בחירות 2013

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בחירות 2013

הודעהעל ידי LIAV10 » 01 ינואר 2013, 16:54

Holiday_Armadillo כתב:
felix_r כתב:אז המצב הכלכלי לא כל כך רע, כמו שהתעמולה השמאלנית מנסה לגרום לנו לחשוב?

http://www.globes.co.il/news/article.as ... daily_news

שום תעלומה שמאלנית
מספיק להיות בן אדם ממוצע ממעמד הביניים ההולך ונעלם בשביל להבין שאין שום תעלומה
יכולים להביא את כל המספרים שרוצים אבל העובדות הן שקשה לחיות פה

ככה זה שאנחנו תלויים בארה"ב, את באמת מאמינה שמישהו יכול לשנות את המצב?
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי felix_r » 01 ינואר 2013, 16:56

LIAV10 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
felix_r כתב:אז המצב הכלכלי לא כל כך רע, כמו שהתעמולה השמאלנית מנסה לגרום לנו לחשוב?

שום תעלומה שמאלנית

זה לא ממש נכון
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי LIAV10 » 01 ינואר 2013, 16:57

felix_r כתב:
LIAV10 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

שום תעלומה שמאלנית

זה לא ממש נכון

למה לא? הכלכלה בעולם מתפוררת, למה שאנחנו נשגשג?
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 01 ינואר 2013, 16:58

felix_r כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

שום תעלומה שמאלנית

באמת? ומה בדיוק הבעיה? העובדה שצריך לעבוד ולשלם מיסים? ככה זה בחיים... עובדה, המצב אצלנו טוב יותר מרוב המדינות האחרות.

אוי נו באמת
כשאי אפשר לסיים את החודש במשכורת של שני מבוגרים כי הכל עולה כולל שכר הדירה, החשבונות, המוצרים הבסיסיים וצריך עוד לממן כמה אוכלוסיות אז אין פה שום תעמולה ואין פה שום קשר לתשלומי מיסים

אני לא שמאלנית ואין לי שום צורך בתעמולה שמאלנית
אני בן אדם רגיל שלא קשור לשום טייקונים ואני רואה כמה קשה לחיות ולהתקיים בארץ הזאת בשנים האחרונות..וכן זה כולל גם אותי

אתה מזכיר לי את שלמה מעוז ההזוי הזה שאמר שיוקר המחייה זה אגדה אורבנית כי מכונות הכביסה בארץ זולות
מזל! למזלי הארוחה האהובה עליי זה מכונת כביסה צלויה אני אוכלת את זה 5 פעמים בשבוע

נתונים יבשים לחוד והמציאות ברחוב לחוד
נערך לאחרונה על ידי Holiday_Armadillo בתאריך 01 ינואר 2013, 16:59, נערך פעם אחת בסך הכל.
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 01 ינואר 2013, 16:59

felix_r כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

שום תעלומה שמאלנית

באמת? ומה בדיוק הבעיה? העובדה שצריך לעבוד ולשלם מיסים? ככה זה בחיים... עובדה, המצב אצלנו טוב יותר מרוב המדינות האחרות.

שליש מהילדים עניים זה לא מצב יותר טוב מבמדינות אחרות, ודאי שלא במדינות מתפתחות. צריך עו"ד טוב במיוחד כדי להסביר למה דווקא כשביבי ראש ממשלה או שר אוצר לעוני יש נטייה לטפוח למימדים לא הגיוניים. תקשורת שמאלנית לא אחראית לזה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 01 ינואר 2013, 17:01

Holiday_Armadillo כתב:

שום תעלומה שמאלנית

אני חייב להסכים איתך בהקשר הזה, אבל אני חושב שהמצב כרגע הוא הרע במיעוטו.
המצב באמת יהיה גרוע, כשפרט לכל מה שאנחנו מממנים עכשיו, נצטרך להתחיל לממן גם את כל השאיפות הסוציאליסטיות של שלי. אז באמת נוכל להגיד שקשה לחיות פה.

