01 ינואר 2013, 16:54
Holiday_Armadillo כתב:felix_r כתב:אז המצב הכלכלי לא כל כך רע, כמו שהתעמולה השמאלנית מנסה לגרום לנו לחשוב?
http://www.globes.co.il/news/article.as ... daily_news
שום תעלומה שמאלנית
מספיק להיות בן אדם ממוצע ממעמד הביניים ההולך ונעלם בשביל להבין שאין שום תעלומה
יכולים להביא את כל המספרים שרוצים אבל העובדות הן שקשה לחיות פה
01 ינואר 2013, 16:56
LIAV10 כתב:Holiday_Armadillo כתב:felix_r כתב:אז המצב הכלכלי לא כל כך רע, כמו שהתעמולה השמאלנית מנסה לגרום לנו לחשוב?
שום תעלומה שמאלנית
ככה זה שאנחנו תלויים בארה"ב, את באמת מאמינה שמישהו יכול לשנות את המצב?
01 ינואר 2013, 16:57
felix_r כתב:LIAV10 כתב:Holiday_Armadillo כתב:felix_r כתב:אז המצב הכלכלי לא כל כך רע, כמו שהתעמולה השמאלנית מנסה לגרום לנו לחשוב?
שום תעלומה שמאלנית
ככה זה שאנחנו תלויים בארה"ב, את באמת מאמינה שמישהו יכול לשנות את המצב?
זה לא ממש נכון
01 ינואר 2013, 16:58
felix_r כתב:Holiday_Armadillo כתב:felix_r כתב:אז המצב הכלכלי לא כל כך רע, כמו שהתעמולה השמאלנית מנסה לגרום לנו לחשוב?
שום תעלומה שמאלנית
באמת? ומה בדיוק הבעיה? העובדה שצריך לעבוד ולשלם מיסים? ככה זה בחיים... עובדה, המצב אצלנו טוב יותר מרוב המדינות האחרות.
01 ינואר 2013, 16:59
felix_r כתב:Holiday_Armadillo כתב:felix_r כתב:אז המצב הכלכלי לא כל כך רע, כמו שהתעמולה השמאלנית מנסה לגרום לנו לחשוב?
שום תעלומה שמאלנית
באמת? ומה בדיוק הבעיה? העובדה שצריך לעבוד ולשלם מיסים? ככה זה בחיים... עובדה, המצב אצלנו טוב יותר מרוב המדינות האחרות.
01 ינואר 2013, 17:01
Holiday_Armadillo כתב:felix_r כתב:אז המצב הכלכלי לא כל כך רע, כמו שהתעמולה השמאלנית מנסה לגרום לנו לחשוב?
שום תעלומה שמאלנית
01 ינואר 2013, 17:08
jol9 כתב:Holiday_Armadillo כתב:felix_r כתב:אז המצב הכלכלי לא כל כך רע, כמו שהתעמולה השמאלנית מנסה לגרום לנו לחשוב?
שום תעלומה שמאלנית
אני חייב להסכים איתך בהקשר הזה, אבל אני חושב שהמצב כרגע הוא הרע במיעוטו.
המצב באמת יהיה גרוע, כשפרט לכל מה שאנחנו מממנים עכשיו, נצטרך להתחיל לממן גם את כל השאיפות הסוציאליסטיות של שלי. אז באמת נוכל להגיד שקשה לחיות פה.
אני מקווה שהממשלה הבאה תשים לנגד עיניה את המלחמה ביוקר המחייה אבל לא במשחק מגעיל של להוריד בכיס אחד ולהוסיף בכיס השני, כי זה לא עובד.
הממשלה הזאת סה"כ עשתה לא מעט דברים טובים כמו המהפכה בשוק הסלולר, ההטבות לאבות לילדים קטנים, חוק חינוך חינם מגיל 3 וכו',
אבל צריכים להמשיך ולהיטיב עם האוכלוסיה שעובדת, משלמת מיסים, עושה מילואים, ועושה "רק" 2-3 ילדים, שלהם היא רוצה לתת את החינוך הכי טוב שאפשר,
ואת התנאים הכי טובים לגדול בהם.
לדעתי המהלכים הראשונים והקלים שאפשר וצריך לעשות הם: קיצוץ הממשלה ל-18 משרדים וקיצוץ בהוצאות הממשלה באופן כללי (כולל משרד ראש הממשלה).
אבל המלחמה האמיתית צריכה להיות בפתיחת שווקים שונים לתחרות חופשית, מה שאמור להוזיל את מחירי המזון, שידורי הטלויזיה ושאר ההוצאות שאנחנו מוציאים.
בשלב האחרון צריך לדעתי לטפל בנושא הדיור ובנושא התשתיות כמו החשמל והמים.
