איראן - מתקרבים לרגע האמת

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

איראן - מתקרבים לרגע האמת

הודעהעל ידי michael » 06 מרץ 2012, 10:15

נתניהו משווה את התקופה שלנו לשנת 1939 - ממש לפני השואה.
כל המאמצים מופנים על מנת להעיר את ארה"ב ולהציב אותה איתנו יחד במערכה.

יש תובנה של נתניהו שאם תהיה להם פצצה הם גם ישתמשו בה ,
אם התובנה זאת מגובה גם במידע מודיעיני חד משמעי שפצצה בידי האיראנים אם תהיה תשוגר אלינו
על מנת להשמיד את מדינת ישראל - אז לדעתי אין מה לחשוב פעמיים , לפעול עם כל מה שיש.
הקם להורגך השקם להורגו.

אישית אני חושב שחמינאי המנהיג הדתי של איראן רוצה להיכנס לדפי ההיסטוריה כמי שמחק את ישראל
הוא פחות חושב על התוצאות - הוא אדם קשיש שנמצא כבר דיי בסוף. גם מחיר של כמה מיליוני איראנים שיהרגו הוא סביר בעיניו.
פצצה איראנית אם תהיה - תשוגר , וכנראה שזאת צריכה להיות נקודת המוצא לכל מה שיקרה כאן.
Stop the BDS - Fighting together against the NEW Anti-Semitism
סמל אישי של המשתמש
michael

Re: איראן - מתקרבים לרגע האמת

הודעהעל ידי felix_r » 06 מרץ 2012, 10:49

תמשע, זה מה שאמר אחמדיניג'אד בעצמו. לא צריך לנחש.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 מרץ 2012, 12:22

אפשר למחוק את ישראל גם בלי נשק גרעיני.
אין ספק שאסור לתת להם להשיג נשק גרעיני, אבל גם במידה והם ישיגו כזה, הם לאו דווקא ימהרו לפתוח במלחמה גרעינית.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי אלמוג » 06 מרץ 2012, 12:41

MTA2311 כתב:אפשר למחוק את ישראל גם בלי נשק גרעיני.
אין ספק שאסור לתת להם להשיג נשק גרעיני, אבל גם במידה והם ישיגו כזה, הם לאו דווקא ימהרו לפתוח במלחמה גרעינית.

ומאין המידע הזה? כאשר כל המודיעין של ישראל אומר שאם יש להם נשק גריעני הם ישתמשו בו?
אם אין לך קשרים עם אחמדיניג'ד עצמו, ספק אם תוכל לחלוק על הדעה של המודיעין הישראלי.
תמונה
אלמוג

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 מרץ 2012, 12:45

אלמוג כתב:

ומאין המידע הזה? כאשר כל המודיעין של ישראל אומר שאם יש להם נשק גריעני הם ישתמשו בו?
אם אין לך קשרים עם אחמדיניג'ד עצמו, ספק אם תוכל לחלוק על הדעה של המודיעין הישראלי.

1. איפה ראית שהמודיען של ישראל אומר שהם ישתמשו בו?
2. אני משרת כבר שנתיים וחצי במודיעין.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי אלמוג » 06 מרץ 2012, 13:03

MTA2311 כתב:
אלמוג כתב:

1.הערכות של נתניהו לא מבוססות על חלום בלהות, אני בטוח
2. אם אתה משרת במודיעין, ואתה משרת בתמצית של התמצית העוסקת באיראן, אני בטוח שאסור לך לחשוף שום פרט. כולל זה שאתה במודיעין.
יש לי גם ידידה במודיעין, אחלה טכנאית מחשבים.
תמונה
אלמוג

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 מרץ 2012, 13:34

אלמוג כתב:
MTA2311 כתב:
אלמוג כתב:

2. אם אתה משרת במודיעין, ואתה משרת בתמצית של התמצית העוסקת באיראן, אני בטוח שאסור לך לחשוף שום פרט. כולל זה שאתה במודיעין.