אני מקווה שהממשלה הבאה תשים לנגד עיניה את המלחמה ביוקר המחייה אבל לא במשחק מגעיל של להוריד בכיס אחד ולהוסיף בכיס השני, כי זה לא עובד.
הממשלה הזאת סה"כ עשתה לא מעט דברים טובים כמו המהפכה בשוק הסלולר, ההטבות לאבות לילדים קטנים, חוק חינוך חינם מגיל 3 וכו',
אבל צריכים להמשיך ולהיטיב עם האוכלוסיה שעובדת, משלמת מיסים, עושה מילואים, ועושה "רק" 2-3 ילדים, שלהם היא רוצה לתת את החינוך הכי טוב שאפשר,
ואת התנאים הכי טובים לגדול בהם.

לדעתי המהלכים הראשונים והקלים שאפשר וצריך לעשות הם: קיצוץ הממשלה ל-18 משרדים וקיצוץ בהוצאות הממשלה באופן כללי (כולל משרד ראש הממשלה).
אבל המלחמה האמיתית צריכה להיות בפתיחת שווקים שונים לתחרות חופשית, מה שאמור להוזיל את מחירי המזון, שידורי הטלויזיה ושאר ההוצאות שאנחנו מוציאים.
בשלב האחרון צריך לדעתי לטפל בנושא הדיור ובנושא התשתיות כמו החשמל והמים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 01 ינואר 2013, 17:08

jol9 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

שום תעלומה שמאלנית

אני חייב להסכים איתך בהקשר הזה, אבל אני חושב שהמצב כרגע הוא הרע במיעוטו.
המצב באמת יהיה גרוע, כשפרט לכל מה שאנחנו מממנים עכשיו, נצטרך להתחיל לממן גם את כל השאיפות הסוציאליסטיות של שלי. אז באמת נוכל להגיד שקשה לחיות פה.

אני מקווה שהממשלה הבאה תשים לנגד עיניה את המלחמה ביוקר המחייה אבל לא במשחק מגעיל של להוריד בכיס אחד ולהוסיף בכיס השני, כי זה לא עובד.
הממשלה הזאת סה"כ עשתה לא מעט דברים טובים כמו המהפכה בשוק הסלולר, ההטבות לאבות לילדים קטנים, חוק חינוך חינם מגיל 3 וכו',
אבל צריכים להמשיך ולהיטיב עם האוכלוסיה שעובדת, משלמת מיסים, עושה מילואים, ועושה "רק" 2-3 ילדים, שלהם היא רוצה לתת את החינוך הכי טוב שאפשר,
ואת התנאים הכי טובים לגדול בהם.

לדעתי המהלכים הראשונים והקלים שאפשר וצריך לעשות הם: קיצוץ הממשלה ל-18 משרדים וקיצוץ בהוצאות הממשלה באופן כללי (כולל משרד ראש הממשלה).
אבל המלחמה האמיתית צריכה להיות בפתיחת שווקים שונים לתחרות חופשית, מה שאמור להוזיל את מחירי המזון, שידורי הטלויזיה ושאר ההוצאות שאנחנו מוציאים.
בשלב האחרון צריך לדעתי לטפל בנושא הדיור ובנושא התשתיות כמו החשמל והמים.

אני לא מצביעה לשלי והיא גם לא תהיה ראש ממשלה אז אני לא דואגת

אני חושבת שצריך פיקוח ומהר על דברים כמו שכר דירה ומוצרים בסיסיים
בהולנד יש פיקוח על שכר דירה שאומר שאסור לדרוש יותר מ-X יורו על על גודל מסוים..פשוט מאוד ואפקטיבי מאוד
לא לתת לתנובה לקחת 500% רווח על מוצר, גם פשוט מאוד
אם תיכנסו לסופר ותסתכלו באמת על כל המוצרים תראו שאין אף מוצר שאפשר להגיד עליו שהוא זול באמת
אפשר להגיד על מוצרים שהם יותר זולים מאחרים אבל להגיד שמוצר מסויים הוא זול(וזה כולל לחם, חלב, קמח, סוכר וכו')אין דבר כזה יותר..זה פשוט מתסכל
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 01 ינואר 2013, 17:10

