החוזה של ליאור אליהו הותר - לא ילבש צהוב בעונה הבאה?

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: החוזה של ליאור אליהו הותר- לא ילבש צהוב בעונה הבאה

הודעהעל ידי LIAV10 » 23 יוני 2013, 23:15

חנו'ש כתב:
חביב אורנג'ד כתב:850 אלף דולר נטו זה בהחלט סכום גבוה לשחקן במכבי (ישראלי או זר) - גם בעבר וגם בהווה. עבור שחקן ישראלי, מדובר עובדתית בסכום תקדימי. מבחנית שכר ברוטו - מדובר כנראה במשכורת הגבוה ביותר שהיתה כאן אין פעם, פרט לארויו.

אני חושבת שניקולה יוכל להתווכח איתך לגבי העניין הזה.
בעונתו האחרונה כאן הוא הרוויח במינימום 1.5 מיליון נטו אם לא יותר.
אומנם אליהו הוא לא ניקולה של אז, אבל סכומים של איזור המיליון ואף למעלה מכך לא היו בעבר כאלה סכומים מופרכים עבור מכבי (ראבאק, אפילו רודני וויט - הסטלן המהולל, חתם על חוזה באיזור המיליון.... :roll: ).
מיליון דולר הפך להיות סכום מופרך רק מאז העונה האחרונה של פיני והלאה.

דווקא בעונה של פיני היו שחקנים שקיבלו שכר יפה
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 23 יוני 2013, 23:19

yellowaura כתב:פדרמן מטפטף את המסר לאט ובזהירות לאוהדים דרך התקשורת...לא יקרה מצב ששחקן ירוויח כמו שאליהו היה אמור שנה הבאה.

לדעתי אין ספק שיש החרפה. אני לא חושב שלהרבה אנשים באמת איכפת מאליהו. איכפת לאנשים דווקא שהמסר לא קשור לאליהו.

אם התקציב של השנה יקוצץ כמה כבר הוא יהיה ? השנה רקאנטי עצמו אמר שהתקציב לרכש שחקנים היה כ- 8 מיליון דולר. שזה גם ככה נמוך. כמה הוא כבר יהיה שנה הבאה ??

פדרמן לא מדבר בכלל על היורוליג, מתייחס לאליפות של מכבי חיפה כאליפות של שיטה לא הוגנת (יש צדק מסוים בדברו אבל זה לא רק השיטה) ומדבר על בניית קבוצה שתיהיה כיפית לצפייה שזה לטעמי כאילו אמר אנחנו זונחים את המטרות ומבקשים רק ליצור קבוצה כיפית (וחלק מהכיף מבחינתו זה להוציא מינימום כספים).

אני חושבת שגם הנהלת מכבי מבינה שהיא צריכה להביא שחקן עם שם ובסביבות מליון הדולר והיה גם נסיון כזה השנה(פופס)ואני לא אופתע אם יגיע לפה שחקן כזה
אני כן חושבת שחוץ מכספי אין שחקן ישראלי שמגיע לו לקבל את הסכומים שליאור קיבל עד עכשיו

אין ספק אבל שיכולנו להיות עכשיו קבוצה יותר טובה אם לא היו משחקים כל מיני משחקים ילדותיים בקיץ עם הסוכנים של לאנגפורד והנדריקס
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 23 יוני 2013, 23:20

חנו'ש כתב:
חביב אורנג'ד כתב:850 אלף דולר נטו זה בהחלט סכום גבוה לשחקן במכבי (ישראלי או זר) - גם בעבר וגם בהווה. עבור שחקן ישראלי, מדובר עובדתית בסכום תקדימי. מבחנית שכר ברוטו - מדובר כנראה במשכורת הגבוהה ביותר שהיתה כאן אין פעם, פרט לארויו.

אומנם אליהו הוא לא ניקולה של אז, אבל סכומים של איזור המיליון ואף למעלה מכך לא היו בעבר כאלה סכומים מופרכים עבור מכבי (ראבאק, אפילו רודני וויט - הסטלן המהולל, חתם על חוזה באיזור המיליון.... :roll: ).

