ת'רד מגפת הקורונה V3 - ''תעשו חיים'' ב. נתניהו

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד מגפת הקורונה V3 - מדינה במשבר

הודעהעל ידי A.Parker » 02 ספטמבר 2020, 17:07

jol9 כתב:A.Parker, אני די מסכים עם הדברים שאתה רושם. כמו שכתבתי גם לפני. ההתנהלות היא לא אופטימלית ככל הנראה. יכל להיות יותר טוב אבל גם יותר גרוע.
בסוף צריך להבין שכמו שאין מלחמה ללא תקלות וללא ועדות חקירה, כך גם כאן.

העניין של הערים האדומות למשל - זה נכון מה שאמרת, אבל זה השוליים. הרוב המוחלט של התלמידים הלך לבית הספר כמתוכנן.

אני אתן לך עוד דוגמא... הבת שלי עלתה לכתה ג׳ ואשתי עובדת במקיף. כלומר יש לי פרספקטיבה מסויימת על יסודי, חט״ב ותיכון. בכל מקום יש את הקושי שלו ושום דבר לא מתנהל על מי מנוחות. כל הזמן דברים משתנים.
יש המון כעס אצל ההורים על המחנכת למשל, אבל בשורה התחתונה, זה מגיע מאותו המקום של הכעס שלך. כשנמצאים במלחמה צריכים להבין שהדברים לא יכולים להתנהל באופן מושלם, ותמיד יהיו טעויות.
זה גם לא קשור לממשלה כזאת או אחרת.
אגב, מקובל במצבי משבר, שהאופוזיציה מגבה את הממשלה במלחמה שלה, אבל כאן זה לא קורה וזה מוסיף שמן למדורה.

די, יוני. אני לא מדבר איתך על קבלת החלטות במצב של לא נודע שקשה להעריך את החלופות (לא ביקרתי כמעט את הממשלה בגל הראשון כי זה באמת מצב ייחודי, והיא גם תפקדה סבבה יחסית). מה שקורה עכשיו זה מחדל אחרי מחדל. לא להקים מערך חוקרים נורמלי, לדוגמא, זה הכי חוסר אחריות שיש. המחדלים שנעשים פה בחצי השנה האחרונה מבזים כל בעל תפקיד באשר הוא.
A.Parker

הודעהעל ידי A.Parker » 02 ספטמבר 2020, 17:08

Holiday_Armadillo כתב:מאות נדבקים בישיבות בימים האחרונים ואחד הרבנים הבכירים נותן הוראה לא להיבדק

אבל להיכנע ולהוציא אלפים לאוקראינה ולתת מאות מיליונים אקסטרה לישיבות זה לגיטימי לגמרי, נכון?

היידה ביבי, ביבי המלך, רק ביבי
''המצב יכול להיות יותר גרוע'' אז זה בסדר

העיקר שהוא איש חזק שלא נכנע ללחצים
A.Parker

הודעהעל ידי jol9 » 02 ספטמבר 2020, 19:08

Holiday_Armadillo כתב:מאות נדבקים בישיבות בימים האחרונים ואחד הרבנים הבכירים נותן הוראה לא להיבדק

אבל להיכנע ולהוציא אלפים לאוקראינה ולתת מאות מיליונים אקסטרה לישיבות זה לגיטימי לגמרי, נכון?

יש גם מאות נדבקים במסיבות ההדבקה השבועיות בבלפור אבל זה כנראה פחות מפריע כי זה המגזר הנכון והמטרה שלו היא המטרה הנכונה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Shay_uzan » 02 ספטמבר 2020, 19:12

מאיפה בדיוק הנתון שמאות נפגנים נדבקו? (תן משהו אמין ולא פוליטיקאי או בן של)
עד כה לא מצאתי שום נתון שאומר שיש הדבקות של מאות באותן הפגנות (שלפי אותם פוליטיקאים מדובר מראש בהפגנות של מאות)
גם בהפגנות שהיו בארצות הברית, בקושי נמצאו נדבקים.
אגב, הדבר היחידי שמצאתי זה שבתחילת החודש שעבר דיווחו שעד היום לא נמצאו נדבקים בהפגנות...
נערך לאחרונה על ידי Shay_uzan בתאריך 02 ספטמבר 2020, 19:15, נערך פעם אחת בסך הכל.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי jol9 » 02 ספטמבר 2020, 19:14

A.Parker כתב:
jol9 כתב:A.Parker, אני די מסכים עם הדברים שאתה רושם. כמו שכתבתי גם לפני. ההתנהלות היא לא אופטימלית ככל הנראה. יכל להיות יותר טוב אבל גם יותר גרוע.

העניין של הערים האדומות למשל - זה נכון מה שאמרת, אבל זה השוליים. הרוב המוחלט של התלמידים הלך לבית הספר כמתוכנן.

אני אתן לך עוד דוגמא... הבת שלי עלתה לכתה ג׳ ואשתי עובדת במקיף. כלומר יש לי פרספקטיבה מסויימת על יסודי, חט״ב ותיכון. בכל מקום יש את הקושי שלו ושום דבר לא מתנהל על מי מנוחות. כל הזמן דברים משתנים.
יש המון כעס אצל ההורים על המחנכת למשל, אבל בשורה התחתונה, זה מגיע מאותו המקום של הכעס שלך. כשנמצאים במלחמה צריכים להבין שהדברים לא יכולים להתנהל באופן מושלם, ותמיד יהיו טעויות.
אגב, מקובל במצבי משבר, שהאופוזיציה מגבה את הממשלה במלחמה שלה, אבל כאן זה לא קורה וזה מוסיף שמן למדורה.

די, יוני. אני לא מדבר איתך על קבלת החלטות במצב של לא נודע שקשה להעריך את החלופות (לא ביקרתי כמעט את הממשלה בגל הראשון כי זה באמת מצב ייחודי, והיא גם תפקדה סבבה יחסית). מה שקורה עכשיו זה מחדל אחרי מחדל. לא להקים מערך חוקרים נורמלי, לדוגמא, זה הכי חוסר אחריות שיש. המחדלים שנעשים פה בחצי השנה האחרונה מבזים כל בעל תפקיד באשר הוא.

אני לא יודע מה נכון ומה לא נכון. אני לא אפידימיולוג ואין לי נסיון בהתמודדות עם משבר בריאותי עולמי.
גלים שניים תוקפים בכל מיני מקומות בעולם, אז כנראה שהפתרונות הם לא לגמרי פשוטים.

הביקורת שלי אם כבר בהקשר הזה היא שמקשיבים יותר מדי לציבור ולתקשורת (זאת הסיבה שפתחו הכל אחרי הגל הראשון).
אי אפשר לצעוק ולזעוק על העסקים שנסגרים ואז כשפותחים את המשק ומצילים את הכלכלה מקריסה, לזעוק שיש הידבקויות.

כל עוד מספרי התמותה והמדדים הכלכליים שלנו הם טובים, אני רגוע בסה״כ.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 02 ספטמבר 2020, 19:27

מה שקרה בישיבה בכרמיאל זה הזיה
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי jol9 » 02 ספטמבר 2020, 20:59

Shay_uzan כתב:מאיפה בדיוק הנתון שמאות נפגנים נדבקו? (תן משהו אמין ולא פוליטיקאי או בן של)
עד כה לא מצאתי שום נתון שאומר שיש הדבקות של מאות באותן הפגנות (שלפי אותם פוליטיקאים מדובר מראש בהפגנות של מאות)
אגב, הדבר היחידי שמצאתי זה שבתחילת החודש שעבר דיווחו שעד היום לא נמצאו נדבקים בהפגנות...

האמת שאין נתון כזה (שזה קצת מחשיד).
יש אמירה של גמזו שאומר שאפשר להידבק בהפגנות ולכן צריך לשמור על הכללים גם כשמפגינים, מה שלא קורה מן הסתם.

https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001338113

בכל מקרה זה היה חוסר דיוק שלי, אבל הנקודה שרציתי להעביר היא למה הביקורת היא אוטומטית על הדתיים והחרדים אבל לא על האלפים שעוברים על ההנחיות בכל שבוע?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי A.Parker » 02 ספטמבר 2020, 21:44

jol9 כתב:
A.Parker כתב:

אני לא יודע מה נכון ומה לא נכון. אני לא אפידימיולוג ואין לי נסיון בהתמודדות עם משבר בריאותי עולמי.
גלים שניים תוקפים בכל מיני מקומות בעולם, אז כנראה שהפתרונות הם לא לגמרי פשוטים.

הביקורת שלי אם כבר בהקשר הזה היא שמקשיבים יותר מדי לציבור ולתקשורת (זאת הסיבה שפתחו הכל אחרי הגל הראשון).
אי אפשר לצעוק ולזעוק על העסקים שנסגרים ואז כשפותחים את המשק ומצילים את הכלכלה מקריסה, לזעוק שיש הידבקויות.

כל עוד מספרי התמותה והמדדים הכלכליים שלנו הם טובים, אני רגוע בסה״כ.

אוף, איך אתה אוהב להקטין ראש כשמעבירים ביקורת על ביבי (ואנשים נוספים). לא צריך להיות מומחה כדי להבין את גודל המחדלים והאבסורדים.
ברור שיש גל שני בכל העולם, זה הגיוני ולגיטימי כי אי אפשר להתמגן במאה אחוז. רק שיש גל שני ויש גל שני, ואנחנו במצב גרוע מאוד לעומת מדינות אחרות.
A.Parker

הודעהעל ידי A.Parker » 02 ספטמבר 2020, 21:45

jol9 כתב:

יש גם מאות נדבקים במסיבות ההדבקה השבועיות בבלפור אבל זה כנראה פחות מפריע כי זה המגזר הנכון והמטרה שלו היא המטרה הנכונה.

נכון, גם ההפגנות שם (ובכלל הפגנות) מטומטמות מאוד, וכבר כתבתי על זה. זה נבלה וזה טריפה.
A.Parker

הודעהעל ידי Shay_uzan » 03 ספטמבר 2020, 00:20

jol9 כתב:
Shay_uzan כתב:מאיפה בדיוק הנתון שמאות נפגנים נדבקו? (תן משהו אמין ולא פוליטיקאי או בן של)

האמת שאין נתון כזה (שזה קצת מחשיד).
יש אמירה של גמזו שאומר שאפשר להידבק בהפגנות ולכן צריך לשמור על הכללים גם כשמפגינים, מה שלא קורה מן הסתם.

https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001338113

בכל מקרה זה היה חוסר דיוק שלי, אבל הנקודה שרציתי להעביר היא למה הביקורת היא אוטומטית על הדתיים והחרדים אבל לא על האלפים שעוברים על ההנחיות בכל שבוע?
אין נתון כזה לא כי זה מחשיד, כי אין חדש ולא דווח על הדבקה בנתיים, בטח שלא המונית, אם היה תאמין לי אין לאף אחד בממשלה סיבה להסתיר הדבקות המוניות בהפגנות נגדה.
אבל האמירה שלך שמאות (שזה ביחס ל2000 והיום 3300) נדבקו בהפגנות מראה כמה אתה נאמן לנתונים
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי A.Parker » 03 ספטמבר 2020, 00:34

התחלתי לעבוד לאחרונה על מחקר (סוג של עוזר מחקר) שעוסק בסיקור הקורונה. שבוע שעבר ראיינו פרופסור שנחשב למוביל בארץ והוא אמר שיש הדבקות בהפגנות. לא זוכר בדיוק אם הוא נתן מספרים (על הרבה דברים אחרים הוא נתן הסבר מקצועי מפורט), אבל אני גם לא חושב שהוא אינטרסנט גדול.
A.Parker

הודעהעל ידי Shay_uzan » 03 ספטמבר 2020, 01:32

A.Parker כתב:התחלתי לעבוד לאחרונה על מחקר (סוג של עוזר מחקר) שעוסק בסיקור הקורונה. שבוע שעבר ראיינו פרופסור שנחשב למוביל בארץ והוא אמר שיש הדבקות בהפגנות. לא זוכר בדיוק אם הוא נתן מספרים (על הרבה דברים אחרים הוא נתן הסבר מקצועי מפורט), אבל אני גם לא חושב שהוא אינטרסנט גדול.
סקרתי את כל החדשות בנושא, בארץ, בארצות הברית ובעוד כמה מדינות באירופה שיש בהן הפגנות... להבנתי מדובר באחדים או בעשרות אחדות למשך יותר מכמה חודשים ממש לא מאות וככה זה בכל המדינות.
הכתבה בכתב האחרונה שנרשמה בתחילת החודש (אחרי כמה חודשים של הפגנות) רשמו שכמעט לא היו אנשים שאובחנו כחולי קורונה בגלל שהם הלכו להפגנות.
ובאולפנים חזרו ואמרו שאין מוקדי הדבקה גדולים בבלפור.
שוב, אני מחפש את המידע ולכן אני אומר מראש שאין לי ידיעה, אבל אני משתדל להיות מוסרי ולא לצאת בהכרזת עובדה שיש מאות נדבקים, מי שלא יודע (כמו שהוא הודה) שלא יגיד שקר או השערה שבאה ממניע פולטי כעובדה ובטח לא לצאת באמירה מאשימה שזה שזה לא מפורסם זה מחשיד כאשר כל המחזיקים במידע יש להם אינטרס לפרסם את זה. אגב, אם אתה יכול אשמח אם תברר מה הנתונים.

אגב, זה שאין את המידע הזה זה עוד מחדל של הממשלה אבל למה שנדבר על זה אם אפשר לומר שהכל טוב ויפה ואנחנו זכינו בממשלה מושלמת?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי felix_r » 03 ספטמבר 2020, 02:44

A.Parker כתב:התחלתי לעבוד לאחרונה על מחקר (סוג של עוזר מחקר) שעוסק בסיקור הקורונה. שבוע שעבר ראיינו פרופסור שנחשב למוביל בארץ והוא אמר שיש הדבקות בהפגנות. לא זוכר בדיוק אם הוא נתן מספרים (על הרבה דברים אחרים הוא נתן הסבר מקצועי מפורט), אבל אני גם לא חושב שהוא אינטרסנט גדול.

זה ברור, למה שלא יהיו הדבקות בהפגנות בעצם?

יש הדבקות אפילו בבריכות למרות שיש סוג של אגדה אורבנית, שבבריכות לא נדבקים בכלל בגלל הכלור במיים. אז נכון, הכלור הורג את הוירוס במיים, אבל בכל קנטרי-קלאב חוץ מהבריכה עצמה יש עוד הרבה מקומות שאפשר להדבק בהם. כמו במקלחות ובמלתחות.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Shay_uzan » 03 ספטמבר 2020, 05:37

כמה נתונים שהשגתי מכתבות עם מומחים למגפות נכון לתחילת אוגוסט: חוץ במניסוטה, בשום מקום בעולם נמצא קשר בין מועד תחילת ההפגנות לגידול בתחלואה באותו איזור, אגב, במיניסוטה באותו יום של תחילת ההפגנות גם התחילו לפתוח את הברים, ככה שמשעירים שזה גם שם, לא קשור להפגנות.
במקומות באוויר הפתוח (בריכות לא תמיד זה באוויר הפתוח) אחוז ההדבקות צונח בפערים משמעותיים, לפי מחקרים יפנים הסיכוי הוא לא פחות מפי 19!
אנשים בהפגנות לרוב לא נמצאים הרבה זמן ליד אותם אנשים מה שגורם לכך שגם אם היית ליד חולה קורונה, הסיכוי שהוא העביר לך את הנגיף בכמות שתגרום לך להידבק היא מאוד נמוכה, שוב, ביחוד באוויר הפתוח. 2 הדברים שאמרתי מסבירים למה אין כמעט אנשים שנדבקו מאנשים שהם חלפו על פניהם ברחוב, גם אם שניהם היו בלי מסיכה ובמרחק של כמה סנטימטרים.
תופתעו, ברוב איזורי ההפגנות, מרווח ושמים מסיכות, כיף לומר שלא ושכולם אנרכיסטים אבל בגלל הפחד ובגלל שאתה נםגש עם אנשים שאתה לא מכיר, אחוזי הציות להנחיות זהים אם לא גבוהים יותר מדרך כלל במקומות בתנאים דומים.
והסיבה שאין נתונים זה לא קונספירציה הזויה, אלא אותה סיבה כמו שאין נתונים לכלום במדינה הזאת. החקירות האפדימיולוגיות קרסו, הכל מוזן בכתב יד (לך תןציא מזה נתונים) ואף אחד אפילו לא מנסה לעקוב אחרי זה.

ומבחינה הגיונית, אם היו מאות נדבקים, כמו שאמרו פה, אז היה אומר להיות קפיצה של הנתונים לפי מועדי וגודל ההפגנות, במקום זה, הצפי, לא השתנה גם כאשר ההפגנות גדלו. בנוסף, במידה ורוב האנשים שמפגינים הם אותם מפגינים וכל חולה היה מושבת לחודש לפחות וכל אחד שם הדביק עוד אנשים (עד כמות של מאות), אז היו נגמרים האנשים וכח המארגנים היו נדבקים. זה לא קרה וזה לא משהו שאפשר לא להשים לב עליו.

אגב, רוב מה שרשמתי תקף לתפילות *בחוץ* וביקור בים, יש מדינות שמאפשרות לאנשים בלי שום תסמינים להסתובב בים בלי מסיכה וגם זה, כמו בהפגנות ובניגוד לברים, לא העלה את התחלואה באותן מדינות
אני רק מציין, עברתי על זה 30 דקות רק בשביל לחפש מאיפה הנתונים והאמירות פה
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי שמואל1 » 03 ספטמבר 2020, 10:11

3000 נדבקים אתמול
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי Mitelka » 03 ספטמבר 2020, 11:25

3000 נדבקים ביום, על 9 מיליון אזרחים - זה מקום ראשון בעולם.
מיקי זוהר צייץ שהאשמה היא כמובן על המפגינים.
https://twitter.com/zoharm7/status/1301427267453755395

הליכוד והרשימה המשותפת הם כרגע שתי הרשימות המזיקות ביותר למדינת ישראל.
תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי my man » 03 ספטמבר 2020, 12:09

אמאלה! אשתי חיובית לקורונה...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי Mitelka » 03 ספטמבר 2020, 12:37

my man כתב:אמאלה! אשתי חיובית לקורונה...

רק בריאות !

איך נדבקה?
תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי שמואל1 » 03 ספטמבר 2020, 12:39

אם לא יהיה סגר, כנראה שכולנו נדבק בשלב כזה או אחר.
שיטת הרמזורים כרגע לא אפקטיבית בכלל, כל עוד אין סגר על היישובים האדומים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 03 ספטמבר 2020, 12:43

my man כתב:אמאלה! אשתי חיובית לקורונה...

אתה בסיכון לא?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד