מועמדים לעונה הבאה. קאמבק של לנגפורד?

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מועמדים לעונה הבאה

הודעהעל ידי קובי » 03 מרץ 2013, 10:32

felix_r כתב:עכשיו קראתי, שעקב בעיות כלכליות פרוקום הפולנית רוצה לחתוך את החוזים ארוכי הטווח עם שלושה שחקנים, אחד מהם הוא מאטאוש פוניטקה בן ה-19. גארד גבוה (197 ס"מ) מוכשר בטירוף, שכבר בגילו נראה לא רע בכלל ביורוליג. אני במקום מכבי כבר מחר מתקשר לפרוקום ומנסה להחתים את פוניטקה על חוזה ארוך טווח (ואחר כך משאיל אותו לעונה לקבוצת תחתית ביורוליג) ! פוניטקה ביחד עם קאראסב הרוסי נחשבים לפרוספקטים ל NBA הכי גדולים של שנתון 1993.

http://www.euroleague.net/competition/p ... code=E2012

השאלה המתבקשת היא, כרגיל - האם למכבי יש את המקום והפריבילגיה להשקיע ולהחזיק פרוספקטים.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי felix_r » 03 מרץ 2013, 11:29

קובי כתב:
felix_r כתב:עכשיו קראתי, שעקב בעיות כלכליות פרוקום הפולנית רוצה לחתוך את החוזים ארוכי הטווח עם שלושה שחקנים, אחד מהם הוא מאטאוש פוניטקה בן ה-19. גארד גבוה (197 ס"מ) מוכשר בטירוף, שכבר בגילו נראה לא רע בכלל ביורוליג. אני במקום מכבי כבר מחר מתקשר לפרוקום ומנסה להחתים את פוניטקה על חוזה ארוך טווח (ואחר כך משאיל אותו לעונה לקבוצת תחתית ביורוליג) ! פוניטקה ביחד עם קאראסב הרוסי נחשבים לפרוספקטים ל NBA הכי גדולים של שנתון 1993.

http://www.euroleague.net/competition/p ... code=E2012

השאלה המתבקשת היא, כרגיל - האם למכבי יש את המקום והפריבילגיה להשקיע ולהחזיק פרוספקטים.

תשמע, הבחור כבר שיחק העונה ביורוליג באופן קבוע, ולא בגארבג' טיים (פתח בחמישיה ב 4 משחקים), כשהוא רק בן 19, בניגוד לפלניניץ', לדוגמא, ששיחק רק באדריאטית לפני שבא אלינו.
זה לא פרוספקט של "אולי". זה שחקן שבטוח יהיה כוכב בעוד כמה שנים. השם שלו ידוע לסקאוטים בכל העולם מאז שהיה חלק בנבחרת פולין שזכתה במדליית כסף באליפות העולם עד גיל 17 (הפסידו רק לארה"ב בגמר).

- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי rc4991 » 04 מרץ 2013, 23:23

אני לא מתלהב מגארדים אירופים ובטח שפולנים אבל הוא יכול להיות אופציה מעניינת
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 05 מרץ 2013, 08:11

ומה שיותר בעייתי בשחקן כזה מבחינת מכבי זה שלשיא שלו הוא בטח יגיע עוד כמה שנים וזה כבר יהיה בקבוצה אחרת.
מכבי צריכה שחקן מבושל כבר כי אין פה סבלנות לצעירים מוכשרים , זה נחמד רק כגימיק אבל לא כשחקן מוביל .
אני זוכר איך הייתי מתלהב שהלפרין או כספי היו עולים לדקות מעטות בבוגרים אבל היה ברור שזה רק גימיק ולא באמת כי היה צריך אותם באותם משחקים...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי aribari24 » 05 מרץ 2013, 12:20

תשכחו מזה..

אני חושב שאחת מהתובנות הברורות מהשנתיים האחרונות היא שדיוויד בלאט ושחקנים אירופאים לא הולכים ביחד- פפלוקאס, מצבאן, פלאניניץ ואפילו שאראס- בלאט לא סובלני לא סומך ולא מתפשר עם שחקנים אירופאים, ולכן כל עוד ידוויד פה, הסיכוי שנראה שחקן כזה במכבי לדעתי אפסי
aribari24

הודעהעל ידי yzafrir » 05 מרץ 2013, 15:27

aribari24 כתב:תשכחו מזה..

אני חושב שאחת מהתובנות הברורות מהשנתיים האחרונות היא שדיוויד בלאט ושחקנים אירופאים לא הולכים ביחד- פפלוקאס, מצבאן, פלאניניץ ואפילו שאראס- בלאט לא סובלני לא סומך ולא מתפשר עם שחקנים אירופאים, ולכן כל עוד ידוויד פה, הסיכוי שנראה שחקן כזה במכבי לדעתי אפסי

מה קשור שחקן אירופאי ?? דיויד לא מתחבר לשחקנים שהוא לא רצה מההתחלה , ובעיקר כאלה שהם צעירים מידי וחסרי ניסיון או מבוגרים מידי והרבה אחרי השיא שלהם .
אולי אתה צודק בעצם כי בנבחרת רוסיה כל השחקנים הם אמריקאים עם דרכון רוסי....
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי felix_r » 05 מרץ 2013, 17:04

yzafrir כתב:
aribari24 כתב:תשכחו מזה..

מה קשור שחקן אירופאי ?? דיויד לא מתחבר לשחקנים שהוא לא רצה מההתחלה , ובעיקר כאלה שהם צעירים מידי וחסרי ניסיון או מבוגרים מידי והרבה אחרי השיא שלהם .
אולי אתה צודק בעצם כי בנבחרת רוסיה כל השחקנים הם אמריקאים עם דרכון רוסי....

אולי זה בגלל שהשחקנים האירופאים הם יותר מדי חכמים ביחס לאמריקאים (זוכר את תיאוריית שוקו/מוקה? ;) ), ודיוויד לא אוהב שיש בקבוצה מישהו חכם ממנו...
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Allan Turing » 08 מרץ 2013, 19:33

לדעתי צריך לצמצם את הסגל. לחתוך את קיינר מדלי, להשאיל את פלאניניץ, ולנסות להביא את פול דיוויס בכל מחיר.
הסנטר הכי טוב ביורוליג היום (כולל קרסטיץ, ולורבק).
סמל אישי של המשתמש
Allan Turing

הודעהעל ידי Chen » 08 מרץ 2013, 20:22

איך פול דיוויס עם הגב לסל? ממה שאני רואה בחימקי הוא לא מייצר נקודות עם הגב אלא עם מסירות שהוא מקבל שמביאות אותו לסלים קלים. עד שהוא מגיע למצב בלאו פוסט הוא מעדיף למסור החוצה...
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Chen

הודעהעל ידי NY boy » 08 מרץ 2013, 20:30

אין לו גב לסל גדול אבל כן יש לו תנועה, הבנת משחק, סייז ופיזיות, ובנוסף לזה גם קליעה מצויינת מחצי מרחק. הוא גם שחקן יעיל ב20+ דקות משחק ולכן מתאים מאד ביחד עם ג'יימס. נראה לי גם שהם יכולים לשחק ביחד טוב מאד איזה 10 דקות.
NY boy

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 מרץ 2013, 20:49

למה שהוא יגיע לכאן, אחרי עונה טובה בקבוצה טובה יותר, ועשירה יותר?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 08 מרץ 2013, 20:54

דייויס תחת חוזה גם לעונה הבאה בחימקי. לטעמי גם לא יוסיף למכבי את מה שהיא צריכה (ביג-מן כוחני עם משחק לואו-פוסט).
הוא שחקן מצויין, אבל חי יותר על פינס ועל רמה טכנית גבוהה, מאשר על סייז, כוח ופיזיות.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי or163 » 08 מרץ 2013, 21:30

לפני שנתיים וחצי דיוויס היה כבר סגור במכבי וזה נפל ברגע האחרון.
ד"א באותו קיץ לא רק דיוויס היה סגור במכבי, גם קארול כבר היה סגור במכבי וזה לא יצא לפועל משום מה.
סמל אישי של המשתמש
or163

