כדורסל ישראלי: משחקים, חדשות וכו'

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: כדורסל ישראלי: משחקים, חדשות וכו'

הודעהעל ידי rc4991 » 10 יוני 2013, 18:45

שמואל אל תהיה נאיבי,אני מסכים עם ליאב ואין מה להרחיב
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי מקובי » 10 יוני 2013, 19:05

אני אישית חושב שכל ה7 אליפויות האחרונות הם אליפות עם כוכבית.
אי אפשר להכריע אליפות במשחק בודד.
זה מצב הזוי לחלוטין שאתה משחק עונה שלמה ובסוף הכל מוכרע במשחק אחד בודד (גם אם מדובר באולם נייטרלי אגב).
מקובי

הודעהעל ידי jol9 » 10 יוני 2013, 19:36

שמואל1 כתב:
LIAV10 כתב:כי זאת סיטואציה שונה, אז לא היה אולם ראוי, המשחק היה חייב להיות בנוקיה, היום בגלל שיש אולם בינוני + חוץ מנוקיה, אז חייבים להשתמש בו כדי לפגוע במכבי וזה על אף שמכבי הצדיקו ביתיות.
אם היה לחולוניה אולם ראוי באותה עונה זאת באמת הייתה צביעות, אבל לא, אז לא :)

אני לא רואה בעיה בכך שהמשחק יערך ברוממה המחודש. זה אולם מאוד מודרני ויפה וממש לא בינוני. ההפך, המשחק הזה יכול למשוך קהלים מהצפון שלא היו יכולים להגיע לגמר בת"א.
אני לא חושב שאפשר לומר שעושים את זה כדי לפגוע במכבי, אחרי שבמשך לא פחות מ 6 שנים מכבי אירחה את הגמר ואף אחד מאוהדי מכבי לא הרים גבה. זאת צביעות נטו.

אני שוב נאלץ לרענן את זכרונך ולהזכיר לך שזה היה אחד מתנאי ההסכם עם המנהלת - פיינל פור שנערך בנוקיה. עם הזמן הנהלת מכבי כנראה נרדמה בשמירה, וזה נדד לחיפה.
התנאי השני ד"א היה שריון ביורוליג ללא קשר לזהות האלופה.

אני מזכיר לך שעל אף ששני התנאים אינם הוגנים, גם הכרעת פיינל פור או גמר יחיד, איננה הוגנת בלשון המעטה.

אני מניח שאין לך בעיה עם התנאי השני של היורוליג... אז אולי אתה גם צבוע במידה מסויימת, לא?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 10 יוני 2013, 20:18

jol9 כתב:
שמואל1 כתב:
LIAV10 כתב:כי זאת סיטואציה שונה, אז לא היה אולם ראוי, המשחק היה חייב להיות בנוקיה, היום בגלל שיש אולם בינוני + חוץ מנוקיה, אז חייבים להשתמש בו כדי לפגוע במכבי וזה על אף שמכבי הצדיקו ביתיות.

אני לא רואה בעיה בכך שהמשחק יערך ברוממה המחודש. זה אולם מאוד מודרני ויפה וממש לא בינוני. ההפך, המשחק הזה יכול למשוך קהלים מהצפון שלא היו יכולים להגיע לגמר בת"א.
אני לא חושב שאפשר לומר שעושים את זה כדי לפגוע במכבי, אחרי שבמשך לא פחות מ 6 שנים מכבי אירחה את הגמר ואף אחד מאוהדי מכבי לא הרים גבה. זאת צביעות נטו.

אני שוב נאלץ לרענן את זכרונך ולהזכיר לך שזה היה אחד מתנאי ההסכם עם המנהלת - פיינל פור שנערך בנוקיה. עם הזמן הנהלת מכבי כנראה נרדמה בשמירה, וזה נדד לחיפה.

אני מזכיר לך שעל אף ששני התנאים אינם הוגנים, גם הכרעת פיינל פור או גמר יחיד, איננה הוגנת בלשון המעטה.

אני מניח שאין לך בעיה עם התנאי השני של היורוליג... אז אולי אתה גם צבוע במידה מסויימת, לא?

התנאי של היורוליג הוא לפרוטוקול בלבד. גם ככה יש למכבי כרטיס חופשי מהנהלת היורוליג בגלל ההישגים בשנים האחרונות.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 10 יוני 2013, 20:43

שמואל1 כתב:
jol9 כתב:
שמואל1 כתב:

התנאי של היורוליג הוא לפרוטוקול בלבד. גם ככה יש למכבי כרטיס חופשי מהנהלת היורוליג בגלל ההישגים בשנים האחרונות.

אין שום תנאי של היורוליג. היורוליג מחליט מי משחק אצלה ולא המנהלת. למכבי יש רשיון A (תלת שנתי) כמו לשאר הגדולות של היורוליג
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי LIAV10 » 10 יוני 2013, 20:59

סמית' וג'יימס בחמישיית העונה.
ג'יימס בנוסף גם נבחר לשחקן ההגנה בליגה.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי toja27 » 10 יוני 2013, 21:09

לא יקרה כלום אם הגמר יערך ברוממה. כמו שאמר שמואל אולם יפה ונעים לצפייה. נכון שיש מקרים שמנסים להקשות על מכבי אבל אני ממש לא חושב שזה אחד מהם. פשוט כיף שהכדורסל יגיע גם לערים אחרות. וכשיבנו את האולם החדש בירושלים אז אני אשמח שהגמר יתקיים גם שם. יש גם עולם מחוץ למכבי.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי misha » 10 יוני 2013, 21:12

למה שיהיה גמר בירושלים אם כבר בעונה הבאה בעזרת (הכנס משהו שאתה מאמין בו) כבר לא נראה את השיטה הרקובה בה ליגה מוכרעת במשחק אחד? גמר גביע זה משהו אחר, שם באמת צריך לעשות רוטציה.

ואם כבר משחק אחד שמכריע ליגה, היו צריכים לעשות מהתחלה שקבוצה שסיימה את העונה הרגילה במקום הראשון מארחת.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי חנו'ש » 10 יוני 2013, 21:19

שמואל1 כתב:
jol9 כתב:
שמואל1 כתב:
LIAV10 כתב:
שמואל1 כתב:אני לא זוכר שמישהו התלונן שלהפועל חולון לא הייתה ביתיות בגמר נגד מכבי בעונת 07-08.

אבל הגיע להם לזכות.

נכון, אבל זה לא קשור לנושא השיחה.
מקובי טוען שיש בעיה עם זה שמכבי סיימה מקום ראשון אבל היא לא מארחת את משחק הגמר.
בעונת 07-08 חולון סיימה במקום הראשון ומכבי אירחה את משחק הגמר. לפני המשחק אף אחד לא בא בטענות.

אז כדאי שתרענן את הזיכרון. מאז שהפיינל פור החל, כל הקבוצות מתבכיינות שהאירוע מתקיים בנוקיה

אני לא מדבר על הקבוצות האחרות, אלא עלינו.

אני לא יודעת לגבי אחרים אבל אני כל הזמן מתלוננת על זה.
אני חושבת שעשו לחולון עוול גדול בעונה ההיא - נתנו לה אליפות עם כוכבית בעונה שהיא יכלה גם לזכות באליפות אמיתית.
הגיעה לה לשחק בסדרה עם יתרון ביתיות בגמר, כמו שכבר שנים מגיעה לליגה הזו ולכל קבוצותיה וכמה דבילים מונעים זאת מכולם.
אי אפשר לעשות שיטה שבאה אך ורק לפגוע במכבי ואז בעונה אחת ספציפית כשהיא פוגעת בקבוצה אחרת פתאום להיזכר שזה לא הוגן.
השיטה המטופשת הזו שלא נותנת שום יתרון לקבוצה שסיימה ראשונה לא הוגנת אף פעם.
היא לא היתה הוגנת בעונה שחולון זכתה בגביע, לא בעונה שגליל זכתה בגביע ולא בכל שאר העונות שמכבי זכתה בגביע ובטח שלא הוגנת השנה.

הגמר לא צריך להיות בנוקיה כי זה "האולם הכי גדול" או בחיפה כי זה "יקרב את הצפונים" או כל אולם אחר מכל סיבה אחרת.
הגמר צריך להיות בסדרה ובעלת הביתיות בסדרה זוכה בבביתיות בשל סיבות ספורטיביות בלבד!!
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי toja27 » 10 יוני 2013, 21:27

\\
מסכים איתך גם אני חושב שסדרה זה הדבר הנכון והמעניין עם יתרון הביתיות של הקבוצה במקום הראשון. אבל כל עוד אין סדרה בגמר אז אין שום סיבה שהגמר יתקיים רק בנוקיה אם יש אולם ראוי אחר.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי חנו'ש » 10 יוני 2013, 21:30

toja27 כתב:\\
מסכים איתך גם אני חושב שסדרה זה הדבר הנכון והמעניין עם יתרון הביתיות של הקבוצה במקום הראשון. אבל כל עוד אין סדרה בגמר אז אין שום סיבה שהגמר יתקיים רק בנוקיה אם יש אולם ראוי אחר.

אז זה היה צריך להתקיים בביתה של הקבוצה שסיימה ראשונה בליגה.
אבל בוא נקווה שהמנהלת לא תיסוג מההבטחה שנגמרה הפארסה הזו של משחק אחד מכריע.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי toja27 » 10 יוני 2013, 21:30

misha כתב:למה שיהיה גמר בירושלים אם כבר בעונה הבאה בעזרת (הכנס משהו שאתה מאמין בו) כבר לא נראה את השיטה הרקובה בה ליגה מוכרעת במשחק אחד? גמר גביע זה משהו אחר, שם באמת צריך לעשות רוטציה.

ואם כבר משחק אחד שמכריע ליגה, היו צריכים לעשות מהתחלה שקבוצה שסיימה את העונה הרגילה במקום הראשון מארחת.

היתרון ביתיות עובד בסדרות אבל לא במשחקים בודדים, לפחות ככה נהוג. תסתכל ביורוליג למה שם זה בסדר?
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי אלמוג » 10 יוני 2013, 21:32

אגב בקצב הדרדרות של הקבוצה שלנו, בעוד כמה עונות האדריאטית תיהיה גדולה עלינו ולא יהיה לנו אופציה להשתתף שם- במידה ומחליטים להחזיר את הפיינל פור וכזה.
שתדעו..
תמונה
אלמוג

הודעהעל ידי toja27 » 10 יוני 2013, 21:36

חנו'ש כתב:
toja27 כתב:\\

אז זה היה צריך להתקיים בביתה של הקבוצה שסיימה ראשונה בליגה.
אבל בוא נקווה שהמנהלת לא תיסוג מההבטחה שנגמרה הפארסה הזו של משחק אחד מכריע.

כמו שעניתי למישה ממה שנהוג המשחקים הבודדים משוחקים ללא קשר ליתרון הביתיות אלא אם קובעים אחרת שגם זה בסדר. אז באותה מידה כל השנים האלה שאת הפיינל פור שיחקו בנוקיה ללא קשר לתוצאה בעונה הסדירה גם זה לא בסדר( נראה לי שאמרת את זה בעצמך).
בכל אופן אני מעדיף סדרות לכל אורך הדרך.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי misha » 10 יוני 2013, 21:42

toja27 כתב:
misha כתב:למה שיהיה גמר בירושלים אם כבר בעונה הבאה בעזרת (הכנס משהו שאתה מאמין בו) כבר לא נראה את השיטה הרקובה בה ליגה מוכרעת במשחק אחד? גמר גביע זה משהו אחר, שם באמת צריך לעשות רוטציה.

היתרון ביתיות עובד בסדרות אבל לא במשחקים בודדים, לפחות ככה נהוג. תסתכל ביורוליג למה שם זה בסדר?

את הליגה מלכתחילה לא אמורים להכריע במשחק בודד (אין את זה באף ליגה באירופה). נקודה. רק פה חושבים שהם יכולים להמציא את הגלגל מחדש. אבל אם כן, למה שהקבוצה שהייתה הכי טובה לאורך העונה ועבדה קשה בשביל זה לא תקבל יתרון? (וככה היה אמור להיות גם כשחולון סיימה את העונה במקום הראשון). וליגה וגביע אירופה זה לא אותו דבר (אם כי, גם שם הייתי מעדיף סדרות). זה כמו שבכדורגל כל העונה בליגה כלשהי תסתכם במשחק אחד ויגידו שבגלל שזה ככה בליגת האלופות אז זה בסדר. מפעלים אירופאים תמיד התנהלו כמו מפעלי גביע (גם בכדורגל וגם בכדורסל) ולשם אתה מגיע דרך ליגה (עד שעשו ביורוליג מה שעשו אבל גם היום בהרבה מדינות אליפות נותנת לך כרטיס ליורוליג) לכן (ובגלל עוד הרבה סיבות) להכריע ליגה במשחק בודד זה בדיחה במקרה הטוב.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי toja27 » 11 יוני 2013, 02:59

misha כתב:
toja27 כתב:

את הליגה מלכתחילה לא אמורים להכריע במשחק בודד (אין את זה באף ליגה באירופה). נקודה. רק פה חושבים שהם יכולים להמציא את הגלגל מחדש. אבל אם כן, למה שהקבוצה שהייתה הכי טובה לאורך העונה ועבדה קשה בשביל זה לא תקבל יתרון? (וככה היה אמור להיות גם כשחולון סיימה את העונה במקום הראשון). וליגה וגביע אירופה זה לא אותו דבר (אם כי, גם שם הייתי מעדיף סדרות). זה כמו שבכדורגל כל העונה בליגה כלשהי תסתכם במשחק אחד ויגידו שבגלל שזה ככה בליגת האלופות אז זה בסדר. מפעלים אירופאים תמיד התנהלו כמו מפעלי גביע (גם בכדורגל וגם בכדורסל) ולשם אתה מגיע דרך ליגה (עד שעשו ביורוליג מה שעשו אבל גם היום בהרבה מדינות אליפות נותנת לך כרטיס ליורוליג) לכן (ובגלל עוד הרבה סיבות) להכריע ליגה במשחק בודד זה בדיחה במקרה הטוב.

אני באופן אישי הייתי רוצה שהגמר בארץ יהיה הטוב משלוש. אני חושב שזה האיזון הנכון לכאן.ככה שבעניין הסדרות אני כן מסכים איתך.
אבל אני אתייחס למה שאמרת ואשאל מי אמר שאת הליגה לא אמורים להכריע במשחק בודד? (מה גם שבשביל להגיע למשחק הבודד הזה היה צריך לסיים את הליגה בהצלחה ולעבור את הסדרות שלפני בהצלחה).אנחנו תופסים את הסדרות כמובן מאליו כי על זה גדלנו אבל אף אחד לא קבע חוק שליגה חייבת להיגמר בסדרות, יותר מזה אף אחד לא קבע שצריכים להיות משחקי הצלבה בכלל בכדורסל והיה יכול להיות מצב שמי שמסיים במקום הראשון את הליגה הוא האלוף כמו בכדורגל ולאף אחד זה לא היה נראה מוזר אם היינו נולדים למציאות הזאת למשל.
אני אומר את כל זה רק כדי לפתוח את הראש ולהגיד שאין ממש חוקים בעניין הזה אלא יותר מה שמקובל.
למרות הנאמר, אני כן שמח שיש הצלבות בסוף הליגה ויותר מזה שיש סדרות. אני מניח שהסדרות נוצרו בגלל הסיבות המובנות לכולנו והן ליצור עניין ולוודא שהקבוצה הטובה באמת היא שעולה לשלב הבא/ לוקחת את הגביע. אבל אני שוב אגיד שגם היורוליג ,צ'יימפיונס ליג, תחריות בינלאומיות למינהן מוכרעות במשחקים בודדים אבל אנשים לא מתלוננים על החוסר ספורטיביות לכאורה בתחריות האלה וזה לא באמת משנה אם אתה מגדיר את התחרות כ "גביע" או כ"ליגה" כי עדיין יש קבוצה שניצחה קבוצה אחרת במשחקק בודד.