Holiday_Armadillo כתב:
felix_r כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

שום תעלומה שמאלנית

אוי נו באמת
כשאי אפשר לסיים את החודש במשכורת של שני מבוגרים כי הכל עולה כולל שכר הדירה, החשבונות, המוצרים הבסיסיים וצריך עוד לממן כמה אוכלוסיות אז אין פה שום תעמולה ואין פה שום קשר לתשלומי מיסים

אני בן אדם רגיל שלא קשור לשום טייקונים ואני רואה כמה קשה לחיות ולהתקיים בארץ הזאת בשנים האחרונות..וכן זה כולל גם אותי

אתה מזכיר לי את שלמה מעוז ההזוי הזה שאמר שיוקר המחייה זה אגדה אורבנית כי מכונות הכביסה בארץ זולות
מזל! למזלי הארוחה האהובה עליי זה מכונת כביסה צלויה אני אוכלת את זה 5 פעמים בשבוע

את לא מסיימת את החודש? אבל משום מה רק לא מזמן חזרת מלונדון ועכשיו הולכת לקנות PLAYSTATION .
זה לא מסתדר אצלי. כנראה שאת לא עובדת כל כך קשה ויש לך הרבה זמן פנוי וגם כסף מיותר אחרי ש"לא סיימת את החודש".

אני אגיד לך את האמת, מכל החברים שלי ומכל קרובי המשפחה, אני לא מכיר אף אחד שלא גומר את החודש. אז כן, עובדים קשה, אבל גם חיים בסדר גמור.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 01 ינואר 2013, 17:13

felix_r כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
felix_r כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

שום תעלומה שמאלנית

אוי נו באמת

את לא מסיימת את החודש? אבל משום מה רק לא מזמן חזרת מלונדון ועכשיו הולכת לקנות PLAYSTATION .
זה לא מסתדר אצלי. כנראה שאת לא עובדת כל כך קשה ויש לך הרבה זמן פנוי וגם כסף מיותר אחרי ש"לא סיימת את החודש".

אני אגיד לך את האמת, מכל החברים שלי ומכל קרובי המשפחה, אני לא מכיר אף אחד שלא גומר את החודש. אז כן, עובדים קשה, אבל גם חיים בסדר גמור.

דבר ראשון חזרתי מגרמניה ואני קונה XBOX, רק לדייק
דבר שני, אני גרה בבית, אני מרוויחה כסף וחלק הולך אליי וחלק אני תורמת לתשלומים בבית כי אני לא פרזיט
דבר שלישי, לא אמרתי שאנחנו לא מסיימים חודש אמרתי שקשה לחיות פה
יש לי מזל שיש לי הורים עם ראש פיננסי והם מעולם לא נכנסו לחובות או למינוס, בן אדם אחר עם טיפה פחות חוש לזה מזמן מזמן נכנס למינוס
זה שבן אדם לא ברחוב לא אומר שלא קשה לו להסתדר במציאות היומיומית של הכלכלה הישראלית שמוחקת לאט לאט את מעמד הביניים
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 01 ינואר 2013, 17:15

Holiday_Armadillo כתב:
אני לא מצביעה לשלי והיא גם לא תהיה ראש ממשלה אז אני לא דואגת

אני חושבת שצריך פיקוח ומהר על דברים כמו שכר דירה ומוצרים בסיסיים
בהולנד יש פיקוח על שכר דירה שאומר שאסור לדרוש יותר מ-X יורו על על גודל מסוים..פשוט מאוד ואפקטיבי מאוד
לא לתת לתנובה לקחת 500% רווח על מוצר, גם פשוט מאוד
אם תיכנסו לסופר ותסתכלו באמת על כל המוצרים תראו שאין אף מוצר שאפשר להגיד עליו שהוא זול באמת
אפשר להגיד על מוצרים שהם יותר זולים מאחרים אבל להגיד שמוצר מסויים הוא זול(וזה כולל לחם, חלב, קמח, סוכר וכו')אין דבר כזה יותר..זה פשוט מתסכל

