המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
MTA2311 כתב:1.ראוניץ׳ שיחק מצויין היום. הוא בדרך להיות מפלצת.
2. דודי הפסיד ב2 מערכות לסימון בטורניר בוקרשט
yiffy כתב:הימור שלי לגבי ברצלונה: נדאל-ראוניץ' בגמר. נדאל לוקח בשלוש מערכות (הקנדי הופך להיות הראשון השנה שלוקח מרפא מערכה על חימר, ומזכיר לו שהביג סרברים הם האויב הגדול ביותר שלו על המשטח הזה).
אני אישית מצפה בקוצר רוח למדריד, מהסיבה הברורה שרוג'ר חוזר. תחילת העונה הייתה מצוינת ואז במיאמי הייתה נפילה. אני מקווה שהיא נבעה מעייפות ושרוג'ר יכול להמשיך להציג יכולת נפלאה על המשטח החביב עליו בסבב החימר. אם יהיה אפשר לנצח את נולה בחצי הגמר - מה טוב.
yiffy כתב:סתם לידע כללי: הידעתם שמשטחי חימר לא עשויים מחימר?
הם עשוים מלבנים אדומות מרוסקות!
חוץ מחימר אדום יש גם חימר ירוק (טורניר הנשים בצ'רלסטון) וגם חימר צהוב וכחול (אין כיום טורנירי ATP פעילים על משטחים אלו, אך צפוים להיום בשנים הבאות).
jol9 כתב:yiffy כתב:סתם לידע כללי: הידעתם שמשטחי חימר לא עשויים מחימר?
חוץ מחימר אדום יש גם חימר ירוק (טורניר הנשים בצ'רלסטון) וגם חימר צהוב וכחול (אין כיום טורנירי ATP פעילים על משטחים אלו, אך צפוים להיום בשנים הבאות).
האמת שלא ידעתי...
אני חייב להגיד שהטניס על החימר הוא לטעמי הטניס האמיתי, שבו בא לידי ביטוי השילוב הכי טוב בין הטכניקה, הכושר, הדיוק והסבלנות.
לדעתי זה המשטח הכי טוב ללמד עליו ילדים, מכל הבחינות שציינתי. הלוואי וגם כאן היו כמה משטחי חימר נגישים לילדים.
yiffy כתב:jol9 כתב:yiffy כתב:סתם לידע כללי: הידעתם שמשטחי חימר לא עשויים מחימר?
האמת שלא ידעתי...
אני חייב להגיד שהטניס על החימר הוא לטעמי הטניס האמיתי, שבו בא לידי ביטוי השילוב הכי טוב בין הטכניקה, הכושר, הדיוק והסבלנות.
לדעתי זה המשטח הכי טוב ללמד עליו ילדים, מכל הבחינות שציינתי. הלוואי וגם כאן היו כמה משטחי חימר נגישים לילדים.
אני חייב להודות שלראות משחקים על חימר זה מרענן בשלב הזה (בעיקר בטורניר מונטה קרלו שהוא כ"כ יפיפיה), אבל בסה"כ יש לי דעה שלילית מאוד על המגרש הזה.
החימר הוא מעין "טניס חופים". זה לא רק הכמות הלא נסבלת של ה-bad bouces שמוציאה את מימד המקצועניות מהמשחק. זה גם העובדה שהכדור קופץ בצורה לא טבעית על המגרש, ובעצם מוריד משמעותית ממידת התגמול לו אמורים לזכות שחקנים השולטים ללא עוררין בכל סוגי החבטות בטניס.
הקבוצה המאוד מוגבלת של שחקנים שמצליחים על חימר הם שחקנים עם חבטת טופ-ספין טובה ושחקנים עם כושר גופני טוב, עקב האיטיות שהמשטח כופה על המשחק. במידה מועטה גם שחקנים מאוד גבוהים מרוויחים מהתנאים כיוון שהכדורים מגיעים בדיוק לגובה בו הם יכולים לחבוט חזק, אבל גם אז הרבה מה"עוקץ" של החבטה שלהם הולך.
אני לא חושב שמשטח שמייצג סט יכולות כ"כ צר של טניסאי ראוי לתהודה שהחימר מקבל. הייתי בכיף מעיף לפחות אחד מטורנירי המאסטרס 1000 של החימר ומעביר אותם ל-indoor או לדשא (ולא בכדי המאסטרס היחיד שאינו מחייב השתתפות הוא בטורניר חימר - MC). יחד עם זאת, העובדה שהוא המשטח הזול ביותר לייצור הפכה אותו לנפוץ מאוד בהרבה אזורים נכשלים בעולם, קרי אמריקה הלטינית, ספרד ומזרח אירופה. העובדה שכ"כ הרבה שחקנים מגיעים מרקע זה מקשה על המיגור של המשטח הזה מהטניס המקצועי, וחבל.
MTA2311 כתב:אין ספק שעל חימר, הטניס הרבה יותר מגוון ומורכב. אני באופן אישי מאוד מתחבר לסגנון המשחק על החימר..
yiffy כתב:רפא הוא יוצא מהכלל שלא מעיד על הכלל. איזה עוד אול-אראונד פליירס טובים שהגיעו מחימר יש כיום בדיוק? (בבקשה אל תגיד פרר, כי לזנק על כל כדור גם החתולה שלי יודעת. זה לא הופך אותה לאול-אראונד חתולה). בטופ 10 יש את נדאל ופרר וזהו. לקרוא לדל פוטרו שחקן חימר רק בגלל שהוא ארגנטינאי זה קשקוש.
לפני רפא היו באמת שחקנים כמו מוסטר, קוארטן, קוסטה ועוד שאחרי ה-RG היית צריך להסתכל עליהם טוב טוב ולזכור איך הם נראים כי ידעת שלא תראה אותם עד שנה הבאה. הרוב מכריע של אלופי החימר הקונסיסטנטיים (ולא ה-one time winners כמו אגאסי, פדרר, קורייר וכו') היו כאלה. היוצאי דופן הם נדאל ובורג.
אני חושב שהתיאור "טניס חופים" הוא דווקא ראוי. זה לא באמת טניס. זה כמו סופט-בול במקום בייסבול. זה לקחת משחק שלכולם ברור שהטכניקה בו היא הדבר הקשה ביותר להתמקצע ולהתבלט בו ולהוריד את החשיבות שלה. זה שצריך "לבנות את הנקודה" זה טוב ויפה. בסופו של דבר, זה עוזר בעיקר לשחקנים זריזים מאוד ולספרדים ששיחקו על המשטח הזה כל החיים שלהם. זו ממש לא סיבה לתת למשטח הזה כמעט חודשיים של טניס בשנה.
עלות האחזקה של משטחי חימר היא יחסית יקרה, אך ההתקנה היא באופן בלתי פרופורציונלי זולה יותר וכך גם העלות הכוללת. קרא על זה בוויקיפדיה.
אגב, הזמן העיקרי שבו יש bad bounces בדשא זה לקראת סוף הטורנירים בהם הדשא נשחק ויש בעיקר עפר. ע"ע: מתי שהדשא נעשה דומה לחימר.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים