08 אפריל 2013, 16:16
Holiday_Armadillo כתב:אני לא דיברתי על פמיניזם כדרך חיים אלא על שוביניזם כמשהו שהוא לא נכון ואם אתה רוצה להתווכח על זה אז אין לי בכלל מה להמשיך בדיון הזה
שאיפה לשוויון זה לא אומר שאני רוצה לסרס גברים, זאת לא מהות הפמיניזם
כן, דעות הפרמיטיביות בנושא המגדרי הן לא נכונות ולא טובות ומה לעשות שהדעות הפרימיטיביות שייכות לצד השוביניסטי ולא להפך
כשתבין למה ההבדל בין לדבר איתי על דעות קדומות לעומת דעות חדשות בחלקאות ובשוויון בין המינים כל כך גדול אז נדבר
08 אפריל 2013, 16:18
08 אפריל 2013, 16:35
Holiday_Armadillo כתב:אתה זה שממשיך לזוז בין הנושאים
איך אני אמורה לדעת בדיוק על איזה נושא אתה נמצא בו עכשיו?
עזוב
מיציתי
08 אפריל 2013, 16:39
08 אפריל 2013, 17:41
jol9 כתב:MTA2311 כתב:יוני, כמה מתכנתות יש היום? אני די בטוח שיש הרבה יותר גברים בתחום. זה בגלל שגברים יותר מתאימים מבחינה אבולוציונית לכתיבת תוכנות?( מקווה שזה מה שאתם עושים, אין לי באמת מושג)
לדעתי יש יותר סיכוי שזה משהו חברתי( אתה לא באמת חושב שמה שקרה לפני 30 לא משפיע על אנשים היום), אבל אין לי תשובה חד משמעית.
אצלנו אם לא יותר נשים אז לכל הפחות מספר שווה. יותר מכך - רוב המתכנתות אצלנו הן אמהות עם יותר מילד אחד מן הסתם.
אולי בחברות אחרות זה לא ככה, אבל אצלנו עובדתית זה כן.
אני חושב שגם במחלקות של מדעי המחשב והנדסת התוכנה, יש התפלגות שוויונית בין בנים ובנות, אולי עם נטייה מסויימת לכיוון הגברים.
08 אפריל 2013, 18:16
MTA2311 כתב:jol9 כתב:MTA2311 כתב:יוני, כמה מתכנתות יש היום? אני די בטוח שיש הרבה יותר גברים בתחום. זה בגלל שגברים יותר מתאימים מבחינה אבולוציונית לכתיבת תוכנות?( מקווה שזה מה שאתם עושים, אין לי באמת מושג)
לדעתי יש יותר סיכוי שזה משהו חברתי( אתה לא באמת חושב שמה שקרה לפני 30 לא משפיע על אנשים היום), אבל אין לי תשובה חד משמעית.
אצלנו אם לא יותר נשים אז לכל הפחות מספר שווה. יותר מכך - רוב המתכנתות אצלנו הן אמהות עם יותר מילד אחד מן הסתם.
אולי בחברות אחרות זה לא ככה, אבל אצלנו עובדתית זה כן.
אני חושב שגם במחלקות של מדעי המחשב והנדסת התוכנה, יש התפלגות שוויונית בין בנים ובנות, אולי עם נטייה מסויימת לכיוון הגברים.
אז מה שקורה בחרה שלך הוא חריג. אפילו סנסציוני. מחיפוש מהיר ולא מעמיק באינטרנט( אמצע יום עבודה וזה...), גיליתי מציאות אחרת. נכון ל2012 80% מהלומדים במקצועות ההייטק הם גברים. מה יכול להיות ההסבר לזה? לדעתי זה שילוב של מוסכמות חברתיות שנשמרו מהדור הקודם ושל הויתורים שנדרשים מהעובדים בתחום הזה. לא כל חברה מאשרת לצאת מוקדם פעם-פעמיים בשבוע בשביל לקחת את הילד מהגן, לא כל חברה סוגרת את השאלטר ב5 וכו'. לנשים קשה יותר לעשות את הויתורים האלה.
08 אפריל 2013, 18:24
08 אפריל 2013, 19:52
08 אפריל 2013, 19:53
jol9 כתב:פליקס,
הנקודה שהעלת היא מאוד מעניינת.
