי עציר. ניער את סקולה כאילו היה אבק.
לדעתי הוא בזבוז לא קטן באיך שהקריירה שלו התפתחה.

ויוני, אני מסכים איתך לגבי ההשוואה המופרכת בין שני השחקנים. ניתן לצפריר להסביר את העניין.

בזבוז או לא, הבחור עשה גמר יורוליג והביא גביע כשחקן משמעותי...

אין ספק שסופו נתן המון למכבי, ולדעתי הוא בטופ 5 של הסנטרים הגדולים בתולדות המועדון. אבל אין ספק שמדובר בשחקן מבוזבז ביחס לפוטנציאל שיש לו, אם ראש ומנטליות חזקה הוא היה יכול להיות שחקן של 10 מיליון דולר בNBA.

אכן.
ד"א, 5 הסנטרים הטובים ביותר בתולדות מכבי - האפמן, ניקולה, ויוליאמס, מרסר וסופו . זה לפי דעתי.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי גל גל » 11 אוקטובר 2015, 20:16

ואיפה בדיוק דיאור פישר ברשימה הזאת?
מכבי 2025
קלארק בלאט בורג
ווקר/אדווארדס,יוקו,דיבה
פאלמר/מחיילוק,מלקולם,לביא
הורד,ליף,ריימן
הול,פאייה,סורקין
גל גל

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 אוקטובר 2015, 20:21

גל גל כתב:ואיפה בדיוק דיאור פישר ברשימה הזאת?

הוא ברשימת הטופ 5 של משחק הכדורסל באופן כללי.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 11 אוקטובר 2015, 20:22

דיאור פישר לא בפול בכלל. אם כבר מעניין, איפה ישתבץ שון ג׳יימס ברשימת הגדולים אי פעם. הקפטן הזר הראשון והיחיד, לא?
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי אדגר פו » 11 אוקטובר 2015, 20:42

החציל האצטקי כתב:

דיאור פישר לא בפול בכלל. אם כבר מעניין, איפה ישתבץ שון ג׳יימס ברשימת הגדולים אי פעם. הקפטן הזר הראשון והיחיד, לא?

אולי יהיה אפשר לדחוף אותו לעשירייה הראשונה לקראת הסוף.
בכל מקרה יש את צ'ורה, רשארד גריפית, לי ג'נסון ואולסי לפניו, לפי דעתי. אם אתה רוצה אפשר להכניס את שון למקום עשירי.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי jol9 » 11 אוקטובר 2015, 22:13

החציל האצטקי כתב:תמיד העסיקה אותי הסוגייה הזאת של קליעות עונשין.
אני מעולם לא שיחקתי באופן מקצועי אבל בגיל 14 עברנו מדירה לבית פרטי וקנינו סל לחצר.
ראיתי סרטונים של ריי אלן ביוטיוב והייתי זורק שעות על גבי שעות בכל התקופה של חטיבת הביניים עד תחילת התיכון ופיתחתי קליעה ממש לא רעה מבחוץ.

מצד שני, מהעונשין אף פעם לא הצלחתי באמת להשתפר. לא הייתי מצליח לפתח איזשהו רית׳ם קבוע בזריקה.
יכולתי לפתח כזה לסרייה של קליעות למשל אבל אם הייתי עוצר ומתחיל לשחק אחרי כמה שעות או ימים הפורמה של הזריקה הייתה נראית אחרת.

יצא לי לפני כמה שבועות לשחק עם כמה חבר׳ה בני 15-16 בשכונה ודי עשיתי להם בית ספר בכל פרמטר במגרש (לא באמת חוכמה...) חוץ מהעונשין.
זה האמ-אמא של הfundamentals ואם היסודות שלך לקויים לפעמים אתה פשוט לא מצליח להדביק את זה.

קטע... גם אני...
אצלי זה היה קצת אחרת. בערך בקיץ בין כתה ז' לח', הייתי משחק כמעט כל יום עם חבר'ה הרבה יותר גדולים ממני (י"א, י"ב).
כמובן שלא הייתי יכול לעשות יותר מדי, חוץ מלעמוד בחוץ ולזרוק, והיה שם סל נמוך קצת יותר מהרגיל, ואיכשהו זה התחבר לי, והפכתי לקלעי.

ואז בעצם כל הראש השתנה, וזה מה שעשיתי כל הזמן, ובתיכון כבר היתה לי יד ממש טובה.
אני זוכר שבאימוני נבחרת התיכון, אני ועוד מישהו היינו מסיימים משחקים ב-4 שלשות (משחקים עד 12) - 2 הוא ו-2 אני...

מהעונשין, בחיים לא הצלחתי להגיע ליותר מ50%... ובימים הטובים, זה גם היה האחוז שלי משלוש בערך.

(היום אני סתם שמן).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 11 אוקטובר 2015, 22:15

jol9 כתב:

(היום אני סתם שמן).

וזקן...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 אוקטובר 2015, 22:16

לעמוד אחרי האימון ולזרוק עונשין זה לא סקסי, ולא הרבה עושים את זה.
אם כבר עובדים על קליעה, אז עושים את זה לרוב מבחוץ, או מחצי מרחק תוך כדי תנועה.
עונשין זה ריטואל קבוע, שבאמת לא דורש הרבה. אם עובדים על האספקט הזה כמו שצריך, לא צריכה להיות בעיה להגיע לאחוזים גבוהים מאוד.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 11 אוקטובר 2015, 22:18

my man כתב:
jol9 כתב:

(היום אני סתם שמן).

