צבא וביטחון

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: צבא וביטחון

הודעהעל ידי שמואל1 » 04 מאי 2016, 21:02

MaccabiTA כתב:
שמואל1 כתב:
MaccabiTA כתב:
שמואל1 כתב:מה שכן, מבחינת הצד של ישראל, "עדיף" סבב בקיץ בגלל עניין הלימודים.

מצד שני שורף את התיירות

זה עדיף על לשתק את שנת הלימודים והאקדמיה.

עדיף מבצע קצר, החלטי, עם שימוש בכוח חסר פרופורציות, עד שהם יצעקו שזה גדול להם מדי ויבקשו שנוציא אותו ואז כבר לא משנה מתי זה יהיה

ברור שעדיף, זה מה שהיה צריך לקרות בכל הסבבים הקודמים ולא קרה. המדיניות הרופסת של הממשלה לא מאפשרת את זה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי yanay21 » 04 מאי 2016, 21:13

שמואל1 כתב:
MaccabiTA כתב:
שמואל1 כתב:
MaccabiTA כתב:
שמואל1 כתב:מה שכן, מבחינת הצד של ישראל, "עדיף" סבב בקיץ בגלל עניין הלימודים.

מצד שני שורף את התיירות

זה עדיף על לשתק את שנת הלימודים והאקדמיה.

עדיף מבצע קצר, החלטי, עם שימוש בכוח חסר פרופורציות, עד שהם יצעקו שזה גדול להם מדי ויבקשו שנוציא אותו ואז כבר לא משנה מתי זה יהיה

ברור שעדיף, זה מה שהיה צריך לקרות בכל הסבבים הקודמים ולא קרה. המדיניות הרופסת של הממשלה לא מאפשרת את זה.

לא מעריץ של הממשלה הנוכחית, אבל אין שום דבר שממשלה, כל ממשלה, יכולה לעשות בצורה שונה. אולי המינונים של השימוש בכוח יהיו שונים, אבל התוצאה תמיד תהיה אותה תוצאה.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי שמואל1 » 05 מאי 2016, 00:17

חמאס הודיע כי סוכם עם ישראל, בתיווך מצרי, כי החל מחצות הלילה ישראל תסיג את כוחותיה משטח הרצועה והפלגים בעזה ינצרו את האש. בכך תושב הרגיעה על פי ההסכמים שהושגו עם סיום מבצע צוק איתן.

טוב, אז הסבב תם מוקדם מהצפוי.
זה פשוט בדיחה, חמאס מכתיב את סדר היום. הם ימשיכו לחפור מנהרות באין מפריע.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 05 מאי 2016, 09:51

ברור שעדיף, זה מה שהיה צריך לקרות בכל הסבבים הקודמים ולא קרה. המדיניות הרופסת של הממשלה לא מאפשרת את זה.[/quote]

לא מעריץ של הממשלה הנוכחית, אבל אין שום דבר שממשלה, כל ממשלה, יכולה לעשות בצורה שונה. אולי המינונים של השימוש בכוח יהיו שונים, אבל התוצאה תמיד תהיה אותה תוצאה.[/quote]

אפשר לעשות חומת מגן 2 בעזה , כמובן שזה יהיה הרבה יותר קשה ארוך ומורכב אבל אפשרי , אני לא בעד זה יעלה במאות הרוגים אלפי טילים בליץ עולמי אבל זה אפשרי מבחינה צבאית .

האופציה השניה של בעל הבית השתגע , הפצצה על עיוור כל דבר שזז או כל חור שיורים ממנו או הריסת כפרים שלמים בהפצצות שטח היא גם אפשרות אבל זה לא יקרה ...

יאיר גולן ואייזנקוט הם הגנרלים שמנהיגים את צהל בימינו תוסיף לזה הנהגה מדינית דיי רופסת ותבין ש 2 האופציות הכי יעילות לא יתממשו , נמשיך גם במבצע הבא לסכן את חיילנו בשביל להישאר יפיי נפש , המזל שלנו שהם כל כך טובים שחולשת ההנהגה והנזק שלה עוד קטן ממה שיכול היה להיות ...
תמונה
מקאדו 3

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 מאי 2016, 10:57

בלי קשר לשאלת ההכרעה שדנו בה מספיק פה, קשה לי מאוד להאמין שיהיה סבב השנה. חמאס עוד מרגיש טוב מאוד את צוק איתן. היכולות שלו עדיין מוגבלות, לכן הוא יכנס למערכה רק אם לא תהיה ברירה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 05 מאי 2016, 15:38

MaccabiTA כתב:עדיף מבצע קצר, החלטי, עם שימוש בכוח חסר פרופורציות, עד שהם יצעקו שזה גדול להם מדי ויבקשו שנוציא אותו ואז כבר לא משנה מתי זה יהיה

לא ברור לי מה אתה בדיוק מצפה להשיג ממבצע "קצר והחלטי"? רוצה למוטט את שלטון חמאס? מה זה יעזור? הסבבים האלה ימשיכו בעתיד הנראה לעין ואין באמת שום פתרון לזה. אף אחד לא מוכן לכבוש את עזה ולהחזיר אותה לשליטה ישראלית. זה הדבר האחרון שאנחנו צריכים.

הטעות הכי גדולה שעושה ישראל מאז ההתנתקות זה שלא לוחצים על מצרים לפתוח את מעבר רפיח לתנועת אנשים. העובדה שאנשים לא יכולים לצאת מעזה יוצרת פצצת לחץ. בתקופה שמעבר רפיח היה פתוח (לפני סיסי) יצאו מעזה מאות אלפי אנשים שרובם לא חזרו (האחים המוסלמים נתנו אזרחות מצרים להרבה עזתים - בעיקר נשים). צריך ללחוץ על סיסי לפתוח את מעבר רפיח באופן קבוע לתנועת אנשים. אם יעשו את זה, חלק גדול מהתושבים יעזבו וזה יקל מאוד את הלחץ ברצועה ועל ישראל.
roy1000

הודעהעל ידי MaccabiTA » 05 מאי 2016, 15:51

roy1000 כתב:
MaccabiTA כתב:עדיף מבצע קצר, החלטי, עם שימוש בכוח חסר פרופורציות, עד שהם יצעקו שזה גדול להם מדי ויבקשו שנוציא אותו ואז כבר לא משנה מתי זה יהיה

לא ברור לי מה אתה בדיוק מצפה להשיג ממבצע "קצר והחלטי"? רוצה למוטט את שלטון חמאס? מה זה יעזור? הסבבים האלה ימשיכו בעתיד הנראה לעין ואין באמת שום פתרון לזה. אף אחד לא מוכן לכבוש את עזה ולהחזיר אותה לשליטה ישראלית. זה הדבר האחרון שאנחנו צריכים.

הטעות הכי גדולה שעושה ישראל מאז ההתנתקות זה שלא לוחצים על מצרים לפתוח את מעבר רפיח לתנועת אנשים. העובדה שאנשים לא יכולים לצאת מעזה יוצרת פצצת לחץ. בתקופה שמעבר רפיח היה פתוח (לפני סיסי) יצאו מעזה מאות אלפי אנשים שרובם לא חזרו (האחים המוסלמים נתנו אזרחות מצרים להרבה עזתים - בעיקר נשים). צריך ללחוץ על סיסי לפתוח את מעבר רפיח באופן קבוע לתנועת אנשים. אם יעשו את זה, חלק גדול מהתושבים יעזבו וזה יקל מאוד את הלחץ ברצועה ועל ישראל.

בתגובה לא היו יותר מדי רצינות או מחשבה, בעיקר אפקט של שבירת זין מהרפיסות שנכפתה עלינו ועצבים.

לא יעזור ללחוץ על המצרים. כשהדלת הזאת הייתה פתוחה הם קיבלו הברחת אמל"ח (דו כיוונית) וזרימת פעילי טרור (דו כיוונית גם כן) ביתר קלות.
יש סיכוי גבוה יותר שסיסי יכנס לתקוף בעזה מאשר שיפתח את המעבר באופן קבוע.
ינאי עדיין חי
סמל אישי של המשתמש
MaccabiTA

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 מאי 2016, 16:20

כן, אין לו שום אינטרס לפתוח את המעבר. אני גם לא כזה בטוח שזה יועיל לנו בטווח הארוך.

המציאות של סבבים כאלה היא סבירה בסך הכל. יש מספיק אופציות גרועות יותר שאפשר להיגרר אליהן.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yanay21 » 05 מאי 2016, 19:00

אפשר לחיות עם הסבבים האלו, במיוחד מאז כיפת ברזל. אני לא מזלזל חלילה במי שסובל מהפגזות ואזעקות, אבל אסור לשכוח שכבר כמה עשורים טובים אנחנו, למעשה, לא בסכנה קיומית אמיתית. ככה שמלחמה של הכול או כלום, שבה כמובן ננצח תוך יום-יומיים, אולי תיתן לנו שקט לתקופה מסויימת, אבל זה תמיד יחזור. ולהפיל את החמאס לא יעזור, כי זה לא שאחריו יגיע מרטין לות'ר קינג. למעשה, לפי הערכות ששמעתי(ואין לי נגיעה לתחום, אז תרגישו חופשי לחלוק עליי), כמעט כל האלטרנטיבות לחמאס גרועות יותר. אפשר להעביר ביקורת על מדיניות הביטחון של ישראל מפה ועד להודעה חדשה, וגם אני עושה את זה לעיתים, אבל אם להפיל את שלטון חמאס באמת הייתה האופציה הטובה ביותר, היינו עושים את זה מזמן. קחו את האביב הערבי כדוגמה-כל המערב חשב שזו תהיה מהפיכה דמוקרטית, בסוף קיבלו שפיכות דמים ואיסלאם קיצוני.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 מאי 2016, 19:04

yanay21 כתב:אפשר לחיות עם הסבבים האלו, במיוחד מאז כיפת ברזל. אני לא מזלזל חלילה במי שסובל מהפגזות ואזעקות, אבל אסור לשכוח שכבר כמה עשורים טובים אנחנו, למעשה, לא בסכנה קיומית אמיתית. ככה שמלחמה של הכול או כלום, שבה כמובן ננצח תוך יום-יומיים, אולי תיתן לנו שקט לתקופה מסויימת, אבל זה תמיד יחזור. ולהפיל את החמאס לא יעזור, כי זה לא שאחריו יגיע מרטין לות'ר קינג. למעשה, לפי הערכות ששמעתי(ואין לי נגיעה לתחום, אז תרגישו חופשי לחלוק עליי), כמעט כל האלטרנטיבות לחמאס גרועות יותר. אפשר להעביר ביקורת על מדיניות הביטחון של ישראל מפה ועד להודעה חדשה, וגם אני עושה את זה לעיתים, אבל אם להפיל את שלטון חמאס באמת הייתה האופציה הטובה ביותר, היינו עושים את זה מזמן. קחו את האביב הערבי כדוגמה-כל המערב חשב שזו תהיה מהפיכה דמוקרטית, בסוף קיבלו שפיכות דמים ואיסלאם קיצוני.

כולן גרועות יותר.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yanay21 » 05 מאי 2016, 19:08

MTA2311 כתב:
yanay21 כתב:אפשר לחיות עם הסבבים האלו, במיוחד מאז כיפת ברזל. אני לא מזלזל חלילה במי שסובל מהפגזות ואזעקות, אבל אסור לשכוח שכבר כמה עשורים טובים אנחנו, למעשה, לא בסכנה קיומית אמיתית. ככה שמלחמה של הכול או כלום, שבה כמובן ננצח תוך יום-יומיים, אולי תיתן לנו שקט לתקופה מסויימת, אבל זה תמיד יחזור. ולהפיל את החמאס לא יעזור, כי זה לא שאחריו יגיע מרטין לות'ר קינג. למעשה, לפי הערכות ששמעתי(ואין לי נגיעה לתחום, אז תרגישו חופשי לחלוק עליי), כמעט כל האלטרנטיבות לחמאס גרועות יותר. אפשר להעביר ביקורת על מדיניות הביטחון של ישראל מפה ועד להודעה חדשה, וגם אני עושה את זה לעיתים, אבל אם להפיל את שלטון חמאס באמת הייתה האופציה הטובה ביותר, היינו עושים את זה מזמן. קחו את האביב הערבי כדוגמה-כל המערב חשב שזו תהיה מהפיכה דמוקרטית, בסוף קיבלו שפיכות דמים ואיסלאם קיצוני.

כולן גרועות יותר.

אני לא מהמומחים, אז סייגתי קצת ;)

כך או כך, כשאנחנו מדברים על חמאס וטרור והכול, ושוב, בלי לזלזל באף אחד, אסור לנו לשכוח שעם כל הפגמים, יש לנו צבא חזק, לעומת חמאס שהוא בסך הכול ארגון. אין מה להשוות בין הכוח שלנו לעומת שלהם. למעשה, הכוח שלהם נובע בדיוק ממה שחלק מהאנשים במדינה מדברים עליו, מהפאניקה שלנו לעשות צעדים קיצוניים שמגיעים מהבטן ולא מהראש.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי roy1000 » 05 מאי 2016, 20:04

MaccabiTA כתב:לא יעזור ללחוץ על המצרים. כשהדלת הזאת הייתה פתוחה הם קיבלו הברחת אמל"ח (דו כיוונית) וזרימת פעילי טרור (דו כיוונית גם כן) ביתר קלות.
יש סיכוי גבוה יותר שסיסי יכנס לתקוף בעזה מאשר שיפתח את המעבר באופן קבוע.

סיסי צריך כסף. אפשר לשחד אותו לפתוח את המעבר. אני מדבר על פתיחת המעבר לאנשים, לא לסחורות, ככה שהברחת אמל"ח היא לא רלוונטית.

פתיחת המעבר זה אינטרס ישראלי קריטי לטוות הבינוני - ארוך. אם המעבר ייפתח יקרה מה שקורה בכל מקום שלא יכול להכיל את האוכלוסיה שבו - אנשים יעזבו.

ישראל עושה טעות חמורה עם אסטרטגיית המצור על עזה. המטרה הישראלית זה לנתק את עזה מהגדה, לא להנציח את הבעיה. הפתרון היחידי לבעיית עזה נמצא במעבר רפיח. אין פתרון אחר.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 מאי 2016, 20:31

סיסי שונא את חמאס יותר ממך. הוא לא יעשה צעד כזה,גם תמורת כסף.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שמואל1 » 05 מאי 2016, 20:32

MTA2311 כתב:

כולן גרועות יותר.

למה אתם חושבים שהאלטרנטיבה תהיה גרועה יותר?
אם שלטון החמאס יפול, זה יהיה בעקבות מבצע רחב של כיבוש הרצועה והשתלטות מלאה, ואז הכדור יהיה בידיים של ישראל. היא תחליט מי ישלוט ברצועה.
יחד עם לחץ שתפעיל ישראל ושאר מדינות העולם, לא תהיה ברירה אלא לרשות הפלסטינית לתפוס את השלטון שם (זה חלק מחזון המדינה הפלסטינית, הם לא יוכלו להתחמק מזה).
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 מאי 2016, 20:47

לא, שום דבר ממה שכתבת לא נכון.
גם אם ישראל תכבוש, שזה צעד קלוש ושגוי, היא לעולם לא תוכל פשוט לבחור שליט חדש. זה לא מונופול פה.

האמירה שלך על הרשות מעידה על בורות עמוקה בתחום. האנשים בעזה שונאים את הרשות ובזים לה. הרשות לא מעוניינת בעזה, ואין לה שום אמצעים בשביל לשלוט שם. זה מופרך לחלוטין.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yanay21 » 05 מאי 2016, 20:52

שמואל1 כתב:
MTA2311 כתב:

כולן גרועות יותר.

למה אתם חושבים שהאלטרנטיבה תהיה גרועה יותר?
אם שלטון החמאס יפול, זה יהיה בעקבות מבצע רחב של כיבוש הרצועה והשתלטות מלאה, ואז הכדור יהיה בידיים של ישראל. היא תחליט מי ישלוט ברצועה.
יחד עם לחץ שתפעיל ישראל ושאר מדינות העולם, לא תהיה ברירה אלא לרשות הפלסטינית לתפוס את השלטון שם (זה חלק מחזון המדינה הפלסטינית, הם לא יוכלו להתחמק מזה).

אני לא אדבר בשם אחרים, אבל אני שמעתי שזה ככה בעקבות הערכות של גופים ביטחוניים. אחרת היו עושים את זה מזמן.
בוא נתעלם שנייה מהנזק הדיפלומטי העצום של כיבוש הרצועה, שכמובן יחייב כניסה קרקעית. איך אנחנו מתרצים את זה שאנחנו מחליפים שלטון דיקטטורי אחד באחר? כי לנו זה נוח? לפי התקדים הזה, מותר לנו לפלוש גם לאיראן, כי לא חסרים ארגוני טרור שעויינים אותנו, ואותם היא מממנת.
ועזוב, בוא נגיד ונתעלם מכל העניין הזה. אבו מאזן כבר חוטף מכל הכיוונים. אמנם השב"כ בעדו, ויש כל מיני ראיות שתומכות בזו(מה שלא מבטל את זה שהוא איש מבחיל ומסית), אבל הדרג הפוליטי בישראל מתנגח בו, ומצד שני גם הפלסטינים עצמם לא סובלים אותו, ורואים בו משת"פ של ישראל. לדוגמה, עד היום הוא מונע מהתקשורת שבה הוא שולט לקרוא לגל האלימות "אינתיפאדה", אלא בשם אחר, שאני לא זוכר אותו, אבל מבטא התקוממות אלימה ב"דרגה" נמוכה יותר. מה שיוצר קרע עמוק בינו לבין החמאס.
אז בוא נגיד ואנחנו מעלים אותו לשלטון בכוח. זה נותן את כל הלגיטימציה שיש לפלסטינים לפתוח שם במהפיכה אלימה ומקיזת דמים, כי אנחנו, "האוייב הציוני", אשכרה הושבנו אותו על כיסא המלכות. מבחינתם, זו בגידה.
ושבכלל לא נדבר על זה שאם באמת נכבוש את עזה, מי אומר שלא יהיה לחץ בתוך ישראל לשמור עליה כבושה? ארגוני המתנחלים לא היו חזקים מספיק בזמנו בכדי לעצור את ההתנתקות. הם נשבעו שלעולם לא עוד, והתארגנו בהתאם. ורק הגורם הזה לבדו יכול לגרום לכל התוכנית הזו להשתבש.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 05 מאי 2016, 21:28

כדאי לכם לראות עובדה
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 05 מאי 2016, 21:41

שמעתם על המנהרה הנוספת שנחשפה?
חמאס מגיב ככה כי הוא בפאניקה שאנחנו שורפים לו את כל המהלכים
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי yanay21 » 05 מאי 2016, 21:51

Holiday_Armadillo כתב:כדאי לכם לראות עובדה

לא ראיתי הכול, אבל נראה שדגן היה איש מרתק.
בהנחה והיה נשאר בחיים, ולא הולך לפוליטיקה, אז לכל מה שאמר על העניין עם איראן יש משמעות סופר חמורה.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 מאי 2016, 22:03

מה אמר הבחור?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים