עולם הטניס2 - עונת 2013 יצאה לדרך

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: עולם הטניס2 - מארי שבר את מעגל הלוזריות

הודעהעל ידי jol9 » 22 דצמבר 2012, 16:41

misha כתב:שחר יצאה קטנה אתמול. לא שציפיתי ממנה למשהו אחר..

לא קטנה - עלובה במלוא מובן המילה.

גועל נפש.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 23 דצמבר 2012, 09:15

אילנה ברגר כתבה על זה טור יפה:

מזג האוויר הסוער במהלך משחק הגמר אתמול החליט להתאים את עצמו לאווירה בטניס הנשי כאן בארץ בשנה האחרונה. טניס ברמה גבוהה או הישגים משמעותיים אין, אבל סערות היו בשפע ואף אחת מהן לא הוסיפה כבוד לענף המידרדר ממילא.

רק מי שממש עוקב אחרי הטניס המקומי זוכר את הראיון שהעניקה טניסאית אלמונית בשם דניס חזניוק לאחד מכלי התקשורת במהלך משחקי גביע הפדרציה שהתקיימו באילת השנה. חזניוק אמרה את דעתה על פאר, על גלושקו, על הקפטן ועל כל מה שזז בנבחרת הנשים של ישראל, ולא השאירה שום אבן בלתי הפוכה. פאר לא הגיבה עניינית בזמן אמת לדבריה של חזניוק, ואיגוד הטניס טיאטא את המקרה מתחת לשטיח עד יעבור זעם.

אבל אז התברר שאצל פאר הזעם לא עבר, אלא רק הצטבר. זעם המהול בתסכול על עונה נוראית והמתובל באינטליגנציה רגשית לא מפותחת במיוחד - דברים שהתבררו שוב אצל פאר כמתכון בטוח להתפרצות בלתי ספורטיבית, ילדותית ובעיקר מביכה.

במקום לקחת דוגמה מאיגוד הטניס ולטאטא דברים מתחת לשטיח כל עוד אפשר, או לקבור אותם עמוק במרתפי הביזיונות של הטניס הישראלי, בחרה פאר דווקא להזכיר לנו ולהנציח שוב את המקרה ההוא, רגע לפני שהצלחנו לשכוח אותו, והכל במסווה של נקמה על המגרש. אני לא מאמינה בנקמות בספורט. אבל אם כבר נקמה - לנצח את גלושקו בגמר אחרי שהיא הפסידה לה בשנה שעברה, זו נקמה ראויה לשמה.

פאר היתה מעורבת עד היום ביותר מדי תקריות בלתי ספורטיביות בקריירה כדי שנמשיך להאמין או לקוות שאלה התרחשו במקרה. ההתנהגות שלה הפעם כבר לא מעוררת כעס, אלא בעיקר רחמים. רחמים על ספורטאית שיכלה להירשם כספורטאית מהגדולות שידעה המדינה, אבל מתעקשת להשאיר אחריה טעם רע ולהוציא שם רע - לעצמה ולענף שאותו היא מייצגת.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 23 דצמבר 2012, 10:29

misha כתב:אילנה ברגר כתבה על זה טור יפה:

מזג האוויר הסוער במהלך משחק הגמר אתמול החליט להתאים את עצמו לאווירה בטניס הנשי כאן בארץ בשנה האחרונה. טניס ברמה גבוהה או הישגים משמעותיים אין, אבל סערות היו בשפע ואף אחת מהן לא הוסיפה כבוד לענף המידרדר ממילא.

רק מי שממש עוקב אחרי הטניס המקומי זוכר את הראיון שהעניקה טניסאית אלמונית בשם דניס חזניוק לאחד מכלי התקשורת במהלך משחקי גביע הפדרציה שהתקיימו באילת השנה. חזניוק אמרה את דעתה על פאר, על גלושקו, על הקפטן ועל כל מה שזז בנבחרת הנשים של ישראל, ולא השאירה שום אבן בלתי הפוכה. פאר לא הגיבה עניינית בזמן אמת לדבריה של חזניוק, ואיגוד הטניס טיאטא את המקרה מתחת לשטיח עד יעבור זעם.

אבל אז התברר שאצל פאר הזעם לא עבר, אלא רק הצטבר. זעם המהול בתסכול על עונה נוראית והמתובל באינטליגנציה רגשית לא מפותחת במיוחד - דברים שהתבררו שוב אצל פאר כמתכון בטוח להתפרצות בלתי ספורטיבית, ילדותית ובעיקר מביכה.

במקום לקחת דוגמה מאיגוד הטניס ולטאטא דברים מתחת לשטיח כל עוד אפשר, או לקבור אותם עמוק במרתפי הביזיונות של הטניס הישראלי, בחרה פאר דווקא להזכיר לנו ולהנציח שוב את המקרה ההוא, רגע לפני שהצלחנו לשכוח אותו, והכל במסווה של נקמה על המגרש. אני לא מאמינה בנקמות בספורט. אבל אם כבר נקמה - לנצח את גלושקו בגמר אחרי שהיא הפסידה לה בשנה שעברה, זו נקמה ראויה לשמה.

פאר היתה מעורבת עד היום ביותר מדי תקריות בלתי ספורטיביות בקריירה כדי שנמשיך להאמין או לקוות שאלה התרחשו במקרה. ההתנהגות שלה הפעם כבר לא מעוררת כעס, אלא בעיקר רחמים. רחמים על ספורטאית שיכלה להירשם כספורטאית מהגדולות שידעה המדינה, אבל מתעקשת להשאיר אחריה טעם רע ולהוציא שם רע - לעצמה ולענף שאותו היא מייצגת.

אכן טור יפה.
אני אף פעם לא אהבתי אותה, ותמיד היו לה תאקלים עם ספורטאיות, עם מאמנים ומה לא.

אני לא יודע אם מבחינת ההישגים שלה היא עולה על אנה סמאשנובה, אבל הרעש סביבה הוא מינימום כאילו היא שטפי גראף החדשה. קצת צניעות לא היתה מזיקה לה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 23 דצמבר 2012, 17:13

ישראלי בן 12 מרמלה זכה באליפות העולם בטניס. מישהו מכיר אותו? אני כבר מזמן לא מסתובב בתחרויות בארץ...

בקשר לשחר- ממש לא מפתיע אותי. תמיד הייתה טיפוס מגעיל, ומסתבר שזה לא נעלם עם בגיל. ככה זה בטניס.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 23 דצמבר 2012, 21:16

MTA2311 כתב:ישראלי בן 12 מרמלה זכה באליפות העולם בטניס. מישהו מכיר אותו? אני כבר מזמן לא מסתובב בתחרויות בארץ...

בקשר לשחר- ממש לא מפתיע אותי. תמיד הייתה טיפוס מגעיל, ומסתבר שזה לא נעלם עם בגיל. ככה זה בטניס.

ילדון חמוד.
מה שכן, אחרי שראיתי את התוצאות החד צדדיות מעט התאכזבתי. זה אומר שלא באמת היתה שם תחרות, מה שלא הכי הגיוני בתחרות רצינית...

נקווה שיצליח ויגדל להיות טניסאי מקצוען.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 25 דצמבר 2012, 17:50

יוני, תיאלץ לחכות עוד טיפ טיפה,
http://www.one.co.il/Article/210444.html
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 25 דצמבר 2012, 19:00

סרבק...
מה יהיה כבר חיכיתי ליום חמישי... גם מכבי גם רפא חוזר.

בעסה רצינית
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 25 דצמבר 2012, 19:16

jol9 כתב:סרבק...

בעסה רצינית

יאללה, כולה טורניר ראווה. בדוחא זה כבר יהיה קצת יותר מעניין :)
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי LIAV10 » 25 דצמבר 2012, 19:42

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:ישראלי בן 12 מרמלה זכה באליפות העולם בטניס. מישהו מכיר אותו? אני כבר מזמן לא מסתובב בתחרויות בארץ...

ילדון חמוד.
מה שכן, אחרי שראיתי את התוצאות החד צדדיות מעט התאכזבתי. זה אומר שלא באמת היתה שם תחרות, מה שלא הכי הגיוני בתחרות רצינית...

נקווה שיצליח ויגדל להיות טניסאי מקצוען.

הבנתי שבכל זאת, מבין גילו הוא בטופ 3 בעולם..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי MTA2311 » 25 דצמבר 2012, 19:58

בטניס התוצאות בגילאים האלה לא אומרות הרבה. לדעתי מדובר בענף הספורט עם ההבדלים הכי משמעותיים בין גיל נוער, לבוגרים.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי LIAV10 » 25 דצמבר 2012, 20:03

ברור, השאלה היא מה יקרה מעכשיו וכמה הוא יתפתח...
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 25 דצמבר 2012, 23:10

yiffy כתב:
jol9 כתב:סרבק...

בעסה רצינית

יאללה, כולה טורניר ראווה. בדוחא זה כבר יהיה קצת יותר מעניין :)

לא עניין של מעניין או לא, פשוט לראות אותו משחק... זה הכל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 25 דצמבר 2012, 23:13

LIAV10 כתב:ברור, השאלה היא מה יקרה מעכשיו וכמה הוא יתפתח...

זאת שאלה גדולה.
סתם לצורך הדוגמא, נדאל לא היה איזו הבטחה גדולה בזירה הבינלאומית.

יש הרבה עבודה איתו, ואולי הדבר הכי נכון עבורו זה דווקא לא להישאר בארץ אלא ללכת לאיזשהי אקדמיה בספרד או בצרפת,
לקבל בסיס טוב בטניס על חימר, ללמוד, לעבוד קשה ולהתאמן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 26 דצמבר 2012, 04:50

jol9 כתב:

זאת שאלה גדולה.

יש הרבה עבודה איתו, ואולי הדבר הכי נכון עבורו זה דווקא לא להישאר בארץ אלא ללכת לאיזשהי אקדמיה בספרד או בצרפת,

זה בוודאות יהיה הדבר הנכון עבורו, אבל בשביל זה צריך כסף ונכונות של המשפחה לעבור לחו"ל.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 26 דצמבר 2012, 07:05

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:

זאת שאלה גדולה.

זה בוודאות יהיה הדבר הנכון עבורו, אבל בשביל זה צריך כסף ונכונות של המשפחה לעבור לחו"ל.

תראה, אומרים שיש לו ספונסר מגיל 10 שנותן לו 60 אלף דולר לשנה. זה מן הסתם לא מספיק, אבל אולי עוד איזו עזרה קטנה מפה ומשם, ואפשר יהיה להשיג את זה.
לגבי ההורים זה כבר סיפור אחר, ואני לא רואה את זה קורה.

בכל מקרה, ההשקעה כאן היא עצומה ומדובר בספורט כזה, בגלל זה גם הסיכויים הם תמיד לרעתו של הספורטאי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 27 דצמבר 2012, 12:49

דיוויד קופר ממן לו כמעט הכל: http://www.mako.co.il/Sports-others/ten ... b31006.htm

אגב, בין זוכי העבר אפשר למצוא את קונורס, מארי ודלפו אבל הרוב נעלמים כשמגיעים לבוגרים.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 27 דצמבר 2012, 18:51

misha כתב:דיוויד קופר ממן לו כמעט הכל: http://www.mako.co.il/Sports-others/ten ... b31006.htm

אגב, בין זוכי העבר אפשר למצוא את קונורס, מארי ודלפו אבל הרוב נעלמים כשמגיעים לבוגרים.

היה קטע מעניין שקראתי על נדאל.
אחרי שהוא כילד זכה באיזשהו טורניר די גדול בספרד, כולם שמחו וחגגו, ורק הדוד טוני החל להקריא לו רשימה של שמות אלמוניים.
הוא שאל אותו - אתה מכיר מישהו מהשמות האלה? לא. אלה זוכי העבר באותה התחרות ממש, והיום אף אחד לא מכיר אותם ולא שמע עליהם...

זאת כמשל שבעצם הוא לא עדיין לא עשה ולא השיג שום דבר.
אצלינו בניגוד לכך מעלים את השמות של אלה שדווקא כן הצליחו, כמשל שהוא כבר עשה את שלו...

אם הוא יישאר בארץ, אני לא מאמין שהוא יצליח, אלא אם כן הוא באמת עשוי ממשהו מיוחד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 28 דצמבר 2012, 08:48

סחת'ק, עכשיו ראיתי שפדרר לא הולך לשחק בדוחה.
מה אכפת לו לשמח קצת את האוהדים אחרי ההפסקה?
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 28 דצמבר 2012, 16:10

רפא ייעדר גם מאוסטרליה
http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A ... 34876.html
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי misha » 28 דצמבר 2012, 16:34

חבל, הוא תכנן את כל החזרה שלו לקראת אוסטרליה. לפחות זה לא קשור לפציעה בברך.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים