חנו'ש כתב:אני לא בטוחה שציפי תיכנס לקואליציה.
צריך לזכור שהיא שמה בראש את המצע המדיני שלה שהוא בעצם הכי שמאלני אחרי מרצ והערבים, איך היא תשב בממשלה עם ליכוד ובנט??
יאיר שם את העיניינים הללו בעדיפות נמוכה יותר ולכן יוכל להסתדר בממשלה הזו.
חבל שאמסלם לא עבר את אחוז החסימה, הוא היה יכול להוסיף עוד כמה מנדטים לממשלה של ביבי-יאיר-בנט ולהשלים אותם בצורה נהדרת.
ציפי תקבל 6-7 מנדטים. אם היא לא תיכנס לקואליציה, ותנסה לעשות משהו שייזקף לזכותה, אז היא תימחק מהמפה הפוליטית בבחירות הבאות, ולא משנה מטעם מי היא תרוץ.
היא לא תקבל תיק בכיר, אבל היא כן תוכל למשוך את לפיד לכיוונה בהקשר למו"מ, וכתוצאה מכך, גם להשפיע על נתניהו.
ראיתי עכשיו את הקואליציות שהרכיבו רינה מצליח ועמית סגל, והן זהות למה שאני כתבתי. זה כנראה הכי טוב שיכול להיות.
ד"א, זה די מעניין מה תהיה חלוקת התיקים בקואליציה שכזאת.
את האוצר ביבי לא ייתן לאף אחד וגדעון סהר יהיה שר האוצר הבא. החוץ מובטח לליברמן (אבל יכול להיות שהוא יפקיד את החוץ בידי יאיר לפיד או אפילו ציפי לבני ויעביר את ליברמן
לביטחון, כשבינתיים ברק ימשיך עד שהמשפט ייגמר).
בהנחה והחוץ נשאר אצל ליברמן, קשה לי להאמין שביבי יצליח להשאיר גם את הביטחון, הבעיה היא שפרט לבוגי אני לא רואה מועמד אחר לאייש את התפקיד.
החינוך כנראה יילך ללפיד, שבטח ייקבל עוד כמה תיקים עסיסיים וטובים (משפטים, פנים,...).
אני מאמין שלפיד יעמוד על ההבטחה שלו לבוחרים שתהיה ממשלה צרה של 18 שרים, ולא יהיו שרים ללא תיק.