הרמטכ"ל לשעבר דן חלוץ ימונה ליו"ר איגוד הכדורסל

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הרמטכ"ל לשעבר דן חלוץ ימונה ליו"ר איגוד הכדורסל

הודעהעל ידי jol9 » 08 אוגוסט 2013, 13:03

דן חלוץ עבד, אם אינני טועה, באחת מיבואניות הרכב הגדולות, ואני בטוח שהוא עשה יפה מאוד לביתו כמו שאומרים.
כל רמטכ"ל יכול להסתדר מצויין בחוץ, בדיוק כמו כל ראש ממשלה, כושל או מצויין. אתה צריך להבין את הקליבר של האנשים האלה - זאת רמה אחרת.

חוץ מזה, אי אפשר להפיל על חלוץ את כל הכשלונות שהיו, אבל זה כבר דיון אחר ולא רלוונטי.

אני מאמין שהוא ירוויח, אבל כמה... 20 אלף? 30 אלף? הבן אדם מספר 1 בכל המערכת מבחינה מקצועית, שהוא מאמן נבחרת הבוגרים, מרוויח פחות מהממוצע
במשק, אז כמה מרוויח כבר היו"ר??

מה שאתה אומר בשורה האחרונה זה משפט סתמי לדעתי. מה זה "בעיה מקצועית"? שחקנים לא טובים? מאמנים לא טובים? תהליכים לא טובים? אלה לא בעיות
מקצועיות בלבד. חוץ מזה, בוא לא נגזים. לא מדובר כאן בNASA או ברפא"ל. כולה איגוד הכדורסל. לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין דברים, ללמוד אותם ולהתחיל לעבוד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 אוגוסט 2013, 13:41

ולדעתי כל תפיסת המצב שלך בהקשר הזה היא סתמית ופשטנית.

קחו בכיר במקצוע x, תנו לו לנהל את מקצוע y והכל יהיה בסדר. זה הרי לא nasa( למרות שבתור מח"א לשעבר יהיה הרבה יותר טבעי אם הוא ינהל אותה). אז לא. הדברים ממש לא בהכרח עובדים ככה.

כל הבעיות שציינת הן מקצועיות נטו. כמו בכל מקום אחר, מעורבים גם אינטרסים ופוליטיקות. זה אומר שצריך להביא לפה איש צבא ש"יעשה סדר"? אני בספק רב.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 08 אוגוסט 2013, 14:40

MTA2311 כתב:ולדעתי כל תפיסת המצב שלך בהקשר הזה היא סתמית ופשטנית.

קחו בכיר במקצוע x, תנו לו לנהל את מקצוע y והכל יהיה בסדר. זה הרי לא nasa( למרות שבתור מח"א לשעבר יהיה הרבה יותר טבעי אם הוא ינהל אותה). אז לא. הדברים ממש לא בהכרח עובדים ככה.

כל הבעיות שציינת הן מקצועיות נטו. כמו בכל מקום אחר, מעורבים גם אינטרסים ופוליטיקות. זה אומר שצריך להביא לפה איש צבא ש"יעשה סדר"? אני בספק רב.

כשאני התכוונתי סתמי, זה לזה שאתה אומר " יש בעיה מקצועית חמורה, ומישהו צריך לטפל בה"

זה לא משפט שיש מאחוריו איזה משהו אמיתי, כי מה אנחנו כבר מבינים לגבי מה שהולך שם?
יכול להיות שהבעיה באיגוד היא בעיה פרסונלית. יכול להיות שהבעיה היא בסדרי עדיפויות של הקצאות המשאבים. יכול להיות שהבעיה היא ביכולת גיוס כספים מול הדרגים
הפוליטיים. יכול להיות
בשביל לשפר את כל אלה, אתה לא צריך את פיל ג'קסון או פט ריילי. אפשר להסתפק באנשי ניהול טובים, עם קשרים במקומות הנכונים, ראייה מערכתית וחוסר מעורבות פוליטי קודם.

הרי לשיטתך, אנשי צבא לשעבר לא יכולים להתברג בשום תחום ובשום מקום באזרחות, כי הם מבינים רק בצבא. עובדה שזה לא נכון.
מנהלים בכירים עוברים מארגון לארגון, מכניסים שינויים ומשפרים. לפעמים זה גם יכול ללכת הפוך, אבל זה בכלל לא בטוח.

אני לא מציע שמי שלא מבין ולא מכיר תחום מסויים, יהיה אוטוריטה מקצועית פתאום בתחום הזה, או לצורך העניין, אני לא מציע את חלוץ כמאמן ראשי לנבחרת, או אפילו כאחראי המקצועי באיגוד.
אבל כיו"ר, כמנהל, שאמור לשפר את האיגוד ולהבריא אותו, אין לי שום בעיה איתו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 אוגוסט 2013, 14:58

יכול להיות שאתה צודק. אני עדיין חושב שבשביל לנהל את איגוד הכדורסל צריך גם רקע בתחום, אבל אולי הוא יפתיע.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 08 אוגוסט 2013, 15:05

MTA2311 כתב:יכול להיות שאתה צודק. אני עדיין חושב שבשביל לנהל את איגוד הכדורסל צריך גם רקע בתחום, אבל אולי הוא יפתיע.

לפעמים בן אדם רענן שמגיע מבחוץ יכול להיות פתרון טוב לבעיות ישנות...
צריך לתת לו סיכוי ולראות מה יהיה, וגם לקחת בחשבון שיכול להיות כשלון גדול.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

Re: כדורסל ישראלי: משחקים, חדשות וכו'

הודעהעל ידי felix_r » 20 אוגוסט 2013, 17:51

דן חלוץ נבחר לתפקיד יו"ר איגוד הכדורסל

http://sports.walla.co.il/?w=/7/2671638
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

Re: כדורסל ישראלי: משחקים, חדשות וכו'

הודעהעל ידי גל מקל » 21 אוגוסט 2013, 20:57

felix_r כתב:דן חלוץ נבחר לתפקיד יו"ר איגוד הכדורסל

http://sports.walla.co.il/?w=/7/2671638

אני ממש לא אוהב אותו,
חבל מאד שלא בדקו בבית משפט אם מעשיו ב-2006 לא היו הפרת אמונים למדינה או סוג של שימוש במידע פנים.

אבל צריך לציין שמבחינה היסטורית הוא לא הרמטכ"ל הראשון שמחובר לכדורסל, דן שומרון ז"ל ,

היה שחקן פעיל וטוב בליגה הלאומית באשדות יעקב.

ובני גנץ כמובן הולך למשחקים של מכבי ביד אליהו. :worship
גל מקל

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־7 אורחים