04 מאי 2016, 21:02
MaccabiTA כתב:שמואל1 כתב:MaccabiTA כתב:שמואל1 כתב:מה שכן, מבחינת הצד של ישראל, "עדיף" סבב בקיץ בגלל עניין הלימודים.
מצד שני שורף את התיירות
זה עדיף על לשתק את שנת הלימודים והאקדמיה.
עדיף מבצע קצר, החלטי, עם שימוש בכוח חסר פרופורציות, עד שהם יצעקו שזה גדול להם מדי ויבקשו שנוציא אותו ואז כבר לא משנה מתי זה יהיה
04 מאי 2016, 21:13
שמואל1 כתב:MaccabiTA כתב:שמואל1 כתב:MaccabiTA כתב:שמואל1 כתב:מה שכן, מבחינת הצד של ישראל, "עדיף" סבב בקיץ בגלל עניין הלימודים.
מצד שני שורף את התיירות
זה עדיף על לשתק את שנת הלימודים והאקדמיה.
עדיף מבצע קצר, החלטי, עם שימוש בכוח חסר פרופורציות, עד שהם יצעקו שזה גדול להם מדי ויבקשו שנוציא אותו ואז כבר לא משנה מתי זה יהיה
ברור שעדיף, זה מה שהיה צריך לקרות בכל הסבבים הקודמים ולא קרה. המדיניות הרופסת של הממשלה לא מאפשרת את זה.
05 מאי 2016, 00:17
חמאס הודיע כי סוכם עם ישראל, בתיווך מצרי, כי החל מחצות הלילה ישראל תסיג את כוחותיה משטח הרצועה והפלגים בעזה ינצרו את האש. בכך תושב הרגיעה על פי ההסכמים שהושגו עם סיום מבצע צוק איתן.
05 מאי 2016, 09:51
05 מאי 2016, 10:57
05 מאי 2016, 15:38
MaccabiTA כתב:עדיף מבצע קצר, החלטי, עם שימוש בכוח חסר פרופורציות, עד שהם יצעקו שזה גדול להם מדי ויבקשו שנוציא אותו ואז כבר לא משנה מתי זה יהיה
05 מאי 2016, 15:51
roy1000 כתב:MaccabiTA כתב:עדיף מבצע קצר, החלטי, עם שימוש בכוח חסר פרופורציות, עד שהם יצעקו שזה גדול להם מדי ויבקשו שנוציא אותו ואז כבר לא משנה מתי זה יהיה
לא ברור לי מה אתה בדיוק מצפה להשיג ממבצע "קצר והחלטי"? רוצה למוטט את שלטון חמאס? מה זה יעזור? הסבבים האלה ימשיכו בעתיד הנראה לעין ואין באמת שום פתרון לזה. אף אחד לא מוכן לכבוש את עזה ולהחזיר אותה לשליטה ישראלית. זה הדבר האחרון שאנחנו צריכים.
הטעות הכי גדולה שעושה ישראל מאז ההתנתקות זה שלא לוחצים על מצרים לפתוח את מעבר רפיח לתנועת אנשים. העובדה שאנשים לא יכולים לצאת מעזה יוצרת פצצת לחץ. בתקופה שמעבר רפיח היה פתוח (לפני סיסי) יצאו מעזה מאות אלפי אנשים שרובם לא חזרו (האחים המוסלמים נתנו אזרחות מצרים להרבה עזתים - בעיקר נשים). צריך ללחוץ על סיסי לפתוח את מעבר רפיח באופן קבוע לתנועת אנשים. אם יעשו את זה, חלק גדול מהתושבים יעזבו וזה יקל מאוד את הלחץ ברצועה ועל ישראל.
05 מאי 2016, 16:20
05 מאי 2016, 19:00
05 מאי 2016, 19:04
yanay21 כתב:אפשר לחיות עם הסבבים האלו, במיוחד מאז כיפת ברזל. אני לא מזלזל חלילה במי שסובל מהפגזות ואזעקות, אבל אסור לשכוח שכבר כמה עשורים טובים אנחנו, למעשה, לא בסכנה קיומית אמיתית. ככה שמלחמה של הכול או כלום, שבה כמובן ננצח תוך יום-יומיים, אולי תיתן לנו שקט לתקופה מסויימת, אבל זה תמיד יחזור. ולהפיל את החמאס לא יעזור, כי זה לא שאחריו יגיע מרטין לות'ר קינג. למעשה, לפי הערכות ששמעתי(ואין לי נגיעה לתחום, אז תרגישו חופשי לחלוק עליי), כמעט כל האלטרנטיבות לחמאס גרועות יותר. אפשר להעביר ביקורת על מדיניות הביטחון של ישראל מפה ועד להודעה חדשה, וגם אני עושה את זה לעיתים, אבל אם להפיל את שלטון חמאס באמת הייתה האופציה הטובה ביותר, היינו עושים את זה מזמן. קחו את האביב הערבי כדוגמה-כל המערב חשב שזו תהיה מהפיכה דמוקרטית, בסוף קיבלו שפיכות דמים ואיסלאם קיצוני.
05 מאי 2016, 19:08
MTA2311 כתב:yanay21 כתב:אפשר לחיות עם הסבבים האלו, במיוחד מאז כיפת ברזל. אני לא מזלזל חלילה במי שסובל מהפגזות ואזעקות, אבל אסור לשכוח שכבר כמה עשורים טובים אנחנו, למעשה, לא בסכנה קיומית אמיתית. ככה שמלחמה של הכול או כלום, שבה כמובן ננצח תוך יום-יומיים, אולי תיתן לנו שקט לתקופה מסויימת, אבל זה תמיד יחזור. ולהפיל את החמאס לא יעזור, כי זה לא שאחריו יגיע מרטין לות'ר קינג. למעשה, לפי הערכות ששמעתי(ואין לי נגיעה לתחום, אז תרגישו חופשי לחלוק עליי), כמעט כל האלטרנטיבות לחמאס גרועות יותר. אפשר להעביר ביקורת על מדיניות הביטחון של ישראל מפה ועד להודעה חדשה, וגם אני עושה את זה לעיתים, אבל אם להפיל את שלטון חמאס באמת הייתה האופציה הטובה ביותר, היינו עושים את זה מזמן. קחו את האביב הערבי כדוגמה-כל המערב חשב שזו תהיה מהפיכה דמוקרטית, בסוף קיבלו שפיכות דמים ואיסלאם קיצוני.
כולן גרועות יותר.
05 מאי 2016, 20:04
MaccabiTA כתב:לא יעזור ללחוץ על המצרים. כשהדלת הזאת הייתה פתוחה הם קיבלו הברחת אמל"ח (דו כיוונית) וזרימת פעילי טרור (דו כיוונית גם כן) ביתר קלות.
יש סיכוי גבוה יותר שסיסי יכנס לתקוף בעזה מאשר שיפתח את המעבר באופן קבוע.
05 מאי 2016, 20:31
05 מאי 2016, 20:32
MTA2311 כתב:yanay21 כתב:אפשר לחיות עם הסבבים האלו, במיוחד מאז כיפת ברזל. אני לא מזלזל חלילה במי שסובל מהפגזות ואזעקות, אבל אסור לשכוח שכבר כמה עשורים טובים אנחנו, למעשה, לא בסכנה קיומית אמיתית. ככה שמלחמה של הכול או כלום, שבה כמובן ננצח תוך יום-יומיים, אולי תיתן לנו שקט לתקופה מסויימת, אבל זה תמיד יחזור. ולהפיל את החמאס לא יעזור, כי זה לא שאחריו יגיע מרטין לות'ר קינג. למעשה, לפי הערכות ששמעתי(ואין לי נגיעה לתחום, אז תרגישו חופשי לחלוק עליי), כמעט כל האלטרנטיבות לחמאס גרועות יותר. אפשר להעביר ביקורת על מדיניות הביטחון של ישראל מפה ועד להודעה חדשה, וגם אני עושה את זה לעיתים, אבל אם להפיל את שלטון חמאס באמת הייתה האופציה הטובה ביותר, היינו עושים את זה מזמן. קחו את האביב הערבי כדוגמה-כל המערב חשב שזו תהיה מהפיכה דמוקרטית, בסוף קיבלו שפיכות דמים ואיסלאם קיצוני.
כולן גרועות יותר.
05 מאי 2016, 20:47
05 מאי 2016, 20:52
שמואל1 כתב:MTA2311 כתב:yanay21 כתב:אפשר לחיות עם הסבבים האלו, במיוחד מאז כיפת ברזל. אני לא מזלזל חלילה במי שסובל מהפגזות ואזעקות, אבל אסור לשכוח שכבר כמה עשורים טובים אנחנו, למעשה, לא בסכנה קיומית אמיתית. ככה שמלחמה של הכול או כלום, שבה כמובן ננצח תוך יום-יומיים, אולי תיתן לנו שקט לתקופה מסויימת, אבל זה תמיד יחזור. ולהפיל את החמאס לא יעזור, כי זה לא שאחריו יגיע מרטין לות'ר קינג. למעשה, לפי הערכות ששמעתי(ואין לי נגיעה לתחום, אז תרגישו חופשי לחלוק עליי), כמעט כל האלטרנטיבות לחמאס גרועות יותר. אפשר להעביר ביקורת על מדיניות הביטחון של ישראל מפה ועד להודעה חדשה, וגם אני עושה את זה לעיתים, אבל אם להפיל את שלטון חמאס באמת הייתה האופציה הטובה ביותר, היינו עושים את זה מזמן. קחו את האביב הערבי כדוגמה-כל המערב חשב שזו תהיה מהפיכה דמוקרטית, בסוף קיבלו שפיכות דמים ואיסלאם קיצוני.
כולן גרועות יותר.
למה אתם חושבים שהאלטרנטיבה תהיה גרועה יותר?
אם שלטון החמאס יפול, זה יהיה בעקבות מבצע רחב של כיבוש הרצועה והשתלטות מלאה, ואז הכדור יהיה בידיים של ישראל. היא תחליט מי ישלוט ברצועה.
יחד עם לחץ שתפעיל ישראל ושאר מדינות העולם, לא תהיה ברירה אלא לרשות הפלסטינית לתפוס את השלטון שם (זה חלק מחזון המדינה הפלסטינית, הם לא יוכלו להתחמק מזה).
05 מאי 2016, 21:28
05 מאי 2016, 21:41
05 מאי 2016, 21:51
Holiday_Armadillo כתב:כדאי לכם לראות עובדה
05 מאי 2016, 22:03