רשמית: דרק שארפ עוזב את מכבי אחרי 17 שנים

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: רשמית: דרק שארפ עוזב את מכבי אחרי 17 שנים

הודעהעל ידי התנין » 02 אוגוסט 2013, 16:16

העניין הוא שנקודת השיא שלו היתה במקביל לתקופה בה לא היו משלמים משכורות עתק באירופה, ומשכורת של 500,000 דולר ומעלה לא היו ניתנות בקלות רבה לשחקנים משלימים. דוגמאות להמחשה: (1) בנטון טרוויזו הענקית של ד'נטוני (ומסינה לאחריו) היתה קבוצה של 6-7 מיליון דולר בלבד, ומדובר בקבוצה ששיחקו בה תיוס אדני, גרבחוסה, מרסלו ניקולה, מאסימו בולרי, נאכבר, ופיטיס. (2) ברצלונה של 2003 שזכתה ביורוליג עם בודירוגה, פוצ'קה ושאראס היתה קבוצה של 13 מיליון דולר בלבד. (3) שאראס בעונתו במכבי הרוויח לא יותר מ-650 אלף דולר. פארקר 800 אלף דולר.
לסיכומו של דבר, קבוצות לא היו משחררות סכומים מטורפים כ''כ מהר, והתופעה הצמיחה ניצנים עם צסק''א מוסקבה ב-2005, שגם אז לא היה מדובר בסכומים הדומים לאלה של היום. בשלב הזה שארפ היה כבר בן 34 בערך, וקבוצות לבטח לא היו ממהרות להציע לו שכר כזה. אם שארפ היה משחק כיום, והיה בשיאו, סביר להניח שיכל למצוא חוזה של 500 בלי יותר מידי בעיות.
התנין

הודעהעל ידי jol9 » 02 אוגוסט 2013, 17:11

התנין כתב:העניין הוא שנקודת השיא שלו היתה במקביל לתקופה בה לא היו משלמים משכורות עתק באירופה, ומשכורת של 500,000 דולר ומעלה לא היו ניתנות בקלות רבה לשחקנים משלימים. דוגמאות להמחשה: (1) בנטון טרוויזו הענקית של ד'נטוני (ומסינה לאחריו) היתה קבוצה של 6-7 מיליון דולר בלבד, ומדובר בקבוצה ששיחקו בה תיוס אדני, גרבחוסה, מרסלו ניקולה, מאסימו בולרי, נאכבר, ופיטיס. (2) ברצלונה של 2003 שזכתה ביורוליג עם בודירוגה, פוצ'קה ושאראס היתה קבוצה של 13 מיליון דולר בלבד. (3) שאראס בעונתו במכבי הרוויח לא יותר מ-650 אלף דולר. פארקר 800 אלף דולר.
לסיכומו של דבר, קבוצות לא היו משחררות סכומים מטורפים כ''כ מהר, והתופעה הצמיחה ניצנים עם צסק''א מוסקבה ב-2005, שגם אז לא היה מדובר בסכומים הדומים לאלה של היום. בשלב הזה שארפ היה כבר בן 34 בערך, וקבוצות לבטח לא היו ממהרות להציע לו שכר כזה. אם שארפ היה משחק כיום, והיה בשיאו, סביר להניח שיכל למצוא חוזה של 500 בלי יותר מידי בעיות.

כן, יש צדק בדברים שאתה אומר. אז יכול להיות שנקודה אחת שכתבתי היא שנוייה במחלוקת. עדיין, כל שאר הדברים הם כנראה נכונים.

שמישהו ישכנע אותי שדריקס למשל תורם למערכת יותר משארפ. האם דריקס משתכר הרבה פחות מדרק? אני בכלל לא בטוח.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 02 אוגוסט 2013, 17:21

http://sports.walla.co.il/?w=/151/2666562

גרינוולד מדבר על פרשת שארפ.

נראה שהוא ממקם את עצמו איפשהו באמצע בין כרמל לבין פליקס (וביני).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי itay92 » 02 אוגוסט 2013, 20:34

http://sports.walla.co.il/?w=/151/2666592&m=1
ראיון מקיף של גרינוואלד עם שארפ.
שארפ מגן על בלאט ואומר שלטעמו יותר גדול מפיני,בנוסף זורק פנינים כמו שאליהו ורוט לא עמדו בלחץ המנטאלי במכבי ולא מתאימים.
ולסיום מאשים את ההנהלה החדשה במכבי על המצב העגום היום...
itay92

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 02 אוגוסט 2013, 20:55

itay92 כתב:http://sports.walla.co.il/?w=/151/2666592&m=1
שארפ מגן על בלאט ואומר שלטעמו יותר גדול מפיני,בנוסף זורק פנינים כמו שאליהו ורוט לא עמדו בלחץ המנטאלי במכבי ולא מתאימים.

לא חושבת שאי פעם היה ראיון כל כך אמיתי על מה שקורה במכבי
כל מי שמתראיין על מכבי בדיעבד עושה את זה בלכלוכים ומתוך כעס ונקמה
דרק ניתח את מכבי מקצועית בצורה מדהימה
אני חושבת שהוא אמר שם את מה שכולנו אומרים פה בפורום(ואני לא מדברת רק על מה שאמר על ההנהלה)
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 02 אוגוסט 2013, 22:04

Holiday_Armadillo כתב:
itay92 כתב:http://sports.walla.co.il/?w=/151/2666592&m=1

לא חושבת שאי פעם היה ראיון כל כך אמיתי על מה שקורה במכבי
כל מי שמתראיין על מכבי בדיעבד עושה את זה בלכלוכים ומתוך כעס ונקמה
דרק ניתח את מכבי מקצועית בצורה מדהימה
אני חושבת שהוא אמר שם את מה שכולנו אומרים פה בפורום(ואני לא מדברת רק על מה שאמר על ההנהלה)

ראיון באמת מרתק.
מעניין למה הוא חושב שדייויד יותר גדול מפיני. אולי כי פיני הוא גאון שלא אוהב לעבוד קשה ודייויד הוא איש של עבודה קשה, וזה יותר דומה למה שדרק מייצג...

בכל אופן, ברור שהוא היה עדין עם ההנהלה החדשה. כולם כבר יודעים את האמת לגביהם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 02 אוגוסט 2013, 22:07

הקטע הזה על פיני היה היחיד שלא ממש התחברתי אליו בכתבה הזאת. פיני הוא גאון כדורסל. בלאט עובד קשה, אבל אין לו כרגע רבע מההישגים של פיני כמאמן באירופה.
אני זוכר את נדב הנפלד אומר על דייויד שהוא "עוזר מאמן טוב". אני מנחש שדרק שעשה קריירה מעבודה קשה נטו(הרי שחקנים אתלטים ומהירים ממנו היו בליגה שלנו כמו זבל) מעריך את זה יותר.
שחף

הודעהעל ידי LIAV10 » 02 אוגוסט 2013, 22:48

איזה גבר - גבר הוא.
ראיון אמיתי.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי yzafrir » 02 אוגוסט 2013, 23:38

האמת שאני חושב שמכבי עשו לדריק טובה גדולה .
מהתפקיד שהוא היה בו הוא בחיים לא היה מגיע למשרת המאמן במכבי , ובשביל להגיע לתפקיד הזה הוא חייב להיות מאמן ראשי בקבוצה .
מכיוון שלצורך זה הוא יהיה חייב לרדת משמעותית בשכר מכבי פשוט הראו לו את הדרך שהוא צריך לעבור .
לשארפ הייתה בעיה שהוא כנראה מפחד משינויים ולכן גם משך את קריירת המשחק שלו הרבה יותר מידי . הוא חייב לצאת מהמערכת להתרעננות ואולי יחזור בעתיד בתפקיד ובמעמד אחר לגמרי .
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי התנין » 03 אוגוסט 2013, 13:16

וכמובן שלמטבע יש שני צדדים.

http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A ... 47144.html
התנין

הודעהעל ידי jol9 » 03 אוגוסט 2013, 14:44

התנין כתב:וכמובן שלמטבע יש שני צדדים.

http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A ... 47144.html

שני צדדים??
דני פדרמן וחבריו משתמשים בגלדסטון כדי להמשיך במסכת ההשמצות שלהם, שהם עושים כ"כ יפה בשנים האחרונות (נגד בלאט בדר"כ).

ממש עשו טובה לדרק... שתרם פי 1000 למועדון הזה מאותם אנשים בזויים שעומדים מאחורי ההדלפות האלה.

היחידים שיכולים למתוח ביקורת על שארפ הם בלאט וגודס, ואני בטוח ב100%, שאף אחד מהם לא עומד מאחורי הביקורת הנ"ל. לפי הכתבה בוואלה, דייויד ניסה בכל כוחו
לגרום לדרק להישאר במערכת, אז על איזו ביקורת הם מדברים?

ראינו את התרומה של אבי אבן... ממש סקאוט למופת. תומאס, פלאניניץ', היקמן,... ממש גאון הדור.

זה כ"כ בולט שהדברים שהודלפו בעילום שם (כמובן - הרי ביצים אין להם, כי כולם יודעים באיזה צד נמצא רוב קהל האוהדים) מגיעים מהגוורדיה הבזויה הזאת, בעיקר בגלל כל
ההתקטננויות האלה - פה הוא תרם נקודה, שם 2 נקודות,... יופי. אם ככה מודדים שחקנים וסמלים, אז לא מפתיע למה מכבי נראית כמו שהיא נראית.

הכתבה הזאת עשתה לי איכס אחד גדול מהאנשים שמנהלים היום את המועדון ומקבלים את ההחלטות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי גיא » 03 אוגוסט 2013, 15:08

אני חושב לעצמי, זה שדיויד פדרמן הוכיח את עצמו בעשרות שנים של ניהול ועבודה משותפת עם שמעון - אי אפשר לקחת את זה ממנו.
אבל זה שהנהלת מועדון פאר אירופי עוברת בירושה??? מה זה, אסד שמעביר את השלטון לבן שלו? מי אמר שהוא בכלל מתאים לנהל קבוצת ספורט כלשהי?

אם פעם חשבתי שהליאפ של מיקי בגמר נגד בולוניה מאסיסט של ארואסטי היה אולי, הסל הכי חשוב בתולדות המועדון , היום ברור לי שהסל החשוב ביותר בהסטוריה של מכבי ,
זה שסידר משכורות לאנשים בשנים שלאחר מכן, הוא הסל של דריק. והסל הזה הוא רק הדובדבן שעל הקצפת.
הוא ווינר, מכביסט, עזר ולימד שחקנים כל השנים, התרומה שלו לא יכולה אפילו להתחיל להמדד בכסף. ו... הוא אפילו עשה קורס מאמנים.

לפחות תבואו עם ביצים ותגידו לו שאין מקום, אבל לגרום לבן אדם "להגיע להחלטה" בעצמו (אחרי שחותכים לו 50 אחוז) זה חסר כבוד וחסר ביצים.
גיא

הודעהעל ידי roy1000 » 03 אוגוסט 2013, 15:27

גיא כתב:אני חושב לעצמי, זה שדיויד פדרמן הוכיח את עצמו בעשרות שנים של ניהול ועבודה משותפת עם שמעון - אי אפשר לקחת את זה ממנו.
אבל זה שהנהלת מועדון פאר אירופי עוברת בירושה??? מה זה, אסד שמעביר את השלטון לבן שלו? מי אמר שהוא בכלל מתאים לנהל קבוצת ספורט כלשהי?

אם פעם חשבתי שהליאפ של מיקי בגמר נגד בולוניה מאסיסט של ארואסטי היה אולי, הסל הכי חשוב בתולדות המועדון , היום ברור לי שהסל החשוב ביותר בהסטוריה של מכבי ,
זה שסידר משכורות לאנשים בשנים שלאחר מכן, הוא הסל של דריק. והסל הזה הוא רק הדובדבן שעל הקצפת.
הוא ווינר, מכביסט, עזר ולימד שחקנים כל השנים, התרומה שלו לא יכולה אפילו להתחיל להמדד בכסף. ו... הוא אפילו עשה קורס מאמנים.

לפחות תבואו עם ביצים ותגידו לו שאין מקום, אבל לגרום לבן אדם "להגיע להחלטה" בעצמו (אחרי שחותכים לו 50 אחוז) זה חסר כבוד וחסר ביצים.

אלאמלא הסל ההוא של שארפ, מכבי הייתה ממשיכה לדשדש עם 5,000 מנויים בקושי ובמקרה הטוב מתנדנדת בין שלב הבתים לטופ 16. זה בסדר, כי הקארמה עוד תתפוס את הפדרמנים על הדברים האלו. למעשה, היא כבר תופסת.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 03 אוגוסט 2013, 15:55

אותי זה לא מעניין מה יקרה איתם. בינתיים הם הורסים את המותג ואת המועדון, ודי ממאיסים עליי באופן אישי את כל העסק הזה...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 04 אוגוסט 2013, 11:48

- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yzafrir » 04 אוגוסט 2013, 13:06

אם לא הייתי שומע על מוסר העבודה והמקצועיות של דריק כעוזר מאמן מגורם אחר , הייתי אומר שהכתבה בספורט 5 עושה לו עוול . אבל שמעתי מגורם אחר בכדורסל שיצא ו לעבוד קצת עם דריק והוא גם מאוד התאכזב מהמקצוענות שלו בתפקיד הזה .
דריק מחפש קיצורי דרך לעמדת המאמן ולא אוהב לעבוד קשה כמו שעוזר שני צריך לעשות...
מה לעשות אבל עם כל האהבה שלי לדריק אני חושב שהשחרור שלו מתפקיד העוזר הוא מוצדק .
אני כן חושב שהיו צריכים להשאיר אותו במערכת בתפקיד אחר (שיווקי) רק שהסכומים שהוא התרגל להרוויח פה לא הגיוניים להמשך הקריירה שלו פה . הוא פשוט צריך להפנים שהוא כבר לא שחקן פעיל ולא יקבל כבר שכר של שחקן פעיל לכן אם הוא רוצה להישאר פה הוא חייב לרדת משמעותית בשכר . וכנראה שהוא לא הפנים זאת...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי felix_r » 04 אוגוסט 2013, 13:12

yzafrir כתב:אם לא הייתי שומע על מוסר העבודה והמקצועיות של דריק כעוזר מאמן מגורם אחר , הייתי אומר שהכתבה בספורט 5 עושה לו עוול . אבל שמעתי מגורם אחר בכדורסל שיצא ו לעבוד קצת עם דריק והוא גם מאוד התאכזב מהמקצוענות שלו בתפקיד הזה .
דריק מחפש קיצורי דרך לעמדת המאמן ולא אוהב לעבוד קשה כמו שעוזר שני צריך לעשות...
מה לעשות אבל עם כל האהבה שלי לדריק אני חושב שהשחרור שלו מתפקיד העוזר הוא מוצדק .
אני כן חושב שהיו צריכים להשאיר אותו במערכת בתפקיד אחר (שיווקי) רק שהסכומים שהוא התרגל להרוויח פה לא הגיוניים להמשך הקריירה שלו פה . הוא פשוט צריך להפנים שהוא כבר לא שחקן פעיל ולא יקבל כבר שכר של שחקן פעיל לכן אם הוא רוצה להישאר פה הוא חייב לרדת משמעותית בשכר . וכנראה שהוא לא הפנים זאת...

סלח לי, אבל זה שטויות. גם אם דריק לא הכי מתאים להיות עוזר מאמן (מה שבכלל לא בטוח), מכבי הייתה חייבת למצוא לו תפקיד כלשהו במועדון, כפי שאומר האוזמן בכתבה שלו
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 04 אוגוסט 2013, 15:16

אני לא חושב שיש מישהו פרט לבלאט או גודס שיכול לשפוט את המקצועיות של דרק כעוזר מאמן.
אחרי הכל הוא עוזר מאמן, והמאמן הוא זה שמכריע אם הוא עוזר לו או לא.

זה שדני פדרמן וחבורתו התרגלו שאפשר לזרוק רפש על כל אדם בלי שזה יחזור אליהם, זאת בעיה אחרת.

חוץ מזה, אם דני פדרמן עצמו שכושל שנה אחרי שנה בתפקידו, עדיין ממשיך ונשאר בו (שכר לימוד וכאלה), אז למה זה לא נכון לגבי דריק?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 04 אוגוסט 2013, 17:57

jol9 כתב:אני לא חושב שיש מישהו פרט לבלאט או גודס שיכול לשפוט את המקצועיות של דרק כעוזר מאמן.

זה שדני פדרמן וחבורתו התרגלו שאפשר לזרוק רפש על כל אדם בלי שזה יחזור אליהם, זאת בעיה אחרת.

חוץ מזה, אם דני פדרמן עצמו שכושל שנה אחרי שנה בתפקידו, עדיין ממשיך ונשאר בו (שכר לימוד וכאלה), אז למה זה לא נכון לגבי דריק?

כי דריק לא הבעלים . זכותו של בלאט ושל ההנהלה להחליט שדריק לא מתאים בתור עוזר מאמן שני .

פליקס, מה זאת אומרת שמכבי חייבת למצוא לו תפקיד אחר ?? דובר הקבוצה ראוי לשכר של 110K נטו לעונה ? מנהל שיווק שווה את הסכום הזה ?
לדעתי לא .
התרומה של דריק כשחקן (אפילו כשולי ביותר ) גדולה בהרבה מהתרומה שלו כאיש צוות . ושחקן הוא כנראה כבר לא יהיה .
אני הרבה יותר מעריך את הדרך שדן שמיר למשל עשה וכמובן של דיויד שהיה עוזר במכבי קודם אחרי שכבר אימן קבוצות ואחר כך שוב יצא לאמן קבוצות עד שחזר למשרת המאמן במכבי .
אין לי ספק שדן שמיר יגיע לזה גם כן בעתיד...
דריק פשוט חיפש מסגרת כדי להישאר פה וזה די מרגיש כבר מאולץ . זה קשה אחרי 17 שנה לעזוב ואני מבין אותו אבל מצד שני אני גם מבין את מכבי שעשתה את הצעד הזה .
לא ראיתי מדריק שום דבר גדול בדברים שציפיתי ממנו וזה בעיקר לחבר את השחקנים הזרים למועדון ....
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 04 אוגוסט 2013, 20:30

yzafrir כתב:
jol9 כתב:אני לא חושב שיש מישהו פרט לבלאט או גודס שיכול לשפוט את המקצועיות של דרק כעוזר מאמן.

כי דריק לא הבעלים . זכותו של בלאט ושל ההנהלה להחליט שדריק לא מתאים בתור עוזר מאמן שני .

פליקס, מה זאת אומרת שמכבי חייבת למצוא לו תפקיד אחר ?? דובר הקבוצה ראוי לשכר של 110K נטו לעונה ? מנהל שיווק שווה את הסכום הזה ?
לדעתי לא .
התרומה של דריק כשחקן (אפילו כשולי ביותר ) גדולה בהרבה מהתרומה שלו כאיש צוות . ושחקן הוא כנראה כבר לא יהיה .
אני הרבה יותר מעריך את הדרך שדן שמיר למשל עשה וכמובן של דיויד שהיה עוזר במכבי קודם אחרי שכבר אימן קבוצות ואחר כך שוב יצא לאמן קבוצות עד שחזר למשרת המאמן במכבי .
אין לי ספק שדן שמיר יגיע לזה גם כן בעתיד...
דריק פשוט חיפש מסגרת כדי להישאר פה וזה די מרגיש כבר מאולץ . זה קשה אחרי 17 שנה לעזוב ואני מבין אותו אבל מצד שני אני גם מבין את מכבי שעשתה את הצעד הזה .
לא ראיתי מדריק שום דבר גדול בדברים שציפיתי ממנו וזה בעיקר לחבר את השחקנים הזרים למועדון ....

גם דני פדרמן הוא לא הבעלים. כרגע הוא GM שכיר וכושל שמושך את המועדון הזה שנות דור אחורה, ביחד עם החברים שלו ל"דור הצעיר והמוכשר".
בלאט אמר בדיוק הפוך, שהוא ניסה ועשה הכל כדי שדרק יישאר במערכת, וזה הפוך לגמרי למה שתואר בכתבה בספורט 5.

מעבר לכך, לא לי, לא לך ולא לאף אחד אחר מחוץ למערכת, אין שום דרך לשפוט את העבודה של עוזר המאמן השני או הראשון. זה מאחורי הקלעים.
לכן כל המשפטים שלך כמו "לא ראיתי מדרק שום דבר גדול..." הם פשוט לא רלוונטים כי אתה לא אמור לראות ממנו שום דבר, בדיוק כמו שלא ראית בעבר משמיר או מחסין.
כל הרושם עליהם נוצר מפרגון של המאמן הראשי, וכנראה שפיני היה טוב בזה מבלאט, זה הכל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־31 אורחים