אל תגיד דברים שאתה לא יודע. אין שום איסור להגיד איפה אני משרת, ולא חשפתי שום פרט שאסור לחשוף. להגיד שאני לא בטוח שמישהו באיראן ימהר לפתוח במלחמת עולם שלישית, זה לחשוף פרטים סודיים? ביבי יכול להגיד מה שהוא רוצה, תהיה בטוח שלא מעט אינטרסים שלא קשורים בכלל לביטחון היו מעורבים בהכרזות שלו. בסופו של דבר, אף אחד לא יודע מה עובר לפרסים בראש, גם לא ביבי הדגול. אם אתה לא מבין בנושא מסויים, עדיף שלא תגיב
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי אלמוג » 06 מרץ 2012, 13:59

MTA2311 כתב:
אלמוג כתב:
MTA2311 כתב:
אלמוג כתב:

אל תגיד דברים שאתה לא יודע. אין שום איסור להגיד איפה אני משרת, ולא חשפתי שום פרט שאסור לחשוף. להגיד שאני לא בטוח שמישהו באיראן ימהר לפתוח במלחמת עולם שלישית, זה לחשוף פרטים סודיים? ביבי יכול להגיד מה שהוא רוצה, תהיה בטוח שלא מעט אינטרסים שלא קשורים בכלל לביטחון היו מעורבים בהכרזות שלו. בסופו של דבר, אף אחד לא יודע מה עובר לפרסים בראש, גם לא ביבי הדגול. אם אתה לא מבין בנושא מסויים, עדיף שלא תגיב

פרשננו לענייני איראן, יש לך ידע עצום(!) על איראן כנראה, ואני לעולם לא ישתווה לך. אבל אני אשתדל.
ראשית כל, מצטער שהגבתי בנושא כמובן. אם אתה אומר לעולם לא תטעה.
שנית, שתעשה פסיכומטרי, אתה תלמד הבנת הנקרא. לאחר השיעור הזה, אתה מוזמן לקרוא שוב את ההודעה שלי, ואז אתה תבין, שלא האשמתי אותך בחשיפת מידע רגיש. אלא רמזתי עבות לכך, שהטענה שאתה משרת במודיעין מגוחכת, הרי אם היית עושה משהו שקשור לנושא המדובר, היית סותם את הפה, ולא מגיב פה. משמע - הבעתי זלזול עמוק בטענה המוזרה שרשמת שאתה משרת במודיעין. מכאן הגיע הרמז על ידידה שלי, שהיא בורג מרכזי באמ"ן, היא אחראית שהמחשבים שלהם יפעלו כמו שצריך(אם המקלדת נהרסת, מי נראה לך מתקין אותה)- היא כן יכולה להגיד איפה היא משרתת. המידע הרגיש היחידי שהיא חשופה אליו זה השם של המפקד שלה. אבל המפקד שלה, שאין לי ולה מושג מה הוא עושה, מכריז על עצמו כעובד משרד הביטחון, ותו לו. אז חמודי, אל תשכח שאני הייתי גם חייל פעם, ולהבדיל ממך אני לא מנסה להצהיר איפה הייתי בתקווה שמי שקורא את הפוסטים האלו הוא בן 15 ששומע "מודיעין" וחנוק מדמעות.
בהצלחה בפסיכומטרי.
תמונה
אלמוג

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 מרץ 2012, 14:16

אתה מעז לדבר על הבנת הנקרא? כשאמרתי שאם אתה לא מבין בנושא מסויים עדיף שלא תגיב, התכוונתי כמובן לנושא המודיעין. פסיכומטרי זה נחמד, אבל לא שווה הרבה כשכותבים ישתווה ולא אשתווה.
כמו שאמרתי, בין אם אני עוסק בנושא ובין אם לא, אין שום איסור על חיילי מודיעין( גם על פקידות שמטפלות במחשבים וגם על חיילים בתפקידים בכירים יותר) לומר שהם משרתים במודיעין. יכול להיות שהיית חייל, אבל בטח לא בתפקיד שקשור לב"מ, אחרת היית יודע את זה כמובן.
מה שאמרתי בהודעה הראשונה, לא קשור כהוא זה לשירות הצבאי שלי, אלא להגיון פשוט בלבד. אף אחד לא יודע מה עובד להם בראש, אף אחד לא יודע מה הם יעשו, ואם היית מתעניין קצת בפוליטיקה, היית מבין למה לביבי יש אינטרס שנחשוב שבשנייה שלאיראן יהיו יכולות גרעיניות יום הדין יגיע.
בהצלחה בחיים
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Mta_atic » 06 מרץ 2012, 16:42

