מועמדים לעונה הבאה. קאמבק של לנגפורד?

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מועמדים לעונה הבאה

הודעהעל ידי קודי » 11 פברואר 2013, 16:24

Chen כתב:אני הייתי סוגר את עמדה 4 עם טיוס אליהו וקייל היינס. לקייל היינס יש נתונים כדי להצליח אצל בלאט ולעשות עוד קפיצת מדרגה, הוא מסוגל לשמור על שחקנים בעמדות 3,4 ו5 ולכן הוא יצליח להשתלב טוב בהגנה של בלאט..

היינס הוא בעיקר סנטר נמוך (מאוד) ולא פאוור פורוורד. מעבר לכך, מכבי הבינה היטב השנה שעם ההגנות הצפופות באירופה יש צורך לפחות ב-4 אחד עם קליעה מבחוץ ולאף אחד מהשלושה שציינת אין את זה. זה נראה שמכבי מייעדת לעמדה 4 את אליהו ולידו פאוור פורוורד זול יחסית עם קליעה טובה מבחוץ (החלטה הגיונית לאור העובדה שיש את אליהו) ובעמדה 5 את ג'יימס וכנראה גם את פלאניניץ, כאשר טיוס יהיה גבוה חמישי שיכול לשחק בשתי העמדות.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי Assaf M » 11 פברואר 2013, 17:47

קייל היינס? במה חטאנו? לא לקליבר של מכבי, אוברייטד מובהק לדעתי.
Assaf M

הודעהעל ידי jol9 » 11 פברואר 2013, 17:49

yzafrir כתב:ג'יימס מאוד דומה לפישר מהרבה בחינות , שניהם חוסמים מצויינים וריבאונדרים טובים . שניהם לא מספיק פיזיים להתמודד בהגנה מול סנטרים פיזיים , לג'יימס יש משחק פוסט לא רע בעיקר מול סנטרים לא פיזיים , לפישר יש חצי מרחק קטלני בכל קנה מידה .
התפוקה ההתקפית של ג'יימס היא לא הדבר החזק אצלו , בטח אם לוקחים בחשבון שמכבי שיחקה בבית הכי קל בהיסטוריה של היורוליג . פישר בעונה ההיא נתן 15 נק' 7.2 ריב' וכמעט 2 חס' למשחק עם מדד 21 . אלו מספרים שברור שהוא לא יוכל לשחזר באף קבוצה נורמאלית שמשחקית בבית נורמאלי וזה נכון גם לגבי ג'יימס .
ברור שהכוונה בהחתמה של טיוס זה שהוא ישחק לצד ג'יימס ופלאנניץ' אבל זה לא ממש ישדרג אותנו . הייתי מעדיף שיחתימו סנטר רציני אפילו במחיר של שיחרור ג'יימס והחתמת טיוס כמחליף שלו יחד עם דארקו .
לגבי קאלת'ס , אני חושב שהוא אופציה טובה מאוד ביחס למחיר שרוצים\צריך להשקיע ל4 מחליף ומעדיף אותו על רייט .
אגב , במידה וסמתי' יעזוב וצריך 3 במקומו וכמובן רוצים לחסוך אז אותי מאוד מעניין לראות את סקוטי הופסון או דונטה סמית' (למרות שהוא כבר לא צעיר..)

לא מסכים לגמרי. פישר שחקן הגנה די מזופת וג'יימס הוא שחקן שמכסה את הרחבה בצורה כמעט מושלמת.
פישר באמת סיים עונה עם מספרים יפים, אבל תזכור מי היה לצידו שם - ארויו, בראון ואליהו (מסרו ביחד כמעט 9 אסיסטים למשחק).

מעבר לכך פערי האיכויות בין השחקנים די ברורים לדעתי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 11 פברואר 2013, 18:14

קודי כתב:
Chen כתב:http://sports.walla.co.il/?w=/151/2615741

עוד פעם הלפרין :duh

גם בלי סיפור המס, אני מתקשה לראות את הלפרין חוזר לכאן. במכבי יהיו מטורפים אם יציעו לו סכומים שקרובים אפילו למה שסיכמו איתו בקיץ האחרון (חצי מיליון דולר נטו) ואני מתקשה לראות אותו מסתפק בהרבה פחות מזה. אם המחשבה היא להביא את הלפרין במקום מורן רוט אז אני בעד. אם הוא אמור להיות גארד מרכזי אז זה נועד לכשלון, בטח לאור יכולתו המופלאה בליגה הגרמנית האדירה.

הלפרין נכון להיום הוא שחקן בדרג של אוחיון ופניני לכל היותר ולא מעבר. זה אומר שכר של 300-350K לכל היותר. פי 2 מרוט, אבל שווה את זה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Chen » 11 פברואר 2013, 18:40

קייל היינס זול(מרוויח כרגע רק 200K) ונותן תפוקה טובה. אני לא מבין מה רע בו..
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Chen

הודעהעל ידי felix_r » 11 פברואר 2013, 19:49

Chen כתב:קייל היינס זול(מרוויח כרגע רק 200K) ונותן תפוקה טובה. אני לא מבין מה רע בו..

מה טוב בו חוץ מהמחיר?
היכולות ההתקפיות שלו הן ברמה של תומאס (ברוך שפטרנו)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי LIAV10 » 11 פברואר 2013, 19:56

felix_r כתב:
Chen כתב:קייל היינס זול(מרוויח כרגע רק 200K) ונותן תפוקה טובה. אני לא מבין מה רע בו..

מה טוב בו חוץ מהמחיר?
היכולות ההתקפיות שלו הן ברמה של תומאס (ברוך שפטרנו)

היה מת..
עם המטר ובמבה שלו תומאס הוא כמו גארנט..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי שחף » 11 פברואר 2013, 22:29

מה התועלת בלהביא מישהו כמו קייל היינס כשיש ישראלי פחות או יותר בלבל שלו(ת'יוס)? האיש באמת לא איזה עילוי. הוא פשוט משחק ליד ספאנוליס ולא ליד לוגאן והיקמן.
שחף

הודעהעל ידי עפר » 12 פברואר 2013, 09:48

אם אפשר אז צריך להביא את טיוס כבר השנה.
מבחינת הליגה הישראלית הוא יכול לשחק כי הוא לא יחשב זר.
יש לנו רק שני שחקנים בעמדה מספר 5. אני רוצה להזכיר לכם מה קרה בעונה האחרונה של פיני במכבי שלזמה נפצע ונשארנו רק עם פישר.
יתכן שהוא יוכל לשחק בליגה האירופית ויתכן שלא אבל זה לא משנה כי מכבי לא תעלה לשלב הבא.
האם מישהו חושב ברצינות שבהרכב הזה מכבי תוכל לנצח את ברצלונה בבית?
עפר

הודעהעל ידי roy1000 » 12 פברואר 2013, 10:54

חבל לבזבז אפילו עוד שקל על העונה הזו. צריך לחשוב על מי אפשר לשחרר, לא מי אפשר להביא.
roy1000

הודעהעל ידי Chen » 12 פברואר 2013, 18:21

תוסיפו לרשימה את לנגפורד ומקל...
http://sports.walla.co.il/?w=/196/2616197
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Chen

הודעהעל ידי yzafrir » 13 פברואר 2013, 07:08

jol9 כתב:
yzafrir כתב:ג'יימס מאוד דומה לפישר מהרבה בחינות , שניהם חוסמים מצויינים וריבאונדרים טובים . שניהם לא מספיק פיזיים להתמודד בהגנה מול סנטרים פיזיים , לג'יימס יש משחק פוסט לא רע בעיקר מול סנטרים לא פיזיים , לפישר יש חצי מרחק קטלני בכל קנה מידה .
התפוקה ההתקפית של ג'יימס היא לא הדבר החזק אצלו , בטח אם לוקחים בחשבון שמכבי שיחקה בבית הכי קל בהיסטוריה של היורוליג . פישר בעונה ההיא נתן 15 נק' 7.2 ריב' וכמעט 2 חס' למשחק עם מדד 21 . אלו מספרים שברור שהוא לא יוכל לשחזר באף קבוצה נורמאלית שמשחקית בבית נורמאלי וזה נכון גם לגבי ג'יימס .
ברור שהכוונה בהחתמה של טיוס זה שהוא ישחק לצד ג'יימס ופלאנניץ' אבל זה לא ממש ישדרג אותנו . הייתי מעדיף שיחתימו סנטר רציני אפילו במחיר של שיחרור ג'יימס והחתמת טיוס כמחליף שלו יחד עם דארקו .
לגבי קאלת'ס , אני חושב שהוא אופציה טובה מאוד ביחס למחיר שרוצים\צריך להשקיע ל4 מחליף ומעדיף אותו על רייט .
אגב , במידה וסמתי' יעזוב וצריך 3 במקומו וכמובן רוצים לחסוך אז אותי מאוד מעניין לראות את סקוטי הופסון או דונטה סמית' (למרות שהוא כבר לא צעיר..)

לא מסכים לגמרי. פישר שחקן הגנה די מזופת וג'יימס הוא שחקן שמכסה את הרחבה בצורה כמעט מושלמת.
פישר באמת סיים עונה עם מספרים יפים, אבל תזכור מי היה לצידו שם - ארויו, בראון ואליהו (מסרו ביחד כמעט 9 אסיסטים למשחק).

פישר שחקן הגנה מזופת ? הוא הוביל את היורוליג בחסימות וגם את הליגה הספרדית....יש לו את אותו חסרון כמו ג'יימס וזה שמירה על סנטרים מאסיבים (כשג'יימס אפילו חלש יותר)
פישר עשה את רוב הנק' שלו מזריקה מחצי מרחק קטלנית ומהטבעות . ג'יימס עושה הרבה נק' זבל מריבאונדים שהוא לוקח והרבה פחות ממהלכי פוסט אפ או זריקות מבחוץ . אגב אוחיון , היקמן , וליאור מסורים העונה גם 9 אס' למשחק וזה לא בא לידי ביטוי בסטט' שלו כי הוא פשוט לא שחקן התקפי כלכך טוב . מבחינתי ג'יימס ופישר שחקנים מאוד דומים ולא כאלו שיוכלו להוביל אותנו כסנטרים ראשונים .
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי roy1000 » 13 פברואר 2013, 09:09

Chen כתב:תוסיפו לרשימה את לנגפורד ומקל...
http://sports.walla.co.il/?w=/196/2616197

מה שהם אומרים זה שאם לנגפורד ישוחרר ויהיה אפשר להביא אותו בחצי מליון דולר, אז הוא אופציה. בסדר. גם לברון מועמד אם ישוחרר ממיאמי וירצה לבוא בחצי מליון דולר. שתי האפשרויות סבירות בדיוק באותה המידה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 13 פברואר 2013, 10:04

yzafrir כתב:
jol9 כתב:

פישר שחקן הגנה מזופת ? הוא הוביל את היורוליג בחסימות וגם את הליגה הספרדית....יש לו את אותו חסרון כמו ג'יימס וזה שמירה על סנטרים מאסיבים (כשג'יימס אפילו חלש יותר)
פישר עשה את רוב הנק' שלו מזריקה מחצי מרחק קטלנית ומהטבעות . ג'יימס עושה הרבה נק' זבל מריבאונדים שהוא לוקח והרבה פחות ממהלכי פוסט אפ או זריקות מבחוץ . אגב אוחיון , היקמן , וליאור מסורים העונה גם 9 אס' למשחק וזה לא בא לידי ביטוי בסטט' שלו כי הוא פשוט לא שחקן התקפי כלכך טוב . מבחינתי ג'יימס ופישר שחקנים מאוד דומים ולא כאלו שיוכלו להוביל אותנו כסנטרים ראשונים .

אני לא מסכים בכלל.
ראינו את פישר במשך שנתיים בשביל להבין שהוא שחקן הגנה רע. יש לו אכן חוש טוב בחסימות, אבל לשמור הוא לא ממש ידע.
לאזמה לעומתו היה שחקן הגנה נהדר בזמנו, גם בצבע וגם בחיפוי מבחוץ, ולא סתם הכל התפרק לנו בארץ כשהוא נפצע.

יכול להיות שהיכולות של ג'יימס קצת מהוללות יותר מדי בגלל החולשה של שאר השחקנים, אבל הבחור הוא שחקן הרבה יותר קשוח מפישר ושחקן הגנה הרבה יותר טוב.
על זה לדעתי אין בכלל ויכוח, ואני מדבר על ההגנה הקבוצתית, שזהו מצרך חשוב מאוד ונדיר מאוד אצל סנטרים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 13 פברואר 2013, 10:17

ג'יימס חוסם אולי יותר טוב מפישר ( שטוב גם כן בתחום הזה...) אבל מעבר לזה אין לו יתרון גדול מבחינה הגנתית . אבל מבחינה התקפית פישר שחקן קטלני בהרבה בעיקר בגלל תחום אחד שהוא הצטיין בו . אצל ג'יימס בהתקפה אין שום תחום שהוא מצטיין....
לאזמה היה קפיץ לא רע מבחינת חסימות אבל אני זוכר את הסידרה מול פרטיזן שהוא לא יכל להתמודד עם סנטר כמו מאריץ' מבחינת הפיזיות...
אני לא אומר פה שאני מעדיף את פישר או חושב שהוא יותר טוב מג'יימס , אני מנסה לומר שפישר היה טוב בתור סנטר מחליף וכך גם ג'יימס . לא יעזור כלום אבל ג'יימס בתור סנטר ראשון לא יוביל אותנו לכלום אפילו עם רכז כמו ארויו ישחק לצידו...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 13 פברואר 2013, 10:27

yzafrir כתב:ג'יימס חוסם אולי יותר טוב מפישר ( שטוב גם כן בתחום הזה...) אבל מעבר לזה אין לו יתרון גדול מבחינה הגנתית . אבל מבחינה התקפית פישר שחקן קטלני בהרבה בעיקר בגלל תחום אחד שהוא הצטיין בו . אצל ג'יימס בהתקפה אין שום תחום שהוא מצטיין....
לאזמה היה קפיץ לא רע מבחינת חסימות אבל אני זוכר את הסידרה מול פרטיזן שהוא לא יכל להתמודד עם סנטר כמו מאריץ' מבחינת הפיזיות...
אני לא אומר פה שאני מעדיף את פישר או חושב שהוא יותר טוב מג'יימס , אני מנסה לומר שפישר היה טוב בתור סנטר מחליף וכך גם ג'יימס . לא יעזור כלום אבל ג'יימס בתור סנטר ראשון לא יוביל אותנו לכלום אפילו עם רכז כמו ארויו ישחק לצידו...

אוקיי. מותר לנו לא להסכים. אני חושב שג'יימס הוא שחקן הגנה ברמה אחרת לחלוטין מפישר, בדיוק כמו שהנפלד הוא שחקן
הגנה ברמה אחרת לחלוטין, כמעט מכל שחקן שהיה אחריו במכבי...

החסימות זה לא הדבר היחיד במשחק הגנה של גבוהים. אבל לא משנה.

מבחינת השורה התחתונה שלך - פישר מעולם לא היה סנטר מחליף במכבי, ולכן אי אפשר לדעת איך הוא היה בתור כזה, והאמת שגם ג'יימס לא ממש הצליח בעונה שעברה כסנטר מחליף
(ולא משנה מה הסיבות).
אני נוטה להסכים איתך שג'יימס כסנטר ראשון, זה משהו שלא יביא לנו את תואר היורוליג, אבל מצד שני, מכבי לא ממש מכוונת לשם.
בוא נתחיל עם להיות קבוצת הצלבה, ולזה ג'יימס מספיק טוב.
אם יהיה איזה סנטר מעניין פנוי שמכבי תוכל להביא, אז זה יהיה מצויין עם ג'יימס כמחליף, אבל זה לא נראה המצב כרגע, ובעצם אנחנו נשארים עם השאלה,
האם עדיף להביא סנטר אלמוני חדש במקום ג'יימס, ולדעתי התשובה לשאלה הזאת היא לא.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 13 פברואר 2013, 10:41

הכוונה היא לא להביא סנטר אלמוני במקום ג'יימס אלא לכוון לכך שג'יימס לא יהיה הסנטר הפותח שלנו אלא סנטר בכיר אחר .
אני חושב שבתור מחליף טיוס ופלאנניץ' יכולים לתת את אותה תפוקה כמו ג'יימס ופלאנניץ' אם הסנטר הפותח הוא כזה שמסוגל לתת 25-30 דקות איכותיות...
אם ג'יימס תחת חוזה אז אני לא רואה הגיון בהחתמת טיוס אלא אם מחליטים להיפטר מפלאנניץ' .
אם מכבי מכוונים לג'יימס כסנטר ראשון יחד עם פלאנניץ' וטיוס מחליפים אז הם לוקחים סיכון ענק .
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 13 פברואר 2013, 10:48

yzafrir כתב:הכוונה היא לא להביא סנטר אלמוני במקום ג'יימס אלא לכוון לכך שג'יימס לא יהיה הסנטר הפותח שלנו אלא סנטר בכיר אחר .
אני חושב שבתור מחליף טיוס ופלאנניץ' יכולים לתת את אותה תפוקה כמו ג'יימס ופלאנניץ' אם הסנטר הפותח הוא כזה שמסוגל לתת 25-30 דקות איכותיות...
אם ג'יימס תחת חוזה אז אני לא רואה הגיון בהחתמת טיוס אלא אם מחליטים להיפטר מפלאנניץ' .
אם מכבי מכוונים לג'יימס כסנטר ראשון יחד עם פלאנניץ' וטיוס מחליפים אז הם לוקחים סיכון ענק .

אבל במציאות אין סנטר כזה שגם יהיה טוב וגם יישחק 25-30 דקות... או שאתה מביא איזה הימור פרוע ומכוון שהוא יהיה כזה, או שאתה מביא סנטר טוב כמו סופו,
שלא מסוגל לשחק יותר מ-15 דקות, או שאתה ממשכן את הבית של פדרמן ומביא לכאן סנטר איכותי.
מה נראה לך תסריט סביר יותר מבין כל אלה?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 13 פברואר 2013, 23:34

jol9 כתב:
yzafrir כתב:ג'יימס חוסם אולי יותר טוב מפישר ( שטוב גם כן בתחום הזה...) אבל מעבר לזה אין לו יתרון גדול מבחינה הגנתית . אבל מבחינה התקפית פישר שחקן קטלני בהרבה בעיקר בגלל תחום אחד שהוא הצטיין בו . אצל ג'יימס בהתקפה אין שום תחום שהוא מצטיין....

אוקיי. מותר לנו לא להסכים. אני חושב שג'יימס הוא שחקן הגנה ברמה אחרת לחלוטין מפישר, בדיוק כמו שהנפלד הוא שחקן
הגנה ברמה אחרת לחלוטין, כמעט מכל שחקן שהיה אחריו במכבי...

החסימות זה לא הדבר היחיד במשחק הגנה של גבוהים. אבל לא משנה.

מבחינת השורה התחתונה שלך - פישר מעולם לא היה סנטר מחליף במכבי, ולכן אי אפשר לדעת איך הוא היה בתור כזה, והאמת שגם ג'יימס לא ממש הצליח בעונה שעברה כסנטר מחליף
(ולא משנה מה הסיבות).
אני נוטה להסכים איתך שג'יימס כסנטר ראשון, זה משהו שלא יביא לנו את תואר היורוליג, אבל מצד שני, מכבי לא ממש מכוונת לשם.
בוא נתחיל עם להיות קבוצת הצלבה, ולזה ג'יימס מספיק טוב.
אם יהיה איזה סנטר מעניין פנוי שמכבי תוכל להביא, אז זה יהיה מצויין עם ג'יימס כמחליף, אבל זה לא נראה המצב כרגע, ובעצם אנחנו נשארים עם השאלה,
האם עדיף להביא סנטר אלמוני חדש במקום ג'יימס, ולדעתי התשובה לשאלה הזאת היא לא.

מה בדיוק אצל ג'יימס הופך אותו לשחקן הגנה עדיף מפישר? הוא לא פיזי יותר, לא גבוה יותר, ואני לא חושב שבסך הכל הכל ביורוליג הוא חוסם הרבה יותר טוב. הבעיה המהותית היא שאנשים משום מה חושבים שבאירופה יכולת חסימה זה משהו שהוא נדרש בהכרח מסנטר. ב-NBA, כשיש ריווח והגארדים הם ברובם חודרים איכותיים זה באמת משנה. באירופה אפשר לצופף באזור של הסל, ואם תשים לב, דווקא בקבוצות של מאמני ההגנה הטובים, כמו מסינה ואובראדוביץ', אתה לא תראה חוסמים גדולים, והם מעדיפים סנטר שיש לו גוף גדול ויכולת לעשות פוסט אפ. ג'יימס נותן אולי עונת שיא, אבל מכבי בעונת שפל, ואני חושב שהוא באמת נוצץ מסביב להמון המון זבל. בעיני הוא לא חומר להיות סנטר מוביל בקבוצה ששואפת רחוק, ואם כבר יש לו חוזה זול, אפשר להשקיע בשדרוג העמדה הזאת בלי לחשוש יותר מידי, או לחילופין, להפוך אותו ל-4.
שחף

הודעהעל ידי yzafrir » 14 פברואר 2013, 07:22

בתקופת השושלת , החוסם הטוב של מכבי הגיע בכלל מעמדה 4 (באסטון ) וגם אחר כך היה זה מוריס ששלט ברחבה מבחינת חסימות .
איזה שחקן יעיל ואדיר היה מוריס , בדיוק מה שאנחנו צריכים עכשיו , שומר טוב וחוסם טוב , ריבאונד לא רע בכלל וקולע שלשות טוב גם כן.....וכל זה מעמדה 4
אני גם כן מעדיף את הקונספט של סנטר מאסיבי ו4 קפיצי יותר...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], מרסר ו־26 אורחים