המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
גל גל כתב:באונה הוא חתיכת סוס
jol9 כתב:המושג "שווה את הסכום" הוא דווקא מאוד פשוט. יש שוק, וע"פ השוק הזה ניתן לקבוע את שווי השחקן.
כמו שנניח לא היית משלם 100 אלף ש"ח בחודש למתכנת, כך גם לשחקני הכדורסל יש שוק די ברור ומוגדר.
זה שיבואו קבוצות ויציעו סכומים כאלה עבור שחקני NBA, לא יישפר את היורוליג בטווח הארוך. יש סיבה למה בNBA
יכולים לשלם 20 מליון דולר לעונה לשחקן, ובאירופה לא. כשאתה קופץ מעל היכולות הכלכליות שלך, סופך יהיה מהיר
וחד.
גם לפאו ולאול' היו תקציבים בלתי נגמרים, עד שזה נגמר, וכך יהיה גם בחימקי.
אני שמח ששחקן כמו שבד מצטרף ליורוליג, רק שבשביל שבאמת נרגיש איזשהו שינוי זאת צריכה להיות מגמה,
אבל מגמה בניגוד לכלכלה הבריאה היא מגמה לא טובה, שלבסוף תפגע בענף ותגרום לקבוצות לקרוס, מה שרק יפגע ביורוליג
ולא ישפר אותה
התנין כתב:אני חושב שכבר מזמן הבנו שכל ההתנהלות בספורט העולמי (פרט ל NBAׂ ובכלל הספורט בארה"ב) היא לא כלכלית בעליל. גם בכדורגל למרות שההכנסות עצומות, ההוצאות הן עוד יותר עצומות, ומי שקובע את השוק זה לא הכלכלה הבריאה אלא הקבוצות שנכונות לשלם כמה שיותר, הרי אתה לא באמת חושב שמבחינה כלכלית יש שחקן ששווה 100 מיליון יורו, נכון?
ואם אתה מדבר כבר על שוק, הרי ששבד הוא לא חלק משוק השחקנים האירופי, אלא הוא מחוץ לשוק ולכן נדרש להוציא יותר כסף כדי להביאו.
roy1000 כתב:jol9 כתב:המושג "שווה את הסכום" הוא דווקא מאוד פשוט. יש שוק, וע"פ השוק הזה ניתן לקבוע את שווי השחקן.
כמו שנניח לא היית משלם 100 אלף ש"ח בחודש למתכנת, כך גם לשחקני הכדורסל יש שוק די ברור ומוגדר.
זה שיבואו קבוצות ויציעו סכומים כאלה עבור שחקני NBA, לא יישפר את היורוליג בטווח הארוך. יש סיבה למה בNBA
יכולים לשלם 20 מליון דולר לעונה לשחקן, ובאירופה לא. כשאתה קופץ מעל היכולות הכלכליות שלך, סופך יהיה מהיר
וחד.
גם לפאו ולאול' היו תקציבים בלתי נגמרים, עד שזה נגמר, וכך יהיה גם בחימקי.
אני שמח ששחקן כמו שבד מצטרף ליורוליג, רק שבשביל שבאמת נרגיש איזשהו שינוי זאת צריכה להיות מגמה,
אבל מגמה בניגוד לכלכלה הבריאה היא מגמה לא טובה, שלבסוף תפגע בענף ותגרום לקבוצות לקרוס, מה שרק יפגע ביורוליג
ולא ישפר אותה
הדוגמא של המתכנת היא לא טובה. כשרון ברמה של שבד באירופה הוא נדיר. זה יותר דומה למנכ"ל ולכאלה הרבה פעמים אתה משלם יוחר ממה שהם "שווים".
שבד דחה הצעה של 2.8 מליון מהניקס בשביל להצטרף לחימקי. היורוליג לא עובד בצורה כלכלית ככה או ככה, אז אני לא בטוח שזה כזה משנה. אני חושב ששבד שווה לחימקי את הכסף גם מבחינת הכישרון וגם מבחינת החשיפה שהחתמה כזו נותנת לה.
jol9 כתב:הדוגמא היא טובה כי מדובר על שוק ושוויו. זה לא משנה כ"כ אם מדובר על שחקן כדורסל, שחקן תיאטרון, מתכנת
או כלכלן.
בכל אופן, אני מקווה שהמהלך יצליח להם, אבל אני די בספק בזה.
שחף כתב:מצד שני לא חסרים שחקנים שחזרו לאירופה בחוזה מיליונים ולא עשו כלום אחר כך. נאכבר לדוגמא
roy1000 כתב:jol9 כתב:הדוגמא היא טובה כי מדובר על שוק ושוויו. זה לא משנה כ"כ אם מדובר על שחקן כדורסל, שחקן תיאטרון, מתכנת
או כלכלן.
בכל אופן, אני מקווה שהמהלך יצליח להם, אבל אני די בספק בזה.
ככל שהמוצר נדיר יותר, ככה יותר קשה לדעת מה שווי השוק שלו. מתכנתים יש אלפים שהם זמינים לעבודה ולא כזה קשה להחליף אחד בשני. כדורסלנים זמינים ברמה של שבד יש בודדים. זו הסיבה שהשווי שלו גבוה ולא מדוייק. אנחנו מקבלים תגמול בשוק העבודה על הנדירות של הכישורים שלנו.
שבד יצליח באירופה. הוא מכיר את המשחק.
refael כתב:איזה יריבות ענקית זאת אולימפייקוס פנאתיניקוס, אחת עושה החתמה גדולה השניה מגיבה באותו יום.
ראדוליצה - פאטריק יאנג , קלאטיס- האקט , סשה פאלוביץ - סטרוברי.
מי עשתה רכש יותר טוב ?
er79 כתב:יש חרושת שמועות בטוויטר, לא ממקורות שאני מכיר או יודע שהם אמינים, שמקשרות את ארצג למלאגה
שמואל1 כתב:er79 כתב:יש חרושת שמועות בטוויטר, לא ממקורות שאני מכיר או יודע שהם אמינים, שמקשרות את ארצג למלאגה
אם כך מכבי בהחלט בתמונה. לא מדובר פה בברצלונה או ריאל.
שמואל1 כתב:er79 כתב:יש חרושת שמועות בטוויטר, לא ממקורות שאני מכיר או יודע שהם אמינים, שמקשרות את ארצג למלאגה
אם כך מכבי בהחלט בתמונה. לא מדובר פה בברצלונה או ריאל.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Avi1508 ו־42 אורחים