02 ספטמבר 2020, 17:07
jol9 כתב:A.Parker, אני די מסכים עם הדברים שאתה רושם. כמו שכתבתי גם לפני. ההתנהלות היא לא אופטימלית ככל הנראה. יכל להיות יותר טוב אבל גם יותר גרוע.
בסוף צריך להבין שכמו שאין מלחמה ללא תקלות וללא ועדות חקירה, כך גם כאן.
העניין של הערים האדומות למשל - זה נכון מה שאמרת, אבל זה השוליים. הרוב המוחלט של התלמידים הלך לבית הספר כמתוכנן.
אני אתן לך עוד דוגמא... הבת שלי עלתה לכתה ג׳ ואשתי עובדת במקיף. כלומר יש לי פרספקטיבה מסויימת על יסודי, חט״ב ותיכון. בכל מקום יש את הקושי שלו ושום דבר לא מתנהל על מי מנוחות. כל הזמן דברים משתנים.
יש המון כעס אצל ההורים על המחנכת למשל, אבל בשורה התחתונה, זה מגיע מאותו המקום של הכעס שלך. כשנמצאים במלחמה צריכים להבין שהדברים לא יכולים להתנהל באופן מושלם, ותמיד יהיו טעויות.
זה גם לא קשור לממשלה כזאת או אחרת.
אגב, מקובל במצבי משבר, שהאופוזיציה מגבה את הממשלה במלחמה שלה, אבל כאן זה לא קורה וזה מוסיף שמן למדורה.
02 ספטמבר 2020, 17:08
Holiday_Armadillo כתב:מאות נדבקים בישיבות בימים האחרונים ואחד הרבנים הבכירים נותן הוראה לא להיבדק
אבל להיכנע ולהוציא אלפים לאוקראינה ולתת מאות מיליונים אקסטרה לישיבות זה לגיטימי לגמרי, נכון?
היידה ביבי, ביבי המלך, רק ביבי
''המצב יכול להיות יותר גרוע'' אז זה בסדר
02 ספטמבר 2020, 19:08
Holiday_Armadillo כתב:מאות נדבקים בישיבות בימים האחרונים ואחד הרבנים הבכירים נותן הוראה לא להיבדק
אבל להיכנע ולהוציא אלפים לאוקראינה ולתת מאות מיליונים אקסטרה לישיבות זה לגיטימי לגמרי, נכון?
02 ספטמבר 2020, 19:12
02 ספטמבר 2020, 19:14
A.Parker כתב:jol9 כתב:A.Parker, אני די מסכים עם הדברים שאתה רושם. כמו שכתבתי גם לפני. ההתנהלות היא לא אופטימלית ככל הנראה. יכל להיות יותר טוב אבל גם יותר גרוע.
העניין של הערים האדומות למשל - זה נכון מה שאמרת, אבל זה השוליים. הרוב המוחלט של התלמידים הלך לבית הספר כמתוכנן.
אני אתן לך עוד דוגמא... הבת שלי עלתה לכתה ג׳ ואשתי עובדת במקיף. כלומר יש לי פרספקטיבה מסויימת על יסודי, חט״ב ותיכון. בכל מקום יש את הקושי שלו ושום דבר לא מתנהל על מי מנוחות. כל הזמן דברים משתנים.
יש המון כעס אצל ההורים על המחנכת למשל, אבל בשורה התחתונה, זה מגיע מאותו המקום של הכעס שלך. כשנמצאים במלחמה צריכים להבין שהדברים לא יכולים להתנהל באופן מושלם, ותמיד יהיו טעויות.
אגב, מקובל במצבי משבר, שהאופוזיציה מגבה את הממשלה במלחמה שלה, אבל כאן זה לא קורה וזה מוסיף שמן למדורה.
די, יוני. אני לא מדבר איתך על קבלת החלטות במצב של לא נודע שקשה להעריך את החלופות (לא ביקרתי כמעט את הממשלה בגל הראשון כי זה באמת מצב ייחודי, והיא גם תפקדה סבבה יחסית). מה שקורה עכשיו זה מחדל אחרי מחדל. לא להקים מערך חוקרים נורמלי, לדוגמא, זה הכי חוסר אחריות שיש. המחדלים שנעשים פה בחצי השנה האחרונה מבזים כל בעל תפקיד באשר הוא.
02 ספטמבר 2020, 19:27
02 ספטמבר 2020, 20:59
Shay_uzan כתב:מאיפה בדיוק הנתון שמאות נפגנים נדבקו? (תן משהו אמין ולא פוליטיקאי או בן של)
עד כה לא מצאתי שום נתון שאומר שיש הדבקות של מאות באותן הפגנות (שלפי אותם פוליטיקאים מדובר מראש בהפגנות של מאות)
גם בהפגנות שהיו בארצות הברית, בקושי נמצאו נדבקים.
אגב, הדבר היחידי שמצאתי זה שבתחילת החודש שעבר דיווחו שעד היום לא נמצאו נדבקים בהפגנות...
02 ספטמבר 2020, 21:44
jol9 כתב:A.Parker כתב:jol9 כתב:A.Parker, אני די מסכים עם הדברים שאתה רושם. כמו שכתבתי גם לפני. ההתנהלות היא לא אופטימלית ככל הנראה. יכל להיות יותר טוב אבל גם יותר גרוע.