אני אזכיר לך עוד דבר שהוא לא ספורטיבי והוא שמכבי לא מתחילה מאותה נקודה שמתחילות הקבוצות האחרות בארץ, כמו שצסק"א למשל לא מתחילה מאותה נקודה שמכבי מתחילה ביורוליג בגלל דבר שלא קשור לספורט בכלל והוא כסף. זה מצב מעצבן באירופה גם בכדורגל וגם בכדורסל שהקבוצות ששולטות בספורט הם העשירות ולא בהכרח אלא שמוציאות מעצמן את המקסימום. בליגה שלנו הפער בתקציב בין מכבי לכל שאר הקבוצות הוא גדול מאוד. איזה מן חכמה זאת לקחת אליפות כשיש לך שחקנים טובים יותר שנה אחר שנה? במובן מסוים אפשר להגיד שרב האליפויות של מכבי הן עם כוכבית. והדבר הזה נוגע לכל המסגרות שאין שם גבול לתקציב.גם ביורוליג הקבוצות העשירות לוקחות את רב השחקנים הטובים והכל רק בגלל שיש להם בעל בית עשיר יותר.כמעט כל שחקן שמצליח במכבי נלקח ממנה כמו שמכבי לוקחת את השחקנים המצטיינים לקבוצות אחרות בליגה. זה מצב עצוב האמת.
שורה תחתונה,המצב של משחק בודד בגמר הוא לא לא תלוש מהמציאות וגם הביתיות שמכבי לא קיבלה במשחק הגמר זה לא נורא. סה"כ בתור מקום ראשון בליגה היא נפגשה בפליאוף עם קבוצות במקום נמוך יותר בליגה עם יתרון ביתיות. שחיפה תהנה מערב כדורסל חגיגי.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי Asf » 11 יוני 2013, 03:12

toja27 כתב:
misha כתב:
toja27 כתב:

אני באופן אישי הייתי רוצה שהגמר בארץ יהיה הטוב משלוש. אני חושב שזה האיזון הנכון לכאן.ככה שבעניין הסדרות אני כן מסכים איתך.
אבל אני אתייחס למה שאמרת ואשאל מי אמר שאת הליגה לא אמורים להכריע במשחק בודד? (מה גם שבשביל להגיע למשחק הבודד הזה היה צריך לסיים את הליגה בהצלחה ולעבור את הסדרות שלפני בהצלחה).אנחנו תופסים את הסדרות כמובן מאליו כי על זה גדלנו אבל אף אחד לא קבע חוק שליגה חייבת להיגמר בסדרות, יותר מזה אף אחד לא קבע שצריכים להיות משחקי הצלבה בכלל בכדורסל והיה יכול להיות מצב שמי שמסיים במקום הראשון את הליגה הוא האלוף כמו בכדורגל ולאף אחד זה לא היה נראה מוזר אם היינו נולדים למציאות הזאת למשל.
אני אומר את כל זה רק כדי לפתוח את הראש ולהגיד שאין ממש חוקים בעניין הזה אלא יותר מה שמקובל.
למרות הנאמר, אני כן שמח שיש הצלבות בסוף הליגה ויותר מזה שיש סדרות. אני מניח שהסדרות נוצרו בגלל הסיבות המובנות לכולנו והן ליצור עניין ולוודא שהקבוצה הטובה באמת היא שעולה לשלב הבא/ לוקחת את הגביע. אבל אני שוב אגיד שגם היורוליג ,צ'יימפיונס ליג, תחריות בינלאומיות למינהן מוכרעות במשחקים בודדים אבל אנשים לא מתלוננים על החוסר ספורטיביות לכאורה בתחריות האלה וזה לא באמת משנה אם אתה מגדיר את התחרות כ "גביע" או כ"ליגה" כי עדיין יש קבוצה שניצחה קבוצה אחרת במשחקק בודד.

אני אזכיר לך עוד דבר שהוא לא ספורטיבי והוא שמכבי לא מתחילה מאותה נקודה שמתחילות הקבוצות האחרות בארץ, כמו שצסק"א למשל לא מתחילה מאותה נקודה שמכבי מתחילה ביורוליג בגלל דבר שלא קשור לספורט בכלל והוא כסף. זה מצב מעצבן באירופה גם בכדורגל וגם בכדורסל שהקבוצות ששולטות בספורט הם העשירות ולא בהכרח אלא שמוציאות מעצמן את המקסימום. בליגה שלנו הפער בתקציב בין מכבי לכל שאר הקבוצות הוא גדול מאוד. איזה מן חכמה זאת לקחת אליפות כשיש לך שחקנים טובים יותר שנה אחר שנה? במובן מסוים אפשר להגיד שרב האליפויות של מכבי הן עם כוכבית. והדבר הזה נוגע לכל המסגרות שאין שם גבול לתקציב.גם ביורוליג הקבוצות העשירות לוקחות את רב השחקנים הטובים והכל רק בגלל שיש להם בעל בית עשיר יותר.כמעט כל שחקן שמצליח במכבי נלקח ממנה כמו שמכבי לוקחת את השחקנים המצטיינים לקבוצות אחרות בליגה. זה מצב עצוב האמת.
שורה תחתונה,המצב של משחק בודד בגמר הוא לא לא תלוש מהמציאות וגם הביתיות שמכבי לא קיבלה במשחק הגמר זה לא נורא. סה"כ בתור מקום ראשון בליגה היא נפגשה בפליאוף עם קבוצות במקום נמוך יותר בליגה עם יתרון ביתיות. שחיפה תהנה מערב כדורסל חגיגי.

ההבדל הגדול בין התחרויות שהזכרת לבין הליגה זה שבצ'מפיונס, יורוליג וכו' לא כל הקבוצות מתמודדות ביניהן ונגד אותן הקבוצות, כך שזה לא משנה שבשלבים המכריעים אין שום יתרון לאחת הקבוצות וזה לפעמים אפילו עדיף. לדוגמא- בצ'מפיונס, אי אפשר ולא יהיה פייר לתת יתרון בגמר לאחת הקבוצות שכן כל אחת מהן עברה דרך אחרת והתמודדה נגד קבוצות אחרות ע"מ להגיע לשם, המקסימום שהם יכולים לשנות זה לעשות שני מפגשים בית/חוץ, אבל עדיין הנייטרליות תישמר ולא יהיה יתרון לאחת הקבוצות.
בליגה, כמו שלנו בכל אופן, אין שום הצדקה ספורטיבית שגורל האלופה יקבע בצורה ניטרלית, שכן כל הקבוצות מתמודדות אחת נגד השנייה ונגד אותן היריבות. לכן זה רק צדק ספורטיבי שמי שסיימה ראשונה תהנה מיתרון כלשהו לאורך כל הדרך. כרגע השיטה בליגה שלנו לא נותנת יתרון כלשהו למי שסיימה ראשונה על פני מי שסיימה שנייה (בהנחה ששתיהן מגיעות לגמר), לפחות לא במשחק הכי חשוב ומכריע.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Asf

הודעהעל ידי misha » 11 יוני 2013, 08:35

toja, ואני שוב אזכיר לך שיש הבדל בין ליגה רגילה למפעלים אירופיים, חלק מה שכתבתי לך בפוסט הקודם וחלק מה שAsf כתב. מדובר במפעלים שתמיד התנהלו כמו גביעים, שם אתה לא פוגש את כל הקבוצות לעומת ליגה, בה אתה פוגש את כולם כמה וכמה פעמים ודרכה בהתאם לתוצאות אתה מגיע לאירופה. אם אתה רוצה הפתעות, בלי ביתיות, והכרעות במשחק אחד יש לך את גביע המדינה. אתה בעצם מציע להפוך את הליגה לעוד סוג של גביע. למה לא להכריע את הליגה במשחק בודד? כי משחק בודד לא משקף עונה שלמה של יכולת, כושר, עליות וירידות, עבודה קשה וכו' שהליגה אמורה לשקף. למה בגלל שקבוצה מסוימת סתם תפסה יום רע, או הגיעה עם פציעה לשחקן מפתח לאותו משחק בודד היא תפסיד אליפות, ואיתה הפעלה לגביע אירופאי כלשהו (לא במקרה של מכבי ואבל באופן כללי) ששווה הרבה כסף למרות שלאורך עונה הייתה הרבה יותר טובה? גם בסדרה דברים כאלה יכולים לקרות, וראינו מספיק פעמים שקבוצה פחות טובה ניצחה את הסדרה בגלל סיבות כאלה או אחרות, אבל שם לפחות קבוצה שהרוויחה את זה ביושר מקבלת יתרון שמקטין את הסיכוי ליפול ונותן לך אפשרות לתקן במשחקים הבאים. לא סתם אף ליגה באירופה לא מוכרעת בשיטה כל כך מטומטמת.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 16 יוני 2013, 18:39

איזה דברים טיפשיים וגועליים קוז'יקרו פולט בחדשות הספורט והמנחים עוזרים לו
הכל בשביל להצדיק את הטימטום וחוסר הספורטיביות של השיטה
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי מכביסט24 » 17 יוני 2013, 01:58

Holiday_Armadillo כתב:איזה דברים טיפשיים וגועליים קוז'יקרו פולט בחדשות הספורט והמנחים עוזרים לו
הכל בשביל להצדיק את הטימטום וחוסר הספורטיביות של השיטה

והכי מעצבן זה שהוא אשכרה חושב שיש צדק בכך שנתנו לחיפה לארח את הגמר כי עד עכשיו הוא התקיים בכלל בבית של מכבי אז כאילו ״מי הם שידברו״..
קוז׳יקרו ודומיו המתחסדים שוכחים דבר אחד מאוד חשוב: מכבי כל שנה מסיימת את הליגה במקום הראשון בהפרש גדול מאוד משאר הקבוצות. אאל״ט השנה האחרונה שהיא סיימה לא במקום הראשון הסתיימה באליפות של חולון (הראשונה) שלקחה אותה הפלא ופלא דווקא בהיכל ״שלנו״..
איפה נשמע דבר כזה שקבוצה עובדת קשה כל השנה, מנצחת יותר משחקים מכל קבוצה אחרת ובסוף יוצא שהיא לא מקבלת על כך שום יתרון?!
השיטה הכי הוגנת וספורטיבית היא סדרה, נקודה. קוז׳יקרו וחבריו יכולים לרטון עד מחר על השליטה של מכבי בליגה, אבל כל עוד היא צודקת והוגנת, אין שום סיבה לשים לה מקלות בגלגלים. נכון שהתקציב של מכבי הוא כמעט כמו של כל קבוצות הליגה ביחד, אבל על המגרש משחקים 5 נגד 5, מאמן נגד מאמן, לכסף אין שום משמעות...
רק בישראל יכולים להצדיק שיטה כל כך לא ספורטיבית ועוד לבוא בטענות לקבוצה שבלעדיה לא היה פה בכלל כדורסל..
מדינת חלם.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
מכביסט24

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־41 אורחים