אשכול המלפפונים המדכא - קאמבק של סופו?

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: אשכול המלפפונים המדכא - קאמבק של סופו?

הודעהעל ידי yzafrir » 03 יולי 2013, 12:35

Assaf M כתב:דיברתי עם מכר שלי, אחד מאוהדי פאו וכתב באחד העיתונאים המקומיים לגביי סופו.
הבחור טוען כי סופו העונה הוא שונה לחלוטין מסופו ששיחק במכבי. הוא העלה במשקל, לא משקיע באימונים ולא מצליח לשחק יותר מ15 דק'. בכל אופן, הוא טוען כי נראה שהפציעה עדיין מטרידה אותו.

אני מאוד מקווה שמכבי לא תעשה את הטעות הפאטלית ותביא אותו בסופו של דבר.

זה בעצם מזכיר את המצב שלו בפעם הקודמת כשהגיע לפה .
פשוט צריך לבדוק טוב את הפציעה שלו , כי בנושא ההשמנה אפשר לטפל...
גם ג'אווי פצוע , צריך לבדוק מי מבניהם פחות פצוע כי כנראה זו הדרך היחידה שמכבי תוכל להביא שחקנים כאלו במחיר זול...

לגבי קאלתס , כתוב שם שעדיין לא חתם...יכול להיות שזה עוד ספין
בכל מקרה הקבוצה הזאת משחקת ב-VTB והגיע לשמינית גמר עונה שעברה . בקזאחסטן יש הרבה כסף וזו מדינה מאוד מתקדמת ....
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי er79 » 03 יולי 2013, 12:41

זה חור וזו נסיגה מקצועית לעומת מכבי. רק הכסף דיבר פה. גם פיק צייץ את זה. עושה רושם שלא מדובר בספין הפעם.
er79

הודעהעל ידי yzafrir » 03 יולי 2013, 12:45

er79 כתב:זה חור וזו נסיגה מקצועית לעומת מכבי. רק הכסף דיבר פה. גם פיק צייץ את זה. עושה רושם שלא מדובר בספין הפעם.

גם סין זה חור וברור שהכסף זה מה שמשך אותו לשם , אבל בו נחכה שזה יהיה באמת סופי...יכול להיות שהוא קיבל מסר ממכבי שהם לא הולכים להחתים אותו...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 03 יולי 2013, 16:13

yellowaura כתב:חביב אני חייב להתייחס בקצרה לדברים שכתבת... (רק את חלקם קראתי)

יש עניין של איזון שתמיד היה במכבי ונשבר. אני לא חושב שרוב האוהדים ציפו לדיאמנטידיס או ספאנוליס

למכבי היו בשנים האחרונות 2,3 שחקנים של מיליון דולר (ואפילו מאמן) והעונה לא היה אחד. ברוטו השחקן היקר היה אליהו.

לקבוצה כמו מכבי אין אפשרות להביא שחקן "בטוח" (כי שחקן על עולה מעל 2 מיליון יורו ולא מיליון דולר) וגם אין באמת שחקן כזה. מצד שני שחקן שעולה יותר כסף כנראה מתחיל מנקודה גבוהה יותר ויש לו יותר סיכוי להישאר ברמה קרובה לשווי שלו.

למכבי היו שחקנים יקרים יחסית שהצליחו, בד"כ מדובר בשחקנים שהיו מצויינים במכבי ונשארו (וויצ'יץ', פארקר, שאראס, האפמן הרוויחו מיליון +). העניין ששחקנים של 400K שקצת מצליחים נחשבים לוואו !!. תראה את אנדרסון שהיה לדעתי טוב מאוד וכשרוני בהרבה ממה שהיקמן מציג ועובדה שברצלונה לקחה אותו אבל במכבי הציפיות ממנו היו מוגזמות בגלל השכר, התזמון והמעמד. כנ"ל לגבי אידסון שהגיע עם ציפיות מוגזמות ובסופו של דבר הוכיח ששחקן שנותן עונות טובות כנראה יש בו איכות.
אני חושב שהעובדה שפרקינס שיחק לצד שחקן איכותיים כמו אידסון, סופו ופארגו תרמו לו להראות טוב יותר

לומר ששחקנים שעולים קצת הראו יותר הצלחות זו הטעיה. יחסית ל- 400K ההצלחות שלהם נראו גדולות. ואני חושב שהרבה כאן זה עניין האיזון עם שחקנים קצת יותר יקרים.

