המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
MTA2311 כתב:CYellow7 כתב:זו בעיה גדולה מאוד בפורום, כולם חושבים שהם גאוני הדור בכדורסל ויודעים יותר טוב מכולם.
אז נצא מנקודת הנחה שאין לי טיפת מושג בכדורסל לעומתך. האם גם לאנשי מקצוע אין מושג?לבלאט אין מושג?לפיני, סהר, מליניאק אין מושג?
היקמן לא "סקסי" מספיק כמו לנגפורד. אין לו סטאר קוואליטי. גם אמרתי שלנגפורד שחקן מוכשר יותר, אבל מה לעשות שלמכבי אין אפשרות לשלם 2 מיליון דולר לשחקן?
היקמן מזכיר לי את הסיפור של סמית'. שחקן די אפור, לא כוכב, שנותן את הדברים שמצפים ממנו ולא חביב במיוחד על הקהל(לפחות בעונה הראשונה). פשוט האוהדים רוצים משהו אחר, רוצים כוכבים, רוצים קבוצה טובה יותר..ואני כמו כולם הייתי מעדיף לראות פה את פארגו ולנגפורד אבל כולנו יודעים שזה לא יקרה..אז מה ציפיתם שבהנהלה יעשו?ישחררו את היקמן בשביל להביא זר ב500 אלף דולר?תסכים איתי שלא נקבל משהו טוב יותר.
מה שמעניין אותי..לוגאן היה מצוין ביורוליג אחרי שהתאקלם והיקמן פח, למה?..אני דווקא ראיתי לוגאן אחד לא יציב שנעלם ביותר מדי דקות ומשחקים ואת היקמן שדי סחב את הקו האחורי של מכבי..
אז איך אתה מסביר את זה שסמית' הוא סוג של קונצנזוס אפילו בפורום הזה, והיקמן רחוק מכך?
לגבי לוגאן אני מסכים איתך.
CYellow7 כתב:זו בעיה גדולה מאוד בפורום, כולם חושבים שהם גאוני הדור בכדורסל ויודעים יותר טוב מכולם.
אז נצא מנקודת הנחה שאין לי טיפת מושג בכדורסל לעומתך. האם גם לאנשי מקצוע אין מושג?לבלאט אין מושג?לפיני, סהר, מליניאק אין מושג?
היקמן לא "סקסי" מספיק כמו לנגפורד. אין לו סטאר קוואליטי. גם אמרתי שלנגפורד שחקן מוכשר יותר, אבל מה לעשות שלמכבי אין אפשרות לשלם 2 מיליון דולר לשחקן?
היקמן מזכיר לי את הסיפור של סמית'. שחקן די אפור, לא כוכב, שנותן את הדברים שמצפים ממנו ולא חביב במיוחד על הקהל(לפחות בעונה הראשונה). פשוט האוהדים רוצים משהו אחר, רוצים כוכבים, רוצים קבוצה טובה יותר..ואני כמו כולם הייתי מעדיף לראות פה את פארגו ולנגפורד אבל כולנו יודעים שזה לא יקרה..אז מה ציפיתם שבהנהלה יעשו?ישחררו את היקמן בשביל להביא זר ב500 אלף דולר?תסכים איתי שלא נקבל משהו טוב יותר.
מה שמעניין אותי..לוגאן היה מצוין ביורוליג אחרי שהתאקלם והיקמן פח, למה?..אני דווקא ראיתי לוגאן אחד לא יציב שנעלם ביותר מדי דקות ומשחקים ואת היקמן שדי סחב את הקו האחורי של מכבי..
yzafrir כתב:סמית' הוא קונצזנוס בזה שהוא אחלה שחקן משלים אבל בשום פנים ואופן לא כוכב . סוג של מניה בטוחה שלא תעלה הרבה אבל גם לא תתרסק...
מי יודע , אולי היקמן גם יתבסס כשחקן כזה העונה ויפנה את במת הכוכב לרייס וסופו ?
jol9 כתב:CYellow7 כתב:זו בעיה גדולה מאוד בפורום, כולם חושבים שהם גאוני הדור בכדורסל ויודעים יותר טוב מכולם.
זאת בכלל לא בעיה.
ראשית, אף אחד לא חושב שהוא גאון הדור. יש כאן אנשים עם ותק של צפייה ומשחק של למעלה מ-20 ו-30 שנה. זה כנראה שווה משהו, גם אם לא מדובר באנשים
שמתפרנסים מהענף.
שנית, כל עוד הדעות מנומקות ונורמליות, אז הן גם לגיטימיות. מותר לי להיות בעל דעה שונה מסהר וממליניאק. הם מבינים כדורסל, אבל כדורסל (וספורט בכלל) זה לא מדע
מדוייק, ולכן אין שום סיבה לקבל את דעות המומחים כעובדות. זה ממש ממש לא נכון.
לבסוף, לאף אחד אין ויכוח שהיקמן שווה את הכסף. כנראה שגם רייס שווה. הויכוח הוא למה בכלל הגענו למצב כזה שבו כל הקו האחורי שלנו שווה בערך כמו יול אחד.
למה אי אפשר לצפות לראות כאן שני גארדים ברמה, כמו תאודוסיץ' ולאנגפורד נניח...
שם מתחילה הבעיה.
CYellow7 כתב:jol9 כתב:CYellow7 כתב:זו בעיה גדולה מאוד בפורום, כולם חושבים שהם גאוני הדור בכדורסל ויודעים יותר טוב מכולם.
זאת בכלל לא בעיה.
ראשית, אף אחד לא חושב שהוא גאון הדור. יש כאן אנשים עם ותק של צפייה ומשחק של למעלה מ-20 ו-30 שנה. זה כנראה שווה משהו, גם אם לא מדובר באנשים
שמתפרנסים מהענף.
שנית, כל עוד הדעות מנומקות ונורמליות, אז הן גם לגיטימיות. מותר לי להיות בעל דעה שונה מסהר וממליניאק. הם מבינים כדורסל, אבל כדורסל (וספורט בכלל) זה לא מדע
מדוייק, ולכן אין שום סיבה לקבל את דעות המומחים כעובדות. זה ממש ממש לא נכון.
לבסוף, לאף אחד אין ויכוח שהיקמן שווה את הכסף. כנראה שגם רייס שווה. הויכוח הוא למה בכלל הגענו למצב כזה שבו כל הקו האחורי שלנו שווה בערך כמו יול אחד.
למה אי אפשר לצפות לראות כאן שני גארדים ברמה, כמו תאודוסיץ' ולאנגפורד נניח...
שם מתחילה הבעיה.
אז הבעיה היא לא מקצועית, היא מנהלתית ותקציבית. מכיוון שאני לא רואה איך פדרמן מוותר על מכבי בשנים הקרובות אין מה לפתח ציפיות ולקבל את מה שיש בצורה החיובית ביותר(כמה שניתן), אחרת זה הורס את כל האהבה והאהדה לקבוצה.
אפשר וצריך לשפוט שחקנים על הפרקט, לתת את הצ'אנס להוכיח מה הם שווים. ראינו בעבר ששחקנים שהגיעו בשקט הצליחו(מוריס, פרקינס, פארגו, ג'יימס) ושחקנים שהגיעו עם ציפיות קרסו(סימונס?, מדלי וכו'), אז הכל יכול להיות.
CYellow7 כתב:MTA2311 כתב:בשביל שהעמדה המעולה הזאת תבוא לידי ביטוי, צריך שחקן שיפעיל אותה.
יש לנו אחד כזה?
כן יש. יוגב אוחיון הפעיל אותו יפה, היקמן העונה הפעיל את ג'יימס יפה(היחיד שעשה את זה העונה) וגם רייס לא מה שאתם מנסים להפוך אותו.
CYellow7 כתב:אי אפשר לתרץ עונה גרועה של גבוה כזה או אחר בגלל שאין רכז כמו דיאמנטידיס. עובדה שג'יימס לא היה גרוע כמו הגרוזיני ופלאניניץ'.
ברור שרכז שמפעיל גבוהים ברמה היה מועיל להם אבל זה לא תירוץ ליכולת שלהם העונה.
מה שבעיקר הפריע לי עם פלאניניץ' ושרמאדיני זה ההגנה הרכה שלהם, הריבאונד הגנה שלא קיים אצלם. תימאוד מאוד רכים. וזו הסיבה, לדעתי, העיקרית לחוסר ההצלחה שלהם.
מליניאק: "לא ראיתי אותו משחק, אבל לפחות הפעם מדובר בפוינט גארד אמיתי ולא שחקן שעשה הסבה לתפקיד
מליניאק: "סופו תמיד היה ותמיד יישאר שחקן על תנאי, כי הפקטור הכי חשוב אצלו זה המשקל. כשהוא מעלה במשקל - הסטטיסטיקה יורדת, כשהוא יורד במשקל - הכושר גובר והסטטיסטיקה עולה.
אדגר פו כתב:מומחי כדורסל אמרו ששאראס לא טוב למכבי כי הוא הסתכסך עם מאמן ויעשה את זה גם למאמן מכבי.
חנו'ש כתב:אדגר פו כתב:מומחי כדורסל אמרו ששאראס לא טוב למכבי כי הוא הסתכסך עם מאמן ויעשה את זה גם למאמן מכבי.