הודעהעל ידי Allan Turing » 08 מרץ 2013, 22:06

ממה שאני מבין, חימקי בצרות כלכליות לא קטנות. בנוסף, כשאמרתי להביא אותו, לא התכוונתי בכסף קטן.
אם מכבי תעמיד תקציב ראוי (22M צפונה), אפשר להציע לו חוזה של 1.2- 1.4 לעונה.
סמל אישי של המשתמש
Allan Turing

הודעהעל ידי NY boy » 08 מרץ 2013, 22:17

רק ש1.2-1.4 לא יספיק. אלא לפחות 2 מיליון דולר. באירופה יש עוד קבוצות מה לעשות, ברצלונה, ריאל מדריד, צסק"א, קאזן, אפס, פנרבחצ'ה. מכבי זאת לא הקבוצה היחידה ששמה לב למה שקורה ביורוליג וליכולת של דיוויס וסביר שהוא ילך לאחת הקבוצות הכי עשירות בקיץ אחרי שימקסם את היכולת הטובה שלו השנה לחוזה של 3 שנים בשכר הכי גבוה שהוא יכול.
NY boy

הודעהעל ידי Allan Turing » 08 מרץ 2013, 22:28

NY boy כתב:רק ש1.2-1.4 לא יספיק. אלא לפחות 2 מיליון דולר. באירופה יש עוד קבוצות מה לעשות, ברצלונה, ריאל מדריד, צסק"א, קאזן, אפס, פנרבחצ'ה. מכבי זאת לא הקבוצה היחידה ששמה לב למה שקורה ביורוליג וליכולת של דיוויס וסביר שהוא ילך לאחת הקבוצות הכי עשירות בקיץ אחרי שימקסם את היכולת הטובה שלו השנה לחוזה של 3 שנים בשכר הכי גבוה שהוא יכול.

פנרבחצה, לא בטוח שתחזיק תקציב כזה גם בשנה הבאה.
בארסה? כמה גבוהים היא צריכה? יש לה את ג'וואי, לורבק, ואת הקולינמל הזה שהם לקחו מריאל.
לצסק"א יש את קרסטיץ וקהון.
לאפס יש סנטר מצויין בדמותו של סמיח ארדן.

אני גם לא אומר שסביר הוא יבוא, אבל בתור אוהד, נמאס לי להסתפק בכל מני שאריות.
סמל אישי של המשתמש
Allan Turing

הודעהעל ידי NY boy » 08 מרץ 2013, 23:04

תנסה למצוא תירוצים מפה ועד הודעה חדשה אבל הקבוצות האלה עם התקציב הולכות ומביאות שחקנים שנה אחרי שנה בסכומים האלה בין אם זה מוצא חן בעיניך או לא.
לאפס יש את באראץ שמסיים חוזה, את באסטיסטה (שלא הצליחו לזרוק) ועוד מספיק שחקנים להחליף.
לפנרבח'צה ככל שהם נכשלים יותר הבעלים מוציא יותר כסף עד שהוא יצליח סוף סוף. קבוצה ששילמה מה שהם שילמו לבאטיסט ואנדרסן אין בעיה לקחת אותו.
גם לצסק"א לגבות את הספסל עוד. ככה גם ברצלונה. זה מה שהקבוצות האלה עושות, מביאים גיבוי ומביאים עומק כי יש להם את הכסף.
של לדבר על ריאל שאין לה אף גבוה באמת טוב ומן הסתם תרצה כזה בקיץ.

זה פשוט לא סביר שהוא יבוא כי הוא טוב מידי ביורוליג ומכבי לעולם לא הצליחה להביא שחקן שהיה דומיננטי ביורוליג ובשיא כושרו כמו שדיוויס העונה.

וזה גם לפני שאנחנו נכנסים לכל מיני קבוצות כמו קובאן, גלאטסראיי וכו' שלא משחקות ביורוליג אבל עם תקציבי עתק שגם כן בתמונה של שחקנים כאלה (בדיוק כמו וויוקאס ומאריץ' שעברו מפנא לקובאן השנה, או אידסון לקאזן).