מכבי לא צריכה שחקנים של 2 מיליון יורו... מצד שני היא לא יכולה לבנות על סגל של שחקני 400K עם שחקן בכיר של 800K.

הדרישה היא לא משהו שלא היה בעבר כאן בקבוצות יותר שפויות... תקציב שחקנים של כ- 9 מיליון נטו. שמתוכם 2 שחקנים בכירים בעלות כוללת של כ- 2M נטו + 2 שחקנים סולידיים של כ- 700K-800K והשאר הימורים וישראלים.

אגב יש שחקן של 400K ויש שחקן של 400K...

פרקינס שאתה טוען שהוא אפור היה שחקן מאוד אטרקטיבי, אני מניח לדעת רוב חברי הפורום. הוא עשה שואו אדיר שהוא היה בחיפה עם ג'פרסון. הוא גם היה מאוד דומיננטי. החשש הגדול שלי היה שהשואו בחיפה ולא יהיה מתורגם למשחק יעיל ביורוליג. וגם ביורוליג הוא סיפק שואו רק שיותר בצד ההגנתי ובצד הקישור ופחות בביצוע בהתקפה שם היה מוגבל. פארגו גם הגיע כשחקן אטרקטיבי.

אני חושב שגם אם מגיע שחקן ב- 400K לפחות שיהיה לו פוטנציאל להיות שחקן אטרקטיבי, להתפתח וכו'.

השנה לוגאן שמכבי הודו שהוא הגיע משיקולי תקציב והוא לא הבחירה הטובה ביותר היה ידוע שהוא יהיה בינוני כי הוא הוכיח את עצמו ככזה לאורך השנים אחרונות באירופה והוא לא צעיר שישנה עורו.
http://sports.walla.co.il/?w=/7/2554114

נכון, יש הבדל בין שחקן של 400K לבין שחקן אחר שמרוויח אותו סכום, אבל זה גם תקף לסכומים אחרים.
בכל מקרה, העובדה המעניינת היא שלמרות כל ההתבכיינות שהיתה כאן על התקציב ועל הפדמרנים ובלה בלה בלה, נראה שמקצועית מכבי הצליחה מאוד עם שחקנים זולים יותר ולאו דוקא איפה שהיא שפכה כסף. אם נברור מתוך השחקנים שהגיעו למכבי עבור 400K ומטה את אילו שבאמת הובאו ע"י מאמן טוב (לא אפי) ולא היו בגדר הנחתה מטעם ההנהלה או שהובאו בגלל ברירת מחדל או מצוקה, נקבל רשימה מאוד מרשימה של שחקנים שאחוז מאוד גבוה מתוכם גם הצליח מקצועית וגם נשאר לעונה נוספת (אחת לפחות). אחוזי ההצלחה של הקבוצה הזו הוא גדול באופן משמעותי מזו של קבוצת השחקנים היותר יקרים שנחתו כאן, כמו גם אחוז ההשארות ליותר מעונה (שים לב ששחקנים כמו סמית' וג'יימס מתחילים כאן כבר עונה שלישית - כמה פעמים זה קרה עם שחקנים יקרים יותר בשנים האחרונות?).
במילים אחרות, להחתמה של שחקן פחות מוכר ויותר זול יש לא מעט סיבות מקצועיות ולא רק תקציביות או "פדרמניות". סטטיסטית, זו קבוצת השחקנים הכי מצליחה ואם מכבי שוב מעוניינת לצרף שחקן שהוא פחות מוכר וזול יותר, אז יש לכך גם סיבות מקצועיות וגם לא מעט סיוכיים להצליח.
אי-לכך, לא הייתי מזלזל ופוסל על הסף שחקנים מסוג זה. נראה שלפחות ממה שעולה ממקרי העבר, דוקא לשחקן שמרוויח 400K או פחות יש סיכויי הצלחה טובים יותר מכזה שמרוויח 700K.
זה לא שאני חושב שכל הקבוצה צריכה להבנות משחקנים כאלו וכמו שכתבת, צריך להיות איזון, אבל מדובר כאן בנוקדה מעניינת ששווה לקחת אותה בחשבון.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי er79 » 03 יולי 2013, 16:27

