עולם הטניס2 - עונת 2013 יצאה לדרך

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

עולם הטניס2 - עונת 2013 יצאה לדרך

הודעהעל ידי jol9 » 27 אפריל 2012, 07:23

היום מתחיל שלב רבע הגמר של טורניר ברצלונה.
יחסית לטורניר קטן יחסית, קיבלנו 4 משחקים מעניינים:

רפא יפגוש את טיפסרביץ', למשחק שבו רפא עלול להסתבך, אם כי פייבוריט לנצח
מארי יפגוש את ראוניץ' הקנדי והסרבים המטורפים של. גם כאן כמו במקרה של רפא, מארי פייבוריט, אבל לא יהיה לו קל.
פלי לופז יפגוש את פרר לדרבי ספרדי חם. פלי לא טניסאי גדול על חימר, אבל הוא תמיד מאוד מסוכן, בגלל הסרב הנפלא, והטניס החכם שלו. גם כאן התחזית שלי דומה לשני המשחקים הקודמים.
במפגש האחרון ברבע הגמר יפגוש ורדסקו (הספרדי הרביעי ברבע הגמר) את נישיקורי, לקרב פתוח לחלוטין.

המשחקים מתחילים בסביבות ה13:30 היום
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

Re: עולם הטניס - נובאק סלאם? עונת החימר יצאה לדרך

הודעהעל ידי jol9 » 27 אפריל 2012, 19:12

משחקים טובים היו היום בברצלונה.
רפא ניצח את טיפסרביץ' 6-2 6-2. רפא באמת שיחק טוב ממה שיצא לי לראות.
מארי הפסיד בשתי מערכות צמודות לראוניץ'.
פרר ניצח בשלוש מערכות את פלי לופז שהיו לו כבר 3 נקודות משחק.
המשחק של ורדסקו מול נישיקורי הופסק כנראה בגלל פרישה של היפני.

בחצי הגמר שלושה ספרדים. רפא מול ורדסקו ופרר מול ראוניץ'
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 אפריל 2012, 19:25

1.ראוניץ׳ שיחק מצויין היום. הוא בדרך להיות מפלצת.
2. דודי הפסיד ב2 מערכות לסימון בטורניר בוקרשט
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 27 אפריל 2012, 21:28

MTA2311 כתב:1.ראוניץ׳ שיחק מצויין היום. הוא בדרך להיות מפלצת.
2. דודי הפסיד ב2 מערכות לסימון בטורניר בוקרשט

לא יודע אם ראוניץ' יהיה מפלצת או לא. טניסאי טוב מאוד ומוכשר הוא בוודאי. עוצמתי מאוד מהקו האחורי, סרב מדהים וגם די חזק מנטלית.

נראה אותו מחר מול פרר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

Re: עולם הטניס2 - עונת החימר בעיצומה

הודעהעל ידי jol9 » 28 אפריל 2012, 08:00

פייייי, כמה אוויר פתאום בשרשור הטניס... :-)
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 28 אפריל 2012, 08:22

הימור שלי לגבי ברצלונה: נדאל-ראוניץ' בגמר. נדאל לוקח בשלוש מערכות (הקנדי הופך להיות הראשון השנה שלוקח מרפא מערכה על חימר, ומזכיר לו שהביג סרברים הם האויב הגדול ביותר שלו על המשטח הזה).

אני אישית מצפה בקוצר רוח למדריד, מהסיבה הברורה שרוג'ר חוזר. תחילת העונה הייתה מצוינת ואז במיאמי הייתה נפילה. אני מקווה שהיא נבעה מעייפות ושרוג'ר יכול להמשיך להציג יכולת נפלאה על המשטח החביב עליו בסבב החימר. אם יהיה אפשר לנצח את נולה בחצי הגמר - מה טוב.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 28 אפריל 2012, 09:43

yiffy כתב:הימור שלי לגבי ברצלונה: נדאל-ראוניץ' בגמר. נדאל לוקח בשלוש מערכות (הקנדי הופך להיות הראשון השנה שלוקח מרפא מערכה על חימר, ומזכיר לו שהביג סרברים הם האויב הגדול ביותר שלו על המשטח הזה).

