מלפפונים / סגל 2012

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מלפפונים / סגל 2012

הודעהעל ידי חנו'ש » 10 מאי 2011, 19:27

rc4991 כתב:בדרך ל-NBA? סן אנטוניו רוצה את ג'רמי פארגו
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4066896,00.html
אני מאוד מקווה שזה לא נכון ושמכבי ידעו להשאיר אותו
הדבר החיובי הוא שהשתתפות בליגה האדריאטית תכניס לתקציב של מכבי 2 מליון אירו

מאיפה הם הקריצו את זה שדריק הולך להודיע על פרישה בסוף העונה?
הוא אמר מיליון פעם שהוא לא מתכוון לפרוש בקרוב.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי Euro_Basket » 10 מאי 2011, 19:33

חנו'ש כתב:אני לא בטוחה ששחקן כמו אלישי כדיר יסכים להיות שחקן של הסגל המישני שנועד רק להעביר את הזמן בכל מיני משחקי ליגה חסרי חשיבות.

מישהו שואל אותו בכלל? הוא תחת חוזה.
לדעתי יותר טוב שהוא לא ירצה. אולי כך יהיה איזשהו סיכוי שהוא ישוחרר ללא פיצוי.
סמל אישי של המשתמש
Euro_Basket

הודעהעל ידי חנו'ש » 10 מאי 2011, 20:08

Euro_Basket כתב:
חנו'ש כתב:אני לא בטוחה ששחקן כמו אלישי כדיר יסכים להיות שחקן של הסגל המישני שנועד רק להעביר את הזמן בכל מיני משחקי ליגה חסרי חשיבות.

אם יהיה אפשר להשתחרר ממנו ללא פיצוי זה יהיה מעולה.
אבל זה ששחקן נמצא תחת חוזה בקבוצה לא אומר שהוא העבד של הקבוצה וניתן לעשות בו מה שרוצים.
עבור שחקן ברמתו - אחד הישראלים המובילים בליגה, זה יהיה מתחת לכבודו.
זה משהו שצריך לעשות עם שחקני נוער, לא עם שחקן שיכול להיות שחקן מוביל בכל קבוצה אחרת.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 10 מאי 2011, 20:19

חנו'ש כתב:
Euro_Basket כתב:

אם יהיה אפשר להשתחרר ממנו ללא פיצוי זה יהיה מעולה.
אבל זה ששחקן נמצא תחת חוזה בקבוצה לא אומר שהוא העבד של הקבוצה וניתן לעשות בו מה שרוצים.
עבור שחקן ברמתו - אחד הישראלים המובילים בליגה, זה יהיה מתחת לכבודו.
זה משהו שצריך לעשות עם שחקני נוער, לא עם שחקן שיכול להיות שחקן מוביל בכל קבוצה אחרת.

לדעתי את טועה בפירוש של הכוונות של מכבי לעונה הקרובה.
בואי נניח שמכבי הולכת להשתתף בשלוש מסגרות, ולתת לסגל המשני לשחק בליגה.

מכבי לא תשחק עם שחקני נוער בליגה. זה פשוט לא יקרה. היא אולי תשתף שחקן או שניים באופן קבוע, אבל היא רוב הסגל דווקא יהיה מורכב משחקנים כמו כדיר, פוט, מצ'באן,
בורשטיין וכו'. כדיר לא יותר טוב מהם בשום דבר, ואני חושב שבשבילו לשחק 20-25 דקות בליגה, ולקלוע 10-12 נק' במדי הקבוצה, זה דבר לא רע בכלל.

אני מאמין שבמידה והסתריט למעלה הוא נכון, דייויד ישתמש בליגה בשביל להריץ שחקנים, לתת להם דקות ולהחזיר להם את הביטחון. מי שיוכיח את עצמו, יוכל גם להשתתף יותר במשחקי
האדריאטית ולבסוף ביורוליג. יש יתרון מסויים ב-3 מסגרות, והיתרון הוא שהרבה שחקנים יוכלו לקבל הרבה דקות במהלך העונה הזאת.
נערך לאחרונה על ידי jol9 בתאריך 10 מאי 2011, 20:30, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 10 מאי 2011, 20:30

yzafrir כתב:יש שחקנים שיכולים להצליח רק בסיטואציות מסויימות ולא ישחזרו את ההצלחה שלהם בכל סביבה , סופו הוא בדיוק שחקן כזה . הוא זקוק לסוג של שחקנים ספציפים סביבו ויותר חושב סוג של מאמן והנהלה מסויימת סביבו .
את זה בדיוק הוא מקבל במכבי ואני לא רואה אף קבוצת צמרת שיכולה לתת לו את השקט והתנאים האלו . במדריד , פאו או אולימפיאקוס אם הוא יתן משחק אחד או שניים הוא ישר מחוץ לסגל כי פשוט יש הרבה שחקנים טובים שיכולים להחליף אותו ולאף אחד שם לא יהיה סבלנות לפרצוף החמוץ שלו .
לעומת זאת למכבי אין את הפריבילגיה למחליף באותה רמה ולכן חיב להיות להם סבלנות לשחקן כמוהו ולמזלנו בלאט זה בדיוק המאמן שמתאים לכזה שחקן .
אני די בטוח שסופו מבין את זה והוא לא ירצה להעלם שוב מהמפה ולכן ישאר פה ליותר מעוד עונה אחת....

המקרה של איידסון די דומה ואצלו יש גם את נושא המשפחה שמעוד נהנית פה והוא לא ממש רוצה להזיז אותם בשלב כזה של הקרירה . אני מאמין שבשביל 800-1000K הוא ימשיך....

פארגו יהיה קצת יותר בעיה להשאיר מבחינה כספית אלא אם הוא יסכים להתפשר על מליון . לדעתי הוא יסכים גם בגלל שהוא מאוד מבסוט בקבוצה וגם בגלל שהוא יודע שאם תיהיה בסופו של דבר שביתה ב-NBA הוא יכול להישאר " סקפטי" (קרח מכאן ומכאן )...אישית אני חושב שאפשר למצוא שחקנים מסוגו (מבחינה מקצועית) אבל אי אפשר לדעת אם אותו שחקן יקלט כלכך טוב חברתית כמו פארגו ולכן צריך לעשות מאמץ להשאירו .

פרקינס , לא תיהיה בעיה להשאירו עכשיו תמורת סכום טיפה יותר גבוהה וחייבים לתת לו את הצ'אנס.

ערן סלע כתב 10 דברים שמכבי צריכה לעשות כדי להשתדרג וזה נראה כאילו הוא פשוט מעתיק מהפורום פה .

בסיכומו של דבר בהנחה שמשמרים את כל הסגל השינויים שצריך לעשות לא שונים ממה שחשבתי לפני חודש חודשיים או חצי שנה . להביא גארד נוסף לעמדה 2 ( קארול ) , להביא קומבו גארד לעמדה 1-2 במקום פרקינס ( לתת לו לחזור לאט בליגה ובאדריאטית ) . ולהביא עוד סנטר מחליף כששון ג'יימס נשמע כרגע הכי הגיוני מבחינה תקציבית אבל על חשבון הנדריקס או מצ'באן ( כנראה במקום מצ'באן בגלל החוזה ארוך הטווח שלו . ) .
בגזרת הישראלים , להחזיר את יותם לסגל ליורוליג ושארפ ישאר רק בסגל של הליגה והאדריאטית . ואותו דבר אפשר לעשות גם עם בורשטיין ולהביא במקומו את שייר....מה שכן לא הייתי שולל להחזיר גם את כדיר ופוט לליגה בלבד ולהחתים גם את לאנדסברג על חוזה ארוך טווח שבעתיד ישחק גם ביורוליג .
לשחק בשלושה מסגרות יצריך סגל של 15-16 שחקנים לפחות .

אני לא חושב שאנחנו יכולים לדעת בוודאות את מה שאתה אומר לגבי סופו. רוב הסיכויים שאתה צודק, אבל זה לא שמכבי זה המועדון היחיד באירופה שמטפח שחקנים ונותן להם את הבמה.
אבל אני לא חושב שסופו נמצא במצב של לא להמשיך. אם כבר לגבי סופו, אז הייתי מנסה להאריך את החוזה שלו בעוד 2-3 עונות מעבר לעונה הבאה. זה גם ישדר מסר רציני כלפי חוץ וכלפי שחקנים אחרים
כמו אידסון ופארגו, וגם שחקנים שמכבי תרצה להביא.

לגבי השינויים שכתבת - אם מכבי תשחק ב-3 מסגרות, אז הסגל באמת צריך להיות מעובה. אבל כמו בכל קבוצה עם סגל ארוך, ההיררכיה צריכה להיות ברורה, בשביל שלא נתחיל לראות פרצופים
חמוצים על הספסל. בנוסף דרושה הרבה סבלנות. הפסד או שניים בליגה, לא אמור לעודד את דייויד לשבץ את כל השחקנים הבכירים בסגל בניגוד למדיניות שהוחלטה מראש.

עדיין סגל של 15-16 שחקנים לא נשמע לי סביר, לא ברמה הכלכלית ולא ברמה החברתית. גם קבוצות כמו צסקא, הקבוצות הליטאיות והבלקניות משחקות ב-3 מסגרות, והסגלים שלהן עדיין סבירים ושפויים.
הקבוצות הספרדיות משחקות בשתי מסגרות חזקות מאוד, וגם הן שומרות על תבנית ברורה וסגל עמוק אבל סטנדרטי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 11 מאי 2011, 03:24

יוני , ברור שאי אפשר לדעת בוודאות לגבי סופו , אבל זה די ברור שאין אף קבוצת צמרת ( אני לא מדבר על קבוצות קטנות) שבא הוא יקבל את התנאים שהוא מקבל פה מבחינת סבלנות ( יותר נכון סובלנות) . אסור לשכוח שסופו הוא לא שחקן שדרוש לטפח כי הוא כבר לא צעיר וחסר נסיון , זה את האגו והאופי שלו שצריך לטפח ולתחזק ואת זה לא יהיה לו בכל מקום .
אני מאוד מסכים איתך שצריך לנסות כבר עכשיו להאריך לו את החוזה וזו צריכה בכלל להיות הגישה של מכבי לגבי שחקנים שהוכיחו את עצמם ועדיין חתומים לשנה הבאה . זה יחסוך את הבלאגן בעתיד....

יוני הקבוצות שמשחקות באדריאטית לא משחקות בשלושה מסגרות כי הם מצטרפות לליגה המקומית רק בשלבים המאוחרים , קבוצות שמשחקות ב-VTB כן משחקות בשלושה מסגרות אבל בליגה הזאת אין הרבה משחקים בכלל כך שזה לא מצריך סגל מעובה....אני לא חושב שיש למכבי בעיה להחזיק כזה סגל מה גם שיש לה כבר שחקנים תחת חוזה שיכולים לחזור לסגל המורחב....
כמובן שסבלנות זו מילת המפתח אבל גם יצירתיות של דיויד תעזור פה מאוד ולדעתי אם זה יתנהל נכון זה יכול לתרום לגם לתווך הארוך למכבי ולשחקנים עצמם, סך הכל לשחקנים כמו כדיר ופוט לשחק בליגה ובאדריאטית זה יותר טוב ממה שהם עושים עכשיו...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 11 מאי 2011, 04:15

yzafrir כתב:יוני , ברור שאי אפשר לדעת בוודאות לגבי סופו , אבל זה די ברור שאין אף קבוצת צמרת ( אני לא מדבר על קבוצות קטנות) שבא הוא יקבל את התנאים שהוא מקבל פה מבחינת סבלנות ( יותר נכון סובלנות) . אסור לשכוח שסופו הוא לא שחקן שדרוש לטפח כי הוא כבר לא צעיר וחסר נסיון , זה את האגו והאופי שלו שצריך לטפח ולתחזק ואת זה לא יהיה לו בכל מקום .
אני מאוד מסכים איתך שצריך לנסות כבר עכשיו להאריך לו את החוזה וזו צריכה בכלל להיות הגישה של מכבי לגבי שחקנים שהוכיחו את עצמם ועדיין חתומים לשנה הבאה . זה יחסוך את הבלאגן בעתיד....

יוני הקבוצות שמשחקות באדריאטית לא משחקות בשלושה מסגרות כי הם מצטרפות לליגה המקומית רק בשלבים המאוחרים , קבוצות שמשחקות ב-VTB כן משחקות בשלושה מסגרות אבל בליגה הזאת אין הרבה משחקים בכלל כך שזה לא מצריך סגל מעובה....אני לא חושב שיש למכבי בעיה להחזיק כזה סגל מה גם שיש לה כבר שחקנים תחת חוזה שיכולים לחזור לסגל המורחב....
כמובן שסבלנות זו מילת המפתח אבל גם יצירתיות של דיויד תעזור פה מאוד ולדעתי אם זה יתנהל נכון זה יכול לתרום לגם לתווך הארוך למכבי ולשחקנים עצמם, סך הכל לשחקנים כמו כדיר ופוט לשחק בליגה ובאדריאטית זה יותר טוב ממה שהם עושים עכשיו...

אתה צודק לגבי הקטע של הקבוצות מהאדריאטית. לא חשבתי על זה.
בכל מקרה, לא הייתי ממהר להעמיס את הקבוצה ב15-16 שחקנים. זה פשוט נראה לי יותר מדי.

במידה ומכבי תשחק ב-3 מסגרות, ובמידה וההחלטה היא לשחק בליגה עם הרכב משני, אז צריך להיערך בהתאם. כמו שאמרת ישנם שחקנים שכבר חתומים
וישנם שחקנים שצריך להשאיר. לאחר מכן צריך לראות מה חסר, ומה התקציב שנשאר ולחזק בהתאם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 11 מאי 2011, 06:08

jol9 כתב:
yzafrir כתב:יוני , ברור שאי אפשר לדעת בוודאות לגבי סופו , אבל זה די ברור שאין אף קבוצת צמרת ( אני לא מדבר על קבוצות קטנות) שבא הוא יקבל את התנאים שהוא מקבל פה מבחינת סבלנות ( יותר נכון סובלנות) . אסור לשכוח שסופו הוא לא שחקן שדרוש לטפח כי הוא כבר לא צעיר וחסר נסיון , זה את האגו והאופי שלו שצריך לטפח ולתחזק ואת זה לא יהיה לו בכל מקום .

אתה צודק לגבי הקטע של הקבוצות מהאדריאטית. לא חשבתי על זה.
בכל מקרה, לא הייתי ממהר להעמיס את הקבוצה ב15-16 שחקנים. זה פשוט נראה לי יותר מדי.

במידה ומכבי תשחק ב-3 מסגרות, ובמידה וההחלטה היא לשחק בליגה עם הרכב משני, אז צריך להיערך בהתאם. כמו שאמרת ישנם שחקנים שכבר חתומים
וישנם שחקנים שצריך להשאיר. לאחר מכן צריך לראות מה חסר, ומה התקציב שנשאר ולחזק בהתאם
.

וזה בדיוק יוצא 15-16 שחקנים....(2 שחתומים ו2-3 חדשים...) .
זה ידרוש המון גמישות ויצירתיות של המאמן אבל זה יכול לעבוד ...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי rc4991 » 11 מאי 2011, 08:23

לא יודע מה איתכם אבל סגל עמוק ומופרד יוצר שתי קבוצות בתוך אחת וזה עושה לי הרגשה לא טובה
אני מעדיף שמכבי תבנה סגל של גג 14 שחקנים וכל פעם לרשום אחרים לליגה ולא ליצור שתי קבוצות מה גם שמעצבן אותי ששחקנים כמו פוט וכדיר יהיו בה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 11 מאי 2011, 08:55

rc4991 כתב:לא יודע מה איתכם אבל סגל עמוק ומופרד יוצר שתי קבוצות בתוך אחת וזה עושה לי הרגשה לא טובה
אני מעדיף שמכבי תבנה סגל של גג 14 שחקנים וכל פעם לרשום אחרים לליגה ולא ליצור שתי קבוצות מה גם שמעצבן אותי ששחקנים כמו פוט וכדיר יהיו בה

זה נכון וזה ידרוש המון עבודה של הצוות כדיי להשאיר את השחקנים מחוברים ובפוקוס בכל המסגרות .
בכל מקרה בסגל של 14 שחקנים זה אומר שכמעט כולם ירשמו לשלושת המסגרות ורובם יאלצו לשחק ב-3 מסגרות....

ניסיתי לעשות סגל אלטרנטיבי לשלוש מסגרות וב-16-17 שחקנים יוצא שרק 3 שחקנים משחקים ב-3 מסגרות וכל השאר ישחקו בשתי מסגרות....בקיצור הרבה כאב ראש...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי Mta_atic » 11 מאי 2011, 10:28

rc4991 כתב:בדרך ל-NBA? סן אנטוניו רוצה את ג'רמי פארגו
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4066896,00.html
אני מאוד מקווה שזה לא נכון ושמכבי ידעו להשאיר אותו
הדבר החיובי הוא שהשתתפות בליגה האדריאטית תכניס לתקציב של מכבי 2 מליון אירו

לפי מוסף הספורט של מעריב מהיום,
מדובר בשני מיליון דולר.
עדיין זה סכום לא מבוטל, אבל ההבדל בין היורו לדולר הוא חשוב.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי טיקי חוזר » 11 מאי 2011, 11:32

יש הבדל מצד אחד , מצד שני גם אני הבנתי שמדובר על סכום בסביבות 2 מיליון יורו ולא דולר . פדרמן דיבר היום ברדיו אצל רסקין ואני הבנתי שהם למדו איך להתנהל מפעם קודמת . מדובר על סכום כסף לא מבוטל . נראה מה יהיה .
טיקי חוזר

הודעהעל ידי itay92 » 11 מאי 2011, 11:37

שמעתי שהולכים לשחרר מפאו את את מאריץ' ואת טפיץ', מה אתם אומרים על מאריץ'? לפני שנה הייתם לוקחים אותו לפני סופו ועכשיו בשביל להיות מחליף שלו.
בנוסף הבעלים של פאו הולך הביתה מעניין מה יקרה לתקציב שלהם.
itay92

הודעהעל ידי טיקי חוזר » 11 מאי 2011, 11:54

אני גם היתי בעולם וראיתי את הבעלים של פאו ..... זה הזקן הזה עם שיתוק חלקי , כזה לא ? אני לא רופא אבל בחור נראה כמו אחרי שבץ מוחי לא כל , לא סתם הוא נכנס אפילו לשירותים שם עם העוזר שלו .
לגבי פאו ואולי , כבר תקופה לא קצרה מדברים על כך לאור המצב הכללי ביוון שנשאר קשה רוצים להעיף אותם מגוש היורו והם חכולים לחזור לדרכמות , כולי תקוו שסוף סוף בועה של ספרד גם תתפוצץ ואז מחירים יחזרו להיות נורמליים . כי רוסיה עם כל הכבוד לא מדינה הכי אטרקטיבית למרות המשכורות שרצות שם .
טיקי חוזר

הודעהעל ידי rc4991 » 11 מאי 2011, 15:37

itay92 כתב:שמעתי שהולכים לשחרר מפאו את את מאריץ' ואת טפיץ', מה אתם אומרים על מאריץ'? לפני שנה הייתם לוקחים אותו לפני סופו ועכשיו בשביל להיות מחליף שלו.

מאיפה המידע והאם הוא אמין?(אשמח אם תעלה את הלינק לכתבה)
אם כן הייתי קופץ על מאריץ ומחתים אותו על חוזה ארוך טווח במיוחד אחרי העונה שלו שכללה פציעה חמורה עד שכבר חזר לא היה חלק מהרוטציה ולכן לא יהיה יקר
אני בטוח שיחזור לעצמו ויהיה אחד הסנטרים הטובים באירופה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 11 מאי 2011, 16:13

rc4991 כתב:לא יודע מה איתכם אבל סגל עמוק ומופרד יוצר שתי קבוצות בתוך אחת וזה עושה לי הרגשה לא טובה

אני מסכים.
אפילו סגלים בNBA לא מחזיקים 15-16 שחקנים. זה יותר מדי.
אני גם מסכים איתך, שעדיף ששחקנים כמו פוט וכדיר לא יהיו במכבי. עדיף כבר לקדם כמה שחקני נוער ושחקנים כמו מילאן מצ'באן ואולי עוד איזה צעיר יוגוסלבי/ליטאי

אני מאמין שמכבי למדה הרבה מה3-4 שנים האחרונות, ותדע לבנות קבוצה טובה שתדבר חז גם בעונה הבאה.

ד"א מה אתם אומרים לגבי דייויד בלאט? להשאיר?? :tongue3
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי itai7 » 11 מאי 2011, 16:15

אחרי פגישה עם פדרמן, קיים עדיין פער בין מכבי לאידסון
http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A ... 99687.html
itai7

הודעהעל ידי jol9 » 11 מאי 2011, 16:21

rc4991 כתב:
itay92 כתב:שמעתי שהולכים לשחרר מפאו את את מאריץ' ואת טפיץ', מה אתם אומרים על מאריץ'? לפני שנה הייתם לוקחים אותו לפני סופו ועכשיו בשביל להיות מחליף שלו.

מאיפה המידע והאם הוא אמין?(אשמח אם תעלה את הלינק לכתבה)
אם כן הייתי קופץ על מאריץ ומחתים אותו על חוזה ארוך טווח במיוחד אחרי העונה שלו שכללה פציעה חמורה עד שכבר חזר לא היה חלק מהרוטציה ולכן לא יהיה יקר
אני בטוח שיחזור לעצמו ויהיה אחד הסנטרים הטובים באירופה

זה נכון, מה גם שאין לו בעיה לתפקד כסנטר מחליף, כי זה מה שהוא עשה מצויין בפרטיזן.

אבל אני מאמין שיהיו עוד לא מעט קופצות עליו במידה ובאמת ישוחרר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Mta_atic » 11 מאי 2011, 16:42

ONE: במכבי ת"א חוששים שפארגו, אידסון ובלו לא ימשיכו
http://www.one.co.il/Article/179544.html

בלו? לא כתבו לפני כמה שבועות באתר ערוץ הספורט שהוא הגיע לסיכום?
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי Allan Turing » 11 מאי 2011, 16:52

אין ספק שזה המבחן של מכבי. קשה לי להאמין ששניהם ישארו.
אם אני בדריקטריון של מכבי, אני ממזער נזקים, והולך על אחד מהם ומציע לו חוזה של 7 ספרות.
(ד"א, רצוי על פארגו).
סמל אישי של המשתמש
Allan Turing

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google Adsense [Bot] ו־10 אורחים