אתמול במקרה נזכרתי במשחק הטופ 16 נגד בנטון טרוויזו, 2003.
זאת הייתה עונה שיכלה להיגמר בתואר אירופאי, למכבי הייתה קבוצה טובה עמוקה בכל המערכים, בנו אודריך היה אמנם בשלב בוסר,
אבל לדעתי ביד אליהו מכבי הייתה מוחקת את פער 13 הנקודות נגד בנטון (שאח"כ הגיעה לגמר היורוליג), אפילו במשחק שהועבר לסלוניקי (לדעתי לא רק מסיבות בטחוניות).
מכבי שלטה כל המשחק בהפרשים של 5-8 נקודות ,והפסידה בנקודה מסל מוזר בסיום שרשרת אקראית של ארועים.
עכשיו שוב נראה שמתישהו השנה או שנה הבאה יהיו התקפות בהיקף כלשהו על ישראל, ולדעתי כמו שהעורף מתכונן כבר מהיום למצב הזה, גם מכבי שנפגעה כבר פעמיים
(אם כי ב-90 הצליחה למרות זאת להעפיל לפיינל פור, לדעתי אחד מהיישגיה הגדולים בהיסטוריה), צריכה להכין את עצמה מעוד מועד לאפשרות זאת. (והלוואי שלא תתרחש).
אני מנחש שחלק מהאנשים חושבים שזה נראה שטותי להתעסק בעניין זה כשטילים נוחתים על בניינים בת"א, ורוב הפורום (כולל אני כנראה) יהיו מגוייסים, אבל לדעתי כמי שרואה
במכבי יותר מקבוצת כדורסל, אלא סמל תרבותי לאומי, אני רואה חשיבות בהמשכיות שלו, ומכיוון שבכל מקרה אליהו לא הולך לטפס על ג'בלאות בלבנון,ומורן רוט לא יטיס אף-16
לטהרן ,אני חושב שהשרות שלהם במכבי חשוב יותר.
ולכן לדעתי צריך לבוא מוכנים ולחשוב על אולם חלופי , קפריסין ??, דרכים להבטיח עידוד יותר מהקומץ המבורך שהיה בסלוניקי. (אולי מה שחיפה עשתה בצמפיונס).
בכל מקרה אשמח לשמוע הצעות.