אני אישית מצפה בקוצר רוח למדריד, מהסיבה הברורה שרוג'ר חוזר. תחילת העונה הייתה מצוינת ואז במיאמי הייתה נפילה. אני מקווה שהיא נבעה מעייפות ושרוג'ר יכול להמשיך להציג יכולת נפלאה על המשטח החביב עליו בסבב החימר. אם יהיה אפשר לנצח את נולה בחצי הגמר - מה טוב.

אני מחכה לתואר של רפא. מה יהיה בדרך פחות חשוב, אם כי לפי מה שראיתי ברבע גמר, הוא באמת נראה חד מאוד. נראה מה יהיה היום מול ורדסקו.

מדריד, זה באמת הטורניר הכי אהוב על רוג'ר. הכדור שם טס במהירות גבוהה, החימר עצמו מהיר מאוד, ושם הוא גם ניצח את רפא, שזה לא קרה הרבה על חימר.
גם ההפסדים שלו שם לרפא, היו צמודים מאוד, ככה שאין סיבה שלא ירגיש טוב עם עצמו שם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 28 אפריל 2012, 10:23

סתם לידע כללי: הידעתם שמשטחי חימר לא עשויים מחימר?
הם עשוים מלבנים אדומות מרוסקות!

חוץ מחימר אדום יש גם חימר ירוק (טורניר הנשים בצ'רלסטון) וגם חימר צהוב וכחול (אין כיום טורנירי ATP פעילים על משטחים אלו, אך צפוים להיום בשנים הבאות).
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 28 אפריל 2012, 11:13

yiffy כתב:סתם לידע כללי: הידעתם שמשטחי חימר לא עשויים מחימר?

חוץ מחימר אדום יש גם חימר ירוק (טורניר הנשים בצ'רלסטון) וגם חימר צהוב וכחול (אין כיום טורנירי ATP פעילים על משטחים אלו, אך צפוים להיום בשנים הבאות).

האמת שלא ידעתי...
אני חייב להגיד שהטניס על החימר הוא לטעמי הטניס האמיתי, שבו בא לידי ביטוי השילוב הכי טוב בין הטכניקה, הכושר, הדיוק והסבלנות.

לדעתי זה המשטח הכי טוב ללמד עליו ילדים, מכל הבחינות שציינתי. הלוואי וגם כאן היו כמה משטחי חימר נגישים לילדים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 28 אפריל 2012, 12:36

jol9 כתב:

האמת שלא ידעתי...
אני חייב להגיד שהטניס על החימר הוא לטעמי הטניס האמיתי, שבו בא לידי ביטוי השילוב הכי טוב בין הטכניקה, הכושר, הדיוק והסבלנות.

לדעתי זה המשטח הכי טוב ללמד עליו ילדים, מכל הבחינות שציינתי. הלוואי וגם כאן היו כמה משטחי חימר נגישים לילדים.

אני חייב להודות שלראות משחקים על חימר זה מרענן בשלב הזה (בעיקר בטורניר מונטה קרלו שהוא כ"כ יפיפיה), אבל בסה"כ יש לי דעה שלילית מאוד על המגרש הזה.

החימר הוא מעין "טניס חופים". זה לא רק הכמות הלא נסבלת של ה-bad bouces שמוציאה את מימד המקצועניות מהמשחק. זה גם העובדה שהכדור קופץ בצורה לא טבעית על המגרש, ובעצם מוריד משמעותית ממידת התגמול לו אמורים לזכות שחקנים השולטים ללא עוררין בכל סוגי החבטות בטניס.