לא חושב.
ניקולה רוב הקריירה הרוויח פחות ממליון עד השידרוג לקראת לסוף הקדנציה במכבי. לאחר השידרוג הוא עמד על משהו כמו 1.2 נטו שזה באיזור ה1.6 ברוטו.
אבל גם בהנחה ואת צודקת (ומאוד יתכן שכן) סכום הברוטו שאליהו צפוי להרוויח הוא בהחלט נדיר. דבר שקרה לכל היותר פעמיים בעבר.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי NY boy » 23 יוני 2013, 23:25

פאקינג יוגב אוחיון קיבל חוזה של 800 אלף דולר בקיץ בקובאן! כן, בראייה הגיונית ליאור לא שווה את הסכומים האלה. אבל לא, בראייה של מה שקורה באירופה ליאור כנראה שווה יותר מזה. סביר להניח שהחוזה שהוא יקבל באירופה גם יהיה בסופו של דבר גבוה יותר.

אנחנו מדברים על מציאות אירופית שבה פאקינג בר טימור מתחתית הליגה שלנו קיבל חוזה של 200 אלף דולר לעונה באלבה ברלין.

ריצ'ארד הנדריקס קיבל חוזה של 1.2 מיליון דולר.

אליהו הוא שחקן מוכח ברמותה גבוהות של אירופה, השחקן הכי טוב של הנבחרת בכל קיץ, השחקן הישראלי הכי טוב שמשחק היום באירופה. בראייה הגיונית הוא לא שווה את הסכומים, אבל באירופה מזמן איבדו את ההגיון ואם מכבי לא תהיה מסוגלת לשמור אצלה אפילו את הישראלים המובילים (וכאלה יש מעט מאד) הדרך למטה ולזה שעוד נחגוג הגעה להצלבה תהיה מהירה מאד.
NY boy

הודעהעל ידי toja27 » 23 יוני 2013, 23:36

לכל אלו שטוענים שאליהו לא אמור לקבל 850k, יכול להיות שאתם צודקים, אבל אתם מתעלמים מהעניין שהצעיו לו הצעה נמוכה בהרבה. 650k, זו הצעה הגיונית מאוד לדעתי.אליהו שווה יותר מ500k. אם להסתכל על מה שהולך באירופה, איפה תמצא 4 כמו אליהו עם אותם יכולות בסכום של 500k? בהצעה הזו הם הראו לו בעצם את הדרך החוצה ושלא יספרו אחרת.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי CYellow7 » 23 יוני 2013, 23:39

אני באמת לא מבין מה הביג דיל. למכבי הייתה אופציה לצאת מהחוזה ולפצות את ליאור ב100 אלף דולר(לא גרושים בכלל). זה לא שיש לו חוזה ללא שום סעיף יציאה ומכבי באה בדרישה לקצץ בשכרו.
עכשיו כשהוא שחקן חופשי, מכבי הציעה לו חוזה חדש, עכשיו זכותו של ליאור לעשות מה שנראה לו ומה שמתאים לו.
אשמח לראות את ליאור ממשיך במכבי, אבל מכבי הייתה לפני ליאור ותהיה הרבה אחריו.
תמונה
CYellow7

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 23 יוני 2013, 23:43

toja27 כתב:לכל אלו שטוענים שאליהו לא אמור לקבל 850k, יכול להיות שאתם צודקים, אבל אתם מתעלמים מהעניין שהצעיו לו הצעה נמוכה בהרבה. 650k, זו הצעה הגיונית מאוד לדעתי.אליהו שווה יותר מ500k. אם להסתכל על מה שהולך באירופה, איפה תמצא 4 כמו אליהו עם אותם יכולות בסכום של 500k? בהצעה הזו הם הראו לו בעצם את הדרך החוצה ושלא יספרו אחרת.

על ה''יכולת'' הזאת אפשר להתווכח אבל נראה לי שהפכנו את החביתה הזאת כל כך הרבה פעמים שהיא כבר יבשה כמו הנגב
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי צהובון » 23 יוני 2013, 23:48

חבר'ה, כבר אמרו לכם כאן ש-850K נטו לישראלי זה יותר מ-1.5 ברוטו. זה לא הגיוני לתת לאליהו את החוזה הזה!!!
זה לא אומר כלום על הכוונות של מכבי כי אם יבוא שחקן שכן שווה 1.5 נטו, אולי הוא יקבל את זה, אם הוא שווה את זה.
כבר בחתימה הייתי בהלם.
שחקן שלא עשה כלום בטאו ויטוריה ורוב העונה חימם את הספסל. חוזר למכבי עם הזנב בין הרגליים אחרי שאיבנוביץ התעלל בו. ובמקום שמכבי תלמד את ליאור לקח (עכשיו ראית כמה קר שם בחוץ) הוא קיבל חוזה מתחנף ושערורייתי, רק בגלל שבעונה לפני זה העיתונים לא הפסיקו לבלבל את המוח על הצביון הישראלי.
מזכיר לכם שבאותה שנה הוחזר בורשטיין מאותה סיטואציה בדיוק מתחתית הליגה הספרדית אחרי עונה פושרת אפילו יותר, וגם קיבל חוזה הזוי...

ניקולה תמצת בצורה נהדרת את מה שאני אומר עוד לפני שאליהו עזב את מכבי לספרד.
אליהו היה לפני שנים פרוספקט NBA, ומאז הוא במקרה הטוב עמד במקום, אם לא הלך אחורה. וזה בלי קשר לפציעה שהתרחשה רק בשלהי העונה.

שורה תחתונה. ילד מפונק שלא למד כלום בשנים האחרונות. שילך להרוויח כפול (בטוח שימצא קבוצה רוסית שתשפוך עליו את הסכומים שהוא חושב שהוא שווה), אבל לא במכבי.

לא שווה את מה שהוא מבקש!!!!!
צהובון

הודעהעל ידי toja27 » 23 יוני 2013, 23:51

Holiday_Armadillo כתב:
toja27 כתב:לכל אלו שטוענים שאליהו לא אמור לקבל 850k, יכול להיות שאתם צודקים, אבל אתם מתעלמים מהעניין שהצעיו לו הצעה נמוכה בהרבה. 650k, זו הצעה הגיונית מאוד לדעתי.אליהו שווה יותר מ500k. אם להסתכל על מה שהולך באירופה, איפה תמצא 4 כמו אליהו עם אותם יכולות בסכום של 500k? בהצעה הזו הם הראו לו בעצם את הדרך החוצה ושלא יספרו אחרת.

על ה''יכולת'' הזאת אפשר להתווכח אבל נראה לי שהפכנו את החביתה הזאת כל כך הרבה פעמים שהיא כבר יבשה כמו הנגב

אפשר להתווכח על כל דבר. ובכל זאת, לאחר כל הויכוחים, תנסי למצוא 4 איכותי בסכום של 650k נניח(הצעה שאני חושב שהיו צריכים להציע לו), משימה לא קלה. ולאליהו יש כישרון (וכן גם חסרונות), שאין להרבה פוורדים באירופה.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 23 יוני 2013, 23:53

toja27 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

אפשר להתווכח על כל דבר. ובכל זאת, לאחר כל הויכוחים, תנסי למצוא 4 איכותי בסכום של 650k נניח(הצעה שאני חושב שהיו צריכים להציע לו), משימה לא קלה. ולאליהו יש כישרון (וכן גם חסרונות), שאין להרבה פוורדים באירופה.

אני דווקא חושבת שעמדה 4 זאת העמדה הכי פשוטה למצוא בה שחקנים שיתנו תפוקה ממוצעת ומעלה

רכז, סמול וסנטר הרבה יותר קשה למצוא
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי toja27 » 24 יוני 2013, 00:03

Holiday_Armadillo כתב:
toja27 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

אני דווקא חושבת שעמדה 4 זאת העמדה הכי פשוטה למצוא בה שחקנים שיתנו תפוקה ממוצעת ומעלה

אני יודע שאין לך את האמצעים שיש למכבי בכל הקשור לאיתור שחקנים אבל בכל זאת, תני לי שחקן בעמדה 4 בסכום שנקבתי(או משהו בסביבה), שהיית רוצה לראות אותו במכבי.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 24 יוני 2013, 00:06

toja27 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
toja27 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

אני יודע שאין לך את האמצעים שיש למכבי בכל הקשור לאיתור שחקנים אבל בכל זאת, תני לי שחקן בעמדה 4 בסכום שנקבתי(או משהו בסביבה), שהיית רוצה לראות אותו במכבי.

''בשלוף'' מה שנקרא? גאנאי לאוואל
דיברתי עליו כבר לפני שנה
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי toja27 » 24 יוני 2013, 00:09

טוב, לא מכיר אותו :)
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי misha » 24 יוני 2013, 00:54

כולם מסכימים שתקציב השחקנים צריך להיות הרבה יותר גבוה והכול אבל כל עוד זה לא קורה והוא נשאר על 8-9 מיליון, מכבי לא יכולה להרשות לעצמה לשלם 1.8 ברוטו לשחקן שנתן את מה שליאור נתן בשנים האחרונות. אפשר להאשים את בלאט אבל גם אם זה נכון (ולדעתי זה לא), כל עוד בלאט מאמן את מכבי ליאור לא הולך לקבל את הקרדיט שהוא חושב שמגיע לו כי בלאט לא מאמין בו (מספיק להסתכל על כמות הדקות שליאור קיבל בשלבים המכריעים ביורוליג מאז שחזר מויטוריה). לדעתי, גם לקיצוץ יותר קטן הוא היה מסכים רק אם מישהו אחר היה מאמן את מכבי. במצב הנוכחי, עדיף לשני הצדדים להיפרד.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי roy1000 » 24 יוני 2013, 05:38

שתי הערות -

1. אני חושב שהתקציב שפדרמן/רקאנטי מדבירם עליו הוא "תקציב מקסימום". כלומר, תקציב השחקנים בפועל יהיה קטן יותר.

2. ברור שעם תקציב של 8 מליון דולר, לא ניתן להחזיק את ליאור בעלות של 1.7 מליון, אבל היה אפשר להשאיר אותו ב- 600K לדעתי, שזה 1.2 מליון. מה עשו במקום? הביאו אות תיוס ב 750K ושילמו לליאור עוד 200K. אז במקום ליאור ב- 1.2 מליון, קיבלנו את תיוס ב- 950K. יש מישהו שחושב שזו החלפה הגיונית?
roy1000

הודעהעל ידי rc4991 » 24 יוני 2013, 07:12

חנו'ש כתב:
חביב אורנג'ד כתב:850 אלף דולר נטו זה בהחלט סכום גבוה לשחקן במכבי (ישראלי או זר) - גם בעבר וגם בהווה. עבור שחקן ישראלי, מדובר עובדתית בסכום תקדימי. מבחנית שכר ברוטו - מדובר כנראה במשכורת הגבוה ביותר שהיתה כאן אין פעם, פרט לארויו.

דווקא בעונה האחרונה של פיני היה תקציב נורמלי ואפילו במכבי דיברו אז על תקציב מאוזן יחסית
הנפילה התחילה מהקדנציה של בלאט והתקציב ממשיך לרדת משנה לשנה
אני לא מבקש את התקציב של ריאל אבל אני כן רוצה לראות פה תקציב לפחות כמו בעונה האחרונה של פיני
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי אדגר פו » 24 יוני 2013, 07:45

מכבי מוצאת עצמה פתאום בשטח לא מוכר - עוד מעט לא יהיה לה שחקן ישראלי אחד לרפואה, כולל מתאזרח, שיכול להיות שחקן משמעותי ביורוליג או להיות יתרון גדול בליגה .
זה בוודאי יתעצם אם אוחיון לא ישאר ויחוייב לחזור לרוסיה, כאשר פניני הוא שחקן שחי על האדים של החוזה הישן שלו והוא מזמן כבר לא שחקן ברמה
גבוהה כמו שהיה בתקופת פיני נניח.
אני לא מאמין שתיוס הוא חומר גדול למכבי, לא יודע באיזו עמדה הוא יכול לתרום משהוא משמעותי למעט קצת נקודות זבל מריבאונד או קרש סל מרכז שימצא אותו חופשי ( לא יודע אם יהיה אפילו רכז כזה במכבי ).

אני רק מזכיר שאפילו בתקופת השושלת הגדולה עם הזרים הגדולים היו לנו 3 ישראלים מעולים - שארפ, בורשטיין ודיון תומאס . ( ואיפה היינו בלעדי השלשה של שארפ ? ).

מה שאומר שלמכבי אסור לפספס בגזרה הזרה , אבל מכבי תמשיך להמר כנראה גם הקיץ ויש סיכוי לא רע שנמשיך לפספס בבחירה של שחקנים זרים.
זה יכול להיגמר רע, מכבי חייבת שני עוגנים זרים נוספים.

מה שמוזר זה שאבא פדרמן לא מסונכרן עם הבן שלו או שהם רוצים לשחק שני צדדים של אותה מטבע. האבא אומר שלא איכפת לו מהאליפות, הבן טוען שבמכבי לא עוברים לזה לסדר היום ( מה שיותר נכון אגב ).
האבא אומר שיבנו קבוצה שהיה כיף לראות אותה, אולי, ( אבל בלי התחייבות להישגים ) ,הבן מדבר שאם אין פיינלפור זה די כישלון כי מכבי תמיד שואפת לשם .
האבא מדבר שהיחסים עם בלאט מצוינים, הבן טוען שיש מחלוקות ויש ביקורת, אפילו פומבית.

מה שאומר שקשה לקחת ברצינות מה שהם אומרים, רק המעשים יגידו.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי סילבר » 24 יוני 2013, 08:44

אדגר פו כתב:מכבי מוצאת עצמה פתאום בשטח לא מוכר - עוד מעט לא יהיה לה שחקן ישראלי אחד לרפואה, כולל מתאזרח, שיכול להיות שחקן משמעותי ביורוליג או להיות יתרון גדול בליגה .
זה בוודאי יתעצם אם אוחיון לא ישאר ויחוייב לחזור לרוסיה, כאשר פניני הוא שחקן שחי על האדים של החוזה הישן שלו והוא מזמן כבר לא שחקן ברמה
גבוהה כמו שהיה בתקופת פיני נניח.
אני לא מאמין שתיוס הוא חומר גדול למכבי, לא יודע באיזו עמדה הוא יכול לתרום משהוא משמעותי למעט קצת נקודות זבל מריבאונד או קרש סל מרכז שימצא אותו חופשי ( לא יודע אם יהיה אפילו רכז כזה במכבי ).

אני רק מזכיר שאפילו בתקופת השושלת הגדולה עם הזרים הגדולים היו לנו 3 ישראלים מעולים - שארפ, בורשטיין ודיון תומאס . ( ואיפה היינו בלעדי השלשה של שארפ ? ).

העובדה שאין פיגורה במימדים של ברקוביץ ג'מצ'י קטש זה לא אומר שישראלים נחמדים לא יכולים לאייש את הסגל.
לטעמי אליהו שחקן נפלא אבל לא שווה מעבר ל 400K. אני זוכר שבורשטיין קיבל 300K וכולם נפלו מהכיסא. אין ישראלי ששווה סכומי עתק. גם לא כספי.
בהנחה שמקל לא רוצה ויוגב לא יישאר כי הוא תחת......חוזה בקובאן, צריך להביא/להשאיר את הלפרין, נעימי/רוט, טיוס, גייק כהן/בלו וגיא-על אדים-פניני (אימצתי בחום את ההגדרה שלך).
מכאן, זרים טובים (כמו מקאלב ולנגפורד), זרים זולים וטובים(כמו קלעי-טיס ודונטה סמית) + סנטר יעיל ויש קבוצה טובה מאוד עם ישראלים נחמדים.
הסגל הזול :
זהו הסגל הנוכחי. לדעתי: "50 גוונים של אפור" או "קבוצה לפיינל אפור"
המושקע :
להוסיף את מקאלב ולנגפורד לסגל הקיים.
סילבר

הודעהעל ידי אדגר פו » 24 יוני 2013, 08:48

לא מאמין שלהלפרין נשאר כדורסל ברמה גבוהה, ראיתי אותו קצת בגרמניה והוא כבד, אפילו שמנמן, לא השאיר חותם סביר אפילו בליגה הזאת.

בלו כבר לא יחזור והוא דיבר על כך לא מזמן, הוא פותח סוכנות שחקנים.

כן, יהיו כנראה ישראלים סבירים בשנה הבאה, לא יודע מה זה אומר. בכל מקרה , צריך זרים באמת טובים כדי ששנה הבאה תהיה טובה יותר ממה שעברנו ושיהיה כיף לצפות במכבי, כמו שפדרמן מפנטז.
אפשר תמיד לפנטז על מקאלב ולאנגפורד עד שמגיעות ההחתמות בפועל. :)
נערך לאחרונה על ידי אדגר פו בתאריך 24 יוני 2013, 08:52, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי עפר » 24 יוני 2013, 08:51

toja27 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

האם קלטיס מכבי חיפה לא תורם יותר מאליהו ?
הוא שיחק בחיפה בפחות מחצי הסכום שמכבעי מציעים לאליהו.
החסרונות של אליהו פשוט גדולים מדי בשביל להציע לו סכומים כאלו
אם לא הייתה לו ת.ז כחולה האם באמת מכבי היו חושבים בכלל להציע לו סכומים כאלו?
עפר

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r, Google Adsense [Bot] ו־12 אורחים