שמואל1 כתב:MTA2311 כתב:yanay21 כתב:אפשר לחיות עם הסבבים האלו, במיוחד מאז כיפת ברזל. אני לא מזלזל חלילה במי שסובל מהפגזות ואזעקות, אבל אסור לשכוח שכבר כמה עשורים טובים אנחנו, למעשה, לא בסכנה קיומית אמיתית. ככה שמלחמה של הכול או כלום, שבה כמובן ננצח תוך יום-יומיים, אולי תיתן לנו שקט לתקופה מסויימת, אבל זה תמיד יחזור. ולהפיל את החמאס לא יעזור, כי זה לא שאחריו יגיע מרטין לות'ר קינג. למעשה, לפי הערכות ששמעתי(ואין לי נגיעה לתחום, אז תרגישו חופשי לחלוק עליי), כמעט כל האלטרנטיבות לחמאס גרועות יותר. אפשר להעביר ביקורת על מדיניות הביטחון של ישראל מפה ועד להודעה חדשה, וגם אני עושה את זה לעיתים, אבל אם להפיל את שלטון חמאס באמת הייתה האופציה הטובה ביותר, היינו עושים את זה מזמן. קחו את האביב הערבי כדוגמה-כל המערב חשב שזו תהיה מהפיכה דמוקרטית, בסוף קיבלו שפיכות דמים ואיסלאם קיצוני.
כולן גרועות יותר.
למה אתם חושבים שהאלטרנטיבה תהיה גרועה יותר?
אם שלטון החמאס יפול, זה יהיה בעקבות מבצע רחב של כיבוש הרצועה והשתלטות מלאה, ואז הכדור יהיה בידיים של ישראל. היא תחליט מי ישלוט ברצועה.
יחד עם לחץ שתפעיל ישראל ושאר מדינות העולם, לא תהיה ברירה אלא לרשות הפלסטינית לתפוס את השלטון שם (זה חלק מחזון המדינה הפלסטינית, הם לא יוכלו להתחמק מזה).
אני לא אדבר בשם אחרים, אבל אני שמעתי שזה ככה בעקבות הערכות של גופים ביטחוניים. אחרת היו עושים את זה מזמן.
בוא נתעלם שנייה מהנזק הדיפלומטי העצום של כיבוש הרצועה, שכמובן יחייב כניסה קרקעית. איך אנחנו מתרצים את זה שאנחנו מחליפים שלטון דיקטטורי אחד באחר? כי לנו זה נוח? לפי התקדים הזה, מותר לנו לפלוש גם לאיראן, כי לא חסרים ארגוני טרור שעויינים אותנו, ואותם היא מממנת.
ועזוב, בוא נגיד ונתעלם מכל העניין הזה. אבו מאזן כבר חוטף מכל הכיוונים. אמנם השב"כ בעדו, ויש כל מיני ראיות שתומכות בזו(מה שלא מבטל את זה שהוא איש מבחיל ומסית), אבל הדרג הפוליטי בישראל מתנגח בו, ומצד שני גם הפלסטינים עצמם לא סובלים אותו, ורואים בו משת"פ של ישראל. לדוגמה, עד היום הוא מונע מהתקשורת שבה הוא שולט לקרוא לגל האלימות "אינתיפאדה", אלא בשם אחר, שאני לא זוכר אותו, אבל מבטא התקוממות אלימה ב"דרגה" נמוכה יותר. מה שיוצר קרע עמוק בינו לבין החמאס.
אז בוא נגיד ואנחנו מעלים אותו לשלטון בכוח. זה נותן את כל הלגיטימציה שיש לפלסטינים לפתוח שם במהפיכה אלימה ומקיזת דמים, כי אנחנו, "האוייב הציוני", אשכרה הושבנו אותו על כיסא המלכות. מבחינתם, זו בגידה.
ושבכלל לא נדבר על זה שאם באמת נכבוש את עזה, מי אומר שלא יהיה לחץ בתוך ישראל לשמור עליה כבושה? ארגוני המתנחלים לא היו חזקים מספיק בזמנו בכדי לעצור את ההתנתקות. הם נשבעו שלעולם לא עוד, והתארגנו בהתאם. ורק הגורם הזה לבדו יכול לגרום לכל התוכנית הזו להשתבש.