אבל יותר חשוב מזה, שרמאדיני גם ניצח בקרב ראש-בראש את מאמנו לשעבר דיוויד "הגאון מפרינסטון" בלאט. כן, כן, שלא תטעו, זה לא היה קרב בין מכבי לאולימפיאקוס. בראש ובראשונה זה היה קרב בין בלאט לשרמאדיני. לא מאמינים? אל תפסלו מבלי לשמוע. אני אסביר.
זוכרים את הרבע הראשון? אותו הרבע בו מכבי ספגה 30 נקודות מגשם של שלשות? זוכרים, אני בטוח. זוכרים באיזו הגנה פתח בלאט את המשחק? למי שלא ממש זוכר, אני אזכיר. בלאט פתח בהגנה נסוגה, שהתרכזה יותר בגבוהים של אולימפיאקוס, והשאירה את ספאנוליס וחבריו להתאמן בקליעת שלשות חופשיות (אגב, היה להם אימון מוצלח).
עכשיו תפעילו קצת את החומר האפור שבגולגולת, ותנסו לענות על השאלה הבאה: מה גורם למאמן לפתוח בהגנה נסוגה מול קבוצה כמו אולימפיאקוס, שאין לה גבוהים דומיננטיים, ושהיא מסתמכת בעיקר על קליעה מבחוץ? קבוצה, שהכוכב היחיד שלה הוא שחקן חוץ?
חשבתם? קשה למצוא תשובה הגיונית, נכון? התשובה שלי היא כזאת: המטרה הראשית של בלאט לא היתה לעצור את אולימפיאקוס! המטרה הראשית של בלאט היתה להוכיח לכולם, ששרמאדיני שחקן חלש, ושבלאט הוא זה שצדק, כשלא רצה את הגרוזיני!
לא מאמינים? בואו ונמשיך למשחק ההתקפה. בוודאי שמתם לב כמה פעמים במשחק הזה השחקנים הנמוכים של מכבי הלכו לסל בנסיון הפתטי לקלוע מעל שחקן 216 ? לא היה שחקן אחד שלא ניסה את זה בעקשנות חשודה! בדרך כלל השחקנים לא אוהבים לקבל גגות על הראש, ואחרי גג או שנים הם מפסיקים בנסיונות, אבל שחקני מכבי עשו זאת פעם אחר פעם לאורך כל המשחק. האם יש לכם ספק בכלל מי דרש מהם לבצע את מהלכי ההתאבדות האלה? לי אין שום ספק, זה היה רצונו של בלאט! השחקנים שלנו בסך הכל ביצעו את דרשות המאמן. למה? כי בלאט רצה להוכיח לכולם ששרמאדיני הוא שחקן איטי, סוג של חור בהגנה. אז נכון, שרמאדיני הוא לא השחקן הכי זריז בעולם, אבל מה שבלאט שכח, זה שבניגוד למכבי, בקבוצתו החדשה שרמאדיני לא נדרש לרדוף אחרי הגארדים בחילופים אוטומאטיים על קו השלוש, שם הוא באמת פגיע, אלא עומד איתן מתחת לסל, שם הוא מנצל את גובהו באופן אידיאלי!
עדיין לא מאמינים? קשה איתכם. אבל יש לי עוד הוכחה. בטור שלו ב ONE מאמננו לשעבר פיני גרשון לא מצליח להבין למה בלאט פתח את המשחק עם פלניניץ' בהרכב במקום ג'יימס. באמת מחמיא לי עד מאוד, שאני, סתם פליקס מצהבת, יכול להסביר לפיני גרשון הגדול משהו בנושא כדורסל! פיני היקר, התשובה היא פשוטה: בלאט פתח עם פלניניץ' המאסיבי במטרה להוכיח לכולם עד כמה רך שרמאדיני! נסיון יפה. הוא אפילו יכל להצליח, אילו רק דיוויד לא היה שוכח ללמד את שחקניו איך מוסרים לפלניניץ' בצבע! כמה חבל...
לאחר שלל ההוכחות שהצגתי בפניכם, הגענו לשלב המסקנה.
גבירותי ורבותי, המסקנה:
דיוויד בלאט הקריב את טובת מכבי לטובת האגו המנופח שלו!
[ אז נכון, אחרי החצי הראשון דיוויד הבין, שאם ימשיך להתרכז באיך להרוג את שרמאדיני במקום באיך לעצור את ספאנוליס, הוא עלול לחטוף 30 הפרש ולעוף מהקבוצה עוד לפני כניסת השבת. הוא ירד משרמאדיני, ונתן הוראה לשחקניו להדק את השמירה על הגארדים. זה עבד יפה ומכבי חזרה למשחק ואפילו הובילה, אבל זה לא הספיק. ]