המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
MTA2311 כתב:אפשר למחוק את ישראל גם בלי נשק גרעיני.
אין ספק שאסור לתת להם להשיג נשק גרעיני, אבל גם במידה והם ישיגו כזה, הם לאו דווקא ימהרו לפתוח במלחמה גרעינית.
אלמוג כתב:MTA2311 כתב:אפשר למחוק את ישראל גם בלי נשק גרעיני.
אין ספק שאסור לתת להם להשיג נשק גרעיני, אבל גם במידה והם ישיגו כזה, הם לאו דווקא ימהרו לפתוח במלחמה גרעינית.
ומאין המידע הזה? כאשר כל המודיעין של ישראל אומר שאם יש להם נשק גריעני הם ישתמשו בו?
אם אין לך קשרים עם אחמדיניג'ד עצמו, ספק אם תוכל לחלוק על הדעה של המודיעין הישראלי.
MTA2311 כתב:אלמוג כתב:MTA2311 כתב:אפשר למחוק את ישראל גם בלי נשק גרעיני.
ומאין המידע הזה? כאשר כל המודיעין של ישראל אומר שאם יש להם נשק גריעני הם ישתמשו בו?
אם אין לך קשרים עם אחמדיניג'ד עצמו, ספק אם תוכל לחלוק על הדעה של המודיעין הישראלי.
1. איפה ראית שהמודיען של ישראל אומר שהם ישתמשו בו?
2. אני משרת כבר שנתיים וחצי במודיעין.
אלמוג כתב:MTA2311 כתב:אלמוג כתב:MTA2311 כתב:אפשר למחוק את ישראל גם בלי נשק גרעיני.
1.הערכות של נתניהו לא מבוססות על חלום בלהות, אני בטוח
2. אם אתה משרת במודיעין, ואתה משרת בתמצית של התמצית העוסקת באיראן, אני בטוח שאסור לך לחשוף שום פרט. כולל זה שאתה במודיעין.
יש לי גם ידידה במודיעין, אחלה טכנאית מחשבים.
MTA2311 כתב:אלמוג כתב:MTA2311 כתב:אלמוג כתב:MTA2311 כתב:אפשר למחוק את ישראל גם בלי נשק גרעיני.
1.הערכות של נתניהו לא מבוססות על חלום בלהות, אני בטוח
2. אם אתה משרת במודיעין, ואתה משרת בתמצית של התמצית העוסקת באיראן, אני בטוח שאסור לך לחשוף שום פרט. כולל זה שאתה במודיעין.
יש לי גם ידידה במודיעין, אחלה טכנאית מחשבים.
אל תגיד דברים שאתה לא יודע. אין שום איסור להגיד איפה אני משרת, ולא חשפתי שום פרט שאסור לחשוף. להגיד שאני לא בטוח שמישהו באיראן ימהר לפתוח במלחמת עולם שלישית, זה לחשוף פרטים סודיים? ביבי יכול להגיד מה שהוא רוצה, תהיה בטוח שלא מעט אינטרסים שלא קשורים בכלל לביטחון היו מעורבים בהכרזות שלו. בסופו של דבר, אף אחד לא יודע מה עובר לפרסים בראש, גם לא ביבי הדגול. אם אתה לא מבין בנושא מסויים, עדיף שלא תגיב
שחף כתב:גם אם לאיראנים תהיה פצצה גרעינית(ד''ר גיא בכור טוען שהכלכלה שלהם הולכת להיחנק מהסנקציות חסרות התקדים שהוטלו נגדם, כולל איסור מסחר עם הבנק המרכזי שלהם. לדעתי תתחיל באיראן מחאה בסגנון סוריה הרבה לפני שהם יגיעו לפצצה גרעינית. את האיראני הממוצע לא מעניינת פצצה כנגד אויב רחוק שלא מאיים עליה, מעניין אותו שהוא לא גומר את החודש וזה בדיוק מה שהולך לקרות שם עוד מעט) אתם קצת שוכחים שמדינת ישראל לא ממש מוגבלת באופציות התגובה שלה(היו פה כאלו שפירטו כבר מעבר לזה), מגובה במעצמה עולמית(ארה"ב) ושבן הברית העיקרי של האיראנים תקוע בבוץ אמיתי כרגע(אסד) ושירי של טיל גרעיני(שום סיכוי שמטוס איראני מתקרב לכאן ברדיוס של למעלה מ-40 ק''מ. הוא יופל הרבה לפני כן וחיל האוויר שלנו הרבה יותר חזק מחיל האוויר האיראני) הוא לא בדיוק ירי של פצמ"ר מעזה.
