jol9 כתב:
1. פאו היתה מרחק משחק אחד מפיינל פור, ובעונה שעברה היא היתה בפיינל פור ובעונה שלפני היא הניפה את הגביע. זה רשום בעיקר על השחקן ההוא.
פאו גם לקחה את אליפות יוון כאשר ניצחה את אלופת אירופה 3 פעמים.
1. טענת שדימאניטידס הצליח יותר מהיקמן ה
עונה אם כן, כל מה שמודגש לא קשור בכלל לטענה הזו.
2. מרחק משחק מפיינל פור זה לא הישג. פאו העפילה בדיוק לאותו שלב אליו מכבי הגיעה אליו (ואפילו ממקום נמוך יותר) ובדיוק כמו מכבי גמרה את הסיפור באותו שלב. אגב, אתה אומר "משחק אחד מפיינל-פור" - אז מה דיאמנטידיס/DD/"הרכז מס' 1 באירופה" עשה באותו משחק? אשמח להתיחסות.
3. פאו כאמור סיימה את שלב הטופ 16 במקום הרביעי (מקום אחד בלבד מהדחה) - צופה ממנה לסיים לפחות מקום אחד מעל אנדולו אפס היבנונית שלא היתה קבוצה טובה יותר.
jol9 כתב: ולפאו העונה ממש לא היה תקציב גדול. ממש ממש לא.
טוב, על זה אני חושב שכבר מגיע לך את הסמיילי שמואל

והרווחת אותו ביושר.
מה היה התקציב של פאו? כמה הרוויח שם אותו דיאמנטידיס? בכמה קובצות באירופה יש שחקן שמרוויח כמוהו? כמה עלו סופו, אוקיץ', לאמזה, גיסט וצארצריס??? איך פאו יכלה להרשות לעצמה לצרף שחקנים במשך העונה ולהתעניין גם בפארגו?
באמת הזוי. פאו היתה קבוצה חזקה מאוד מבחינה תקציבית שהתמודדה בגאון על כל שחקן באירופה יחד עם כל הקבוצות הגדולות. התקציב שלה היה גדול ב
הרבה הרבה הרבה משל מכבי, גדול גם משל אולימפיאקוס וגדול יותר משל קבוצות כמו קאחה לאבורל וסיינה. אני גם בספק אם היא נפלה רחוק מריאל מדריד מבחינה תקציבית, אם בכלל.
מהקבוצה הזו של פאו ציפו להעפלה קלה לטופ 8 וגם פיינל-פור היה בהישג יד.
מנגד, את מכבי הסיפדו מזמן - חלק טענו שהיא בכלל לא תעלה לטופ 16 והעלה להצלבה, בטח מן המקום השלישי (שהוא כידוע מקום אחד מעל זה של פאו) היתה דבר בגדר פנטזיה. בסופו של יום ועל זה לא נראה שאנחנו יכולים להתווכח, מכבי הגיע להישג גבוה יותר ממה שציפו ממנה. מי היה אחראי לזה? אם כן כמה גורמים אבל הבולט בהם היה היקמן שנתן טופ 16 פנטסטי (הרבה יותר טוב משל דיאמנטידיס), התעלות במשחקים המכרעים וכמה הצגות פנטסטיות של 20-30 נקודות וזה דבר שדימנטידיס לא ולו פעם אחת העונה. למעשה, דיאנמטידיס לא קלע העונה יותר מ15 נקודות במשחק בודד (שזה בדיוק חצי מהשיא של היקמן), נעלם בהרבה משחקים, סיים שלושה משחקים (לרבות המשחק המכריע של סדרת רבע הגמר) בתצוגה מאופסת ונעדר משני משחקים בגלל פציעה.
עובדתית - היקמן הוביל את קבוצתו להישג לא צפוי (או לפחות לכזה שהרבה כאן לא ציפו שהיא תגיע אליו) ואילו דיאמנטידיס לא.
עובדתית - פאו ומכבי סיימו את העונה באותו שלב.
עובדתית -לפאו היה תקציב גדול יותר, שחקנים טובים יותר, סגל עמוק יותר או בקיצור כלים הרבה יותר טובים משל מכבי. אני חושב שגם היתה לפחות קבוצה אחת (אם כי אני ממש לא בטוח) עם תקציב קטן יותר שהגיע להשיג טוב יותר (מה שלא ניתן לומר על מכבי).
jol9 כתב:מכבי העונה הושפלה ע"י ריאל בהצלבה, ובכלל הגיעה להצלבה בפוקס גדול. היא הפסידה את האליפות בארץ, ונראתה גרוע כל העונה, למעט כמה משחקים והברקות.
איפה היקמן ואיפה DD תגיד לי? צריך באמת להיות עיוור או חסר הבנה בשביל בכלל להשוות בינהם, וזה על אף הסטטיסטיקה של היקמן, שהיה אחת הבעיות של מכבי העונה.
ואיך זה בדיוק קשור? למה אם DD היה מגיע לכאן במקום היקמן היינו לוקחים אליפות ומפרקים את ריאל מדריד? ריאל דוקא הראתה שהיא קבוצה טובה יותר מאשר זו של פאו וספק אם היה לה בכלל תקציב גדול יותר.
בנוגע לריאל - אין מה לעשות היא קבוצה גדולה על מכבי. לגבי האליפות - קודם כל, מעניין מאוד שפתאום איבוד האליפות נהיה כאן נושא כזה מרכזי ומיוחס ליכולת המקצועית של מכבי. כאשר מכבי ה"לוחמנית וההגנתית" של פישר הדגול ודורון פרקינס האדיר קיבלה בראש
באולמה הביתי ע"י קבוצה בינונית כמו גליל שחגגה על מכבי עם דאנקים והתקפות מתפרצות קלילות, לא כ"כ דיברו ככה. את האשמה הפילו בקופל ובשיטה (ואז אגב, היה חוק רוסי לכולם ולא מצב בו קבוצה יכולה להעמיד מול מכבי 4 זרים בעת ובעונה אחת על המגרש). בקיצור, מכבי איבדה את האליפות גם בגלל שהיא היתה שמחק אחד בלבד, גם בגלל מגבלות הזרים השונות, גם כי המשחק היה באולמה הביתי של מכבי חיפה וגם בגלל שזו היתה הפעם השישית שהקבוצות האילו נפגשו וטבעי שפלחות משחק אחד הקבוצה שהפסידה כל הזמן תקח. דיאמנטידיס לא היה עוזר. אני גם לא מבין איך אפשר להפיל את אובדן האליפות על היקמן שהיה השחקן מס' 1 של מכבי בגמר (ביי-פאר) וגם בכל הפליי-אוף. באמת טענה שלא קשורה לכולם ובאמת לא ידוע לי איך היא מוכיחה שדימנטידיס "הצליח יותר" מהיקמן, בטח לא ביורוליג.
jol9 כתב:2. אני אומר משפט מאוד פשוט. קבוצה שבנוייה על הימורים, לא יכולה לכוון לפיינל פור. זאת עובדה. היא יכולה להגיע לשם במזל ובכמה פגיעות בול, אבל היא לא יכולה להצהיר
מראש שהיא מתמודדת על הפיינל פור, מבלי שזאת תהיה רמאות והונאת האוהדים.
זה בכלל לא קשור לכמה שחקנים בפחות מ-300K הצליחו ולכמה ב700K נכשלו.
אם ב-700K הם נכשלים, אז שייבחרו טוב יותר, או יגדילו את התקציב, או יחליפו את צוות הסקאוטינג או שיחליפו את מי שבוחר את השחקנים. אבל פרטיזן תבוא פעם בעשור,
ולעומתה צסקא, פאו (לפני הקיצוץ בתקציב), בארסה, אול' וריאל ימשיכו להצליח ולהגיע לפיינל פור כל שנה, או פעם בשנתיים וגם לזכות בתארים מדי פעם, בעוד מכבי תמשיך
לדשדש בבינוניות, לתסכל את האוהדים, ומדי פעם לתת עונות טובות, רק בשביל שבעונה אחרי זה, כל השחקנים המצליחים ייברחו.
אבל אני מניח שאתה נהנה ממה שקורה כאן בשנים האחרונות, ושסגל עם היקמן, תומאס, מדלי ופלאניניץ' עושה לך טוב לפחות כמו הסגל עם שאראס, פארקר, ניקו ובאסטון,
ככה שבאמת בסופו של דבר הכל טוב.
אני חושב שזו פיסקה שמציגה בדיוק את הניתוק של אוהדי מכבי מן המציאות.
מצפים שכל שנה יהיו כאן שאראס, באסטון ופארקר ויאכילו אותם בכפית עם השחקנים הכי הכי. אותו פינוק הוא כנראה הסיבה שגם אתה וגם ירון התעלמת משאלתי. יותר קל לדבר על באסטון ושאראס, לסגוד לכל מיני פרוביצ'ים, באטיסטים ופריקינסים ולהתבכיין על היקמנים ורייסים, מאשר להשלים עם המציאות.
מה לעשות שמכבי היא לא קבוצה שיכולה להבנות כאן כל עונה קבוצת חלומות ובכדי להפתיע את הקבוצות הגדלות היא צריכה לשלוף איזה שפן מן הכובע, לחשוב מחוץ לקופסא ולחפש שחקנים במקומות פחות צפויים - או מה שנקרא כאן להמר. אם רוצים שמכבי תביא את השחקנים המוכחים ביותר במסגרת התקציב, אז יצטרכו להסתפק בכל מיני לוגנים ושמרדינים. את ספנוליס ופארמר מכבי לא יכולה להביא לכאן, אז הגיע הזמן שהנושא הזה יופנם.
אתה טוען שמכבי לא מצליחה כי היא מהמרת? אז דוקא השנה היא הלכה יחסית בטוח עם שחקנים כמו שרמדיני, קיינר-מדלי ולוגן. דוקא איפה שהיא "הימרה" (היקמן) היא יותר הצליחה. למעשה, אם מכבי היתה מהמהרת יותר ופוזלת לשחקנים כמו ארון ביינס ובובי בראון היא כנראה היתה מצליחה יותר.