מי שחושב שהנחת העבודה האומרת שברגע שיהיה לאיראן נשק גרעיני הם ישתמשו בו עלינו ישר, היא נכונה - טועה.
כמובן שתמיד קיים סיכוי כזה (ומציאת כזו פירושה השמדת איראן כמובן), אבל הבעיה הקרדינלית שתיווצר היא שינוי מפת הכוח במזרח התיכון.

ברגע שאיראן תשים יד על נשק גרעיני ישראל תהיה מוגבלת מאד ביכולת התימרון שלה במרחב הזה (כולל תקיפה של עזה וכד'),
מדינות נוספות באיזור ירוצו להתחמש בנשק גרעיני ואף אחד לא יוכל לעצור אותם (כי עובדה שאיראן השיגה),
ישנה סבירות גבוהה שפצצות מלוכלכות יזלגו לארגוני טרור (חיזבאללה, אל-קעידה וכד') שלא יהססו להשתמש בהם בעידנא דריתחא,
איראן תשב על ברז הנפט של העולם (מיצרי הורמוז) ותחליט מה בא לה איך שבא לה - כך שמחירי הנפט יאמירו ע"פ רצונם (נגזרת משמעותית לכלכלות של מדינות הסביבה,
דבר כזה יכול להפיל מדינות ולדעתי יכול לגרום למדינות רבות לשחר לפתחו של העולם הערבי),
והדבר הכי אלמנטרי - ישראל תתעורר למציאת חדשה בה היא נמצאת באיום קיומי תמידי, דבר שלא קרה מאז השואה (ואולי גם ששת הימים),
כמובן שדבר כזה יכול לגרום בקלות להגירה המונית של יהודים (בעיקר משכילים ובעלי אמצעים) לחו"ל, דבר שירע משמעותית את מצב המדינה שלנו.

כך שממש לא מדובר בהשמדה מיידית אלא בעיקר בנגזרות של איראן גרעינית, שבעיניי לא פחות חמורות משליחת פצצה לאיזור הזה.

לגבי תקיפה -לפי פרסומים לישראל יש את היכולת לתקוף באיראן ולעשות את זה בצורה הרבה יותר מוצלחת ממה שאנשים מסוימים מעריכים.
הנה כתבה שהתפרסמה לא מזמן בגלובס (כתבת מקור של ניוזוויק האמריקני) שמתארת את מגוון היכולות שיש לישראל הכוללות יכולות שיבוש של תשתיות קריטיות (חשמל, טלפוניה, אינטרנט וכו')
כולל אמצעי הגנה אווירית:
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000699048

אסיים במשפט שאמר אהוד ברק בנדון:
"המזרח התיכון הוא שכונה קשה, ואין פה מקום לחלשים".
מקווה שמי שצריך להפנים את זה יפנים.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי שחף » 07 מרץ 2012, 20:26

גם אם לאיראנים תהיה פצצה גרעינית(ד''ר גיא בכור טוען שהכלכלה שלהם הולכת להיחנק מהסנקציות חסרות התקדים שהוטלו נגדם, כולל איסור מסחר עם הבנק המרכזי שלהם. לדעתי תתחיל באיראן מחאה בסגנון סוריה הרבה לפני שהם יגיעו לפצצה גרעינית. את האיראני הממוצע לא מעניינת פצצה כנגד אויב רחוק שלא מאיים עליה, מעניין אותו שהוא לא גומר את החודש וזה בדיוק מה שהולך לקרות שם עוד מעט) אתם קצת שוכחים שמדינת ישראל לא ממש מוגבלת באופציות התגובה שלה(היו פה כאלו שפירטו כבר מעבר לזה), מגובה במעצמה עולמית(ארה"ב) ושבן הברית העיקרי של האיראנים תקוע בבוץ אמיתי כרגע(אסד) ושירי של טיל גרעיני(שום סיכוי שמטוס איראני מתקרב לכאן ברדיוס של למעלה מ-40 ק''מ. הוא יופל הרבה לפני כן וחיל האוויר שלנו הרבה יותר חזק מחיל האוויר האיראני) הוא לא בדיוק ירי של פצמ"ר מעזה.
שחף