felix_r כתב:שחף כתב:גם אם לאיראנים תהיה פצצה גרעינית(ד''ר גיא בכור טוען שהכלכלה שלהם הולכת להיחנק מהסנקציות חסרות התקדים שהוטלו נגדם, כולל איסור מסחר עם הבנק המרכזי שלהם. לדעתי תתחיל באיראן מחאה בסגנון סוריה הרבה לפני שהם יגיעו לפצצה גרעינית. את האיראני הממוצע לא מעניינת פצצה כנגד אויב רחוק שלא מאיים עליה, מעניין אותו שהוא לא גומר את החודש וזה בדיוק מה שהולך לקרות שם עוד מעט) אתם קצת שוכחים שמדינת ישראל לא ממש מוגבלת באופציות התגובה שלה(היו פה כאלו שפירטו כבר מעבר לזה), מגובה במעצמה עולמית(ארה"ב) ושבן הברית העיקרי של האיראנים תקוע בבוץ אמיתי כרגע(אסד) ושירי של טיל גרעיני(שום סיכוי שמטוס איראני מתקרב לכאן ברדיוס של למעלה מ-40 ק''מ. הוא יופל הרבה לפני כן וחיל האוויר שלנו הרבה יותר חזק מחיל האוויר האיראני) הוא לא בדיוק ירי של פצמ"ר מעזה.
שחף, אתה לא ממש יודע מה עובר בראש של איראני ממוצע ששתפו לו את המוח בפרופוגאנדה.
אתה גם לא ממש יודע עד כמה המצב של האזרחים יכול להיות גרוע במדינה טוטאליטארית מבלי שהם יעשו משהו, כי עד כמה שידוע לי, לא חיית במדינה כזאת.
זאת טעות לעשות השלחה מבן אדם במדינה דמוקרטית מערבית לבן אדם במדינה מוסלמית טוטאליטרית.
אותי אישית לא ממש מעניינת השאלה אם איראן תשתמש בנשק גרעיני או לא. למה? כי אם כן, כבר לא יהיו לי דאגות בעולם הזה (כמו לכולנו).
מה שמעסיק אותי יותר, זו התגובה האיראנית במקרה ונשמיד להם את הכור. יש מצב שנקבל על הראש אינספור טילים. ולא את הטילים הקטנים של חיזבאלה, אלא טילים באליסטיים, שיגרמו להרס ואבידות כבדות
Mta_atic כתב:felix_r כתב:שחף כתב:גם אם לאיראנים תהיה פצצה גרעינית(ד''ר גיא בכור טוען שהכלכלה שלהם הולכת להיחנק מהסנקציות חסרות התקדים שהוטלו נגדם, כולל איסור מסחר עם הבנק המרכזי שלהם. לדעתי תתחיל באיראן מחאה בסגנון סוריה הרבה לפני שהם יגיעו לפצצה גרעינית. את האיראני הממוצע לא מעניינת פצצה כנגד אויב רחוק שלא מאיים עליה, מעניין אותו שהוא לא גומר את החודש וזה בדיוק מה שהולך לקרות שם עוד מעט) אתם קצת שוכחים שמדינת ישראל לא ממש מוגבלת באופציות התגובה שלה(היו פה כאלו שפירטו כבר מעבר לזה), מגובה במעצמה עולמית(ארה"ב) ושבן הברית העיקרי של האיראנים תקוע בבוץ אמיתי כרגע(אסד) ושירי של טיל גרעיני(שום סיכוי שמטוס איראני מתקרב לכאן ברדיוס של למעלה מ-40 ק''מ. הוא יופל הרבה לפני כן וחיל האוויר שלנו הרבה יותר חזק מחיל האוויר האיראני) הוא לא בדיוק ירי של פצמ"ר מעזה.
אתה גם לא ממש יודע עד כמה המצב של האזרחים יכול להיות גרוע במדינה טוטאליטארית מבלי שהם יעשו משהו, כי עד כמה שידוע לי, לא חיית במדינה כזאת.
זאת טעות לעשות השלחה מבן אדם במדינה דמוקרטית מערבית לבן אדם במדינה מוסלמית טוטאליטרית.
אותי אישית לא ממש מעניינת השאלה אם איראן תשתמש בנשק גרעיני או לא. למה? כי אם כן, כבר לא יהיו לי דאגות בעולם הזה (כמו לכולנו).
מה שמעסיק אותי יותר, זו התגובה האיראנית במקרה ונשמיד להם את הכור. יש מצב שנקבל על הראש אינספור טילים. ולא את הטילים הקטנים של חיזבאלה, אלא טילים באליסטיים, שיגרמו להרס ואבידות כבדות
פליקס, תאמין או לא - רוב העם האיראני לא שטוף מוח.
האיראנים הם פרסים לא ערבים, אין להם איזה שנאה שורשית ליהודים, ויש להם תרבות ענפה מאד.
מאז המהפכה האיסלאמית הם מקבלים צינור אחד גדול מהממשל שלהם שעושה הכל על מנת להראות שהוא מקבל גיבוי מהעם לזוועות שהוא מבצע.
לגבי התגובה של איראן - לאיראנים אין הרבה טילים בליסטיים שיכולים להגיע לישראל,
לא מזמן קראתי איפשהו שהחשש האמיתי בישראל הוא מתגובה איראנית שתכלול טפטופים של טילים לתקופה ארוכה שישבשו לגמרי את החיים בישראל.
כלומר - איראן לא תגיב בירי של 100 טילים במכה, אלא תשלח טיל/שתיים בחודש למשך כמה שנים...ומפה אפשר לתאר מה יקרה.
Mta_atic כתב:felix_r כתב:שחף כתב:גם אם לאיראנים תהיה פצצה גרעינית(ד''ר גיא בכור טוען שהכלכלה שלהם הולכת להיחנק מהסנקציות חסרות התקדים שהוטלו נגדם, כולל איסור מסחר עם הבנק המרכזי שלהם. לדעתי תתחיל באיראן מחאה בסגנון סוריה הרבה לפני שהם יגיעו לפצצה גרעינית. את האיראני הממוצע לא מעניינת פצצה כנגד אויב רחוק שלא מאיים עליה, מעניין אותו שהוא לא גומר את החודש וזה בדיוק מה שהולך לקרות שם עוד מעט) אתם קצת שוכחים שמדינת ישראל לא ממש מוגבלת באופציות התגובה שלה(היו פה כאלו שפירטו כבר מעבר לזה), מגובה במעצמה עולמית(ארה"ב) ושבן הברית העיקרי של האיראנים תקוע בבוץ אמיתי כרגע(אסד) ושירי של טיל גרעיני(שום סיכוי שמטוס איראני מתקרב לכאן ברדיוס של למעלה מ-40 ק''מ. הוא יופל הרבה לפני כן וחיל האוויר שלנו הרבה יותר חזק מחיל האוויר האיראני) הוא לא בדיוק ירי של פצמ"ר מעזה.
פליקס, תאמין או לא - רוב העם האיראני לא שטוף מוח.
האיראנים הם פרסים לא ערבים, אין להם איזה שנאה שורשית ליהודים, ויש להם תרבות ענפה מאד.
מאז המהפכה האיסלאמית הם מקבלים צינור אחד גדול מהממשל שלהם שעושה הכל על מנת להראות שהוא מקבל גיבוי מהעם לזוועות שהוא מבצע.
לגבי התגובה של איראן - לאיראנים אין הרבה טילים בליסטיים שיכולים להגיע לישראל,
לא מזמן קראתי איפשהו שהחשש האמיתי בישראל הוא מתגובה איראנית שתכלול טפטופים של טילים לתקופה ארוכה שישבשו לגמרי את החיים בישראל.
כלומר - איראן לא תגיב בירי של 100 טילים במכה, אלא תשלח טיל/שתיים בחודש למשך כמה שנים...ומפה אפשר לתאר מה יקרה.
felix_r כתב:Mta_atic כתב:felix_r כתב:שחף כתב:.
בוא אני אתן לך דוגמא. טורקיה. כשאתה נוסע לחופשה בטורקיה, הכל נראה לך מפותח ומערבי כמעט כמו באירופה. אבל אפילו באיסטמבול ככה זה נראה רק ברחובות הראשיים, בהם מסתובבים התיירים. אם תרד ממסלול הטיולים ותכנס לשכונות, תגלה פתאום שהכל נראה כמו מחנה פליטים בעזה, ושהתושבים לא יודעים מילה אחת באנגלית (בניגוד לסוחרים בחנויות ברחוב הראשי, שמדברים בכל שפות העולם). וזה באיסטמבול! עכשיו אם תיסע קצת לעומקה של טורקיה, מחוץ לאיזורי התיירות, תגלה להפתעתך שאתה חזרת בזמן מאה שנה אחורה. אין שם כלום! לא אינטרנט, לא טלויזיית לווין. בקושי קולטים את הערוץ 1 של טורקיה ע"י אנטנה ביתית וגם זה לא בכל מקום. כל האכלוסיה הזאת חיה וחושבת על פי מה שהם שומעים בערוץ הממלכתי בטלויזיה, שם אומרים להם מה שהנשיא ארדואן רוצה שיגידו (וזה במקרה הטוב), במקרה הרע הם שומעים את החדשות במסגד המקומי, שם איש הדת מלמד אותם איך צריך לחיות...
שחף כתב:פליקס, בסוריה או במצרים יש רמת חיים גבוהה? לא, ולמרות זאת במדינות האלה פרצו מחאות שהונעו הרבה ע'' הפייסבוק(רשת חברתית אינטרנטית, לא משהו שיש לך אם אין לך מחשב או חשמל...).
לא יודע איך רמת החיים בצפון קוריאה, אבל היא וויתרה לחלוטין על פיתוח גרעין(לא ידיעה שראיתי אגב בארץ, כי בעיקר יודעים להפחיד אותנו ולא להתעסק בדברים אחרים) בגלל הרעב שנוצר במדינה. יכול להיות שהמשטר באיראן ינהג בצורה זהה מחשש לאבד את השלטון.
שחף כתב:פליקס, בסוריה או במצרים יש רמת חיים גבוהה? לא, ולמרות זאת במדינות האלה פרצו מחאות שהונעו הרבה ע'' הפייסבוק(רשת חברתית אינטרנטית, לא משהו שיש לך אם אין לך מחשב או חשמל...).
לא יודע איך רמת החיים בצפון קוריאה, אבל היא וויתרה לחלוטין על פיתוח גרעין(לא ידיעה שראיתי אגב בארץ, כי בעיקר יודעים להפחיד אותנו ולא להתעסק בדברים אחרים) בגלל הרעב שנוצר במדינה. יכול להיות שהמשטר באיראן ינהג בצורה זהה מחשש לאבד את השלטון.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים