למכבי ת"א של השבועות האחרונים יש שתי פנים, ממש פיצול אישיות. יכולת חלשה בליגה מול יכולת טובה ביורוליג. עד השבוע שעבר הצהובים לא שילמו על משחקים חלשים בליגה. בשני המשחקים האחרונים זה כבר עלה לה בהפסדים. שניים רצופים. כאלה שלא ידעה כבר חמש שנים. כאלה שדיוויד בלאט לא ידע כל הקריירה שלו כמאמן מכבי.
היכולת הלא טובה במשחקים בארץ לא התחילה אתמול. מאז תחילת ינואר מכבי קלעה רק פעם אחת יותר מ־80 נקודות. בדרך גם התקשתה בחצי גמר וגמר הגביע. הקבוצות היריבות מריחות את הפגיעות ואת הנכונות שלה להקריב בשלב הזה את הליגה למען היורוליג.
מכבי, שניווטה בעונה שעברה בין שלוש מסגרות, מתקשה באחרונה לנווט בין שתיים. הסגל הקצר והתלות בשון ג'יימס נותנים את אותותיהם. בלאט הודה בקושי שבמעברים בין אירופה לארץ "אין לי ברירה אלא להתרכז בתקופה הזו במטרות האירופיות. כמי שמנהיג את המערכת אני חייב לתמרן. לעיתים זה עולה לנו במחיר. כשהיינו במאזן 1:17 לא עשו מזה ביג דיל, אנחנו לא עולים כדי להפסיד ואף אחד אצלנו לא מקבל הפסדים, אבל אלה דברים שיכולים לקרות בתקופה כזו. העומס עלינו גדול, הנסיעות לא קלות, יש פציעות וזה משפיע. אם נעלה להצלבה אז כל זה היה שווה".
יוגב אוחיון תולה את הסיבה בצד המנטלי: "דיברנו על זה רבות בחדר ההלבשה אחרי המשחק. אנחנו לא מגיעים מוכנים מנטלית למשחקים האלה. אני מצטער שאנחנו מאכזבים את האוהדים. משום מה אנחנו מגיעים רפויים למשחקים בימי ראשון. זה צריך להשתנות ומהר".
במכבי התרגשו מההפסד מול נתניה הרבה פחות מאשר מההפסד בדרבי שהיה מכה לכבוד. בכלל, הצהובים כבר מזמן לא לקחו הפסד ליגה בשוויון נפש יחסי כפי שזה קרה שלשום. השאלה היא אם עוד פעם יעבוד הסוויץ' בין הליגה לאירופה, כי לקבוצה יש מחרתיים "משחק עונה", כפי שהגדיר זאת בלאט.
"
את המשחק הזה נצטרך לנצח לא רק בעזרת כדורסל", אמר המאמן שכבר קרא מייד אחרי המשחק מול פנרבחצ'ה להתגייסות כללית של הקהל. בלאט: "חימקי קבוצה טובה יותר מאיתנו. יש לה עומק, שחקנים מנוסים והמשכיות בסגל. הם בהחלט עדיפים עלינו".