אחד המלפפונים שלנו, מייק גרין, קרוב קרוב לחימקי. בשורות טובות. שני מלפפונים אחרים מועמדים ראשיים להחליף את ספאנוליס אם יעזוב: בובי בראון ומרכוס וויליאמס (בשורות מצויינות בהקשר של וויליאמס). עכשיו נותר רק להיפטר איכשהו גם מטייריס רייס ושלא יבוא שחקן יותר גרוע משלושתם.
er79

הודעהעל ידי dod » 03 יולי 2013, 16:43

er79 כתב:אחד המלפפונים שלנו, מייק גרין, קרוב קרוב לחימקי. בשורות טובות. שני מלפפונים אחרים מועמדים ראשיים להחליף את ספאנוליס אם יעזוב: בובי בראון ומרכוס וויליאמס (בשורות מצויינות בהקשר של וויליאמס). עכשיו נותר רק להיפטר איכשהו גם מטייריס רייס ושלא יבוא שחקן יותר גרוע משלושתם.

החיים בהכחשה :grin
dod

הודעהעל ידי Assaf M » 03 יולי 2013, 16:48

מכמה בירורים שעשיתי פאט קאלטיס, מייק גרין ובובי בראון לא ילבשו צהוב בעונה הבאה. מי כן? עדיין לא ידוע.
Assaf M

הודעהעל ידי MTA2311 » 03 יולי 2013, 16:50

אף אחד מהם הוא לא אבידה גדולה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 03 יולי 2013, 16:52

MTA2311 כתב:אף אחד מהם הוא לא אבידה גדולה.

מצד אחד זה נכון.
מצד שני, כפי שאתה בטוח יודע, שכאשר נראה את השחקנים שבסוף יחתומו במכבי, עוד נתגעגע למועמדים האלה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי dod » 03 יולי 2013, 17:04

Assaf M כתב:מכמה בירורים שעשיתי פאט קאלטיס, מייק גרין ובובי בראון לא ילבשו צהוב בעונה הבאה. מי כן? עדיין לא ידוע.

נשארנו אם כן עם טייריס רייס
dod

הודעהעל ידי 0ved1212 » 03 יולי 2013, 17:24

Assaf M ביררת אולי אם שארס אכן יגיע או שזה גם ספין כי רק איתו ואם רייס נשארנו
0ved1212

הודעהעל ידי felix_r » 03 יולי 2013, 17:47

קלאת'ס רשמית באסטאנה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי rc4991 » 03 יולי 2013, 18:08

אני מקווה שאתה טועה,בראון הכי מתאים כרגע לעמדת הרכז עם שאראס
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 03 יולי 2013, 18:10

חמישייה עם היקמן ובראון? למה שדבר כזה יעבוד?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי rc4991 » 03 יולי 2013, 18:23

MTA2311 כתב:חמישייה עם היקמן ובראון? למה שדבר כזה יעבוד?

היקמן לדעתי שחקן טוב אבל משלים ואפילו יכול לעשות קפיצה נוספת השנה,מה גם שהוא סבל הרבה העונה מהחוסר ברכז
בראון אמנם לא רכז טבעי אבל ביחד עם היקמן הם יוכלו לחלוק בהובלת הכדור וניהול ההתקפות ושאראס ואוחיון/רוט גם יתרמו ונוכל ליצור הרכביים שונים בהם יש תמיד על המגרש רכז וסקורר
היתרון בהחתמת בראון זה שתקבל סקורר ברמה גבוהה עם יכולות ניהול משחק סבירות בנוסף לשאראס שירכז
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי סילבר » 03 יולי 2013, 18:32

Assaf M כתב:מכמה בירורים שעשיתי פאט קאלטיס, מייק גרין ובובי בראון לא ילבשו צהוב בעונה הבאה. מי כן? עדיין לא ידוע.

לא ברור לי. קאלטיס משלים נהדר את טיוס בעמדה 4: ריבאונד, מהיר, יד טובה, אנרגטי, שם כדור על הרצפה, 2:11, חודר ו.....זול.
הרי לא ישקיעו בעמדה 4 כשצריך דחוף רכז ולנגפורד (או תואם)
הסגל הזול :
זהו הסגל הנוכחי. לדעתי: "50 גוונים של אפור" או "קבוצה לפיינל אפור"
המושקע :
להוסיף את מקאלב ולנגפורד לסגל הקיים.
סילבר

הודעהעל ידי חנו'ש » 03 יולי 2013, 18:45

rc4991 כתב:

היקמן לדעתי שחקן טוב אבל משלים ואפילו יכול לעשות קפיצה נוספת השנה,מה גם שהוא סבל הרבה העונה מהחוסר ברכז
בראון אמנם לא רכז טבעי אבל ביחד עם היקמן הם יוכלו לחלוק בהובלת הכדור וניהול ההתקפות ושאראס ואוחיון/רוט גם יתרמו ונוכל ליצור הרכביים שונים בהם יש תמיד על המגרש רכז וסקורר
היתרון בהחתמת בראון זה שתקבל סקורר ברמה גבוהה עם יכולות ניהול משחק סבירות בנוסף לשאראס שירכז

שאראס, אם יבוא, ירכז במקסימום כ-15 דקות.
ומה בשאר הזמן??
אם היקמן סבל העונה מהחוסר ברכז, איך הבאת גארד שהוא לא ממש רכז ישנה את זה?
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי er79 » 03 יולי 2013, 18:49

ירוויח כמה שירוויח, אם אני צריך להסתכל על זה ב״כובע״ מקצועי בלבד, לא כלכלי-קלאתיס יצא פשוט אידיוט גמור, ושייהנה מהשדרוג בעו״ש. ואני אומר את זה לא בגלל שהוא לא במכבי, כי לא ברור לי אם בכלל מכבי רצתה אותו, אלא כי הוא היה יכול למצוא קבוצה מעט יותר שאפתנית. וכן, לפי דעתי הוא גם היה יכול להיות שחקן טוב למכבי. חבל, דווקא מכבי התאימה לו טוב, הוא מטומטם ואנחנו פראיירים.
er79

הודעהעל ידי 0ved1212 » 03 יולי 2013, 18:49

אם שארס יגיע יכול ליהיות מצב שינסו להחתים את הלפרין ויחד עם אוחיון הם ירכזו ביחד

ויגידו לבלאט אנחנו מחפסים גארד זר תתחיל את העונה ככה וניראה מה יהיה

חייבים להיתפלל לבית הכי קשה שיכול ליהיות אולי ככה יפול האסימון
0ved1212

הודעהעל ידי MTA2311 » 03 יולי 2013, 18:59

rc4991 כתב:

מה הקשר לזה שלדעתך הוא שחקן טוב? הוא לא רכז, ולא מנהל משחק וגם בראון הוא פחות או יותר כזה.

אני ממש לא חושב שהוא סבל העונה מהסיטואציה שנוצרה. דווקא נראה לי שזה המצב היחיד שהוא יכול להצליח בו.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־16 אורחים