01 ינואר 2013, 17:10
Holiday_Armadillo כתב:felix_r כתב:Holiday_Armadillo כתב:felix_r כתב:אז המצב הכלכלי לא כל כך רע, כמו שהתעמולה השמאלנית מנסה לגרום לנו לחשוב?
שום תעלומה שמאלנית
אוי נו באמת
כשאי אפשר לסיים את החודש במשכורת של שני מבוגרים כי הכל עולה כולל שכר הדירה, החשבונות, המוצרים הבסיסיים וצריך עוד לממן כמה אוכלוסיות אז אין פה שום תעמולה ואין פה שום קשר לתשלומי מיסים
אני לא שמאלנית ואין לי שום צורך בתעמולה שמאלנית
אני בן אדם רגיל שלא קשור לשום טייקונים ואני רואה כמה קשה לחיות ולהתקיים בארץ הזאת בשנים האחרונות..וכן זה כולל גם אותי
אתה מזכיר לי את שלמה מעוז ההזוי הזה שאמר שיוקר המחייה זה אגדה אורבנית כי מכונות הכביסה בארץ זולות
מזל! למזלי הארוחה האהובה עליי זה מכונת כביסה צלויה אני אוכלת את זה 5 פעמים בשבוע
נתונים יבשים לחוד והמציאות ברחוב לחוד
01 ינואר 2013, 17:13
felix_r כתב:Holiday_Armadillo כתב:felix_r כתב:Holiday_Armadillo כתב:felix_r כתב:אז המצב הכלכלי לא כל כך רע, כמו שהתעמולה השמאלנית מנסה לגרום לנו לחשוב?
שום תעלומה שמאלנית
אוי נו באמת
כשאי אפשר לסיים את החודש במשכורת של שני מבוגרים כי הכל עולה כולל שכר הדירה, החשבונות, המוצרים הבסיסיים וצריך עוד לממן כמה אוכלוסיות אז אין פה שום תעמולה ואין פה שום קשר לתשלומי מיסים
אני לא שמאלנית ואין לי שום צורך בתעמולה שמאלנית
אני בן אדם רגיל שלא קשור לשום טייקונים ואני רואה כמה קשה לחיות ולהתקיים בארץ הזאת בשנים האחרונות..וכן זה כולל גם אותי
אתה מזכיר לי את שלמה מעוז ההזוי הזה שאמר שיוקר המחייה זה אגדה אורבנית כי מכונות הכביסה בארץ זולות
מזל! למזלי הארוחה האהובה עליי זה מכונת כביסה צלויה אני אוכלת את זה 5 פעמים בשבוע
נתונים יבשים לחוד והמציאות ברחוב לחוד
את לא מסיימת את החודש? אבל משום מה רק לא מזמן חזרת מלונדון ועכשיו הולכת לקנות PLAYSTATION .
זה לא מסתדר אצלי. כנראה שאת לא עובדת כל כך קשה ויש לך הרבה זמן פנוי וגם כסף מיותר אחרי ש"לא סיימת את החודש".
אני אגיד לך את האמת, מכל החברים שלי ומכל קרובי המשפחה, אני לא מכיר אף אחד שלא גומר את החודש. אז כן, עובדים קשה, אבל גם חיים בסדר גמור.
01 ינואר 2013, 17:15
Holiday_Armadillo כתב:
אני לא מצביעה לשלי והיא גם לא תהיה ראש ממשלה אז אני לא דואגת
אני חושבת שצריך פיקוח ומהר על דברים כמו שכר דירה ומוצרים בסיסיים
בהולנד יש פיקוח על שכר דירה שאומר שאסור לדרוש יותר מ-X יורו על על גודל מסוים..פשוט מאוד ואפקטיבי מאוד
לא לתת לתנובה לקחת 500% רווח על מוצר, גם פשוט מאוד
אם תיכנסו לסופר ותסתכלו באמת על כל המוצרים תראו שאין אף מוצר שאפשר להגיד עליו שהוא זול באמת
אפשר להגיד על מוצרים שהם יותר זולים מאחרים אבל להגיד שמוצר מסויים הוא זול(וזה כולל לחם, חלב, קמח, סוכר וכו')אין דבר כזה יותר..זה פשוט מתסכל
01 ינואר 2013, 17:19
01 ינואר 2013, 17:21
felix_r כתב:
את לא מסיימת את החודש? אבל משום מה רק לא מזמן חזרת מלונדון ועכשיו הולכת לקנות PLAYSTATION .
זה לא מסתדר אצלי. כנראה שאת לא עובדת כל כך קשה ויש לך הרבה זמן פנוי וגם כסף מיותר אחרי ש"לא סיימת את החודש".
אני אגיד לך את האמת, מכל החברים שלי ומכל קרובי המשפחה, אני לא מכיר אף אחד שלא גומר את החודש. אז כן, עובדים קשה, אבל גם חיים בסדר גמור.
01 ינואר 2013, 17:21
דבר ראשון חזרתי מגרמניה ואני קונה XBOX, רק לדייק
דבר שני, אני גרה בבית, אני מרוויחה כסף וחלק הולך אליי וחלק אני תורמת לתשלומים בבית כי אני לא פרזיט
דבר שלישי, לא אמרתי שאנחנו לא מסיימים חודש אמרתי שקשה לחיות פה
יש לי מזל שיש לי הורים עם ראש פיננסי והם מעולם לא נכנסו לחובות או למינוס, בן אדם אחר עם טיפה פחות חוש לזה מזמן מזמן נכנס למינוס
זה שבן אדם לא ברחוב לא אומר שלא קשה לו להסתדר במציאות היומיומית של הכלכלה הישראלית שמוחקת לאט לאט את מעמד הביניים
01 ינואר 2013, 17:24
felix_r כתב:דבר ראשון חזרתי מגרמניה ואני קונה XBOX, רק לדייק
דבר שני, אני גרה בבית, אני מרוויחה כסף וחלק הולך אליי וחלק אני תורמת לתשלומים בבית כי אני לא פרזיט
יש לי מזל שיש לי הורים עם ראש פיננסי והם מעולם לא נכנסו לחובות או למינוס, בן אדם אחר עם טיפה פחות חוש לזה מזמן מזמן נכנס למינוס
זה שבן אדם לא ברחוב לא אומר שלא קשה לו להסתדר במציאות היומיומית של הכלכלה הישראלית שמוחקת לאט לאט את מעמד הביניים
1) מצטער, אבל את לא מעמד הביניים, זה קודם כל. הורים שלך - כן, ולפי מה שאת מספרת, אין להם בעיות פיננסיות.
2) אף אחד לא מוחק את מעמד הביניים.
3) נכון, יש דברים שצריך לשפר. אז מה? אף אחד לא אומר שהכל אידיאלי. אבל המצב הוא אף פעם לא אידיאלי ותמיד יש מה לשפר. זה עדיין לא אומר שהמצב גרוע.
01 ינואר 2013, 17:34
jol9 כתב:felix_r כתב:
פליקס, זה לא הדבר הנכון לעשות, לקחת את כרמל כדוגמא.
בסופו של דבר אנשים במעמד הביניים, לא אמורים להתעסק רק בהישרדות - זה לא אמור לעבוד ככה.
אדם שלמד קשה, עשה תואר, עובד ומרוויח טוב, אמור להיות מסוגל לעשות רכישות פעם בכמה זמן של מוצרי חשמל חדשים, רהיטים חדשים, מוצרי פינוק (כמו מכונת קפה או
קונסולת משחקים למשל), לצאת לחופשה או שתיים בשנה וכו'.
אני כבר לא מדבר על קניית דירה ותשלומי משכנתא, תשלום על גנים ומטפלות, תשלומים קבועים, מזון וכו'.
אני חייב לציין שלמרות שאשתי ואני משתכרים בסדר גמור, אני רואה שזה לא ממש מספיק לנו, בטח לא בשביל חיסכון.
אז נכון, אנחנו לא רעבים ללחם והילדה לובשת בגדים חדשים ויש לה מלא צעצועים, אבל כמו שאמרתי, זה לא משהו חריג למעמד הביניים שאנו צריכים להגיד עליו תודה.
01 ינואר 2013, 17:41
Holiday_Armadillo כתב:felix_r כתב:דבר ראשון חזרתי מגרמניה ואני קונה XBOX, רק לדייק
1) מצטער, אבל את לא מעמד הביניים, זה קודם כל. הורים שלך - כן, ולפי מה שאת מספרת, אין להם בעיות פיננסיות.
2) אף אחד לא מוחק את מעמד הביניים.
3) נכון, יש דברים שצריך לשפר. אז מה? אף אחד לא אומר שהכל אידיאלי. אבל המצב הוא אף פעם לא אידיאלי ותמיד יש מה לשפר. זה עדיין לא אומר שהמצב גרוע.
ההורים שלי זה אני, אני מדברת בשמם ובשם המשפחה שלי
אין להם בעיות פיננסיות רק כי הם משלמים רק על מה שצריך ולא מרשים לקנות לעצמם כלום..לא ככה צריכים לחיות אנשים שעובדים 7 ימים בשבוע
מעמד הביניים נמחק בין אם תרצה את זה או לא..יש יותר ויותר מה שנקרא ''עניים עובדים''
זה שיש דברים לשפר זה לא משהו שצריך להפיל ממשלות בגללו, אין אף מדינה בארץ שמושלמת(אולי נורבגיה)אבל צריך לראות הליכה בכיוון הנכון ושרוצים לשנות דברים..כל מה שרואים פה זה עלייה של מחירים בכל דבר בשוק וזה כולל הכל
01 ינואר 2013, 17:45
01 ינואר 2013, 18:27
01 ינואר 2013, 18:34
01 ינואר 2013, 18:58