די, יוני. אני לא מדבר איתך על קבלת החלטות במצב של לא נודע שקשה להעריך את החלופות (לא ביקרתי כמעט את הממשלה בגל הראשון כי זה באמת מצב ייחודי, והיא גם תפקדה סבבה יחסית). מה שקורה עכשיו זה מחדל אחרי מחדל. לא להקים מערך חוקרים נורמלי, לדוגמא, זה הכי חוסר אחריות שיש. המחדלים שנעשים פה בחצי השנה האחרונה מבזים כל בעל תפקיד באשר הוא.
אני לא יודע מה נכון ומה לא נכון. אני לא אפידימיולוג ואין לי נסיון בהתמודדות עם משבר בריאותי עולמי.
גלים שניים תוקפים בכל מיני מקומות בעולם, אז כנראה שהפתרונות הם לא לגמרי פשוטים.
הביקורת שלי אם כבר בהקשר הזה היא שמקשיבים יותר מדי לציבור ולתקשורת (זאת הסיבה שפתחו הכל אחרי הגל הראשון).
אי אפשר לצעוק ולזעוק על העסקים שנסגרים ואז כשפותחים את המשק ומצילים את הכלכלה מקריסה, לזעוק שיש הידבקויות.
כל עוד מספרי התמותה והמדדים הכלכליים שלנו הם טובים, אני רגוע בסה״כ.
02 ספטמבר 2020, 21:45
jol9 כתב:Holiday_Armadillo כתב:מאות נדבקים בישיבות בימים האחרונים ואחד הרבנים הבכירים נותן הוראה לא להיבדק
יש גם מאות נדבקים במסיבות ההדבקה השבועיות בבלפור אבל זה כנראה פחות מפריע כי זה המגזר הנכון והמטרה שלו היא המטרה הנכונה.
03 ספטמבר 2020, 00:20
אין נתון כזה לא כי זה מחשיד, כי אין חדש ולא דווח על הדבקה בנתיים, בטח שלא המונית, אם היה תאמין לי אין לאף אחד בממשלה סיבה להסתיר הדבקות המוניות בהפגנות נגדה.jol9 כתב:Shay_uzan כתב:מאיפה בדיוק הנתון שמאות נפגנים נדבקו? (תן משהו אמין ולא פוליטיקאי או בן של)
עד כה לא מצאתי שום נתון שאומר שיש הדבקות של מאות באותן הפגנות (שלפי אותם פוליטיקאים מדובר מראש בהפגנות של מאות)
גם בהפגנות שהיו בארצות הברית, בקושי נמצאו נדבקים.
אגב, הדבר היחידי שמצאתי זה שבתחילת החודש שעבר דיווחו שעד היום לא נמצאו נדבקים בהפגנות...
האמת שאין נתון כזה (שזה קצת מחשיד).
יש אמירה של גמזו שאומר שאפשר להידבק בהפגנות ולכן צריך לשמור על הכללים גם כשמפגינים, מה שלא קורה מן הסתם.
https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001338113
בכל מקרה זה היה חוסר דיוק שלי, אבל הנקודה שרציתי להעביר היא למה הביקורת היא אוטומטית על הדתיים והחרדים אבל לא על האלפים שעוברים על ההנחיות בכל שבוע?
03 ספטמבר 2020, 00:34
03 ספטמבר 2020, 01:32
סקרתי את כל החדשות בנושא, בארץ, בארצות הברית ובעוד כמה מדינות באירופה שיש בהן הפגנות... להבנתי מדובר באחדים או בעשרות אחדות למשך יותר מכמה חודשים ממש לא מאות וככה זה בכל המדינות.A.Parker כתב:התחלתי לעבוד לאחרונה על מחקר (סוג של עוזר מחקר) שעוסק בסיקור הקורונה. שבוע שעבר ראיינו פרופסור שנחשב למוביל בארץ והוא אמר שיש הדבקות בהפגנות. לא זוכר בדיוק אם הוא נתן מספרים (על הרבה דברים אחרים הוא נתן הסבר מקצועי מפורט), אבל אני גם לא חושב שהוא אינטרסנט גדול.
03 ספטמבר 2020, 02:44
A.Parker כתב:התחלתי לעבוד לאחרונה על מחקר (סוג של עוזר מחקר) שעוסק בסיקור הקורונה. שבוע שעבר ראיינו פרופסור שנחשב למוביל בארץ והוא אמר שיש הדבקות בהפגנות. לא זוכר בדיוק אם הוא נתן מספרים (על הרבה דברים אחרים הוא נתן הסבר מקצועי מפורט), אבל אני גם לא חושב שהוא אינטרסנט גדול.
03 ספטמבר 2020, 05:37
03 ספטמבר 2020, 10:11
03 ספטמבר 2020, 11:25
03 ספטמבר 2020, 12:09
03 ספטמבר 2020, 12:37
my man כתב:אמאלה! אשתי חיובית לקורונה...
03 ספטמבר 2020, 12:39
03 ספטמבר 2020, 12:43
my man כתב:אמאלה! אשתי חיובית לקורונה...