דווקא זה ברמה מסוימת באמת קרה...
CYellow7 כתב:אי אפשר לתרץ עונה גרועה של גבוה כזה או אחר בגלל שאין רכז כמו דיאמנטידיס. עובדה שג'יימס לא היה גרוע כמו הגרוזיני ופלאניניץ'.
ברור שרכז שמפעיל גבוהים ברמה היה מועיל להם אבל זה לא תירוץ ליכולת שלהם העונה.
מה שבעיקר הפריע לי עם פלאניניץ' ושרמאדיני זה ההגנה הרכה שלהם, הריבאונד הגנה שלא קיים אצלם. תימאוד מאוד רכים. וזו הסיבה, לדעתי, העיקרית לחוסר ההצלחה שלהם.
אדגר פו כתב:זה נכון, וזה מתחדד בכל מה שקשור לשחקן כמו סופו, שחייב לקבל כדורים בתזמון נכון ובמקום מסויים באיזור האותיות. סופו לא מנוצל לא רק שלא יביא תועלת, הוא יכול להביא נזק , סופו שלא יתרום בהתקפה לא ישמור ולא יקח ריבאונדים יותר מהרגיל ( נקודה חלשה אצלו ), אולי להיפך ( בניגוד לשחקן כמו שון ג'יימס שיכול לעלות ולרדת כמו בוכנה, לא לקבל מסירות ועדיין לעשות את העבודה שלו בשמירה, ריבאונד, חסימות, עזרה לגארדים וכדומה ).
כמו שכתבתי באשכול רייס, אני אשפוט את רייס לא ביכולת שלו לקלוע, אלא ביכולת שלו לשתף , לארגן, להכניס שחקן כמו סופו למשחק, להיות מנהל משחק.
jol9 כתב:ד"א אם כבר סמית', אז הוא אמנם שחקן קבוצתי מאוד, אבל חסר מעוף בכל מה שקשור בראיית משחק ורחוק מאוד מהרמה של צ'אק בתחום הזה. ככה שגם ממנו סופו לא צריךלצפות למשהו מיוחד.
roy1000 כתב:yzafrir כתב:סמית' הוא קונצזנוס בזה שהוא אחלה שחקן משלים אבל בשום פנים ואופן לא כוכב . סוג של מניה בטוחה שלא תעלה הרבה אבל גם לא תתרסק...
סופו יהיה כוכב ב- 15 דקות שהוא מסוגל לשחק?
גם סמית' וגם היקמן הם שחקנים בינוניים שמסמלים את הנפילה של מכבי. ולמה אתה מצפה מרייס? ל- 20 נקודות ביורוליג?
yzafrir כתב:roy1000 כתב:yzafrir כתב:סמית' הוא קונצזנוס בזה שהוא אחלה שחקן משלים אבל בשום פנים ואופן לא כוכב . סוג של מניה בטוחה שלא תעלה הרבה אבל גם לא תתרסק...
גם סמית' וגם היקמן הם שחקנים בינוניים שמסמלים את הנפילה של מכבי. ולמה אתה מצפה מרייס? ל- 20 נקודות ביורוליג?
אם סופו יעשה את הסטט' שלו מהעונה הראשונה אז הוא באמת כוכב ושחקן מטרה איכותי . ותאמינו ל שלא צריך להיות גאון גדול כדי להכניס כדורים לסופו . לא רק איידסון עשה את זה באותה עונה אלא כולם כשיטה (שלפעמים הייתה מוגזמת ושקופה אבל זה עבד...).
סילבר כתב:yzafrir כתב:roy1000 כתב:yzafrir כתב:סמית' הוא קונצזנוס בזה שהוא אחלה שחקן משלים אבל בשום פנים ואופן לא כוכב . סוג של מניה בטוחה שלא תעלה הרבה אבל גם לא תתרסק...
אם סופו יעשה את הסטט' שלו מהעונה הראשונה אז הוא באמת כוכב ושחקן מטרה איכותי . ותאמינו ל שלא צריך להיות גאון גדול כדי להכניס כדורים לסופו . לא רק איידסון עשה את זה באותה עונה אלא כולם כשיטה (שלפעמים הייתה מוגזמת ושקופה אבל זה עבד...).
איך עבד? כולם כולל קבוצות מהארץ למדו כיצד לעצור אותו. עד שוויציץ לא ילמד אותו כיצד מוסרים לשחקן פנוי (כלומר, גם לחפש אותם וגם לדאוג שהכדור באמת יגיע אליהם ולא השלכת כדור לכוון אקראי), אז סופו ימשיך להיות מאבד כדורים סדרתי .
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], עידן ו־34 אורחים