הקבוצה המאוד מוגבלת של שחקנים שמצליחים על חימר הם שחקנים עם חבטת טופ-ספין טובה ושחקנים עם כושר גופני טוב, עקב האיטיות שהמשטח כופה על המשחק. במידה מועטה גם שחקנים מאוד גבוהים מרוויחים מהתנאים כיוון שהכדורים מגיעים בדיוק לגובה בו הם יכולים לחבוט חזק, אבל גם אז הרבה מה"עוקץ" של החבטה שלהם הולך.

אני לא חושב שמשטח שמייצג סט יכולות כ"כ צר של טניסאי ראוי לתהודה שהחימר מקבל. הייתי בכיף מעיף לפחות אחד מטורנירי המאסטרס 1000 של החימר ומעביר אותם ל-indoor או לדשא (ולא בכדי המאסטרס היחיד שאינו מחייב השתתפות הוא בטורניר חימר - MC). יחד עם זאת, העובדה שהוא המשטח הזול ביותר לייצור הפכה אותו לנפוץ מאוד בהרבה אזורים נכשלים בעולם, קרי אמריקה הלטינית, ספרד ומזרח אירופה. העובדה שכ"כ הרבה שחקנים מגיעים מרקע זה מקשה על המיגור של המשטח הזה מהטניס המקצועי, וחבל.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 28 אפריל 2012, 14:51

וואו... רפא פשוט שוחט את ורדאסקו.. ניצח 0:6 בראשונה
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 28 אפריל 2012, 17:20

רפא קובע דייט עם פרר בגמר טורניר ברצלונה אחרי ניצחון על ורדסקו בחצי הגמר.
פרר גבר על ראוניץ' בשני שוברי שוויון, וזהו הגמר הרביעי שלהם בחמש השנים האחרונות בטורניר.

יהיה מפגש צמוד וקשה לדעתי לרפא, שיפגוש בפעם השניה בטורניר טניסאי טופ 10.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 28 אפריל 2012, 17:34

yiffy כתב:
jol9 כתב:

האמת שלא ידעתי...

אני חייב להודות שלראות משחקים על חימר זה מרענן בשלב הזה (בעיקר בטורניר מונטה קרלו שהוא כ"כ יפיפיה), אבל בסה"כ יש לי דעה שלילית מאוד על המגרש הזה.

החימר הוא מעין "טניס חופים". זה לא רק הכמות הלא נסבלת של ה-bad bouces שמוציאה את מימד המקצועניות מהמשחק. זה גם העובדה שהכדור קופץ בצורה לא טבעית על המגרש, ובעצם מוריד משמעותית ממידת התגמול לו אמורים לזכות שחקנים השולטים ללא עוררין בכל סוגי החבטות בטניס.

הקבוצה המאוד מוגבלת של שחקנים שמצליחים על חימר הם שחקנים עם חבטת טופ-ספין טובה ושחקנים עם כושר גופני טוב, עקב האיטיות שהמשטח כופה על המשחק. במידה מועטה גם שחקנים מאוד גבוהים מרוויחים מהתנאים כיוון שהכדורים מגיעים בדיוק לגובה בו הם יכולים לחבוט חזק, אבל גם אז הרבה מה"עוקץ" של החבטה שלהם הולך.

אני לא חושב שמשטח שמייצג סט יכולות כ"כ צר של טניסאי ראוי לתהודה שהחימר מקבל. הייתי בכיף מעיף לפחות אחד מטורנירי המאסטרס 1000 של החימר ומעביר אותם ל-indoor או לדשא (ולא בכדי המאסטרס היחיד שאינו מחייב השתתפות הוא בטורניר חימר - MC). יחד עם זאת, העובדה שהוא המשטח הזול ביותר לייצור הפכה אותו לנפוץ מאוד בהרבה אזורים נכשלים בעולם, קרי אמריקה הלטינית, ספרד ומזרח אירופה. העובדה שכ"כ הרבה שחקנים מגיעים מרקע זה מקשה על המיגור של המשטח הזה מהטניס המקצועי, וחבל.

יש לציין שאני לא מסכים עם כמעט כלום ממה שכתבת.
BAD BOUNCES יש גם על דשא. זה בכלל לא מהות המשטח הזה.

על משטח הזה צריך לעבוד בצורה מסויימת בשביל לזכות בנקודה - אין משטח אחר שבו לבניית נקודה יש כ"כ הרבה משמעות כמו על חימר. להגיד שטניס על חימר זה
כמו כדורעף חופים, זה פשוט לא קשור למציאות. כדורעף חופים זה לא באמת ענף ספורט...

דווקא טניסאים ששולטים בכל סוגי החבטות בטניס, הם המרוויחים הגדולים מהמשטח הזה. לא סתם הטניסאים הכי מצליחים היום על חימר הם האול אראונד פליירס הכי טובים בסבב.
פעם באמת היו טניסאים בינוניים כמו מוסטר ובורוגרה שהיו זוועה על כל המשטחים, אבל על חימר הם היו מעולים, בעיקר בגלל התכונות שהזכרת, יחד עם סבלנות אין קץ.
אבל היום זה ממש לא ככה.
תראה לי שחקן שכל מה שיש לו זה טופ ספין וכושר ששולט במשטח הזה (ואני מקווה שאתה לא מתכוון לרפא כי לבחור יש עוד תכונה או שתיים בארסנל).

לא ידעתי שמדובר במשטח זול. למעשה, מה שאני יודע, זה שהתחזוק של המשטחים הללו, יקר מאוד. אבל בנקודה הזאת יכול להיות שאני טועה.

לגבי הטורנירים - יש כ"כ הרבה טורנירים על משטחים קשים, אז אתה רוצה עוד? לא מספיק ששני המאסטרסים של סוף השנה (שנחאי ופריז) לא מעניינים אף אחד חוץ מאלה שמנסים קצת
לשפר את המאזן בסוף השנה, ולא מספיק שהWTF נערך על האינדור, וכמובן שני גראנד סלאמים על הקשים, אז אתה רוצה עוד?
ישנם 4 טורנירים גדולים מסכנים על החימר, זה ממש מעט.
אם כבר, אז הייתי לוקח את אחד המאסטרסים המיותרים (או אחד מאלה בסוף השנה או אחד מאלה הקודמים לUO) והופך אותם למאסטרס על הדשא.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 28 אפריל 2012, 17:53

אין ספק שעל חימר, הטניס הרבה יותר מגוון ומורכב. אני באופן אישי מאוד מתחבר לסגנון המשחק על החימר..
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 28 אפריל 2012, 19:18

MTA2311 כתב:אין ספק שעל חימר, הטניס הרבה יותר מגוון ומורכב. אני באופן אישי מאוד מתחבר לסגנון המשחק על החימר..

גם אני חושב ככה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 28 אפריל 2012, 21:15

רפא הוא יוצא מהכלל שלא מעיד על הכלל. איזה עוד אול-אראונד פליירס טובים שהגיעו מחימר יש כיום בדיוק? (בבקשה אל תגיד פרר, כי לזנק על כל כדור גם החתולה שלי יודעת. זה לא הופך אותה לאול-אראונד חתולה). בטופ 10 יש את נדאל ופרר וזהו. לקרוא לדל פוטרו שחקן חימר רק בגלל שהוא ארגנטינאי זה קשקוש.

לפני רפא היו באמת שחקנים כמו מוסטר, קוארטן, קוסטה ועוד שאחרי ה-RG היית צריך להסתכל עליהם טוב טוב ולזכור איך הם נראים כי ידעת שלא תראה אותם עד שנה הבאה. הרוב מכריע של אלופי החימר הקונסיסטנטיים (ולא ה-one time winners כמו אגאסי, פדרר, קורייר וכו') היו כאלה. היוצאי דופן הם נדאל ובורג.

אני חושב שהתיאור "טניס חופים" הוא דווקא ראוי. זה לא באמת טניס. זה כמו סופט-בול במקום בייסבול. זה לקחת משחק שלכולם ברור שהטכניקה בו היא הדבר הקשה ביותר להתמקצע ולהתבלט בו ולהוריד את החשיבות שלה. זה שצריך "לבנות את הנקודה" זה טוב ויפה. בסופו של דבר, זה עוזר בעיקר לשחקנים זריזים מאוד ולספרדים ששיחקו על המשטח הזה כל החיים שלהם. זו ממש לא סיבה לתת למשטח הזה כמעט חודשיים של טניס בשנה.

עלות האחזקה של משטחי חימר היא יחסית יקרה, אך ההתקנה היא באופן בלתי פרופורציונלי זולה יותר וכך גם העלות הכוללת. קרא על זה בוויקיפדיה.

אגב, הזמן העיקרי שבו יש bad bounces בדשא זה לקראת סוף הטורנירים בהם הדשא נשחק ויש בעיקר עפר. ע"ע: מתי שהדשא נעשה דומה לחימר.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי misha » 28 אפריל 2012, 22:42

לגבי החימר, אני אישית פחות אוהב את הטורנירים האלה שבאים לפני RG (מעדיף את הארד) אבל גם למשטח הזה יש את היופי שלו. לדעתי, המשחק הכי טוב של העונה שעברה היה דווקא על חימר - חצי גמר של RG בין פדרר לנובאק.
בלי קשר, מאסטרס לדשא (ובכלל, להאריך את עונת הדשא) זה בהחלט משהו שצריך להוסיף.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 29 אפריל 2012, 04:57

yiffy כתב:רפא הוא יוצא מהכלל שלא מעיד על הכלל. איזה עוד אול-אראונד פליירס טובים שהגיעו מחימר יש כיום בדיוק? (בבקשה אל תגיד פרר, כי לזנק על כל כדור גם החתולה שלי יודעת. זה לא הופך אותה לאול-אראונד חתולה). בטופ 10 יש את נדאל ופרר וזהו. לקרוא לדל פוטרו שחקן חימר רק בגלל שהוא ארגנטינאי זה קשקוש.

לפני רפא היו באמת שחקנים כמו מוסטר, קוארטן, קוסטה ועוד שאחרי ה-RG היית צריך להסתכל עליהם טוב טוב ולזכור איך הם נראים כי ידעת שלא תראה אותם עד שנה הבאה. הרוב מכריע של אלופי החימר הקונסיסטנטיים (ולא ה-one time winners כמו אגאסי, פדרר, קורייר וכו') היו כאלה. היוצאי דופן הם נדאל ובורג.

אני חושב שהתיאור "טניס חופים" הוא דווקא ראוי. זה לא באמת טניס. זה כמו סופט-בול במקום בייסבול. זה לקחת משחק שלכולם ברור שהטכניקה בו היא הדבר הקשה ביותר להתמקצע ולהתבלט בו ולהוריד את החשיבות שלה. זה שצריך "לבנות את הנקודה" זה טוב ויפה. בסופו של דבר, זה עוזר בעיקר לשחקנים זריזים מאוד ולספרדים ששיחקו על המשטח הזה כל החיים שלהם. זו ממש לא סיבה לתת למשטח הזה כמעט חודשיים של טניס בשנה.

עלות האחזקה של משטחי חימר היא יחסית יקרה, אך ההתקנה היא באופן בלתי פרופורציונלי זולה יותר וכך גם העלות הכוללת. קרא על זה בוויקיפדיה.

אגב, הזמן העיקרי שבו יש bad bounces בדשא זה לקראת סוף הטורנירים בהם הדשא נשחק ויש בעיקר עפר. ע"ע: מתי שהדשא נעשה דומה לחימר.

נתחיל מהסוף - הדשא בשום מקרה לא דומה לחימר... ובד באונסס יש על הדשא בהתחלה בסוף ובאמצע, ותוסיף לזה גם החלקות של שחקנים.
לגבי העלות מקבל - לא ידעתי את זה, אבל זה מאוד מעניין.

טניס חופים, זה כינוי מזלזל ולא ראוי בעיני. זה כמו שאני אגיד שטניס באינדור, זה כמו קט-רגל - או במילים אחרות, לא באמת ספורט מקצועני. אתה לא יכול להגיד את זה על משטח
שיש בו טורנירים כ"כ יפים ומכובדים. להיפך, על חימר, הטכניקה היא החשובה ביותר. בלי טכניקה, אי אפשר להחזיק נקודה על חימר, רק להחזיר - היום כבר אין שחקנים כאלה בסבב.

האול אראונד פליירס ששולטים היום על חימר הם 4 שחקנים שאולי שמעת עליהם - רפא, נובאק, רוג'ר ומארי. לא סתם הם הגיעו לחצי גמר הRG, ולא סתם הם חולקים בינהם, בערך את ה2000 תארי מאסטרס
האחרונים על חימר. רפא הוא פנומן, אבל גם בלעדיו, שלושת האחרים, היו כנראה חולקים את מרבית התארים.

ד"א מארי העביר חלק ניכר מהתבגרותו כטניסאי על מגרשי החימר של ברצלונה, גם נובאק (גר במונטה קרלו) וגם פדרר שגדל בשוויץ. הם אולי לא גדלו על החימר כמו רפא והספרדים האחרים
אבל הם שחקני החימר הכי טובים היום. יותר מפרר, ומכל ספרדי אחר.
דלפוטרו הוא ממש לא שחקן חימר קלאסי, למרות שהוא כמו הביג סרברים המודרניים האחרים, כמו ברדיץ', איזנר, ראוניץ' וכאלה, יכולים להצליח מאוד על חימר, וגם די מצליחים עליו בשנים האחרונות.

ושוב, אני באמת לא רואה סיבה להעדפה הבולטת הזאת של המשטחים הקשים ע"פ החימר וע"פ הדשא ובטח לא רואה שום סיבה להוריד מהחימר. זה הייחוד של סבב הטניס,
שיש בו כמה משטחים, והטורנירים שונים אחד מהשני. מה שקצת הורס את זה, זה הכפילויות של טורנירי המאסטרס בקנדה ובסינסינטי, ובמיוחד בשנחאי ובפריז, שאלה
הם באמת הטורנירים הכי מיותרים בסבב.
דווקא מיאמי וIW, הם טורנירים גדולים ויפים, שמרווחים יפה בין אוסטרליה, לבין עונת החימר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 29 אפריל 2012, 18:50

נדאל זכה בטורניר הזה שוב. ניצח 7-6, 7-5 את פרר.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 29 אפריל 2012, 18:52

רפא לוקח את ברצלונה, אבל יש קצת טעם מר בזכיה הזאת לטעמי.
רפא שיחק נפלא לאורך כל הטורניר, אבל דווקא בגמר, הוא קצת זייף לטעמי. האמת שהיה משחק טניס ברמה גבוהה, ופרר נתן את הטניס הכי טוב שראיתי
ממנו, אבל רפא היה קצת מהוסס מדי לטעמי, ולא הצליח לגמור את פרר מנטלית, כמו שהוא יודע לעשות היטב על חימר.

בכל אופן, רפא נכנס טוב לעונה סופסוף, ולוקח תואר שני ברציפות, עם הפנים למדריד עכשיו. שם זה הולך להיות סיפור קשה מאוד, כי כולם מגיעים, וכולם יהיו בכושר.
להגרלה תהיה כאן הרבה משמעות. אם רפא למשל מגריל את פרר לרבע, את פדרר בחצי ואת נובאק בגמר, הוא לא עובר לדעתי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים