yzafrir כתב:יש שחקנים שיכולים להצליח רק בסיטואציות מסויימות ולא ישחזרו את ההצלחה שלהם בכל סביבה , סופו הוא בדיוק שחקן כזה . הוא זקוק לסוג של שחקנים ספציפים סביבו ויותר חושב סוג של מאמן והנהלה מסויימת סביבו .
את זה בדיוק הוא מקבל במכבי ואני לא רואה אף קבוצת צמרת שיכולה לתת לו את השקט והתנאים האלו . במדריד , פאו או אולימפיאקוס אם הוא יתן משחק אחד או שניים הוא ישר מחוץ לסגל כי פשוט יש הרבה שחקנים טובים שיכולים להחליף אותו ולאף אחד שם לא יהיה סבלנות לפרצוף החמוץ שלו .
לעומת זאת למכבי אין את הפריבילגיה למחליף באותה רמה ולכן חיב להיות להם סבלנות לשחקן כמוהו ולמזלנו בלאט זה בדיוק המאמן שמתאים לכזה שחקן .
אני די בטוח שסופו מבין את זה והוא לא ירצה להעלם שוב מהמפה ולכן ישאר פה ליותר מעוד עונה אחת....
המקרה של איידסון די דומה ואצלו יש גם את נושא המשפחה שמעוד נהנית פה והוא לא ממש רוצה להזיז אותם בשלב כזה של הקרירה . אני מאמין שבשביל 800-1000K הוא ימשיך....
פארגו יהיה קצת יותר בעיה להשאיר מבחינה כספית אלא אם הוא יסכים להתפשר על מליון . לדעתי הוא יסכים גם בגלל שהוא מאוד מבסוט בקבוצה וגם בגלל שהוא יודע שאם תיהיה בסופו של דבר שביתה ב-NBA הוא יכול להישאר " סקפטי" (קרח מכאן ומכאן )...אישית אני חושב שאפשר למצוא שחקנים מסוגו (מבחינה מקצועית) אבל אי אפשר לדעת אם אותו שחקן יקלט כלכך טוב חברתית כמו פארגו ולכן צריך לעשות מאמץ להשאירו .
פרקינס , לא תיהיה בעיה להשאירו עכשיו תמורת סכום טיפה יותר גבוהה וחייבים לתת לו את הצ'אנס.
ערן סלע כתב 10 דברים שמכבי צריכה לעשות כדי להשתדרג וזה נראה כאילו הוא פשוט מעתיק מהפורום פה .
בסיכומו של דבר בהנחה שמשמרים את כל הסגל השינויים שצריך לעשות לא שונים ממה שחשבתי לפני חודש חודשיים או חצי שנה . להביא גארד נוסף לעמדה 2 ( קארול ) , להביא קומבו גארד לעמדה 1-2 במקום פרקינס ( לתת לו לחזור לאט בליגה ובאדריאטית ) . ולהביא עוד סנטר מחליף כששון ג'יימס נשמע כרגע הכי הגיוני מבחינה תקציבית אבל על חשבון הנדריקס או מצ'באן ( כנראה במקום מצ'באן בגלל החוזה ארוך הטווח שלו . ) .
בגזרת הישראלים , להחזיר את יותם לסגל ליורוליג ושארפ ישאר רק בסגל של הליגה והאדריאטית . ואותו דבר אפשר לעשות גם עם בורשטיין ולהביא במקומו את שייר....מה שכן לא הייתי שולל להחזיר גם את כדיר ופוט לליגה בלבד ולהחתים גם את לאנדסברג על חוזה ארוך טווח שבעתיד ישחק גם ביורוליג .
לשחק בשלושה מסגרות יצריך סגל של 15-16 שחקנים לפחות .
אני לא חושב שאנחנו יכולים לדעת בוודאות את מה שאתה אומר לגבי סופו. רוב הסיכויים שאתה צודק, אבל זה לא שמכבי זה המועדון היחיד באירופה שמטפח שחקנים ונותן להם את הבמה.
אבל אני לא חושב שסופו נמצא במצב של לא להמשיך. אם כבר לגבי סופו, אז הייתי מנסה להאריך את החוזה שלו בעוד 2-3 עונות מעבר לעונה הבאה. זה גם ישדר מסר רציני כלפי חוץ וכלפי שחקנים אחרים
כמו אידסון ופארגו, וגם שחקנים שמכבי תרצה להביא.
לגבי השינויים שכתבת - אם מכבי תשחק ב-3 מסגרות, אז הסגל באמת צריך להיות מעובה. אבל כמו בכל קבוצה עם סגל ארוך, ההיררכיה צריכה להיות ברורה, בשביל שלא נתחיל לראות פרצופים
חמוצים על הספסל. בנוסף דרושה הרבה סבלנות. הפסד או שניים בליגה, לא אמור לעודד את דייויד לשבץ את כל השחקנים הבכירים בסגל בניגוד למדיניות שהוחלטה מראש.
עדיין סגל של 15-16 שחקנים לא נשמע לי סביר, לא ברמה הכלכלית ולא ברמה החברתית. גם קבוצות כמו צסקא, הקבוצות הליטאיות והבלקניות משחקות ב-3 מסגרות, והסגלים שלהן עדיין סבירים ושפויים.
הקבוצות הספרדיות משחקות בשתי מסגרות חזקות מאוד, וגם הן שומרות על תבנית ברורה וסגל עמוק אבל סטנדרטי.