הודעהעל ידי felix_r » 07 מרץ 2012, 23:13

שחף כתב:גם אם לאיראנים תהיה פצצה גרעינית(ד''ר גיא בכור טוען שהכלכלה שלהם הולכת להיחנק מהסנקציות חסרות התקדים שהוטלו נגדם, כולל איסור מסחר עם הבנק המרכזי שלהם. לדעתי תתחיל באיראן מחאה בסגנון סוריה הרבה לפני שהם יגיעו לפצצה גרעינית. את האיראני הממוצע לא מעניינת פצצה כנגד אויב רחוק שלא מאיים עליה, מעניין אותו שהוא לא גומר את החודש וזה בדיוק מה שהולך לקרות שם עוד מעט) אתם קצת שוכחים שמדינת ישראל לא ממש מוגבלת באופציות התגובה שלה(היו פה כאלו שפירטו כבר מעבר לזה), מגובה במעצמה עולמית(ארה"ב) ושבן הברית העיקרי של האיראנים תקוע בבוץ אמיתי כרגע(אסד) ושירי של טיל גרעיני(שום סיכוי שמטוס איראני מתקרב לכאן ברדיוס של למעלה מ-40 ק''מ. הוא יופל הרבה לפני כן וחיל האוויר שלנו הרבה יותר חזק מחיל האוויר האיראני) הוא לא בדיוק ירי של פצמ"ר מעזה.

שחף, אתה לא ממש יודע מה עובר בראש של איראני ממוצע ששתפו לו את המוח בפרופוגאנדה.
אתה גם לא ממש יודע עד כמה המצב של האזרחים יכול להיות גרוע במדינה טוטאליטארית מבלי שהם יעשו משהו, כי עד כמה שידוע לי, לא חיית במדינה כזאת.
זאת טעות לעשות השלחה מבן אדם במדינה דמוקרטית מערבית לבן אדם במדינה מוסלמית טוטאליטרית.

אותי אישית לא ממש מעניינת השאלה אם איראן תשתמש בנשק גרעיני או לא. למה? כי אם כן, כבר לא יהיו לי דאגות בעולם הזה (כמו לכולנו).

מה שמעסיק אותי יותר, זו התגובה האיראנית במקרה ונשמיד להם את הכור. יש מצב שנקבל על הראש אינספור טילים. ולא את הטילים הקטנים של חיזבאלה, אלא טילים באליסטיים, שיגרמו להרס ואבידות כבדות
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Mta_atic » 08 מרץ 2012, 11:31

felix_r כתב:
שחף כתב:גם אם לאיראנים תהיה פצצה גרעינית(ד''ר גיא בכור טוען שהכלכלה שלהם הולכת להיחנק מהסנקציות חסרות התקדים שהוטלו נגדם, כולל איסור מסחר עם הבנק המרכזי שלהם. לדעתי תתחיל באיראן מחאה בסגנון סוריה הרבה לפני שהם יגיעו לפצצה גרעינית. את האיראני הממוצע לא מעניינת פצצה כנגד אויב רחוק שלא מאיים עליה, מעניין אותו שהוא לא גומר את החודש וזה בדיוק מה שהולך לקרות שם עוד מעט) אתם קצת שוכחים שמדינת ישראל לא ממש מוגבלת באופציות התגובה שלה(היו פה כאלו שפירטו כבר מעבר לזה), מגובה במעצמה עולמית(ארה"ב) ושבן הברית העיקרי של האיראנים תקוע בבוץ אמיתי כרגע(אסד) ושירי של טיל גרעיני(שום סיכוי שמטוס איראני מתקרב לכאן ברדיוס של למעלה מ-40 ק''מ. הוא יופל הרבה לפני כן וחיל האוויר שלנו הרבה יותר חזק מחיל האוויר האיראני) הוא לא בדיוק ירי של פצמ"ר מעזה.

אתה גם לא ממש יודע עד כמה המצב של האזרחים יכול להיות גרוע במדינה טוטאליטארית מבלי שהם יעשו משהו, כי עד כמה שידוע לי, לא חיית במדינה כזאת.
זאת טעות לעשות השלחה מבן אדם במדינה דמוקרטית מערבית לבן אדם במדינה מוסלמית טוטאליטרית.

אותי אישית לא ממש מעניינת השאלה אם איראן תשתמש בנשק גרעיני או לא. למה? כי אם כן, כבר לא יהיו לי דאגות בעולם הזה (כמו לכולנו).

מה שמעסיק אותי יותר, זו התגובה האיראנית במקרה ונשמיד להם את הכור. יש מצב שנקבל על הראש אינספור טילים. ולא את הטילים הקטנים של חיזבאלה, אלא טילים באליסטיים, שיגרמו להרס ואבידות כבדות

פליקס, תאמין או לא - רוב העם האיראני לא שטוף מוח.
האיראנים הם פרסים לא ערבים, אין להם איזה שנאה שורשית ליהודים, ויש להם תרבות ענפה מאד.
מאז המהפכה האיסלאמית הם מקבלים צינור אחד גדול מהממשל שלהם שעושה הכל על מנת להראות שהוא מקבל גיבוי מהעם לזוועות שהוא מבצע.

לגבי התגובה של איראן - לאיראנים אין הרבה טילים בליסטיים שיכולים להגיע לישראל,
לא מזמן קראתי איפשהו שהחשש האמיתי בישראל הוא מתגובה איראנית שתכלול טפטופים של טילים לתקופה ארוכה שישבשו לגמרי את החיים בישראל.
כלומר - איראן לא תגיב בירי של 100 טילים במכה, אלא תשלח טיל/שתיים בחודש למשך כמה שנים...ומפה אפשר לתאר מה יקרה.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 08 מרץ 2012, 11:47

לשם שינוי, אני מסכים עם פליקס.
ממש לא הייתי מזלזל באיראנים והייתי מתחשב קודם כל בתרחיש הגרוע ביותר.
אולי אנחנו חזקים יותר מאיראן ואולי אין להם יכולת בליסטית כ"כ מרשימה, אבל עדיין מדובר ביריב שמוסגל להסב לנו נזק קשה מאוד.
צריכים לזכור שצה"ל לעולם לא נלחם בצבא כ"כ גדול וכ"כ חזק כמו זה שיש לאיראנים. אנחנו לא עומדים כאן מול איזה ארגון טרור או מול צבא חלש כמו זה שיש לסורים או ללבנונים, אלא מול מעצמה.
איראן היא אחת המדינות הגדולות בעולם, עם צבא גדול בהרבה מכל אחד מן הצבאות עליהם צה"ל גבר. עם כל הכבוד לתמיכה מהאמריקאים, לא הייתי מקל ראש בהשלכות של הפצצת מתקני הגרעין באיראן.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 08 מרץ 2012, 15:00

Mta_atic כתב:
felix_r כתב:

האיראנים הם פרסים לא ערבים, אין להם איזה שנאה שורשית ליהודים, ויש להם תרבות ענפה מאד.
מאז המהפכה האיסלאמית הם מקבלים צינור אחד גדול מהממשל שלהם שעושה הכל על מנת להראות שהוא מקבל גיבוי מהעם לזוועות שהוא מבצע.

לא מזמן קראתי איפשהו שהחשש האמיתי בישראל הוא מתגובה איראנית שתכלול טפטופים של טילים לתקופה ארוכה שישבשו לגמרי את החיים בישראל.
כלומר - איראן לא תגיב בירי של 100 טילים במכה, אלא תשלח טיל/שתיים בחודש למשך כמה שנים...ומפה אפשר לתאר מה יקרה.

ולמה שאני אאמין דווקא לך? :D

שם זה ממש לא כמו בישראל. אז נכון יש גם אינטרנט וכו', אבל הניגוד לישראל, בה אינטרנט וטלויזיית לויין יש בכל חור הכי מסריח, שם רוב העם חי בכל מיני כפרים שאפילו חשמל לא תמיד יש בו. במדינות כאלה יש הבדל ענק בין האנשים שחיים בבירה, לבין שאר האוכלוסיה.

בוא אני אתן לך דוגמא. טורקיה. כשאתה נוסע לחופשה בטורקיה, הכל נראה לך מפותח ומערבי כמעט כמו באירופה. אבל אפילו באיסטמבול ככה זה נראה רק ברחובות הראשיים, בהם מסתובבים התיירים. אם תרד ממסלול הטיולים ותכנס לשכונות, תגלה פתאום שהכל נראה כמו מחנה פליטים בעזה, ושהתושבים לא יודעים מילה אחת באנגלית (בניגוד לסוחרים בחנויות ברחוב הראשי, שמדברים בכל שפות העולם). וזה באיסטמבול! עכשיו אם תיסע קצת לעומקה של טורקיה, מחוץ לאיזורי התיירות, תגלה להפתעתך שאתה חזרת בזמן מאה שנה אחורה. אין שם כלום! לא אינטרנט, לא טלויזיית לווין. בקושי קולטים את הערוץ 1 של טורקיה ע"י אנטנה ביתית וגם זה לא בכל מקום. כל האכלוסיה הזאת חיה וחושבת על פי מה שהם שומעים בערוץ הממלכתי בטלויזיה, שם אומרים להם מה שהנשיא ארדואן רוצה שיגידו (וזה במקרה הטוב), במקרה הרע הם שומעים את החדשות במסגד המקומי, שם איש הדת מלמד אותם איך צריך לחיות...
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 מרץ 2012, 16:20

Mta_atic כתב:
felix_r כתב:

השנאה נובעת מהיותם מוסלמים, ומתחילה עוד בימי מוחמד.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי michael » 09 מרץ 2012, 06:46

felix_r כתב:
Mta_atic כתב:
felix_r כתב:
שחף כתב:.

בוא אני אתן לך דוגמא. טורקיה. כשאתה נוסע לחופשה בטורקיה, הכל נראה לך מפותח ומערבי כמעט כמו באירופה. אבל אפילו באיסטמבול ככה זה נראה רק ברחובות הראשיים, בהם מסתובבים התיירים. אם תרד ממסלול הטיולים ותכנס לשכונות, תגלה פתאום שהכל נראה כמו מחנה פליטים בעזה, ושהתושבים לא יודעים מילה אחת באנגלית (בניגוד לסוחרים בחנויות ברחוב הראשי, שמדברים בכל שפות העולם). וזה באיסטמבול! עכשיו אם תיסע קצת לעומקה של טורקיה, מחוץ לאיזורי התיירות, תגלה להפתעתך שאתה חזרת בזמן מאה שנה אחורה. אין שם כלום! לא אינטרנט, לא טלויזיית לווין. בקושי קולטים את הערוץ 1 של טורקיה ע"י אנטנה ביתית וגם זה לא בכל מקום. כל האכלוסיה הזאת חיה וחושבת על פי מה שהם שומעים בערוץ הממלכתי בטלויזיה, שם אומרים להם מה שהנשיא ארדואן רוצה שיגידו (וזה במקרה הטוב), במקרה הרע הם שומעים את החדשות במסגד המקומי, שם איש הדת מלמד אותם איך צריך לחיות...

אומנם פרט שולי אבל אני לא מסכים איתך פליקס לגבי האנגלית,
הסוחרים שם לא יודעים אנגלית , לא נהגי המוניות ולא במסעדות.
דיי זיעזעה אותי הרמה התקשורית הנמוכה של הסוחרים באיסטנבול - כולל בעלי העסקים על רחוב איסתיכלאל ובכיכר טאקסים.