וזקן...

תמונה
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 11 אוקטובר 2015, 22:19

MTA2311 כתב:לעמוד אחרי האימון ולזרוק עונשין זה לא סקסי, ולא הרבה עושים את זה.
אם כבר עובדים על קליעה, אז עושים את זה לרוב מבחוץ, או מחצי מרחק תוך כדי תנועה.
עונשין זה ריטואל קבוע, שבאמת לא דורש הרבה. אם עובדים על האספקט הזה כמו שצריך, לא צריכה להיות בעיה להגיע לאחוזים גבוהים מאוד.

אני בטוח שב-NBA עמדו עם דיאנדרה ג'ורדן ונתנו לו לזרוק גם 200 פעם בסוף האימון מקו כל משחק ולא עזר. יש שחקנים שיש להם לימיט שם
שחף

הודעהעל ידי yzafrir » 11 אוקטובר 2015, 22:26

לא על הזריקות עונשין שלו יוכרעו משחקים כי הוא פשוט לא יהיה על המגרש אם יגיעו לדקות אחרונות שעונשין יכול להכריע אותם . כל מאמן טירון יודע שמושיבים את הקלעי עונשין הגרועים על הספסל בדקות האלו .
עברות מכוונות כדי ששחקן ילך בכוונה לקוו עושים רק בדקות מכריעות כי ברבעים הראשונים קבוצה תעדיף להגיע לסוף כל רבע כשהיא עם מתחת ל-4 עברות . אין לי בעיה שהוא יסבך שחקנים סתם בעברות ...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 אוקטובר 2015, 22:30

אם נסכם שנייה את הדיון על קליעות העונשין של אונואקו, אז אם נגיע למצב, שקבוצות יחשבו שהדרך היחידה לעצור אותו היא לשלוח אותו לקו, אז מצבנו טוב מאוד.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שחף » 11 אוקטובר 2015, 22:33

צריך לזכור שגם באירופה אין אפשרות לעשות "האק דה" כמו ב-NBA
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 11 אוקטובר 2015, 22:47

yzafrir כתב:לא על הזריקות עונשין שלו יוכרעו משחקים כי הוא פשוט לא יהיה על המגרש אם יגיעו לדקות אחרונות שעונשין יכול להכריע אותם . כל מאמן טירון יודע שמושיבים את הקלעי עונשין הגרועים על הספסל בדקות האלו .
עברות מכוונות כדי ששחקן ילך בכוונה לקוו עושים רק בדקות מכריעות כי ברבעים הראשונים קבוצה תעדיף להגיע לסוף כל רבע כשהיא עם מתחת ל-4 עברות . אין לי בעיה שהוא יסבך שחקנים סתם בעברות ...

תיזכר מה פיני היה עושה לשחקנים כאלה...
זאת חולשה משמעותית מאוד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי גל גל » 11 אוקטובר 2015, 22:50

מי שלא הבין צחקתי לגבי דיאור פישר
מכבי 2025
קלארק בלאט בורג
ווקר/אדווארדס,יוקו,דיבה
פאלמר/מחיילוק,מלקולם,לביא
הורד,ליף,ריימן
הול,פאייה,סורקין
גל גל

הודעהעל ידי roy1000 » 11 אוקטובר 2015, 22:53

yzafrir כתב:לא על הזריקות עונשין שלו יוכרעו משחקים כי הוא פשוט לא יהיה על המגרש אם יגיעו לדקות אחרונות שעונשין יכול להכריע אותם . כל מאמן טירון יודע שמושיבים את הקלעי עונשין הגרועים על הספסל בדקות האלו .

כל כך הרבה דיבורים וניתוחים על שחקן שסביר מאוד שלא יהיה פה בעוד חודשיים.
אם אתה קורא את מה שאתה אומר, באמת אפשר לחשוב שמדובר פה באיזה שאק או סופו ולא בשחקן שהתקשה לעשות נקודות בפוסט מול קריית גת.
roy1000

הודעהעל ידי yzafrir » 11 אוקטובר 2015, 22:58

roy1000 כתב:

כל כך הרבה דיבורים וניתוחים על שחקן שסביר מאוד שלא יהיה פה בעוד חודשיים.
אם אתה קורא את מה שאתה אומר, באמת אפשר לחשוב שמדובר פה באיזה שאק או סופו ולא בשחקן שהתקשה לעשות נקודות בפוסט מול קריית גת.

גם על רייס כתבת אותו דבר...
אני מציע להמתין בסבלנות ונראה מה יהיה איתו.
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי roy1000 » 12 אוקטובר 2015, 07:03

yzafrir כתב:גם על רייס כתבת אותו דבר...
אני מציע להמתין בסבלנות ונראה מה יהיה איתו.

יכול להיות, אבל על כל רייס יש 10 היינסים.
אנחנו כמובן נחכה ונראה, אבל בינתיים זה לא נראה טוב. ביום חמישי יהיה מבחן יותר רציני.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־26 אורחים