LIAV10 כתב:חביב אורנג'ד כתב:LIAV10 כתב:חביב אורנג'ד כתב:LIAV10 כתב:זוכרים מה קרב ב-81? מכבי זכתה באליפות אירופה..
מתי היא זכתה בפעם הבאה באותו תואר? 2001..פאקינג 20 שנה..
חשבתם על זה שיכול להיות שנזכה בפעם הבאה רק בעוד 20 שנה?
יצא לי לחשוב על זה הרבה, וכל פעם שאני חושב על זה זה ממש גורם לי לעצב..
מה רע ב20 שנה? בהחלט לא הרבה זמן.
לאחר מותו של אויילר, עולם המדע היה צריך להמתין יותר מ120 שנה עד שיצוץ מתמטיקאי שיתקרב לאותה רמת פוריות של אותו גאון שוויצרי, וקיבל את את לא אחר מפאול ארדש הפנומן. עולם המוסיקה היה צריך להמתין למעלה מ60 שנה לאחר מותו של גדול הכנרים פאגאניני, רק בשביל שיום אחד יצוץ לו ברונסילב הוברמן חמוש בכינור סטרודיווריוס ויגלה לעולם רמת נגינה שלא ירדה מזו של הקוסם מגנואה.
נגזר עלינו לחכות 20 שנה? יצאנו בזול. חוץ מזה, חלקנו (וכנראה גם רובנו כאן) כבר נאלץ להמתין תקופות ארוכות מאוד בכדי לראות את מכבי הופכת להיות קבוצה טובה ומצליחה, וזה עוד בשנים הרבה יותר חשוכות ואפורות מאילו שאנו חווים עכשיו.
אויש נו, באמת..
באמת באמת...
אם 20 שנה זה קצת בשבילך בגלל איזה מתמטיקאי כנראה שאתה לא אוהד את הקבוצה הנכונה, כי במכבי מצפים האוהדים שיאיימו על הגביע בכל שנה וייקחו אותו כל כמה שנים..
אם אתה זוכר את 81, אז אתה בטח זוכר את 93 שבה בקושי 4000 היו באים לראות את קבוצת החלומות של אדלר הופכת לאחת הקבוצות הגרועות ביורוליג ומסיימת את הבית המוקדם במקום הלפני האחרון ונפרדת מההשתתפות ביורוליג. אתה גם בטח תזכור את עונת 94, בה מכבי בכלל לא השתתפה ביורוליג ונלאצה לשחק בגביע הקוראץ' וגם בו לא הצליחה להבריק יותר מדי. אתה ודאי זוכר את סוף שנות התשעים, בהם מאמנים כמו צביקה שרף ווינקו ילובאץ היו מביאים אותנו רק עד שלב שמינית הגמר (שלב המקביל לשלב הטופ 16) ובכל זאת הדבר היה נחשב להישג.
בכל אותן שנים, היו בכל זאת כמה אוהדים שכנראה לא אהדו את הקבוצה הנכונה, שבכל זאת באו ותמכו וידעו להגיד תודה עבור כל עונה ועונה. היו כאלה (וגם אני בינהם) שהבינו שהשגים ותארים בזירה האירופאית הם דברים קשים להשגה והתרגלנו לראות קבוצה שקשה לה מאוד להצליח. על הישג כמו שהיה לנו העונה עם בלאט, היינו רק יכולים לברך באותן שנים.
עם כן, האוהדים האילו ידעו להתעזר יפה בסבלנות על-אף שלדבריך הם לא אהדו את הקבוצה הנכונה. האוהדים האמיתיים של מכבי של היום הם אילו שרגילים להצלחות אינסטנט, בלי סבלנות לחכות יותר מדי זמן ובלי להסתפק בכל דבר אחר חוץ מאליפות היורוליג. אילו הם האוהדים של היום וככה גם הקבוצה הנראת.
חוץ מזה בין השנים 81 ל01, כמו גם בין הפעם האחרונה שמכבי זכתה ביורוליג לבין עכשיו, היו למכבי גם לא מעט עונות יפות ומהנות במיוחד שבפרוש יש לברך עליהם וגם לא היינו צריך להמתין יותר מדי זמן בכדי לזכות להם.
עדיין עצוב לך וקשה לך להמתין? את תמיד מוזמן להזדיין בסבלנות, שהרי החיפזון הוא מן השפן.
לא יכול להמתין? אתה גם מוזמן לעבורר לאהוד קבוצה אחרת. מדבריך, אני כבר הבנתי שאני אוהד את הקבוצה הלא נכונה.