לגבי הנושא של הקושי להתמודד עם איראן כיוון שהיא מעצמה אזורית חזקה,
עדיף להתמודד איתה כשהיא גם מעצמה אזורית חזקה וגם מחומשת בפצצות גרעין ועם אצבע מאיימת על ההדק ? נראה לי שלא.
את ההתמודדות הזאת אנחנו צריכים להשאיר בכל מקרה לארה"ב.
התקיפה הזאת ומה שהיא תוביל לאחריה גדולה עלינו בכמה מידות.
גם חשוב שכל הארס הפרסי לא יצא לכיווננו כיוון שאנו המפציצים ואנו מטרה אזורית נייחת.
אם ארה"ב תתקוף נוכל להתמודד עם מס' מטחים של טילים - אבל תמיד הם יזכרו שלא אנחנו תקפנו אותם והם יעצרו את המתקפות שלהם בשלב מסויים.
אם הם ידעו שאנחנו תקפנו - אנחנו צפויים למלחמה ארוכה פתוחה ומתמשכת איתם.
Stop the BDS - Fighting together against the NEW Anti-Semitism
סמל אישי של המשתמש
michael

הודעהעל ידי שחף » 09 מרץ 2012, 17:09

פליקס, בסוריה או במצרים יש רמת חיים גבוהה? לא, ולמרות זאת במדינות האלה פרצו מחאות שהונעו הרבה ע'' הפייסבוק(רשת חברתית אינטרנטית, לא משהו שיש לך אם אין לך מחשב או חשמל...).
לא יודע איך רמת החיים בצפון קוריאה, אבל היא וויתרה לחלוטין על פיתוח גרעין(לא ידיעה שראיתי אגב בארץ, כי בעיקר יודעים להפחיד אותנו ולא להתעסק בדברים אחרים) בגלל הרעב שנוצר במדינה. יכול להיות שהמשטר באיראן ינהג בצורה זהה מחשש לאבד את השלטון.
שחף

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 09 מרץ 2012, 17:18

שחף כתב:פליקס, בסוריה או במצרים יש רמת חיים גבוהה? לא, ולמרות זאת במדינות האלה פרצו מחאות שהונעו הרבה ע'' הפייסבוק(רשת חברתית אינטרנטית, לא משהו שיש לך אם אין לך מחשב או חשמל...).
לא יודע איך רמת החיים בצפון קוריאה, אבל היא וויתרה לחלוטין על פיתוח גרעין(לא ידיעה שראיתי אגב בארץ, כי בעיקר יודעים להפחיד אותנו ולא להתעסק בדברים אחרים) בגלל הרעב שנוצר במדינה. יכול להיות שהמשטר באיראן ינהג בצורה זהה מחשש לאבד את השלטון.

צפון קוריאה כבר עשתה כמה הסכמים עם המערב של הפסקת פיתוח הגרעין תמורת מזון ואז ברגע שקיבלה את שלה היא סגרה את השערים למדינה והמשיכה בשלה..כולם מקווים שבגלל שהבן עלה לשילטון זה לא יקרה אבל אף אחד עוד לא יודע..גם ה''משא ומתן'' של איראן לפי דעתי זה נסיון למשוך זמן ותו לא..
אני מתפללת ליום שאיראן תהפוך לסוריה אבל זה לא נראה באופק..
ד''א,הפיכה באיראן לא בטוח שיהיה טוב ליהודים אבל לפחות שיהיה קצת בלאגן..
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 09 מרץ 2012, 20:04

שחף כתב:פליקס, בסוריה או במצרים יש רמת חיים גבוהה? לא, ולמרות זאת במדינות האלה פרצו מחאות שהונעו הרבה ע'' הפייסבוק(רשת חברתית אינטרנטית, לא משהו שיש לך אם אין לך מחשב או חשמל...).

שחף ידידי,
למרות כל מה שאתה שומע בתקשורת המערבית, שכרגיל אין לה שום הבנה בסיסית בעולם הערבי, המהפכה במצרים והמהומות בסוריה קרו בעיקר בגלל התמיחה של תנועות האיסלם הקיצוני במדינות אלו, ולא כמו שחושבים הטמבלים במערב כאילו אלו הן מהפכות למען הדמוקרטיה.

במקרה של איראן האיסלם הקיצוני יתמוך באחמדיניג'אד במלחמתו בישראל וארה"ב.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים