חביב אורנג'ד כתב:jol9 כתב:חביב אורנג'ד כתב:jol9 כתב:
הכל צריך להיבנות סביב השחקנים המובילים. לצורך העניין, אם סופו נשאר ומצליחים להנחית כאן איזשהו רכז ברמה גבוהה,
אז שאר השחקנים צריכים להיות כאלה שמתאימים לשחק לצד אלה.
נכון. אם מכבי מצליחה להנחית שחקנים איכותיים בעמדות 1 ו 3 (וזה אמנם "אם" ענקי....), אז הלפרין יהיה מצויין לעמדה מס' 2.
כמו כן, צריכים לחשוב איך משפצרים את הספסל בעמדות הגארד.
נכון לעכשיו, בורשטיין, פאפאלוקאס ושייר הם לא בדיוק פקטור, וגם כשחקנים מחליפים הם לא מספיק טובים.
אוחיון יכול להיות רול-פלייר נחמד מן הספסל, אבל מכבי צריכה שחקן קצת יותר מגוון שיוכל לעלות מן הספסל ולתרום באספקטים שונים.
מדברים כאן על פי.ג'יי טאקר ואדריאן בנקס, אבל אני דוקא מאוד מתרשם מפול דלייני. אתלט יוצא מן הכלל, שומר קשוח, פיזי, זריז וגם מסתמן כאישיות חיובית ושחקן מאוד קבוצתי. הדבר הכי קרוב לפרקינס שניתן למצוא בליגה.
יכולה להיות אופציה מאוד מעניינת לגארד העולה מן הספסל.
מכבי לא תביא זר שיהיה מחליף מהספסל. בשביל זה אפשר ועדיף להביא את לאנדסברג.
טל דווקא מוכיח את עצמו כשחקן מאוד חביב. לדעתי אפשר לבנות עליו, על אוחיון ואולי על לאנדסברג כמחליפים מהספסל, כשיש גם את פניני ב-3
שיכול לשחק 2.
אני חושב שאם מכבי תשאיר את סופו, ריצ' ומצ'באן, ותביא לכאן רכז ברמה גבוהה, אז בשלוש היא יכולה ללכת על שחקן פחות זוהר, למשל מישהו מהליגה,
כמו שהצעת.
לא יודע, אני מאילו שמעדיפים איכות על פני כמות. אני לא חושב שטל+אוחיון זה צוות איכותי מספיק.
כמו כן, אף אחד לא שם לב, אבל טל נותן עונה פחות טובה מן העונה שעברה, כאשר המספרים שלו בליגה וביורוליג נמצאים בצניחה חופשית.
אני חושב שמספר המשחקים הטובים שהוא נתן העונה(וזה לא היה מספר גדול במיוחד) קצת מסנוור אותנו. בעונה שעברה טל העמיד מספרים טובים יותר בשלב הראשון של היורוליג (לרבות שני משחקים בדאבל פיגרס) וגם בליגה הוא היה יחסית טוב והעמיד מספרים לא רעים.
לאור הירידה ביכולת שלו (ואציין שישנה גם ירידה חדה ביכולת ההגנתית שלו), לא הייתי בונה עליו לעונה הבאה.
לגבי זר שעולה מן הספסל, זה לא קרה הרבה במכבי, אבל כשזה קרה זה בד"כ עבד די טוב (כמו עם גרסיה, ביינום ופרקינס).
אני גם בכלל לא בטוח שגם הלפרין וגם לאנדסברג יהיו במכבי וצריכים לחשוב על אלטרנטיבות. גם לגבי מצ'באן אני לא בטוח אם הוא כזה באנקר לעונה הבאה.
אני מסכים עם הסוף של הדברים שלך. צריך לחשוב על אלטרנטיבות, וכל מי שמנית הם בהחלט לא באנקר.
זר מחליף הצליח לפעמים וכשל לפעמים (מספיק להסתכל על כל הזרים שעברו במכבי בעונת אפי-פיני). אתה גם חושב שלאזמה היה שחקן פח והוא גם היה שחקן ספסל (ואתה
יודע שמבחינתי הוא דווקא סוג של הצלחה).
אני גם מאמין באיכות ולא בכמות, ולכן צריך להפנים שמכבי מחוייבת לכל מיני מקומות להעמיד סגל ישראלי די רחב. טל הוא קפטן, פניני, בלו, ליאור בטוחים,
גם אוחיון לא יעזוב בטח לא אחרי עונה מפתיעה לטובה, וככל הנראה לפחות אחד מבין הלפרין/לאנדסברג יגיע. זה כבר נותן לך 6 ישראלים, וזה עוד לפני
שמוצאים מקום לשייר שחתום בקבוצה.
זה משאיר מקום לכל היותר 5 זרים - 3 גבוהים, רכז ושחקן פותח לעמדה 3.
זה כנראה מה שיקרה.
לגבי טל - אני חולק עליך. אי אפשר למדוד תרומה רק ע"פ סטיסטיקה, בטח לא אצל שחקן שהסטטיסטיקה היא בכל מקרה לא מדהימה אצלו לא השנה ולא בשנה שעברה.
כאילו באמת - טל קלע בשנה שעברה 3.6 נק' והשנה קולע 3.3. לא בדיוק צניחה חופשית. גם ירידה מ5.3 של השלב הראשון ל3.3 לא כזאת קריטית במיוחד
שהשנה הוא משחק 5 דקות פחות.
אתה לא יכול להוציא מהמספרים האלה שום דבר, אולי חוץ מזה שהמספרים שלו לא השתנו, ואם כבר אז לטובה (מדד גבוה יותר, אחוזים גבוהים יותר וכו').
מה שמרשים אותי אצל טל זה שהוא הוריד את כמות השטויות, הוא משחק יותר אחראי, יותר שקול ועושה רק את הדברים שהוא יודע ועל זה מגיע לו קרדיט.