Maccabikid כתב:jol9 כתב:סילבר כתב:Holiday_Armadillo כתב:LIAV10 כתב:אבל זה מה שסילבר אמר, מילא אם הכוכב האדום היו מוכנים לשלם 600K (ומכבי 200K) אז יותר סביר לשחרר, ליאור שוחרר בשביל אף פחות, 100K.
ועדיין 400K זה לא 800K שמכבי צריכה לשלם
מכבי העדיפו לשלם לו את ה-400K האלה ושלא יהיה פה מאשר להשאיר אותו ולקוות שישתפר
זה צריך להגיד לנו משהו
ראי את התמונה כך: מכבי בכל מקרה משלמת 400K. כלומר 400K נעלמו.
כעת, בואי נבחן את ה 400K הנותרים אותם צריך לבחור אם לא נשלם אותם ואין מדלי לעומת מצב שבו כן נשלם אותם ומדלי יהיה מספר 4 נוסף.
שורה תחתונה: יש לך שחקן ב 400K שעשוי להתעשת. לא תקחי?
ברור שלא. 400K זה הרבה כסף, ומדלי שחקן חלש מאוד שלא שווה גם רבע מזה.
אני לא בטוח שאתה צודק, אנחנו העונה בלי 4 (אלא אם ליאור יישאר בסוף), ומדלי בסה"כ הוכיח את עצמו כבר (אמנם לא במכבי, אבל הוכיח), כדורסל יש לו, הוא יודע לשחק, עונה שעברה הוא באמת היה שחקן איום ונורא, אבל - האם לא שווה לקחת סיכון? זה הימור שיכול להיכשל אמנם אבל יכול גם להצליח. וב400 אלף ההימור הזה לא נראהלי נורא נורא יקר. כבר נפלנו עם הרבה שחקנים יקרים הרבה יותר (וויז, ההוא שקיבל מיליון דולר ל10 דקות משחק, שארמדיני ואפילו מדלי בעונה שעברה - אז הסכום היה כפול והיו עוד הרבה..) אני חושב שזה הימור ששווה לקחת.
אני חושב שלא... יש את טיוס, יש את כהן, יש את סמית' ואינגלס. כל אלה יכולים לשחק ב-4, וכל אחד מהם יהיה לא פחות טוב ממדלי. אז גם אם מדלי יהיה יותר טוב העונה מבעונה שעברה,
לא שווה להשאיר אותו. יש שחקנים ב100K בליגה שלנו, שהם הרבה הרבה יותר טובים. כל שקל שמכבי חוסכת בהקשר שלו זה טוב.
לגבי החוזה שלו - זה בעצם תמונה טובה למצב של מכבי בשנים האחרונות עם חוזים. סה"כ ניסו לעשות דבר נכון, לקחת שחקן יחסית מוכר ומוכח, ולהחתים אותו לשנתיים, כדי שאם ייתן עונה גדולה,
לא יברח מיד אחריה.
אבל אצל מכבי כמו תמיד, השחקנים הגרועים מוחתמים ל-20 שנה קדימה, ולשחקנים מעולים יש מליון סעיפי יציאה.
אין לי כאן האשמה ישירה לאף אחד, כי כמו שאמרתי, זה עניין של מזל. אולי אם מכבי היתה מסוגלת לשים כסף על שחקנים שכבר הוכיחו את עצמם בקבוצה ולהשאיר אותם עם חוזה משודרג,
אז היא לא הייתה צריכה לקחת סיכונים כאלה ולהידפק עם שחקנים כאלה.