למה כל מה שהוא חדש ומודרני הוא בהכרח טוב יותר מהישן והמסורתי? התשובה היא כנראה שזה לא כך, אם כי כמעט בכל רעיון, טוב ככל שלא יהיה, אפשר למצוא
מקומות לשיפור.
גם התהייה הנגזרת לאמירה הזאת היא מעניינת - למה צריך בכלל להיות שוויון בין מינים או לצורך העניין בין בני אדם בכלל?
בכלל נושא השוויון הוא נושא די פילוסופי ומעניין.
בכל אופן, אני קצת מתקשה לקבל זעקות שבר אל מול אמירות תמימות שהחלו את כל הדיון הזה. הרי המצב הוא מצויין ביחס למה שהיה. אנשים צריכים להבין שתפיסות ומנהגים
לא משתנים בשנייה אחת. זאת לא פונקציית מדרגה שמשנה מצב עם הלחיצה על המתג.
האם ברמה הכללית צריך להיות שוויון בין המינים? אני הייתי מפרק את המונח הזה לכל מיני תת הגדרות. למשל שוויון הזדמנויות להתפתחות קריירה זה בהחלט משהו שלא צריכים
להפלות בו על בסיס מין (או דת וגזע). מנגד, אני לא הייתי רוצה שיחידות החי"ר הלוחמות שלנו יהיו מורכבות חצי חצי מבנים ומבנות.
כלומר, אני כמוך, לא רואה שום צורך להרים את דגל השוויון בין המינים לקצה התורן, כי ברוב המקרים יהיה מדובר בצביעות, שכן אותן הנשים שזועקות לשוויון מוחלט, לא באמת רוצות
שוויון בדברים הפחות טובים והפחות נוחים.
08 אפריל 2013, 22:14
08 אפריל 2013, 22:54
jol9 כתב:פליקס, מה שאתה אומר היה יכול להיות הגיוני, אלא שכשבוחרים ממשלה אז בוחרים לא רק את מי שינהל לנו את הכסף, אלא גם את אלה שידאגו ליחסי החוץ שלנו,
ידאגו לביטחוננו הפנימי והחיצוני, ידאגו לאיכות הסביבה וכו'.
בנושאים האלה, אני לא בטוח שליצחק תשובה (שמכניס למדינה מליונים כל שנה) יש אמירה יותר חזקה מאשר לכל אחד מאתנו.
חוץ מזה, איך תקבע למי יש יותר השפעה? תחייב אנשים לתת הצהרות הון בקלפי?
ד"א באותו ההקשר, לראש הממשלה שלנו (כל אחד מהם) היה את אותו הקול בהצבעות כמו לעזמי בשארה הבוגד העלוב... ככה זה בדמוקרטיה.
09 אפריל 2013, 09:07
felix_r כתב:jol9 כתב:פליקס, מה שאתה אומר היה יכול להיות הגיוני, אלא שכשבוחרים ממשלה אז בוחרים לא רק את מי שינהל לנו את הכסף, אלא גם את אלה שידאגו ליחסי החוץ שלנו,
בנושאים האלה, אני לא בטוח שליצחק תשובה (שמכניס למדינה מליונים כל שנה) יש אמירה יותר חזקה מאשר לכל אחד מאתנו.
ד"א באותו ההקשר, לראש הממשלה שלנו (כל אחד מהם) היה את אותו הקול בהצבעות כמו לעזמי בשארה הבוגד העלוב... ככה זה בדמוקרטיה.
א) אלף, הנבחרים יעשו את כל מה שציינת מהכסף של המיסים.
ב) בשביל מה הצהרת הון? בלשכת המס יש נתונים על מס שכל אחד שילם השנה.
ג) ראש הממשלה הוא גם דוגמא למשהו אחר. לשוויון בין איש בעל השכלה גבוה לאיש אחר שלא קיבל אפילו תעודת בגרות... זה הגיוני זה?
09 אפריל 2013, 10:26
jol9 כתב:felix_r כתב:jol9 כתב:פליקס, מה שאתה אומר היה יכול להיות הגיוני, אלא שכשבוחרים ממשלה אז בוחרים לא רק את מי שינהל לנו את הכסף, אלא גם את אלה שידאגו ליחסי החוץ שלנו,
א) אלף, הנבחרים יעשו את כל מה שציינת מהכסף של המיסים.
ב) בשביל מה הצהרת הון? בלשכת המס יש נתונים על מס שכל אחד שילם השנה.
ג) ראש הממשלה הוא גם דוגמא למשהו אחר. לשוויון בין איש בעל השכלה גבוה לאיש אחר שלא קיבל אפילו תעודת בגרות... זה הגיוני זה?
לא הכל קשור בכסף. חוץ מזה לשיטה גם אם יש בה עיקרון מוצדק, תהיה בעיה ביצירת פערים חברתיים גדולים ביותר,
כי אז בעצם הממשלה בכלל לא תהיה מחוייבת לעזור לשכבות החלשות, שכן אין להם שום השפעה על בחירתם העתידית.
זה מזכיר לי קצת את השיטה שהיתה נהוגה בזמנו ברומא העתיקה. גם שם למיטב ידיעתי למעמדות הגבוהים היתה מירב ההשפעה,
בעוד לפשוטי העם לא היתה השפעה כמעט בכלל.
לא נראה לי שזה הכיוון הנכון בכל אופן.
09 אפריל 2013, 11:52
09 אפריל 2013, 12:51
09 אפריל 2013, 17:08
חנו'ש כתב:פליקס, מדובר על איזו תחושת צדק בסיסית וסולידריות חברתית.
אנחנו מנסים להיות כמה שפחות אגואיסטים ולחשוב כמה שפחות רק על טובתינו האישית.
כמובן שזה עניין סובייקטיבי שמשתנה בין חברה לחברה, אבל זה חלק מהאופי האנושי.
אני לא הייתי רוצה לחיות בחברה בה מישהו אחר מחליט ומשפיע על עתידי רק כי לא שפר עליי מזלי ואני לא מרוויחה הרבה כסף.
09 אפריל 2013, 19:03
חנו'ש כתב:פליקס, מדובר על איזו תחושת צדק בסיסית וסולידריות חברתית.
אני לא הייתי רוצה לחיות בחברה בה מישהו אחר מחליט ומשפיע על עתידי רק כי לא שפר עליי מזלי ואני לא מרוויחה הרבה כסף.
09 אפריל 2013, 19:08
MTA2311 כתב:חנו'ש כתב:פליקס, מדובר על איזו תחושת צדק בסיסית וסולידריות חברתית.
יש פה הרבה יותר מסולידריות. יש פה הגיון בסיסי ומסקנות שלמדנו כבר ב1789.
העשירים הם המיעוט, ושלטון שנבחר על ידי העשירים, הוא שלטון שמשרת רק את האינטרסים של המיעוט, שהם- להרוויח עוד כסף( בסופו של דבר על חשבון השכבות החלשות יותר). מצב שבו המיעוט מכתיב את סדר היום לרוב, לא יכול להתקיים לאורך זמן. בטח לא ב2013, ובטח לא בחברה מערבית. אפילו בסוריה התחילו לערער על השלטון העלוואי( מיעוט).
09 אפריל 2013, 19:11
felix_r כתב:חנו'ש כתב:פליקס, מדובר על איזו תחושת צדק בסיסית וסולידריות חברתית.
קודם כל אני רוצה לוודא, שאת מבינה, שהדעות שאני מציג הן לצורך הויכוח בלבד . זה לא שאני בהכרח בעל דעות שאני מציג פה
עכשיו בהתייחס למה שכתבת. מה שכתבת על טובת הכלל, זה טוב ויפה, אבל לא דיברתי על מישהו נכה או חולה ושלא יכול לעבוד. אני מדבר על מישהו שלא עובד או לא משלם מיסים מתוך בחירה. התגובה שלך לחלוטין לא עונה על השאלה למה בן אדם, שלא משלם מיסים, ישתתף בהחלטה לאן ילך הכסף של ציבור משלמי המיסים?
אני בטוח, שפגשת לא פעם בסרטים אמריקאים דמות שאומרת משהו כזה: "אני אזרח משלם מיסים, וזאת זכותי ... וכו' וכו'". מכאן אפשר להניח שזאת שהשאלה ששאלתי בפסוק הקודם לא עלתה במוחי בלבד, אלה זה משהו שנחשב הגיוני גם במקומות אחרים.
).