מסכים.
אפשר ללמוד הרבה דברים מאירופה בכל מיני נושאים.
אני מקווה שבאמת נראה מהפכות דומות במוצרים שונים, כמו שהיה בסלולר. זה הדבר הנכון לעשות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 01 ינואר 2013, 17:19

אפשר להתחיל בקיצוץ בתקציב הביטחון.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 01 ינואר 2013, 17:21

felix_r כתב:

פליקס, זה לא הדבר הנכון לעשות, לקחת את כרמל כדוגמא.
בסופו של דבר אנשים במעמד הביניים, לא אמורים להתעסק רק בהישרדות - זה לא אמור לעבוד ככה.

אדם שלמד קשה, עשה תואר, עובד ומרוויח טוב, אמור להיות מסוגל לעשות רכישות פעם בכמה זמן של מוצרי חשמל חדשים, רהיטים חדשים, מוצרי פינוק (כמו מכונת קפה או
קונסולת משחקים למשל), לצאת לחופשה או שתיים בשנה וכו'.
אני כבר לא מדבר על קניית דירה ותשלומי משכנתא, תשלום על גנים ומטפלות, תשלומים קבועים, מזון וכו'.

אני חייב לציין שלמרות שאשתי ואני משתכרים בסדר גמור, אני רואה שזה לא ממש מספיק לנו, בטח לא בשביל חיסכון.
אז נכון, אנחנו לא רעבים ללחם והילדה לובשת בגדים חדשים ויש לה מלא צעצועים, אבל כמו שאמרתי, זה לא משהו חריג למעמד הביניים שאנו צריכים להגיד עליו תודה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 01 ינואר 2013, 17:21

דבר שני, אני גרה בבית, אני מרוויחה כסף וחלק הולך אליי וחלק אני תורמת לתשלומים בבית כי אני לא פרזיט
יש לי מזל שיש לי הורים עם ראש פיננסי והם מעולם לא נכנסו לחובות או למינוס, בן אדם אחר עם טיפה פחות חוש לזה מזמן מזמן נכנס למינוס
זה שבן אדם לא ברחוב לא אומר שלא קשה לו להסתדר במציאות היומיומית של הכלכלה הישראלית שמוחקת לאט לאט את מעמד הביניים

1) מצטער, אבל את לא מעמד הביניים, זה קודם כל. הורים שלך - כן, ולפי מה שאת מספרת, אין להם בעיות פיננסיות.

2) אף אחד לא מוחק את מעמד הביניים.

3) נכון, יש דברים שצריך לשפר. אז מה? אף אחד לא אומר שהכל אידיאלי. אבל המצב הוא אף פעם לא אידיאלי ותמיד יש מה לשפר. זה עדיין לא אומר שהמצב גרוע.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 01 ינואר 2013, 17:24

felix_r כתב:

1) מצטער, אבל את לא מעמד הביניים, זה קודם כל. הורים שלך - כן, ולפי מה שאת מספרת, אין להם בעיות פיננסיות.

3) נכון, יש דברים שצריך לשפר. אז מה? אף אחד לא אומר שהכל אידיאלי. אבל המצב הוא אף פעם לא אידיאלי ותמיד יש מה לשפר. זה עדיין לא אומר שהמצב גרוע.

ההורים שלי זה אני, אני מדברת בשמם ובשם המשפחה שלי
אין להם בעיות פיננסיות רק כי הם משלמים רק על מה שצריך ולא מרשים לקנות לעצמם כלום..לא ככה צריכים לחיות אנשים שעובדים 7 ימים בשבוע

מעמד הביניים נמחק בין אם תרצה את זה או לא..יש יותר ויותר מה שנקרא ''עניים עובדים''

זה שיש דברים לשפר זה לא משהו שצריך להפיל ממשלות בגללו, אין אף מדינה בארץ שמושלמת(אולי נורבגיה)אבל צריך לראות הליכה בכיוון הנכון ושרוצים לשנות דברים..כל מה שרואים פה זה עלייה של מחירים בכל דבר בשוק וזה כולל הכל
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 01 ינואר 2013, 17:34

jol9 כתב:
felix_r כתב:

פליקס, זה לא הדבר הנכון לעשות, לקחת את כרמל כדוגמא.
בסופו של דבר אנשים במעמד הביניים, לא אמורים להתעסק רק בהישרדות - זה לא אמור לעבוד ככה.

אדם שלמד קשה, עשה תואר, עובד ומרוויח טוב, אמור להיות מסוגל לעשות רכישות פעם בכמה זמן של מוצרי חשמל חדשים, רהיטים חדשים, מוצרי פינוק (כמו מכונת קפה או
קונסולת משחקים למשל), לצאת לחופשה או שתיים בשנה וכו'.
אני כבר לא מדבר על קניית דירה ותשלומי משכנתא, תשלום על גנים ומטפלות, תשלומים קבועים, מזון וכו'.

אני חייב לציין שלמרות שאשתי ואני משתכרים בסדר גמור, אני רואה שזה לא ממש מספיק לנו, בטח לא בשביל חיסכון.
אז נכון, אנחנו לא רעבים ללחם והילדה לובשת בגדים חדשים ויש לה מלא צעצועים, אבל כמו שאמרתי, זה לא משהו חריג למעמד הביניים שאנו צריכים להגיד עליו תודה.

אני לא לקחתי את כרמל לדוגמא, רק שאלתי אותה.

כפי שאמרתי, אף אחד מהחברים שלי ומהקרובים שלי לא "לא גומר את החודש", ותאמין לי, שאין לי חברים מיליונרים ;)

אז כפי שאמרתי לכרמל, נכון, יש הרבה דברים לשפר, אבל זה תמיד ככה ואי אפשר לתקן את הכל במכה אחת, במיוחד לא במדינה שלנו, לה יש הרבה בעיות אחרות, שאין למדינות מערב אירופה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 01 ינואר 2013, 17:41

Holiday_Armadillo כתב:
felix_r כתב:

ההורים שלי זה אני, אני מדברת בשמם ובשם המשפחה שלי
אין להם בעיות פיננסיות רק כי הם משלמים רק על מה שצריך ולא מרשים לקנות לעצמם כלום..לא ככה צריכים לחיות אנשים שעובדים 7 ימים בשבוע

מעמד הביניים נמחק בין אם תרצה את זה או לא..יש יותר ויותר מה שנקרא ''עניים עובדים''

זה שיש דברים לשפר זה לא משהו שצריך להפיל ממשלות בגללו, אין אף מדינה בארץ שמושלמת(אולי נורבגיה)אבל צריך לראות הליכה בכיוון הנכון ושרוצים לשנות דברים..כל מה שרואים פה זה עלייה של מחירים בכל דבר בשוק וזה כולל הכל

שום מעמד ביניים לא נמחק. זאת בדיוק תעמולה שמאלנית פושעת.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 01 ינואר 2013, 17:45

אתה יכול להמשיך ולהגיד תעמולה שמאלנית
אני לא שייכת לשום שמאל ואפילו לא קרוב
מה שרשמתי זה הסבר של מה שעובר עלינו בבית שלנו כל יום ואין לנו שום חברים שהם חברי כנסת ששוטפים לנו את המוח..רק דפים של חשבון הבנק
להגיד ''תעמולה שמאלנית'' על כל אחד שמעז להגיד שקשה לו וחונק לו זה תעמולה ימנית
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי Mta_atic » 01 ינואר 2013, 18:27

פליקס, גם האנשים בסביבה הקרובה שלי (ואני מאמין של רובנו) הם אנשים שבצורה כזו או אחרת גומרים את החודש ולא בדיוק חיים עם חשבון על כל מטבע שיוצא להם מהכיס, אבל אני חושב שכרמל מנסה לגעת פה בנקודה הרבה יותר עמוקה והיא שלא משנה אם אתה גומר את החודש או לא, בסופו של דבר הולך ונהיה מאד קשה לחיות פה.
טיסה לגרמניה או אקס בוקס הם ממש לא מדד לרווחה כללית. העבודה במדינה הזו היא לא סדנת יזע, ובנאדם עובד שמתפרנס בכבוד רשאי לדרוש לעצמו זמן איכות ויכולת לקנות לעצמו דברים (גם מותרות מידי פעם) כולל, חלילה, יכולת לטוס ולטייל.

אני מאמין שאתה בנאדם מבוגר, אבל לחבר'ה הצעירים שבינינו אין הרבה סיבות להיות אופטימיים. להורים של חלקנו אומנם יש דירות משלהם ועבודות מסודרות, אבל כשאתה מסתכל קדימה לעבר העתיד אתה לא כל כך בטוח שגם אתה תצליח לקנות פה דירה בארץ. השכירות גם היא עולה יקר מאד, תוסיף לזה עוד הוצאות על חינוך, בריאות, מיסים (שבארץ קיימים על כל דבר שרק אפשר) ומה שמסביב שרק הולכות וגודלות ותקבל את האמת הפשוטה שהממשלה פשוט התאהבה מאד במעמד הביינים שלה עד כדי כך שהיא מוצצת להם את כל מה שאפשר עד התמצית.

בדיוק היום התפרסמה כתבה בגלובס על דברים שאמר ירון זליכה (לשעבר החשב הכללי), לשעבר ליכודניק שהחליט הפעם להצביע עבודה רק בגלל הנושא הכלכלי, בכנס של מפלגעת העבודה (ואגב, רק למען הגילוי הנאות - אני לא מצביע עבודה למרות שאני מאד מעריך את שלי יחמוביץ').
הדברים שנאמרו פה מקבלים משנה תוקף כשאתה שומע בנאדם שהיה בתוך המערכת ומספר איך בדיוק הדברים מתנהלים שם ועד כמה קל להמשיך ולתת לנו כאפות.
http://www.globes.co.il/news/article.as ... rearticles
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 01 ינואר 2013, 18:34

אני לא חושב, שנהיה פה קשה יותר לחיות. פשוט האנשים התפנקו וגם הפנימו את התעמולה.

יחימוביץ' מדברת שטויות. התוכנית הכלכלית שלה תכניס את ישראל לגרעון ענק, האינפלציה תחגוג, תהיה אבטלה של 20%, ואז כמו ביוון באמת תראו מה זה לא גומרים את החודש. אם היא באמת דואגת לאזרחים, אז שתבקש לבטל את כל החוקים שמפלגתה קיבלה בעבר, שמאפשרים למכור את הקוטג' פי 5 ממחירו בחו"ל
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 01 ינואר 2013, 18:58

דרך אגב, מחירי הדירות בישראל לא קשורות בכלל לכמות הדירות החדשות שנבנות.
למעשה המחירים גבוהים הם בגלל הבנקים, והם ישארו גבוהים גם אם יבנו פה עוד מיליון דירות.
איך בדיוק הבנקים קשורים? אני אסביר.
בישראל אתה לא מקבל כמעט שום רווח על כסף שאתה שם בבנק. האחוז שמקבלים בבנק הוא נמוך מאוד ביחס לשאר המדינות.
לכן כל בן אדם שחסך כסף מעבודה של שנים (אני לא מדבר על מיליונרים) לא שומר את הכסף שלו בבנק, כי בבנק הוא לא מרוויח כמעט כלום. אז במה הוא כן יכול לשהקיע את חסכונותיו? אפשר בבורסה, אבל זה מסוכן, אפשר לאבד הכל. אז מה כן? נדל"ן. דירה. דירה זו השקעה הכי טובה בישראל. רווח מובטח. לכן האנשים קונים דירה גם אם הם לא צריכים אותה למגורים, כי פשוט אין אפיק השקעה טוב יותר.

לכן רק אם יסדרו את כל ההפקרות עם הבנקים, כך שהאנשים יוכלו לשים בבנק את החסכונות שלהם ולהרוויח מזה אחוזים סבירים, מחירי הדירות לא ימשיכו להמריא.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים