מרכיבים ממשלה

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מרכיבים ממשלה

הודעהעל ידי yiffy » 19 פברואר 2013, 19:24

jol9 כתב:לא מפתיע. כאן נתניהו רושם הצלחה ומקבל את לבני תמורת תשלום צנוע

תגדיר צנוע. היא גם קיבלה את השאלטר לחקיקה בכנסת (כנראה שמבול חוקי חרם ומימון בינלאומי של ארגוני שמאל ייעצר עכשיו) וגם תהיה חזק בצוות המו"מ עם הפלסטינים, מה שאומר שמה שביבי יעשה שם לא יישמר בסוד.

התנועה היא מפלגה קטנה באופן יחסי וממילא בטח לא פינטזה על תיקים הרבה יותר בכירים. אני דווקא חושב שביבי שילם טיפה ביוקר ביחס לכמות המנדטים שהתווספו למאזנו, אבל עשה את זה במודע כי גם הוא כבר מבין שצריך להתחיל להזיז את הגלגלים של הקואליציה הזו איכשהו.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 19 פברואר 2013, 19:33

אלה לא התיקים המעניינים שייבחנו ע"י הציבור בעוד 4 שנים.
מו"מ?? בכל מקרה מנהיג המדינה הוא זה שקובע. אין לזה הרבה משמעות
אבל היא בהחלט תוכל לקדם את הנושא אם תהיה אקטיבית

ממש לא מחיר גבוה
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 19 פברואר 2013, 20:48

זה מחיר גבוה. מפלגה של חמישה מנדטים לא אמורה לקבל שני תיקים, ותיק המשפטים הוא תיק מאוד חשוב( שלדעתי יאיר בנה עליו).
היה ברור מראש, ולכולם, שציפי תמצא את עצמה בקואליציה בסופו של דבר, ככה שאני ממש לא רואה את זה כהתקדמות כבירה.
עכשיו כבר ברור לכולם שביבי רוצה את החרדים בממשלה שלו( גם במחיר של ממשלה צרה, למרות ההצהרות שהוא מפזר). יאיר דורש יותר מדי, ושרה מטילה וטו על בנט. כל עוד אפשר להוציא 190 אלף שקל בחודש על גלידה ואוכל ממסעדות יוקרה( האפס אשכרה תירץ את זה בכך שיש לו שני ילדים בבית. שמישהו יגיד לו שגם להורים שלי יש שני ילדים בבית) כולם מרוצים כנראה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yiffy » 19 פברואר 2013, 21:17

MTA2311 כתב:זה מחיר גבוה. מפלגה של חמישה מנדטים לא אמורה לקבל שני תיקים, ותיק המשפטים הוא תיק מאוד חשוב( שלדעתי יאיר בנה עליו).
היה ברור מראש, ולכולם, שציפי תמצא את עצמה בקואליציה בסופו של דבר, ככה שאני ממש לא רואה את זה כהתקדמות כבירה.
עכשיו כבר ברור לכולם שביבי רוצה את החרדים בממשלה שלו( גם במחיר של ממשלה צרה, למרות ההצהרות שהוא מפזר). יאיר דורש יותר מדי, ושרה מטילה וטו על בנט. כל עוד אפשר להוציא 190 אלף שקל בחודש על גלידה ואוכל ממסעדות יוקרה( האפס אשכרה תירץ את זה בכך שיש לו שני ילדים בבית. שמישהו יגיד לו שגם להורים שלי יש שני ילדים בבית) כולם מרוצים כנראה.

הכל טוב ויפה, אבל איזו קואליציה תהיה אם לא יהיה בנט ולא לפיד?
שלי לא באה, וש"ס זה לא מספיק. גם אם אתה דוחף פנימה את יהדות התורה וקדימה עדיין חסרים לך 9 מנדטים.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 19 פברואר 2013, 21:25

yiffy כתב:
MTA2311 כתב:זה מחיר גבוה. מפלגה של חמישה מנדטים לא אמורה לקבל שני תיקים, ותיק המשפטים הוא תיק מאוד חשוב( שלדעתי יאיר בנה עליו).

הכל טוב ויפה, אבל איזו קואליציה תהיה אם לא יהיה בנט ולא לפיד?
שלי לא באה, וש"ס זה לא מספיק. גם אם אתה דוחף פנימה את יהדות התורה וקדימה עדיין חסרים לך 9 מנדטים.

קודם כל, זה לא 9. ביבי-שס- י"ה- ציפלה- מופז=57.

לא יודע איך החלטת בכזאת וודאות ששלי לא תשב בממשלה. למה היא הייתה צריכה להיפגש עם האדון כבר שלוש פעמים? על מה יש להם לדבר? הרבה יותר קל לה לשבת עם החרדים, מאשר עם יאיר. גם על בנט אני לא סותם את הגולל. ברור לכולם שהוא לא רוצה אותו( והוא עושה הכל בשביל להגיע למצב שבו הוא לא יצטרך אותו), אבל יכול להיות שבסוף הוא יהיה חייב לצרף אותו.

אם לפני שבועיים הייתי בטוח שזה יהיה ביבי-יאיר-בנט- ציפי- מופז, עכשיו אני כבר די בטוח שזה לא יקרה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי or163 » 19 פברואר 2013, 22:01

לדעתי ביבי צירף את לבני ובדרך לצרף גם את יחימוביץ', כל זאת על מנת לבודד את לפיד ולרסק אותו מבחינה פוליטית,
חצי מהמנדטים של לפיד הם ליכודניקים שהצביעו לו בגלל שלפיד התבטא שייכנס עם נתניהו ולכן בגלל מיאוס מהחרדים הצביעו ללפיד ולא לליכוד,
ואם לפיד לא ייכנס בסופו של דבר, הוא יאבד את אותם מנדטים בבחירות הבאות.
אני מעריך שבנט יצטרף בסופו של דבר, הברית בינו לבין לפיד היא לא כל כך חזקה כמו שהם מנסים לצייר אותה, והיחיד שיישאר בחוץ (אם לא מחשיבים את מרצ והערביות) יהיה לפיד, וזה יהיה מכה קשה עבורו.
סמל אישי של המשתמש
or163

הודעהעל ידי MTA2311 » 19 פברואר 2013, 22:45

אם ביבי יכניס את החרדים לממשלה, ויאיר לא ייכנס, אז אף אחד לא יבוא אליו בטענות. להפך, יכול מאוד להיות שזה יכתיר אותו כראש הממשלה הבא.
נערך לאחרונה על ידי MTA2311 בתאריך 19 פברואר 2013, 22:53, נערך פעם אחת בסך הכל.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי or163 » 19 פברואר 2013, 22:51

MTA2311 כתב:אם ביבי יכני את החרדים לממשלה, ויאיר לא ייכנס, אז אף אחד לא יבוא אליו בטענות. להפך, יכול מאוד להיות שזה יכתיר אותו כראש הממשלה הבא.

אני לא מסכים, כשרואים את ההתנהלות של לפיד, שלפני הבחירות אמר שהוא ייכנס לקואליציה עם ביבי,
ועכשיו לא נראה שהוא שש להיכנס, למרות כל ההבטחות שפיזר על "פוליטיקה חדשה" וזה לא שיח של תיקים אלא של ערכים, כן ממש.
ואם בן אדם כזה יהיה ראש הממשלה הבא שרק לפני שנה הוא עוד היה מגיש במהדורת חדשות, זה יהווה תעודת עניות למדינת ישראל,
זה שהוא קיבל 19 מנדטים זה כבר תעודת עניות לדעתי, אך בכל מקרה אני לא רואה תסריט כזה קורה בשום מצב שלפיד יהיה ראש ממשלה,
אם כבר יש סיכוי יותר גבוה שפייגלין יהיה ראש הממשלה הבא מאשר לפיד.

וחוץ מזה, על פניו ביבי מנסה לצרף את לפיד שבינתיים מסרב, כך שלא יכולים לבוא בטענות לביבי אלא ללפיד שהבטיח שייכנס וביבי יכול לאמר שניסה לצרפו אך לפיד סירב.
נערך לאחרונה על ידי or163 בתאריך 19 פברואר 2013, 22:56, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
or163

הודעהעל ידי MTA2311 » 19 פברואר 2013, 22:55

מתי הוא אמר שהוא ייכנס לקואליציה עם ביבי? אם כבר, אז הוא אמר שהוא לא ייכנס לממשלה שלא תתמוך בשוויון בנטל, כלומר, לא ייכנס לממשלה עם חרדים.
כניסה של יאיר לקואליציה, ביחד עם החרדים, היא התאבדות פוליטית. זה לא יקרה בחיים. אם הוא כן ייכנס, זה יהיה הויתור על הערכים, ולא להפך.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי or163 » 19 פברואר 2013, 22:58

MTA2311 כתב:מתי הוא אמר שהוא ייכנס לקואליציה עם ביבי? אם כבר, אז הוא אמר שהוא לא ייכנס לממשלה שלא תתמוך בשוויון בנטל, כלומר, לא ייכנס לממשלה עם חרדים.
כניסה של יאיר לקואליציה, ביחד עם החרדים, היא התאבדות פוליטית. זה לא יקרה בחיים. אם הוא כן ייכנס, זה יהיה הויתור על הערכים, ולא להפך.

בכך שהוא אמר שהוא לא פוסל אף אחד, והוא לא יעשה גוש חוסם עם הזועביז לדבריו, הוא הכשיר כניסה עתידית שלו לקואליציה עם ביבי,
ואני סבור ובטוח שחצי מהמנדטים שלו הגיעו מהליכוד אך ורק בגלל הצהרות אלו, שגרמו להם להניח שאם גם ככה לפיד ייכנס, אז להצביע לפיד ובכך למנוע מהמפלגות החרדיות להיכנס, אך בינתיים לפיד מסרב להיכנס, אז ביבי יכול להגיד שנאלץ לצרף את החרדיות כי לפיד סירב להיכנס, ולכן היה חייב את החרדיות על מנת להרכיב קואליציה.
סמל אישי של המשתמש
or163

הודעהעל ידי MTA2311 » 19 פברואר 2013, 23:04

or163 כתב:
MTA2311 כתב:מתי הוא אמר שהוא ייכנס לקואליציה עם ביבי? אם כבר, אז הוא אמר שהוא לא ייכנס לממשלה שלא תתמוך בשוויון בנטל, כלומר, לא ייכנס לממשלה עם חרדים.

בכך שהוא אמר שהוא לא פוסל אף אחד, והוא לא יעשה גוש חוסם עם הזועביז לדבריו, הוא הכשיר כניסה עתידית שלו לקואליציה עם ביבי,
ואני סבור ובטוח שחצי מהמנדטים שלו הגיעו מהליכוד אך ורק בגלל הצהרות אלו, שגרמו להם להניח שאם גם ככה לפיד ייכנס, אז להצביע לפיד ובכך למנוע מהמפלגות החרדיות להיכנס, אך בינתיים לפיד מסרב להיכנס, אז ביבי יכול להגיד שנאלץ לצרף את החרדיות כי לפיד סירב להיכנס, ולכן היה חייב את החרדיות על מנת להרכיב קואליציה.

אם הוא לא פוסל אף אחד, אז הוא גם לא פוסל ישיבה באופוזיציה. אין לזה שום קשר לביבי. גם לאמירה שלו על זועבי אין שום קשר לאופוזיציה.
אתה לא יכול להיות סבור ובטוח בלי הוכחות. קיימים נתונים סטטיסטיים שתומכים באמירה שלך על כך ש"חצי מהמנדטים שלו הגיעו מהליכוד"?
אתה לא יודע מה ביבי הציע לו, ולמה הוא מסרב להיכנס. הדרישות שלו היו מאוד ברורות. שוויון בנטל, דיור, מו"מ מדיני. בגלל זה בחרו בו. אם הוא לא נכנס, כנראה שביבי לא נותן לו את מה שהוא מבקש.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי or163 » 19 פברואר 2013, 23:08

MTA2311 כתב:
or163 כתב:

אם הוא לא פוסל אף אחד, אז הוא גם לא פוסל ישיבה באופוזיציה. אין לזה שום קשר לביבי. גם לאמירה שלו על זועבי אין שום קשר לאופוזיציה.
אתה לא יכול להיות סבור ובטוח בלי הוכחות. קיימים נתונים סטטיסטיים שתומכים באמירה שלך על כך ש"חצי מהמנדטים שלו הגיעו מהליכוד"?
אתה לא יודע מה ביבי הציע לו, ולמה הוא מסרב להיכנס. הדרישות שלו היו מאוד ברורות. שוויון בנטל, דיור, מו"מ מדיני. בגלל זה בחרו בו. אם הוא לא נכנס, כנראה שביבי לא נותן לו את מה שהוא מבקש.

יחימוביץ' שפסלה כניסה ירדה ל15 ולפיד שנתן להבין מדבריו שייכנס עלה ל19,
ולמה הוא עלה ל19? כי כולם ידעו שביבי יהיה רה"מ, אז מצביעי ליכוד רבים שנמאס להם מהחרדיות החליטו להצביע ללפיד, כי הרי ביבי יהיה רה"מ וכך אם הם יחזקו את לפיד, אז החרדיות יישארו בחוץ.
סמל אישי של המשתמש
or163

הודעהעל ידי jol9 » 19 פברואר 2013, 23:39

אור 163 (אחד מכם חייב להחליף את השם - זה בחינם במשרד הפנים),
אני ממש לא מסכים איתך...

מי שעבר להצביע ליאיר, יישאר איתו, כי הוא לא ויתר על העקרונות שלו. לעומת זאת אם ביבי מכניס לממשלה את יחימוביץ' ועוד בתפקיד שרת האוצר, אז אני לפחות
לעולם לא אצביע לו יותר (וכנראה גם לא לליכוד), כי זאת תהיה ממש אחיזת עיניים של הבוחרים.
אם לפיד ובנט לא יהיו בקואליציה, זאת תהיה יריקה על בוחרים שבחרו מה הם רוצים, וכלום מזה לא יקרה.

אור,
ראשית לתנועה יש 6 מנדטים, והתשלום הוא ממש לא גבוה. מה רצית שהיא תיכנס בשביל תיק התחבורה?
תיק המשפטים הוא תיק יוקרתי שטוב בשביל לפתות, אבל בעיני הציבור, אין בו הרבה עניין. לפיד לא צריך לחפש תיקים כאלה, אלא תיקים שמתוכם הוא יוכל להראות לבוחרים
שלו הישגים אמיתיים.
חוץ מזה, מפלגות קטנות תמיד יקבלו תשלום מעט יותר גבוה מהמפתח הכולל של השרים. קדימה למשל, תקבל שר אחד על שני מנדטים, שזה גבוה יותר מן הסתם
מכל מפתח הגיוני שיכול להיות.

אני דווקא חושב עדיין שהקואליציה שציינת היא זאת שתהיה בסוף.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 20 פברואר 2013, 00:33

or163 כתב:

האמירה על הזועביז היתה אחרי הבחירות כשהשמאל הציע לו לעשות גוש חוסם, פי התוצאות של הבחירות.
לפני הבחירות הוא לא פסל הצטרפות ולא הבטיח להצטרף, כך שבוחריו לא מצפים ממנו לכלום בעניין כי הוא לא הבטיח כלום.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 20 פברואר 2013, 00:41

אני הצבעתי ליאיר והוא אמר שהוא רוצה ממשלה חסכונית(בגודל ובתקציב השרים)וכרגע נראה שהולכים שוב פעם לממשלה בזבזנית עם חגיגות על חשבון הציבור

גם אם זה אומר לקחת את 19 המנדטים שלו ולא להיכנס אני רוצה שהוא יעשה את זה וייקח איתו את בנט ככה ביבי יהיה עם ממשלה של לבני והחרדים והאנשים ייצאו לרחובות(שוב והפעם עד הסוף)
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 20 פברואר 2013, 10:43

אני בכלל לא מצליח להבין מהו הפער בין הליכוד ללפיד, ומהו הפער בין הבוחרים של שתי המפלגות.
לדעתי זה יהיה מחדל אם לפיד וביבי לא יישתפו פעולה בממשלה הבאה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי קובי » 20 פברואר 2013, 10:48

jol9 כתב:ראשית לתנועה יש 6 מנדטים, והתשלום הוא ממש לא גבוה. מה רצית שהיא תיכנס בשביל תיק התחבורה?

2 שרים - המשפטים והשר להגנת הסביבה על 6 מנדטים, הוא מחיר לא גבוה, אלא גבוה מאוד.
ההסכם הזה, המושתת על יחס לפיו עבור כל שלושה חברי כנסת נבחרים מתמנה שר אחד, מסמן מגמה המובילה אותנו פעם נוספת אל הקמת ממשלה מנופחת.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי MTA2311 » 20 פברואר 2013, 11:15

jol9 כתב:אני בכלל לא מצליח להבין מהו הפער בין הליכוד ללפיד, ומהו הפער בין הבוחרים של שתי המפלגות.
לדעתי זה יהיה מחדל אם לפיד וביבי לא יישתפו פעולה בממשלה הבאה.

הפער מאוד ברור. יאיר דורש מביבי לעשות דברים לא פשוטים, וביבי מנסה להתחמק. ביבי מוכיח שמאוד נוח לו עם החרדים( על כל המשתמע מכך), ושכל עוד יש לו ברירה, הוא לא מתכוון לשנות פה כלום.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי חנו'ש » 20 פברואר 2013, 11:46

זה די מעניין שבליכוד מנסים ללגלג שכל מי שהצביע לבנט קיבל את לפיד, אבל בעצם מסתבר שכל מי שהצביע לליכוד מצביע בהכרח גם לאלי ישי ודרעי......
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 20 פברואר 2013, 12:32

קובי כתב:
jol9 כתב:ראשית לתנועה יש 6 מנדטים, והתשלום הוא ממש לא גבוה. מה רצית שהיא תיכנס בשביל תיק התחבורה?

2 שרים - המשפטים והשר להגנת הסביבה על 6 מנדטים, הוא מחיר לא גבוה, אלא גבוה מאוד.
ההסכם הזה, המושתת על יחס לפיו עבור כל שלושה חברי כנסת נבחרים מתמנה שר אחד, מסמן מגמה המובילה אותנו פעם נוספת אל הקמת ממשלה מנופחת.

מה אתה רוצה שיעשו?
אם המפתח הסביר הוא נניח שר ל-4 חכים, אז מה תעשה עם מפלגה של 11 מנדטים או 7 מנדטים, או 19 כמו זו של לפיד?
המספרים לא מתחלקים תמיד באופן מושלם, והמפתח צריך להיבחן אחרי הרכבת הממשלה כולה, ואני בטוח שהוא לא יהיה שר לכל 3 ח"כים.

מעבר לכך, ישנם עוד תפקידים חשובים בממשלה, כמו יו"ר ועדת החוץ והביטחון (שזהו לדעתי תפקיד חשוב יותר משר זניח), יו"ר ועדת הכספים (כנ"ל), יו"ר הכנסת וכו'.

שמעתי היום את תכניות הרדיו בבוקר, וכל הפרשנים דיבור באמת על מחיר גבוה, ולטעמי לא מדובר במחיר גבוה בכלל.
תפקיד שר המשפטים לא יזניק את הקריירה הפוליטית של לפיד או מי מטעמו, ולכן הם בכלל לא צריכים את התפקיד הזה, ככה שהתשלום הפוליטי כאן הוא באמת לא גבוה (לא סתם
התפקיד הופקד בידיו של יעקב נאמן שב-4 השנים האחרונות אף אחד לא שמע ולא ידע מה הוא עשה).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־8 אורחים