בשורה התחתונה מכבי לא במאבקים האלה על שחקנים מובילים ביורוליג כי אין לה את התקציב והכסף הזה. זה לא הולך להשתנות. אולי יחליטו להשקיע יותר מצומצם על מספר זרים ויביאו מישהו אחד ב1.4.-1.5 או משהו כזה, כמו שהיו צריכים לעשות על לאנגפורד הקיץ. אבל להלחם על שחקן שהוא בטופ של השחקנים ביורוליג זה פשוט מחוץ לאפשרויות הכלכליות של הקבוצה כרגע.
NY boy

הודעהעל ידי Allan Turing » 09 מרץ 2013, 00:15

קשה לי להודות בזה, אבל כנראה שאתה צודק. אני פשוט זוכר, שעד שלא כ"כ מזמן, מכבי הביאה את השחקנים הכי טובים באירופה.
כשפארקר בא הנה בקדנציה השניה, כולם רצו אותו. למכבי היה אז את התקציב השני בגודלו (אחרי צסק"א). מה שהיה נכון אז, נכון גם היום;
למכבי יש את ההכנסות הגבוהות ביורוליג. איך יכול להיות ששחקן כמו פול דיוויס לא יכול להיות אפילו מועמד?
סמל אישי של המשתמש
Allan Turing

הודעהעל ידי NY boy » 09 מרץ 2013, 01:08

מתי מכבי הביאה את השחקנים הכי טובים באירופה? כשמכבי הביאה את פארקר (קדנציה שנייה) זה היה מרומא שם הוא היה טוב, ואחרי שנתיים טובות במכבי לפני, אבל הוא עדיין לא נחשב לשחקן הכי טוב באירופה. וגם אז, זה היה בשכר מאד מאד גבוה יחסית וכשהיה התקציב השני בגודלו באירופה.

היום התקציב של מכבי באירופה הוא לא השני, גם לא החמישי, הוא משהו בסדר גודל של ה10-11 (כשמחשיבים קבוצות גם מחוץ ליורוליג).

מכבי כמעט אף פעם לא הייתה שחקן בשחקנים הטובים באירופה, תן לי דוגמאות של שחקנים הכי טובים באירופה שהגיעו? מכבי הביאה שחקנים לא בשיא בדרך כלל, בנפילה או בדרך לעלות למעלה, והפכה אותם לטופ של אירופה. ככה הגיעו שאראס, באסטון, וויצי'ץ' שהיו מהטובים באירופה איכשהו ביחד במכבי. אבל הסיכוי שזה יקרה שוב קלוש. והסיכוי שמכבי תהפוך לשחקן בטופ של אירופה לא קיים כל עוד קיימות קבוצות שמוציאות פי 2 או 3 כסף ממכבי.

פול דיוויס היה יכול להיות מועמד, השנה (הוא מקבל את השכר ששילמו לפופס) או שנה לפני, אפילו היה מועמד ולא הגיע. עכשיו אחרי שכיכב ביורוליג ברמה של טופ 3 בגבוהים אז הוא פשוט יוצא מהתחום כי אחת מ10 הקבוצות משלמות יותר (והרבה יותר, לפעמים פי 2) פשוט תציע יותר. זה למה הוא לא יכול להיות אפילו מועמד. כמו שפארמר לא היה אפילו מועמד השנה למרות שאני בטוח שבשבילו מכבי היו מוכנים לשלם אפילו 1.5 מיליון דולר למשל, אבל שיש לך קבוצה שתציע פי 2 מזה אז אין לך ממש מה לעשות.
NY boy

הודעהעל ידי er79 » 09 מרץ 2013, 11:05

פרמאר הוא בדיוק ההבדל בין אנדולו אפס מקרטעת ומאכזבת כמו כל שנה, לבין אנדולו שהגיעה להצלבה, כנראה עם יתרון ביתיות. אני זעקתי בקיץ שמכבי חייבת להביא אותו בכל מחיר, גם על מחיר של פשרות בחלק מהעמדות. נותר לנו רק לאכול את הלב. יש לו אפשרות יציאה בחוזה רק לאנ.בי.איי, ולהערכתי הוא יחזור לשם כבר בעונה הבאה. תואר אירופי הוא לא ייקח, אבל יש סיכוי לא רע לפיינל פור, וזה רק בזכותו.
er79

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Avi1508 ו־27 אורחים