הכנות לעונה הבאה + הסגל שלכם

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הכנות לעונה הבאה + הסגל שלכם

הודעהעל ידי jol9 » 18 אפריל 2015, 13:47

roy1000 כתב:
jol9 כתב:כזר לא יהיה לו מקום, בהנחה שבנדר עולה לקבוצה הבוגרת. עדיף שהזרים 6-7 יהיו בנדר ולינהארט, ושחמשת הזרים המובילים
יהיו סמית', פארגו, רנדל, גארד וסנטר.

לדעתי אם לא יקבל אזרחות, אלכסנדר יהיה הזר השישי. לינהרט לא יחזור.

אין שום סיבה להחזיק אותו כזר. לינהארט מרוויח סכומים דומים, והוכיח את עצמו גם ברצון ובאופי, וגם ביכולת.
אלכסנדר ממש לא.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 18 אפריל 2015, 13:51

החציל האצטקי כתב:הקונספט שעבד בשנה שעברה (לפחות במאני טיים, בואו נגיד, כי היו קירטועים) היה אחר לגמרי מזה שאנחנו משחקים השנה.
זה כדורסל אחר שיש שחקנים שיכולים לקלוע סל על המגרש. היום בהרכב של מכבי עובדים קשה, קשה הרבה יותר מדי כדי לקנות סל.

פארגו לא קולע,
אוחיון לא קולע,
רנדל לא קולע,
טיוס לא קולע,
סופו לא קולע

מתוך 6 השחקנים המובילים, היחיד שאפשר באמת לסמוך עליו שיקלע סל פשוט מחצי מרחק או מהעונשין כשהוא חופשי זה סמיתי.
זו חתיכת בעיה ענקית בעיניי. אני אומר את זה אחרי שזה צעק לי מהמשחק של אנאדולו וראיתי את המשחק שהרטל הריץ שם, ואיך שראיתי את קרסטיץ׳ תופר צ׳אקות חלקות ויפות.
כדורסל של כדרורים וחדירות עלק-וירטואוזיות ואלי-הופים זה אולי נראה סקסי, אבל אולי נחזור לבייסיק?

לפארגו יש קליעה טובה מחצי מרחק, והוא גם בערך היחיד שיכול לסדר לעצמו מצב קליעה טוב מהטווח הזה, אבל בגדול אתה צודק.

אני חושב שהבעיה הכי גדולה שלנו בהתקפה מורכבת משלושה גורמים:
- חולשה אדירה של הקו האחורי, בגלל ההתרסקות עם היינס, והפציעה של אוחיון
- האפסיות של סופו העונה
- היעדר בקלעים

שלושת הדברים האלה, הופכים את ההתקפה שלנו להיות לאחת החלשות שהיו לנו ב-20 השנים האחרונות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 18 אפריל 2015, 14:07

jol9 כתב:
החציל האצטקי כתב:הקונספט שעבד בשנה שעברה (לפחות במאני טיים, בואו נגיד, כי היו קירטועים) היה אחר לגמרי מזה שאנחנו משחקים השנה.
זה כדורסל אחר שיש שחקנים שיכולים לקלוע סל על המגרש. היום בהרכב של מכבי עובדים קשה, קשה הרבה יותר מדי כדי לקנות סל.

פארגו לא קולע,
אוחיון לא קולע,
רנדל לא קולע,
טיוס לא קולע,
סופו לא קולע

מתוך 6 השחקנים המובילים, היחיד שאפשר באמת לסמוך עליו שיקלע סל פשוט מחצי מרחק או מהעונשין כשהוא חופשי זה סמיתי.
זו חתיכת בעיה ענקית בעיניי. אני אומר את זה אחרי שזה צעק לי מהמשחק של אנאדולו וראיתי את המשחק שהרטל הריץ שם, ואיך שראיתי את קרסטיץ׳ תופר צ׳אקות חלקות ויפות.
כדורסל של כדרורים וחדירות עלק-וירטואוזיות ואלי-הופים זה אולי נראה סקסי, אבל אולי נחזור לבייסיק?

לפארגו יש קליעה טובה מחצי מרחק, והוא גם בערך היחיד שיכול לסדר לעצמו מצב קליעה טוב מהטווח הזה, אבל בגדול אתה צודק.

- האפסיות של סופו העונה
- היעדר בקלעים

שלושת הדברים האלה, הופכים את ההתקפה שלנו להיות לאחת החלשות שהיו לנו ב-20 השנים האחרונות.

ה"אפסיות של סופו" נובעת באופן ישיר משני הדברים האחרים שאמרת.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 18 אפריל 2015, 14:25

שמואל1 כתב:
jol9 כתב:

פארגו לא קולע,
אוחיון לא קולע,
רנדל לא קולע,
טיוס לא קולע,
סופו לא קולע

- האפסיות של סופו העונה
- היעדר בקלעים

זה נכון, אבל אי אפשר להתעלם מהחולשה האדירה של סופו לעשות דברים חיוביים כשהוא על המגרש, גם כשהוא כן מקבל את הכדורים
במקומות שהוא אוהב. אנחנו כולנו מכירים את סופו מצויין, וחוץ מיוסי, כולם נראה לי מסכימים שסופו פשוט לא מספיק טוב כרגע, גם אם
כריס פול היה הרכז.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 18 אפריל 2015, 14:29

jol9 כתב:
שמואל1 כתב:
jol9 כתב:

פארגו לא קולע,
אוחיון לא קולע,
רנדל לא קולע,
טיוס לא קולע,
סופו לא קולע

- האפסיות של סופו העונה
- היעדר בקלעים

זה נכון, אבל אי אפשר להתעלם מהחולשה האדירה של סופו לעשות דברים חיוביים כשהוא על המגרש, גם כשהוא כן מקבל את הכדורים
במקומות שהוא אוהב. אנחנו כולנו מכירים את סופו מצויין, וחוץ מיוסי, כולם נראה לי מסכימים שסופו פשוט לא מספיק טוב כרגע, גם אם
כריס פול היה הרכז.

נכון, זה כי המשחק לא מרווח והשחקנים לא סופרים אותו.
שני הדברים כמכלול לא מאפשרים לסופו להיכנס לקצב של המשחק ולתת את הכדורסל שהוא יודע, וכולנו גם מכירים את סופו יודעים מה הוא יודע לעשות.
אם בעונה הבאה יבנו קבוצה כמו שצריך, אז אין סיבה שסופו לא יחזור לעצמו.
וחוץ מזה, איזה כבר תחליף תביא לסופו במחירים שמכבי משלמת? ראינו מי הגיע בפעם הקודמת שסופו עזב (רמז- גיורגי שרמדיני ודרקו פלאניניץ' הנפלאים).
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 18 אפריל 2015, 14:45

אני לא דיברתי עכשיו על האם סופו צריך להישאר או לא, אלא על זה שהוא אחת הבעיות הגדולות של מכבי העונה.
זה לא שבעונה שעברה היו לנו את סטוקטון ואת נאש. לרייס לקח חצי עונה להתחבר לעצמו ולהתחיל לשחק כמו שהוא יודע, והיקמן זה
לא בדיוק השחקן שאתה רוצה ליד סופו.
ובכל זאת, סופו עשה עבודה מצויינת, גם מהפירורים שקיבל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 18 אפריל 2015, 14:52

jol9 כתב:אני לא דיברתי עכשיו על האם סופו צריך להישאר או לא, אלא על זה שהוא אחת הבעיות הגדולות של מכבי העונה.
זה לא שבעונה שעברה היו לנו את סטוקטון ואת נאש. לרייס לקח חצי עונה להתחבר לעצמו ולהתחיל לשחק כמו שהוא יודע, והיקמן זה

קודם כל רייס היה שחקן מאוד קבוצתי מהתחלה.
דבר שני, למכבי היה בעונה שעברה את גיא פניני שהוא השחקן שידע הכי טוב להפעיל את סופו. כמעט את כל הכדורים הטובים הוא קיבל מפניני, וזה דבר שחזרנו ואמרנו אותו לכל אורך העונה.
והדבר האחרון- הכי חשוב- למכבי היה את דיוויד בלו בעונה שעברה. שחקן בעמדה 4 שקולע אוטומטית מחוץ לקשת והיריבה חייבת לצאת עליו. זה ריווח את המשחק ואפשר לסופו להשתלט על הצבע.
וכמובן היה גם את דיוויד בלאט שידע לדרוש מהשחקנים שלו סטנדרטים גבוהים. אצל בלאט, סופו קיבל כל התקפה כדור. זאת הייתה ההוראה. אצל גודס יכול להיות שיש הוראה כזאת, אבל אף שחקן לא סופר אותו (את גודס כאילו, וגם את סופו)
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 18 אפריל 2015, 16:11

jol9 כתב:אין שום סיבה להחזיק אותו כזר. לינהארט מרוויח סכומים דומים, והוכיח את עצמו גם ברצון ובאופי, וגם ביכולת.
אלכסנדר ממש לא.

חוץ מזה שאלכסנדר משחק בעמדה שמכבי צריכה ולינהרט לא.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 18 אפריל 2015, 19:36

שמואל1 כתב:
jol9 כתב:אני לא דיברתי עכשיו על האם סופו צריך להישאר או לא, אלא על זה שהוא אחת הבעיות הגדולות של מכבי העונה.

דבר שני, למכבי היה בעונה שעברה את גיא פניני שהוא השחקן שידע הכי טוב להפעיל את סופו. כמעט את כל הכדורים הטובים הוא קיבל מפניני, וזה דבר שחזרנו ואמרנו אותו לכל אורך העונה.
והדבר האחרון- הכי חשוב- למכבי היה את דיוויד בלו בעונה שעברה. שחקן בעמדה 4 שקולע אוטומטית מחוץ לקשת והיריבה חייבת לצאת עליו. זה ריווח את המשחק ואפשר לסופו להשתלט על הצבע.
וכמובן היה גם את דיוויד בלאט שידע לדרוש מהשחקנים שלו סטנדרטים גבוהים. אצל בלאט, סופו קיבל כל התקפה כדור. זאת הייתה ההוראה. אצל גודס יכול להיות שיש הוראה כזאת, אבל אף שחקן לא סופר אותו (את גודס כאילו, וגם את סופו)

רייס היה חלש מאוד, וגם לא קבוצתי. בניגוד להיינס, הוא מימש את הפוטנציאל שלו והפך לשחקן אדיר, במיוחד במאני טיים.
אבל גם בשיאו, הוא לא בדיוק היה רכז שהפעיל את סופו, אלא יותר סלאשר וסקורר.
נכון, למכבי היה את פניני וגם את אינגלס המושמץ, שידע להפעיל מצויין את הגבוהים (בעיקר את טיוס, אבל גם את סופו).
וכמובן שהפרישה של בלו, זאת המכה המקצועית הכי גדולה שקיבלה מכבי, על זה אין ויכוח.

הכל נכון, אבל אי אפשר לנקות את סופו מאחריות. זה פשוט לא נכון. סופו הוא שחקן שאמנם תלוי באחרים שימסרו לו, אבל מהרגע שהכדור מגיע אליו
הוא תלוי בעצמו, במה שהוא יעשה איתו. ברור שריווח הוא קריטי לסופו, אבל אנחנו רואים ירידה חדה אצל סופו בכל המדדים, ואי אפשר להפיל הכל
על פארגו ואוחיון, שעם כל אחד מהם, כבר היו לו עונות מצויינות במדי מכבי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 18 אפריל 2015, 19:38

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אין שום סיבה להחזיק אותו כזר. לינהארט מרוויח סכומים דומים, והוכיח את עצמו גם ברצון ובאופי, וגם ביכולת.
אלכסנדר ממש לא.

חוץ מזה שאלכסנדר משחק בעמדה שמכבי צריכה ולינהרט לא.

זה באמת בעיה למצוא זר מחליף לעמדה 4? לא עדיף שלפחות מבחינה מקצועית ישאירו שחקן שכבר הוכיח את עצמו בקבוצה?
גם סמית' צריך מחליף, ומעבר להכל, לינהארט הראה שהוא מספיק טוב להיות מחליף לעמדות 2-3, ושהוא שחקן הגנה מצויין, שזה קריטי
לספסל שלנו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 אפריל 2015, 19:44

יוני, יש לך את לנדסברג ופניני.
לינהארט גם לא באמת הוכיח יותר מדי.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שחף » 18 אפריל 2015, 20:34

יוני לינהארט נחמד אבל אם היה פה שחקן יותר טוב מהיינס ופניני היה כשיר הוא לא היה משחק יותר מידי
שחף

הודעהעל ידי rc4991 » 18 אפריל 2015, 21:12

החציל האצטקי כתב:מעניין מה סעיף הביי-אאוט של ניקולה יוקיץ׳, הMVP של האדריאטית.
הוא מזכיר את ניקו הגדול בסגנון, בגיל ובמספרים שנתן באותו גיל.

זה כנראה סוג הציוות הכי טוב שרנדל יוכל לקבל.
שחקן פנים-חוץ עם גוף גדול במיוחד.

לא רואה את מכבי מביאה אותו אבל הוא הולך להיות שחקן ענק
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 18 אפריל 2015, 21:35

MTA2311 כתב:יוני, יש לך את לנדסברג ופניני.
לינהארט גם לא באמת הוכיח יותר מדי.

פניני חוזר מפציעה קשה וארוכה... נראה לי שזה יהיה די יומרני לצפות מפניני שיחזור להיות מה שהיה לפני הפציעה...
לינהארט הוא שחקן זול, ונותן את מלוא התמורה בעבור הכסף שהוא מקבל...
מכבי בכל מקרה תחזיק 7 זרים בעונה הבאה, ואני לא רואה סיבה, למה לינהארט לא יהיה אחד מהם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 18 אפריל 2015, 21:37

שחף כתב:יוני לינהארט נחמד אבל אם היה פה שחקן יותר טוב מהיינס ופניני היה כשיר הוא לא היה משחק יותר מידי

תראה, זה לא משנה. במצב של היום, הוא קיבל הזדמנות, ולקח אותה. בסה"כ הוא שחקן בסדר גמור, שעשה עבודה טובה מאוד,
בעיקר בהגנה ובדברים הקטנים. אם היה כאן סגל איכותי יותר, דווקא נוכחותם של מחליפים מסוגו, היתה יכולה להפוך את מכבי לקבוצה, שאף
אחד לא רוצה לשחק מולה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 19 אפריל 2015, 00:16

jol9 כתב:
שמואל1 כתב:

רייס היה חלש מאוד, וגם לא קבוצתי. בניגוד להיינס, הוא מימש את הפוטנציאל שלו והפך לשחקן אדיר, במיוחד במאני טיים.
אבל גם בשיאו, הוא לא בדיוק היה רכז שהפעיל את סופו, אלא יותר סלאשר וסקורר.
נכון, למכבי היה את פניני וגם את אינגלס המושמץ, שידע להפעיל מצויין את הגבוהים (בעיקר את טיוס, אבל גם את סופו).
וכמובן שהפרישה של בלו, זאת המכה המקצועית הכי גדולה שקיבלה מכבי, על זה אין ויכוח.

הכל נכון, אבל אי אפשר לנקות את סופו מאחריות. זה פשוט לא נכון. סופו הוא שחקן שאמנם תלוי באחרים שימסרו לו, אבל מהרגע שהכדור מגיע אליו
הוא תלוי בעצמו, במה שהוא יעשה איתו. ברור שריווח הוא קריטי לסופו, אבל אנחנו רואים ירידה חדה אצל סופו בכל המדדים, ואי אפשר להפיל הכל
על פארגו ואוחיון, שעם כל אחד מהם, כבר היו לו עונות מצויינות במדי מכבי.

אתה מודע לכך שסופו זרק לסל אולי פעמיים כל המשחק?
בקושי היו לו הזמדנויות לעשות משהו עם הכדור, וזה כי הכדורים לא נכנסים פנימה והצבע צפוף כי אין שחקנים שיאיימו מבחוץ.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 19 אפריל 2015, 09:38

jol9 כתב:זה באמת בעיה למצוא זר מחליף לעמדה 4? לא עדיף שלפחות מבחינה מקצועית ישאירו שחקן שכבר הוכיח את עצמו בקבוצה?
גם סמית' צריך מחליף, ומעבר להכל, לינהארט הראה שהוא מספיק טוב להיות מחליף לעמדות 2-3, ושהוא שחקן הגנה מצויין, שזה קריטי
לספסל שלנו.

אבל זה בדיוק הנקודה - כבר יש לך מחליף לעמדה 4 - אלכסנדר. הוא גם זול וגם יש לו פוטנציאל של אזרוח (אם לא בעונה הבאה אז אחרי), והוא גם מכיר את המערכת. למה שיחליפו אותו?

לעמדה 3 יש לך גם את סילבן וגם את פניני. כמה שחקנים צריך על עמדה 3? אתה לא יכול לשים 4 שחקנים בעמדה 3, ורק אחד וחצי בעמדה 4. אם בנדר לא עובר לקבוצה הבוגרת, אז בהחלט אפשר להשאיר את לינהרט. אם לא, לינהרט בחוץ, למרות שהוא עלה על כל הציפיות העונה.
roy1000

הודעהעל ידי ankram » 19 אפריל 2015, 15:44

לינהרט הוא החתמה פנטאסטית למחלקת הסקאוטינג שלנו , אבל בהקבלה הוא כמו ציפוי שוקולד מצויין על עוגה מחורבנת.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי ankram » 19 אפריל 2015, 16:09

למה לא לעשות משהו קצת יותר קיצוני?
ברור הוא שמבחינת תקציב מכבי בקושי מדגדגת את ה טופ 8 מלמטה , עם זאת היא מתעקשת על החתמות "סטנדרטיות" כמו סנטר עם משחק גב לסל , בצר לה , מכבי פונה להימור ע"ש סופו. גם די ברור שקו קדמי של רנדל\סופו\טיוס\אלכסנדר הוא קו קדמי נמוך מדי.
בואו לא נשכח שכל האליפויות שלנו בשנות ה 2000 הושגו (למעט האחרונה) ע"י קו קדמי גבוה (נייט,ניקו,באסטון) , ובשנים האחרונות אנחנו די סובלים מריבאונד (הגנה והתקפה).

ההצעה שלי להפוך את הקבוצה לקבוצה הכי אתלטית באירופה , אנחנו לא גבוהים , אז בוא נרוץ.

לצורך זה צריך בעמדות 4-5 לשים 2 נפילים 2.10\2.09 ומעלה, אתלטים שכל מטרתם הוא ריבאונד , הגנה , חסימות , ולזוז פנויים בהתקפה , רנדל יכול בכיף להיות 4 מחליף , לדעתי האישית בנדר והוא יכולים למלא את משבצת ה 4 של מכבי.

כלומר רוסטר שמורכב מ:

גבוה במקום סופו\פישר(טיוס)
בנדר\רנדל
סמית\פניני\לאנסברג
גארד זר\שון דאוסן (יבזורי)
פארגו\אוחיון

יתרונות : סגל סופר אתלטי כולל ספסל , 5 ישראלים עוד לפני חוק הצעירים , פרוספקטים מגניבים(בנדר , שון) , שיפור ביסוד הכי חשוב בריבאונד (גובה).
חסרונות : אין סנטר גב לסל קלאסי (ד"א גם לא לאולימפיאקוס) , לדעתי צריך להכניס את היד לכיס (בעיקר בכל הקשור למחליף הישראלי לגבוהים) , תלוי בבגרות של בנדר ושון.

בכל מקרה מספר דברים חייבים להשתנות בסגנון של מכבי , להפסיק עם שיטת החילופים (להשאיר אותה למקרי קיצון) , לעבור יותר ללחץ על המגרש כפי שהיה בקדנציה של פרקינס במכבי , הרכב אתלטי צריך ללחוץ בהגנה.
להפסיק עם כל מני גימיקים של כל מני איזוריות מתוחכמות ושאר מרעין בישין ולעבוד כל השנה על אישית אגרסיבית , שעוברת בחסימות בכוח , גם אם לפעמים זה עולה בעבירות , בקטע הזה אני עם אדלשטיין (הרגלים חייבים להיות כל השנה)
בכל מקרה חייבים גם לשפר את כל מה שקשור בהתקפה של מכבי , חסימות לגארדים צריכים להיות חסימות כמו שצריך , לא ליטופי מגע כמו שאני רואה בזמן האחרון (בעיקר מצד טיוס)

דעתכם?
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי er79 » 19 אפריל 2015, 16:46

סגל די חלש בעיניי, שוב תלוי מי הגארד הזר, הוא יכול כמובן לשדרג אותו. בין כה וכה מכבי תישאר אתלטית לדעתי, ואני לא רואה את זה כך שסופו הוא העקב אכילס סוף שלנו. החיסרון שלנו כפי שאני רואה זאת, זה היעדר מנהל משחק איכותי והיעדר קלעי ברמות הגבוהות. אילו היו שני שחקנים כאלה גם סופו היה נראה יותר טוב, למעט אולי הריבאונדים
er79

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Avi1508, Google [Bot], Google Adsense [Bot], גל גל, עידן ו־14 אורחים